czy zezwolenie na zakup broni jest zezwoleniem na morderstwo?
A do czego według ciebie służy broń ? , bo raczej nie jako brelok do kluczy ,a znacznie ułatwia to zadanie .... Zabijać nikt ci nie broni ... O ile cię nie złapią możesz to robić codziennie ,a w wojsku dostawać za to kasę , nawet medale dają ...
Jeżeli państwo pozwala zrobić odpis od podatku, to jest oszustwo? Jeżeli jest luka w prawie podatkowym i ją można wykorzystać, to czyja to jest wina?
Można zrobić odpis z podatku ,ale nie generować sztuczne wydatki, czy tworzyć firmy córki .. Wykorzystywanie luk prawnych jest zabronione , jest to proceder nieuczciwy - czyste złodziejstwo ...
Dlatego, że naszej gospodarki nie stać na takie płace, a te są zależne od wielu czynników. Od jakich, nie będę Ci teraz robił wykładu. Porównaj sobie choćby polskie i niemieckie PKB, a zobaczysz różnicę.
Ciekawe ,ale bredzisz ... W Polsce większość firm jest prywatna w rękach niemieckich , usa, francuskich itd.
Polska jest państwem do wyzysku z tanią siłą roboczą to po co taki np. AMazon ma płacić niemcowi po 10 tysięcy złotych jak polakowi zapłaci 2000 zł ...bo i tak nie ma wyboru ...., żyć z czegoś musi ...
Bredzisz jak Piekarski na mękach. Nie rozróżniasz grabieży od sprzedaży.
A czym według ciebie jest sprzedaż poniżej wartości rynkowej ? Mam ci przytoczyć kilka afer z Polski z udziałem polityków , dziwnych licytacji komorniczych czy sam sobie znajdziesz ?
Poza tym, jestem właścicielem kilku własności intelektualnych
Druga rzecz, to kupiona przeze mnie myśl techniczna. Wynalazek.
I ile ta własność intelektualna jest warta ? 100 , 200 tysięcy złotych ? My tu mówimy o milionach , miliardach dolarów bo tylko tacy mają wpływ na świat ...,a nie jacyś żebracy ....
Po co, skoro prawo od niego tego nie wymaga.
Jeszcze chwilę temu pisałeś ,że korporacją na kasie nie zależy, a teraz piszesz ,że prawo od nich tego nie wymaga ? To się zastanów bo zaprzeczasz sam sobie ... Proszę więc o twoje stanowisko w tej sprawie ... Czy korporacją zależy na kasie czy nie zależy ?
Wracam do podatków - skoro tam może płacić mniej i tam produkować, to tak robi. Dlaczego wiele polskich firm odzieżowych przeniosło produkcję do Chin, a nie dają Tobie zarobić 10 koła na miesiąc? Ano po to, żebyś za spodnie nie płacił 600 zeta, tylko 150 i właściciel firmy zarobił.
W tym problem ,że podatki powinni płacić w Polsce ,a tego nie robią , bo prawo obchodzą - czyli oszukują ...
Teraz to ty bredzisz ... a jako przykład podam Japonię , która produkuje na swój rynek i jakoś nie płacą po 600 zł za spodnie .... W Japonii żywność jest w podobnej cenie co w Polsce .... Bardzo dziwne co nie ?
Firmą chodzi o jak największe zyski ... Po co mają zarabiać milion złotych jak mogą 10 milionów ... Firmy produkując za granicą niszczą lokalny rynek , rośnie bezrobocie i bardzo szybko mogą załatwić dane państwo ... Taki przykład to masło w sklepie po 12 zł gdzie w wyniku braku konkurencji , monopolizacji rynku, podpisaniem umów mamy co mamy .... Nie widzę żadnych przeszkód ,żeby podnieść ceny pozostałych produktów - w końcu mamy wolny zmonopolizowany rynek ...
Użytkownik animale edytował ten post 17.09.2017 - 00:52