To jak rozumiem, ktoś ma zacząć tutaj w tym temacie tę powieść, a kolejne osoby dopisać kolejne rozdziały?
Napisano 01.10.2017 - 21:13
To jak rozumiem, ktoś ma zacząć tutaj w tym temacie tę powieść, a kolejne osoby dopisać kolejne rozdziały?
Napisano 01.10.2017 - 22:00
Użytkownik dziewięć edytował ten post 01.10.2017 - 22:32
Napisano 02.10.2017 - 08:02
Rozdzieliłam wasze pytania i już pędzę z odpowiedzią.
Dokładnie tak i chociaż nie chciałabym aby post miał pięć zdań stawiam na jakość a nie ilość. Tutaj naprawdę można popuścić wodze fantazji i zrobić niezłe opowiadanie.
Te zasady są niejasne - gdzie publikować rozdziały? Który tekst mamy kontynuować? (nie chcę aby była sytuacja że napiszę rozdział będący kontynuacją jakiegoś tekstu a przede mną ktoś wrzuci swój i już się nie będzie kleiło)
No właśnie o to chodzi aby była to kontynuacja, nie swoje opowiadanie bo taki konkurs już był. Wiem, że będzie ciężej lecz myślę, że da się to pięknie skleić w całość.
Nom, napisanie tekstu zajmuje trochę czasu. Ktoś może wstawić swoją pracę w tym czasie i wszystko pójdzie na marne, Pomysł ciekawy (i nagrody też, w razie czego można gdzieś taki kalendarz kupić?), ale chyba lekko niedopracowany. Może jakaś lista i na przykład 3 dni na napisanie czy coś? I może ktoś z poza konkursu powinien zacząć historię, żeby nie było ze pierwsza osoba ma najtrudniej.
Masz rację. Pójdę na pierwszy ogień i napiszę wprowadzenie. Najlepiej będzie aby tutaj w tym temacie osoba która ma zamiar napisać kolejny wątek się zdeklarowała.
Np :
Hej, mam zamiar dopisać nowy rozdział do opowieści pod postem nr 3. Myślę, że za dwa dni będę gotowy/gotowa.
Kalendarze niestety nie są do kupienia. Im mniejszy nakład tym wyższa cena, dlatego to co mam oddaję tutaj
Napisano 02.10.2017 - 10:06
Zniknął gdzieś pierwszy post @TT czy tylko ja go nie widzę? ;>
Forum ma swój wewnętrzny zegar i z tego co pamiętam gdybym założyła dziś nowy temat i przeniosła go z pytaniami wczorajszymi tutaj zrobiłby się bigos. Ponieważ forum segreguje posty wobec daty i godziny, także pierwszym postem jest post Hardiego.
Coś mi to przypomina ^^, było już kilka spontanicznych prób na para ... czyli nihil novi sub sole, a prawa autorskie?
Praca jest swojego autorstwa więc jeśli ktoś nie wyraża zgody na jej powielanie czy kopiowanie to niech nie bierze w konkursie udziału.
Napisano 02.10.2017 - 11:52
Masz rację lecz ciężko narzucić drugiej osobie ile ma napisać, konkurs ma być formą zabawy a nie przymusem. Z drugiej strony osoba która napisze 10 zdań nic tak naprawdę nie wniesie ciekawego, bo i co można opisać w 10 zdaniach? Kredyt zaufania zostawiam użytkownikom, zresztą i tak wygra najlepsza opowieść. Nie sądzę aby nasi wspaniali użytkownicy głosowali w ankiecie na płytkie powieści, także zostawmy trochę wolnej woli.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych