Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli pytałeś na astro-forum, które ma obecnie wgląd przynajmniej w rok 2009 i to z południowej półkuli na dodatek to prawdopodobnie oszukali Cię

Oczywiście że oszukali....przypuszczam że na świecie jest przynajmniej kilka milionów amatorów podglądania nocnego nieba którzy dysponują sprzętem mogącym dostrzec tysiące obiektów w Pasie Kuipera :mrgreen: Lecz oczywiście w przypadku planety Nibiru wkraczają smutni faceci w czerni i nakazują milczenie...

Dołączona grafika

Oczywiście średnio kumaty człowiek który ma choćby ogólne pojęcie co to jest trzecia prędkość kosmiczna uzna teorię Nibiru za całkowitą bzdurę :o
  • 0

#197 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Oczywiście średnio kumaty człowiek który ma choćby ogólne pojęcie co to jest trzecia prędkość kosmiczna uzna teorię Nibiru za całkowitą bzdurę :o

Średnio kumaty może tak.
Ale są jeszcze dobrze kumaci i super kumaci.
Taki bystrzak jak przeczyta "Zaginioną księgę Enki" która jest pełnym tłumaczeniem (pozbawionym jakichkolwiek komentarzy) textu wyrytego w glinie około 6 tys lat temu może wyciągnąć trochę inne wniski.
Po pierwsze - widać że nasza kochana Biblia to marny przedruk tego textu.
Pozwala to wysnuć wniosek że to coś więcej niż Harry Potter...
Po drugie - bystrzak wie że jest coś na rzeczy. Coś takiego jak Nibru istnieje i niedługo będzie przelatywać blisko Ziemii. Cholera wie czy to planeta, planetoida, karzeł czy inne ustrojstwo.
Jak to się mówi pożyjemy, zobaczymy 8) , zaprzeczanie przesłankom wynikającym z textu dużo bardziej wiarygodnego niż Biblia to raczej dużo mniej niż kumatość :mrgreen:
Pozdawiam
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Taki bystrzak jak przeczyta "Zaginioną księgę Enki" która jest pełnym tłumaczeniem (pozbawionym jakichkolwiek komentarzy) textu wyrytego w glinie około 6 tys lat temu może wyciągnąć trochę inne wniski.

Jak zwykle jesteś rozbrajający aż po rdzeń kręgowy lecz ilu jest takich bystrzaków ? Tego typu apokryfy potrafią odczytać jedynie potomkowie jaszczurów :mrgreen:
  • 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co do tej orbity nibiru to jakim cudem może sobie mieć inklinację 90 st ? gdzieś czytałem że to niemożliwe, chyba że ta orbita nie jest prostopadła do ekliptyki, ale mi wygląda że jest
w każdym razie zawaliliście sprawę, lepiej było poprowadzić tą orbitę tak żeby nibiru przez kilka lat chowała się za Jowiszem a nie wystawiać ją na obserwacje ludzi z południa, chyba że ktoś myśli że tam niema ludzi :P
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ściągnijcie sobie Google Earth. Przełączcie z widoku planety na niebo i na niebie wyszukajcie lokalizacji
-6.000078°,-91.594287° . To miejsce (gwiazdozbiór Oriona) gdzie widać duzy obiekt ktory leci w stronę Ziemi. Jeśli go tam nie ma to dlaczego to miejsce jest schowane /ocenzurowane ? Oceńce sami.

Czy komuś obiło się o uszy czy Google Earth ma jakieś archiwum ze starymi zdjęciami?
  • 0

Rigel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby ktoś chciał zobaczyć symulację orbity Nibiru to odsyłam do poniższego linka:
<a href="http://www.nibiru2012.it/documenti/orbita_nibiru.pdf" target="_blank">http://www.nibiru2012.it/documenti/orbita_nibiru.pdf</a>

Witam.. zobaczcie sobie orbitę to będzie jasne czemu jej nie widać.. na teleskopach się pojawia dopiero, gołym okiem widoczna będzie na południowej półkuli w 2009 roku a w Polsce w 2011 roku.. i jej przelot można będzie porównać to pędzącego mega tira, który przyniesie za sobą kurz i pył w postaci komet.. a anomalie na ziemi i w kosmosie wraz ze zbliżaniem się planety x są coraz większe, wystarczy kliknąć dział Krucha Planeta.. można się jedynie domyślać co będzie jak wpadnie w odwiedziny i zaburzy cały system.. super aktywność słoneczna, deszcze komet i odwrócenie biegunów? Zbyt dużo klocków pasuje do układanki żeby to zignorować...

