Napisano 08.12.2011 - 17:03
Napisano 08.12.2011 - 19:08
Dzisiejszej nocy właśnie doświadczyłem paraliżu sennego... obudziłem się w nocy w pozycji leżącej na brzuchu, miałem odkryte nogi więc chciałem je przykryć i wtedy zorientowałem się że nie mam władzy nad ciałem, po prostu coś mnie przygniatało. Udało mi się z całych sił lekko poruszyć ręką i wtedy poczułem jak coś/ktoś ściąga ze mnie kordłe (halucynajcja) jednocześnie ciągle miałem wrażenie że ktoś siedzi obok mnie na fotelu ... może nie tyle co byłem przerażony co trochę wystraszony i zmieszany całą sytuacją. Następnie udało mi się przekręcić głowę tylko w taki sposób że twarz miałem przygniecioną do łóżka (miałem wrażenie ze waży dwa razy więcej) ciężko było mi oddychać więc znowu z całych sił odwróciłem głowę do poprzedniej pozycji no i tak zasnąłem... następnie znowu się przebudziłem i miałem to samo, tyle że halucynację się wyostrzyły. Gdy tak leżałem w nocy do pokoju weszła moja matka, wzięła butelkę wody zaczeła cos do mnie mówić (nie wiem czy to haluny czy była tam na prawdę) nie byłem w stanie niczego powiedzieć na głos więc tak zostałem i próbowałem zasnąć. Gdy przysnąłem i znowu sie przebudziłem udało mi się nakryć nogi i znowu dopadł mnie paraliż wtedy miałem wrażenie bardzo realistyczne że ktoś/coś uniosło moje obie nogi tak wysoko że spoczywałem na łóżku jedynie tułowiem (wtedy na prawdę się przestraszyłem) gdy to ustało udało mi się zasnąć spokojnie do samego rana. Czy taki długi czas paraliżu jest normalny? no i te halucynacje bardzo realistyczne... wiem że występują złudzenia ale wrażenie że ktoś podnosi moje nogi to chyba lekka przesada...
Napisano 15.12.2011 - 00:13
Użytkownik km1972 edytował ten post 15.12.2011 - 00:48
Napisano 05.01.2012 - 15:46
Napisano 10.01.2012 - 18:27
Napisano 06.03.2012 - 17:21
Napisano 09.03.2012 - 10:11
Napisano 02.05.2012 - 15:31
Napisano 21.05.2012 - 17:33
Użytkownik RekaThora edytował ten post 21.05.2012 - 17:34
Napisano 21.05.2012 - 17:45
mam niespełna 19 lat, wg wielu testów o nadprzecietnej inteligencji
Napisano 21.05.2012 - 17:54
Napisano 10.08.2012 - 18:49
Witam, to mój pierwszy post. Od jakiegoś czasu czytam to forum (różne wątki, i te paranormalne i ekonomiczne i historyczne i spiskowe). Chcialam tutaj o cos zapytać.
Zacznę od tego, że miewam czasem paraliż senny, jednak pierwszy raz go miałam, kiedy wiedziałam już co to jest, więc wiedząc co to jest jedyne co myślalam 'to tylko paraliż senny i juz mi przechodzi' po chwili wszystko wracało do normy i albo od razu zasypiałam, albo na chwilę się budziłam. Dodam, że kiedy go miewam, zawsze mam zamkniete oczy.
Moje pytanie dotyczy pewnego dziwnego odczucia. Czasem, zwykle kiedy leżę, nagle odczuwam (czasem raz, a czasem 2-3 razy pod rząd) w głowie uczucie podobne do tego, kiedy poczuje się adrenalinę, troche podobne do szumienia w głowie jak ma się wodę w uszach. Trwa to dosłownie ułamek sekundy i jest bardzo intensywne. Kiedyś czegoś takiego nie miałam. Zwykle mam takie coś przed zaśnięciem, ale czasem za dnia kiedy np leze i oglądam telewizję. O ile pamiętam, zawsze w pozycji leżącej. Czasem nie mam tego przez 3 miesiące, a czasem 5 razy w miesiacu. Czasem sie boje, ze to może być guz mózgu, bo biorę lek, który może powodować niezlosliwy guz mózgu w bardzo rzadkich przypadkach. W sierpniu udam się na jakiś rezonans czy rentgena by to wykluczyć (jestem młodą osobą, mam niespełna 19 lat, wg wielu testów o nadprzecietnej inteligencji, od około 5- 6 roku życia prawie codziennie zapamiętuje swoje sny, dobrze się uczę). Tymczasem postanowiłam zapytać na tym forum, czy może jest to jakieś znane zjawisko, może jakis intensywniejszy przepływ krwi w mózgu, może jakieś pobudzenie danej cześci mózgu, może krótkotrwałe nagłe doznanie medytacji (medytowałam kiedyś)?
Porszę tylko o poważne odpowiedzi, a nie jakieś w stylu, że coś próbuje mnie opętać, czy inne fikcyjne rzeczy. Dodam, że właśnie identyczne uczucie w głowie miewam podczas 'paraliżu sennego' jaki czasem doznaję.
Pozdrawiam.
Napisano 10.08.2012 - 21:23
Napisano 10.08.2012 - 22:01
Napisano 10.08.2012 - 23:32
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych