Nie rozumuje błędnie. Ponieważ oddając wielki majątek, który nie ona zdobyła ponieważ była tylko spadkobiercą kogoś kto był właścicielem.
Twoja myślenie coraz bardziej przypomina myślenie 6-letniego dzidzia …
Jeżeli ktoś nie miał ochoty przekazać majątku to nie musiał tego robić. Zrobił to zgodnie z swoją wolą .... Nieznajomość przepisów prawa woła o pomstę do nieba.
Oddała to na rzecz kościoła zamiast rodzinie
Jej wola ...
Została zmanipulowana przez wiarę i na jej rzecz oddała duchownym wielkie pieniądze. Uwierz mi nie chodzę dzisiaj po forach w internecie i nie obrażam księży. Lecz system (szkaluję) jaki tworzy wiarę już tak.
Widocznie bardziej szanowała księży niż własną rodzinę ... Nikt nikogo nie zmusza do składania hołdów , modlenia się , rzucania kasy na tace, przyjmowania chrztu bo to nie podatek , czy obowiązkowe szczepienia dzieci że czy chcesz czy nie chcesz płacić musisz ... Co innego gdyby ktoś przystawiał ci broń do skroni , albo szantażował przepisami prawa ....
Niewiedza , głupota nie zwalnia z odpowiedzialności - dotyczy to wszystkich dziedzin ...
Moją motywacją aktualnie jest osiągnąć własny majątek i za pomocą odpowiednich funduszy walczyć z systemami i wierzeniami jakie uważam za ograniczające połacie społecznościowe.
W dzisiejszym świecie nie istnieje coś takiego jak "twoja własność" - ty jedynie tym zarządzasz .. Walczyć z systemem by stworzyć kolejny system? Ja już to słyszę przez 2000 tysiące lat ....
Przykład ucywilizowanej Francji ...
Wykorzeniła katolicyzm - by wprowadzić święta państwowe islamu , judaizmu - jako główną religię państwową , bo takie rodzą się u nich pomysły... Pomijając że od katolika dostałbyś w pysk , a islamista cię zgwałci , zabije, albo zmusi do przyjęcia jego wiary ...
W Francji wprowadzono zakaz prostytucji - normalnie ewolucja .... Co będzie dalej ... zakaz mini ?.
Wymieniłbym więcej francuskich rewelacji tej nowoczesności w XXI ,ale mi się nie chce .... bo mnie to śmieszy ...
W czasie gdy Twoja rodzina straciła majątek ludzie żyli w innym systemie, np:. w państwie faszystowskim (Niemcy). Dzisiejszy Niemiec nie ma nic do tego co było wtedy. Więc jaki sens za nim gonić i go obrażać?
Miło mi to słyszeć ,że Niemcy się zmienili … Gdzie mam wnieść wniosek z wycenią utraconego mienia, z którego obecnie Niemcy korzystają, lub wykorzystali by się wzbogacić ? Listę utraconych dóbr mam sam przesłać , czy Oni to zrobią? Faktury z remontu mam im przesłać ?
Dobra zwrócą kurierem , czy muszę osobiście przyjechać ?
Jesteśmy dzisiaj w systemie Unii Europejskiej, kapitalistyczny twór o demokratycznej podstawie.
O demokratycznej podstawie ? Ja sobie nie przypominam bym głosował na Merker, czy był za przyjęciem islamistów ? Było jakieś referendum ? Coś mnie ominęło ... ? Za wstąpieniem do UE też nie głosowałem bo byłem zbyt młody może miałem wtedy z 4 lata ..., czyli nie dano mi szansy wyrażenia własnego zdania ...