A przejrzałeś DOKŁADNIE tę symulację? Na jednej z grafik jest podane, że w momencie przejścia "Nibiru" przez płaszczyznę ekliptyki, gdzieś na wysokości pasa planetoid Nibiru będzie, cytuję: jasnoczerwona i osiągnie przybliżone rozmiary Księżyca. Jeśli mowa o pozornych rozmiarach kątowych, to by znaczyło, że Nibiru w rzeczywistości jest DWA RAZY większa od Słońca! :o Księżyc ma rozmiary kątowe około 30', Słońce ma około 32', więc ich rozmiary kątowe są zbliżone. Pas planetoid rozciąga się w przybliżeniu w odległości od 2,17 do 3,64 j.a. od Słońca. Przy optymistycznym założeniu, że w momencie przejścia Nibiru przez pas Ziemia będzie się znajdować dokładnie pomiędzy nim a Słońcem, czyli w najmniejszej możliwej odległości, a samo przejście będzie pośrodku pasa, a więc w odległości od Słońca ok. 2,9 j.a., to od Ziemi i tak to będzie jeszcze 1,9 j.a. Aby więc obiekt, który znajduje się prawie dwa razy dalej, miał zbliżoną średnicę kątową, jego rzeczywista średnica musiałaby być dwukrotnie większa! Dwukrotnie większa niż SŁOŃCE :mrgreen:
  • 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Witam.. zgadza się, dlatego nikt sobie nie wyobraża nawet jaka jazda będzie.. pokrywa się to również z opisami drugiego słońca czy czerwonej planety, możemy tez zobaczyć burzę kosmiczną z mega wyładowaniami jak ta planetka wpadnie do nas.. a im bliżej tym wszystko się będzie działo coraz szybciej.. gdzieś czytałem, że miejsce gdzie powinno być ją widać w google earth w pasie oriona jest ocenzurowane przez NASA, nie wiem czy ktoś to może potwierdzić bo nie używam google earth.
  • 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ściągnijcie sobie Google Earth. Przełączcie z widoku planety na niebo i na niebie wyszukajcie lokalizacji
-6.000078°,-91.594287° . To miejsce (gwiazdozbiór Oriona) gdzie widać duzy obiekt ktory leci w stronę Ziemi. Jeśli go tam nie ma to dlaczego to miejsce jest schowane /ocenzurowane ? Oceńce sami.

Chcecie, macie: wszystko widać, a raczej nie widać, jak na dłoni.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Hmmm... i jeszcze opis "...available but hidden"
Rzeczywiście może być coś na rzeczy...

Swoją drogą, znalazłem kiedyś w internecie dość długi tekst między innymi o Nibiru i o obserwacjach Sumerów. Najlepsze jest to, że tekst ten znalazłem, gdy kończyłem gimnazjum, czyli gdzieś w 2003 roku, a tekst ten należał do grupy najstarszych, chyba jeszcze z XX wieku.... Opisuje on m.in. to, że Nibiru ma "nadciągnąć" od południa i pod kątem niemalże prostym do płaszczyzny orbit planet (ekliptyki ?). Czyli to samo, co opisuje dokument pod tym linkiem:
http://www.nibiru201...bita_nibiru.pdf by Jarecki
tyle, ze kilka lat wcześniej. Nie wiem czy wtedy dostępne były już dane na temat orbity.
Poza tym autor powoływał się na sumeryjski przekaz zatytułowany "Enuma Elisz" i wydaje się, że korzystał tylko z niego (ale pewien nie jestem).
Sam artykuł już jest chyba niedostępny, ale pamiętam, że go drukowałem. Jeśli go znajdę to postaram się może coś dorzucić.
  • 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Analizując orbitę planety X str 5 i 6..

21.12.2012.. przechodząc przez płaszczyznę ekliptyki planeta spowoduje mocną interakcję ze słońcem. Obiekt pojawi się jako drugie słońce, będzie jasno czerwony (będzie się palić na czerwono, płonące słońce itd).... a więc wtedy zacznie się prawdziwe przedstawienie, ale dalej mamy jeszcze ciekawiej:
14.02.2013.. dojdzie do maximum elektrycznej interakcji ze słońcem i to w czasie kiedy ziemia znajdzie się pomiędzy słońcem a planetą x, będzie to najbardziej katastroficzny moment dla ziemi... brzmi to ciekawie, czyli przez ziemię przejdą wiązki elektryczne, mega pioruny.. wygląda jak biblijny opis sądu albo powtórnego przyjścia nie jestem pewien muszę zajrzeć do Bilbli bo widzę podobieństwa do apokalipsy...

a oprócz tego jeszcze ziemskie sprawy muszą się dopełnić, a więc w ciągu tych kilku lat dojdzie do wojny i władzy antychrysta, który przez 3.5 roku będzie rządzić jak wynika z przepowiedni.. kryzys finansowy już się zaczyna po to aby wprowadzić globalną walutę a zaraz wojna.. ci co rządzą światem dobrze wiedzą, że nadchodzi siła wyższa i dlatego spróbują na ten czas przejąć kontrolę nad ludźmi, dlatego cenzura NASA i mydlenie oczu.. tak to widzę..

Na stronie Nautilus, jest też ciekawy film "Pioruny Bogów" polecam..
  • 1

Rigel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ejże, jeszcze ktoś mnie posądzi, że wierzę w Nibiru! :o Wskazując na te rozmiary miałem na myśli to, że jest kosmiczną (dosłownie :mrgreen: ) bzdurą głoszenie, że tak gigantyczny obiekt, przypomnę: dwukrotnie większy od Słońca, zbliża się do nas, za 4 lata będzie w odległości zaledwie niespełna 2 j.a., a do tej pory nikt go jeszcze nie zauważył! Do tego taka masa powinna już od dawna powodować istną rewolucję w Układzie Słonecznym! A jak ostatnio patrzyłem w niebo, to wzystko jest nadal na swoim miejscu :lol3: W dodatku ta masa miałaby przechodzić w pobliżu Słońca cyklicznie co 3600 lat! To przepraszam bardzo, jakim cudem Układ Słoneczny jeszcze istnieje???
  • 0

Ill.

Nawigator

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ejże, jeszcze ktoś mnie posądzi, że wierzę w Nibiru! :o Wskazując na te rozmiary miałem na myśli to, że jest kosmiczną (dosłownie :mrgreen: ) bzdurą głoszenie, że tak gigantyczny obiekt, przypomnę: dwukrotnie większy od Słońca, zbliża się do nas, za 4 lata będzie w odległości zaledwie niespełna 2 j.a., a do tej pory nikt go jeszcze nie zauważył! Do tego taka masa powinna już od dawna powodować istną rewolucję w Układzie Słonecznym! A jak ostatnio patrzyłem w niebo, to wzystko jest nadal na swoim miejscu :lol3: W dodatku ta masa miałaby przechodzić w pobliżu Słońca cyklicznie co 3600 lat! To przepraszam bardzo, jakim cudem Układ Słoneczny jeszcze istnieje???

No i jest mała rewolucja, bo od jakichś kilkudziesięciu lat obserwuje się bardzo dziwne zachwiania się orbit Urana i Neptuna, które dają się wytłumaczyć przy założeniu, że działa jakaś wielka masa. Szczerze mówiąc to za bardzo nie wiem co myśleć o Nibiru. Wszędzie sprzeczności...
  • 0

mindmax.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rigel

W dodatku ta masa miałaby przechodzić w pobliżu Słońca cyklicznie co 3600 lat! To przepraszam bardzo, jakim cudem Układ Słoneczny jeszcze istnieje???

Być może nasza wiedza o masach nie zupełnie jest prawdziwa, a może Nibiru jest tylko wynikiem... zbiorowej halucynacji, a jako zbiorowa ma większą moc sprawczą, więc może stąd te dziwne zachowania zewnętrznych planet US ?

Illurico

No i jest mała rewolucja, bo od jakichś kilkudziesięciu lat obserwuje się bardzo dziwne zachwiania się orbit Urana i Neptuna,

I dziwne zachowania największych ssaków morskich, i dziwna pogoda, i dziwna dziura ozonowa, której rozmiarów obecnie nawet już się nie bada - przyszło nam żyć w dziwnych czasach, ot co.
  • 0

Aramroth.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeczytałem parę ostatnich stron, zebrałem dane które były tu podane. Sprawdziłem je.

Według tego, co napisał Cashpoint, średnica Nibiru to połowa średnicy Słońca. Średnica Jowisza to jeśli dobrze pamiętam, 1/10 średnicy Słońca. W tym temacie było również napisane, że Nibiru znajduje się obecnie 2,2 mld km od Ziemi.

Tak więc mamy planetę PIĘCIOKROTNIE większą od Jowisza, znajdującą się obecnie gdzieś pomiędzy Uranem i Saturnem, a do tego nie jesteśmy w stanie jej w żaden sposób dostrzec. Jasne.

Jako że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, wyjaśnienie jakie cyrki by się działy, gdyby taki objekt znajdował się w takim miejscu, zostawiam osobom które się na tym znają. :]
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo to jest totalna bzdura, wysnuta na podstawie "glinianej legendy".
Jeśli profesjonalnym sprzętem jesteśmy w stanie obserwować obiekty znajdujące sie poza orbitą Plutona - takie jak np. "ERIS" (średnica 2400km, średnia odległość od Słońca - 10.3 miliarda km) a nie widzimy gigantycznej "planety X" z pięciokrotnie bliższej odległości, to kto tu kogo robi w balona? Współcześni hobbyści astrofotografii dysponujący sprzętem amatorskim (dajmy na to teleskopem systemu Schmidt-Cassegrain z lustrem o średnicy 0.4m + sterowany z komputera napęd), bez trudu znaleźli by taki obiekt. Ponieważ go nikt nie zaobserwował, znaczy to, że on nie istnieje.
  • 0

Ill.

Nawigator

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo to jest totalna bzdura, wysnuta na podstawie "glinianej legendy". Jeśli profesjonalnym sprzętem jesteśmy w stanie obserwować obiekty znajdujące sie poza orbitą Plutona - takie jak np. "ERIS" (średnica 2400km, średnia odległość od Słońca - 10.3 miliarda km) a nie widzimy gigantycznej "planety X" z pięciokrotnie bliższej odległości, to kto tu kogo robi w balona? Współcześni hobbyści astrofotografii dysponujący sprzętem amatorskim (dajmy na to teleskopem systemu Schmidt-Cassegrain z lustrem o średnicy 0.4m + sterowany z komputera napęd), bez trudu znaleźli by taki obiekt. Ponieważ go nikt nie zaobserwował, znaczy to, że on nie istnieje.

Cóż, przekonamy się. Jeśli rzeczywiście orbita Nibiru została właściwie określona, to powinna być doskonale widoczna amatorskim sprzętem w 2009 roku. Poza tym nie wydaje mi się, by znalezienie Nibiru było takie znowu proste. Z "glinianych legend" wiadomo m.in., że Nibiru stawała się widoczna, w sensie, że zaczynała świecić, dopiero gdy wystarczająco zbliżyła się do słońca. Nasuwa to pewne podobieństwo do komety. Bardzo wiele komet odkryto dopiero gdy zaczynały świecić, ponieważ wcześniej były niedostrzegalne.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych