Napisano 06.07.2017 - 19:01
Kryształowe oczy nie mają jednego określonego kolory. Czasem mogą tak odbijać światło, że wyglądają jak fioletowe. Ale tak normalnie, to wyglądają jak głębokie ciemnoniebieskie oczy.
Napisano 07.07.2017 - 12:11
Zielone oczy, przez swoją barwę odwołujące się do natury, były postrzegane kulturowo jako oczy czarownic, które z tą sferą były jak najbardziej powiązane
Napisano 07.07.2017 - 13:50
Napisano 09.07.2017 - 06:40
jako zielonooki mogę napisać, że się zgadza
Napisano 09.07.2017 - 10:05
@Mkbewe
Nie u każdego musi się zgadzać. Nie muszę być jasnowidzem, żeby wiedzieć, że nie zawsze wszystko się zgadza. A u mnie kolor oczu się zgadza
Napisano 12.07.2017 - 21:23
Szare, blade oczy - To oczy przejściowe. Występujące jak człowiekowi zmienia się kolor oczu.
To jak to jest z tym kolorem? ja mam oczy szare i nie wydaje mi sie zeby mi sie miały zmienic
Napisano 12.07.2017 - 21:28
To jak to jest z tym kolorem? ja mam oczy szare i nie wydaje mi sie zeby mi sie miały zmienic
Od jakiego czasu takie masz?
Napisano 12.07.2017 - 21:36
Od jakiego czasu takie masz?
Szare mam od zawsze
Napisano 12.07.2017 - 21:39
Być może masz oczy podobne do szarych. Np. thetoxic ma podobne do zielonych, ale jednak zielone to one nie są.
Napisano 12.07.2017 - 21:59
Być może masz oczy podobne do szarych. Np. thetoxic ma podobne do zielonych, ale jednak zielone to one nie są.
Zdjecia nie dam poniewaz kiedyś chcialam na jakies forum wysłać i nie dało sie powiekszyc, a słabo widac jako małe ale dam zdjecie z neta na których jest identyczny kolor oczu jak mój.
Napisano 12.07.2017 - 23:13
To nie są szare. Bardziej wyglądają na kolorowe (biały i szary).
Napisano 13.07.2017 - 06:51
Nie przesadzaj popatrz na kolory oczu i dużo ma białego w sobie. Z daleka tego w ogóle nie widać. W dowodzie również mam szare. Zresztą znam dużo osób które mają szary kolor oczu, a ty nie znasz nikogo takiego że twierdzisz że takich nie ma?
Znalazłam zdjecie swoje oczu które koleżanka mi robiła ale z racji tego że było to w jej salonie kosmetycznym i pod lampą to wyglądają bardziej chyba na zielone.
Napisano 13.07.2017 - 07:13
@diavolo
Wszystko ma znaczenie. Pomaluję oczy cieniem w kolorze fioletu i moje oczy stają się zielone, pomaluję na niebiesko i moje oczy stają się szare. Pora dnia i sztuczne oświetlenie również mają bardzo duży wpływ na kolor tęczówki. Jeśli masz oczy takie jak na wklejce są one szare. Natomiast zdjęcie robione w salonie wyszło rzeczywiście zielone.
Napisano 13.07.2017 - 07:54
@diavolo
Wszystko ma znaczenie. Pomaluję oczy cieniem w kolorze fioletu i moje oczy stają się zielone, pomaluję na niebiesko i moje oczy stają się szare. Pora dnia i sztuczne oświetlenie również mają bardzo duży wpływ na kolor tęczówki. Jeśli masz oczy takie jak na wklejce są one szare. Natomiast zdjęcie robione w salonie wyszło rzeczywiście zielone.
Dokładnie jest tak jak mówisz. Jak ja zimą wychodzę na śnieg w słoneczny dzień i pomaluje oczy czarnym cieniem na około to oczy robią się strasznie jasne.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych