Skocz do zawartości

Zdjęcie

I Doser

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
541 odpowiedzi w tym temacie

Sniffer.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem niepełnoletni, posłuchałem "Alcoholu". Dostałem śmiechawy po 17%, na widok zdjęcia propagandowego w temacie "Bojkotujmy TVN".
Jestem na tak.
  • 0

Kutasiewicz.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

ja mam i-dosera chyba już od 3 lat, rzadko z niego korzystam bo jest czasochłonny... ale kiedyś wsłuchiwałem się w maryśkę i efekty same mnie zaskoczyły...
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

http://www.megaupload.com/?d=9V3FQ0J2

Tutaj macie program + większość,jeżeli nie wszystkie dose'y :) Przy moim sprzęcie tj. Tascam us 122 mk II + AKG K 44 efekty są ;) Przy presecie OOBE,w ciągu może 2min osiągnąłem już stan kompletnego relaksu i rozluźnienia ciała :]
  • 0

xeophyte.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

http://www.megaupload.com/?d=9V3FQ0J2

Tutaj macie program + większość,jeżeli nie wszystkie dose'y

To ciagle wersja 4.5?
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ano,nowszej chyba nie wydali ;)
  • 0

xeophyte.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wie ktos jak wyeksportowac sesje do pliku dzwiekowego w trialu Neuro Programmer 3?
  • 0

Kayoos-U.

Wilk Osnowy

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ej a wie ktoś wogóle jak ten idoser działa?
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ej a wie ktoś wogóle jak ten idoser działa?

Niektóre wywołują, śmiech inne pobudzają, jeszcze inne relaksują. Pamiętam, że parę nawet dawało radę, zwłaszcza Atomic Bomb. Dla uzyskania bdb. efektu muszą być dobre słuchawki, (ja odpalałem na takich: Manhattan 5.1 z dekoderem DTS. na słabszych już takich efektów nie uzyskiwałem), nic nie może Cię rozpraszać, zgaś światło zrelaksuj się i sprawdź.
Btw. Bardziej porył mi głowę fryzjer 3D niż jakikolwiek I-d :D

http://www.youtube.com/watch?v=8IXm6SuUigI
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten fryzjer to nie jest jedyne takie coś :)

Jest wiele więcej, wystarczy w wyszukiwarce YouTube wpisać 3D Sounds.
  • 1

medytacja.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja uważam że używanie tego programu nie ma sensu. Wiele osób po regularnym słuchanie miało problem w wejście w trans bez wspomagaczy >/
  • 0

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kiedyś słuchałem I-dosera. Wprawdzie niezbyt długo i efekty były raczej kiepskie, ale kolekcjonowałem dosy, bo miały takie klimatyczne obrazki i opisy ^^
  • 0

szymonn.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

szkoda ze mam tylko dupiate sluchawki douszne, slucham wszystkiego przez glosniki posiadam dosc dobry zestaw MICROLAB FC-530 o dobrym pasmie przenoszenia oraz 80watt kolumne pionerra wiec moze jakos zadziala

Użytkownik szymonn edytował ten post 18.08.2011 - 13:37

• 0

Creative12.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli ty słuchasz i doosera przez głośniki, to wątpię żebyś coś zadziałało
  • 0

szymonn.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

@up jeszcze nie sluchalem ale sprobuje jak sie nie bedzie dalo to zainwestuje w sluchawki :roll:
  • 0

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bez obrazy, ale jedynie rozbawiły mnie wypowiedzi w tym temacie. Większość ludzi tutaj napisało posty w stylu "Czy ja dzięki temu osiągnę stan i halucynacje jak po dragach?"... Litości. To nie jest program do takich rzeczy. On jedynie może "nakierować" mózg na pewne częstotliwości, co nie znaczy, że wywoła od razu efekty jak po heroinie, czego jak widzę większość tutaj szuka i oczekuje po I-Doserze. Ten program ani Was nie naćpa, anie nie upije, ani nie sprawi, że nagle mentalnie traficie do nieba. I-Doser to tylko wędka, a nie złowiona ryba. I do kolegi powyżej: program nie zadziała na głośnikach, bo nie taka jest jego koncepcja. Musisz mieć słuchawki stereo. To właśnie na opóźnieniach i zmianie częstotliwości dżwięków trafiających do obu uszu działa ten program (podobnie działa BWG). Więc nawet najlepsze głośniki możesz sobie za okno wyrzucić. Tylko słuchawki współgrają z koncepcją działania omawianego programu. I podobnie jeśli chodzi o MP3 - również nie zadziała. Nawet przy najniższej kompresji algorytm MPEG1-Layer3 i tak zawsze obcina to co "świadomie" nie słyszalne dla mózgu. Co nie znaczy, że podświadomie słyszalne nie jest. Tak działa MP3. W tym jego cała magia kompresji bez "świadomie zauważalnej" utraty jakości. Może czasem warto trochę poczytać o danej technologii i dopiero potem zadawać głupie pytania.Przepraszam, że odgrzewam temat dość stary, ale jakoś tak mnie naszło ;)

Użytkownik szczyglis edytował ten post 18.08.2011 - 17:21

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych