Napisano
08.02.2007 - 17:29
Tybysh, człowieku zrozum, że paraliż senny to całkowite sparaliżowanie ciała występujące podczas wchodzenia lub wychodzenia z fazy REM, jest to taki stan na pograniczu, kiedy możesz być świadomy, ale nie możesz nic robić.
Paraliż jest po to żeby podczas marzeń sennych, kiedy mózg jest bardzo aktywny nie wyrządził sobie krzywdy wykonując jakiś gwałtowny ruch, więc twoje wywody o kontrolowanych ruchach podczas paraliżu są śmieszne. Paraliż zapobiega ruchom i jak byś mógł poruszać się w nim to przestał by on spełniać swoją rolę, ale no tak miałeś paraliż już klika razy i umiesz go kontrolować.
Jedyne co możesz sobie kontrolować w fazie REM to własne sny, myśli, możesz mieć świadomy sen, wtedy możesz sobie myśleć, że otwierasz oczy, mówisz i ruszasz czym tam sobie chcesz. Mózg wysyła sygnały ale ciało nie odpowiada. Może ci się jedynie wydawać, że ruszasz ręka, ale przychodzi ci to z wielkim trudem, a tak naprawdę leżysz jak kłoda, całkowicie sparaliżowany a wszystko się dzieje tylko w twojej głowie.
Podczas swoich paraliżów doznałem wielu rzeczy począwszy od widzenia swojego pokoju, różnych postaci, do ruszania się z wielkim trudem i prób krzyku, też wydawało mi się, że mam otwarte oczy, że wszystko widzę, ale potrafiłem odróżnić to od prawdy.
Miałeś paraliż kilka razy i już myślisz, że wszystko wiesz i wszystko możesz, daj spokój, sam jesteś chyba małolatem, który nie rozumiejąc pewnych rzeczy dorwał się do klawiatury...
Ale w końcu wiesz lepiej, że ja czegoś nie potrafię to nie znaczy, że ty tego nie potrafisz.
Dalej pisać nie będę, bo to wszystko w tym temacie, myśl sobie, co chcesz mało mnie to obchodzi.