Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zamach - nowa wersja Smoleńska

470 odpowiedzi w tym temacie

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzynastka, a słyszałaś o takim człowieku jak tomasz kulig? Przez lata jeździł w rajdach i zdobywał tytuły. A pewnego dnia wjechał autem pod pociąg na strzeżonym przejeździe
Co do tych obliczeń, to już widziałem. Ten pmk to manipulator jest.
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przykro mi bardzo, ale niedoszkolony pilot nie pokonuje kilkunastogodzinnego lotu przez Atlantyk z 3 awariami w samolocie.

Przykro? :>  Widzę, że jesteś zwolenniczką specyficznego podejścia do spraw związanych z wyszkoleniem. Ktoś kto jest wysoce utalentowany - nie potrzebuje szkoleń, dodatkowych kursów, weryfikacji umiejętności na różnych etapach rozwoju kariery. Ja mam nadzieję, że nie trafię na: pilota/lekarza/itp. który jest takim utalentowanym samorodkiem, a wiedzę swą weryfikuje sam.

Oczywiście przelot jest równoznaczny z np. lądowaniem we mgle, zadymce, ulewie, silnym wietrze, uszkodzonym silniku, niewysuniętym podwoziu...

• 0

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niemiecka prokuratura generalna wszczęła wstępne dochodzenie wyjaśniające, czy w Smoleńsku doszło do zamachu

Prokuratura rozpoczęła procedurę tzw. Beobachtungsvorgang. To przypominające istniejące w prawie polskim postępowanie sprawdzające, polega na wszczęciu wstępnego dochodzenia.

Beobachtungsvorgang ma za zadanie sprawdzić, czy podejrzenia są słuszne, a prokuratura może korzystać z wszystkich narzędzi jakie posiada: przesłuchiwanie świadków, żądania wydania dokumentów, występowanie o pomoc prawną do innych państw.
W odniesieniu do katastrofy smoleńskiej niemieccy śledczy przyjrzą się, czy nie doszło do aktu terroru. Niemieckie prawo, konkretnie artykuły 89a i 89b kodeksu karnego, zezwala państwu niemieckiemu na badanie wszystkich zdarzeń, w których jest podejrzenie ataku terrorystycznego (np. dokonanego przez służby specjalne innego państwa), nawet jeśli jedynymi ofiarami są cudzoziemcy.

Niemieckie tryby prawne w sprawie smoleńska ruszyły po tym, gdy 2 maja mec. Stefan Hambura wysłał do kanclerz Angeli Merkel pismo z prośbą o odtajnienie i wydanie wszystkich dokumentów BND dotyczących katastrofy smoleńskiej. Pismo to prawnik wysłał do wiadomości kilku innych urzędów niemieckich, w tym do prokuratora generalnego RFN Haralda Range.

Więcej:

http://wpolityce.pl/...szlo-do-zamachu

• -2

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

wPolityce kłamie, względnie manipuluje, jak prawie wszystkie media "prawicowe", a ciemny lud się jak zwykle łapie. W zeskanowanym piśmie pisze się o katastrofie/upadku polskiego samolotu, nie o zamachu.

Języków się uczyć, a nie marnować czas na czytanie gadzinówek.

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

odpowiedź zespołu Laska na ostatnią publikację zespołu Macierewicza http://serwer1533542...moleńskiej.pdf

Są odpowiedzi na niemal wszystkie pytania stawiane przez ludzi w internecie oraz tzw. ,,ekspertów:"

• 2

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szkoda, że ten ciekawy dokument pozbawiony został wszystkich podlinkowanych odnośników, bo bez nich, wyjaśnienia w nim zawarte trzeba brać na wiarę (co niektórym pewnie będzie na rękę).

aaaa... Nie napisałem dlaczego został pozbawiony?

Ano dlatego, że strona komisji Millera (podobnie jak zespołu Laska zresztą), ta, na której do tej pory można było znaleźć informacje ze śledztwa smoleńskiego, została właśnie dziś zamknięta.

cyt.

We wtorek nie działały strony Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego, której przewodniczącym był Jerzy Miller (http://komisja.smolensk.gov.pl/), oraz zespołu dr. Macieja Laska, który zajmował się przypominaniem ustaleń komisji (http://faktysmolensk.gov.pl/).

-Ta strona została zamknięta i będzie zamknięta po prostu. Myślę, że to jest ta odpowiedź jedyna, którą mogę w tej chwili udzielić.

źródło

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teraz szopka się dopiero rozkręci....

Antoni się dopadł do steru.

luk26.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak z ciekawości,tylko zapytam była tu debata o zdjęciach satelitarnych?Chodzi mi o te plamy w których potem leżały części i brak foty z dziesiątego.DZIĘKI

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Było prawie o wszystkim, przejrzyt tematy.
Szkoda tej strony. Ja mam nadzieję, że nie stworzą swojej strony z wersją zamachową.
  • -1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Luk

Było o tym, nawet była dyskusja o śmieciach na działce.

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kilka dni temu prokuratura ogłosiła że z całościowej opini biegłych wynika, że żadnego zamachu nie było. Zastanawiam się co będzie dalej, czy dostaną jakiś rozkaz z góry i śledztwo zostanie zepchnięte na inny tor w kierunku jedynej i słusznej prawdy.
  • 0

luk26.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No to jest dobre pytanie jak zobaczą,że wszystko wskazuje na zwykłą katastrofę,to jedyne co im zostanie to ściganie kontrolerów z lotniska.No nie mogę sobie Jarka wyobrazić jak bije sie w pierś i mówi myliłem się.

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oni może już czują że nie było żadnego zamachu. Może nie wszyscy ale większość z tej partii nie wierzy w zamach. Bo dlaczego przez 5 lat mówili że potrzebna jest komisja międzynarodowa do wyjaśnienia smoleńska a teraz mówią że polskie organa wystarczą i nie potrzeba żadnej komisji? Powód może być prosty, są małe szanse że jakaś komisja międzynarodowa się tym zajmnie. A jeśli już by się zajęła i stwierdzi że to był zwykły wypadek to co wtedy powiedzą? że ta komisja też się myli? Bo przecież Binienda już dawno stwierdził rzucając garnkiem o ścianę, że samolot nie może rozpaść się na tyle kawałków.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W co Wy wierzycie... że się będą bić w piersi? Szybciej usłyszę, że Kaczor oskarży samego siebie o zamach, jak już nie będzie kogo. Wcześniej jednak, powiesi Antoniego na brzozie.

Smoleńskiej.

Sarkazm to był, jakby kto miał wątpliwości.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrzcie na to http://wyborcza.pl/1...pozwolenie.html

Normalna cenzura jak w jakiejś Białorusi albo w Iranie.

Dzisiaj Kaczafi był w polsacie news po wydarzenia, była mowa o wraku i stwierdził że "być może może całą prawdę można wyjaśnić bez posiadania wraku".

Więc jak rządziła poprzednia partia to wrak był niezbędny jak cukier w herbacie a teraz już może się bez niego obejść. Parodia.

• 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych