Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rigel, sam widzisz, jaką "wiedzą" astronomiczną popisują się tu niektórzy. A przydałoby się trochę na ten temat poczytać, bo są wakacje i wielu młodych nie wie, co z wolnym czasem zrobić.
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przecież się nie będą "uczyć" w wakacje. Oszalałeś? xD
  • 0

Alpha lyr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby Nibiru była już w naszym układzie, to po kiego grzyba w Google ten czarny prostokat, chyba że... odcina on Nibiru drogę powrotną.(?)

Wiec jak myślisz mindmax, to spisek rządu żydów masonów i watykanu w porozumieniu z Google ?

Ja myślę ze jest to po prostu kawałek który nie został wyświetlony a będzie najprawdopodobniej w natępnych wersjach programu zgodnie z najnowszymi aktualizacjami nieba. Zresztą w Orionie znalazłam kilkanaście podobnych kwiatków - kilka Nibiru ? :lol
  • 0

apo5.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aaaa, jak w Orionie to napewno Annunaki.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytania moje były czysto retoryczne, bo wątpliwe jest żeby nasz świat zamieszkiwały tylko dwie cywilizacje...

Ja to nawet dwóch nie widzę. Sugerujesz, że na Ziemi oprócz cywilizacji ludzkiej zamieszkuje ktoś jeszcze? Pokazałbyś mi ich? Tylko bez mydlenia ckliwymi gdybaniami. Prosiłbym o konkrety.

Czym są moje fantazje w porównaniu do fantazji czysto naukowych i przez ten fakt mających podstawy bytu... ,skoro budulcem materii jest atom w olbrzymiej swej obiętości "pusty" to z naukowego punktu widzenia niemalże nas nie ma, a pomimo to... czujemy się całkiem dobrze w swej "nicości".

To co odczuwamy, to nie tylko materia, ale i oddziaływania.

Zresztą, co wspólnego z tematem mają tu rozważania nad kwestią struktury atomów?
Ach, zapomniałbym... Przecież to Twoja ulubiona forma wypowiedzi - pisanie o wszystkim i zarazem o niczym.

Czyli nic nie wiemy nawet o najbliższym słońcu i nie wiele o jego otoczeniu a mimo to nic nie stanowi dla nas problemu - pewnie dzięki... podświadomej wierze w "anioła stróża", jednak nie mamy dotąd pojęcia co przyniosą nam najbliższe lata, bo sięgając 3600 lat wstecz okazuje się, że historia nasza składa się jedynie z mitów, które są za trudne do zaakceptowania przez obecną wiedzę.

O Słońcu wiemy już bardzo dużo; nie wiemy tylko wszystkiego. Mimo wszystko, to co wiemy, pozwala nam ze spokojem patrzyć na najbliższą przyszłość naszej dziennej gwiazdy.
  • 0

#246 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Sugerujesz, że na Ziemi oprócz cywilizacji ludzkiej zamieszkuje ktoś jeszcze? Pokazałbyś mi ich? Tylko bez mydlenia ckliwymi gdybaniami. Prosiłbym o konkrety.

Sugeruję że tak. Nie tylko ja, jakieś 3 miliardy ludzi - może zrób ankietę??? Zacznij od Indii, sprawdź co Ci powiedzą w Afryce, zachacz o Amerykę Płd i Płn...
I bardziej pod ziemią niż na...
Zaprzeczanie nic nie zmieni, a jeśli chcesz żyć w świecie iluzji to Twój wybór.
Żeódła i dowody powiadasz?
Każdy kto zadał sobie trud i poczytał trochę starych textów wie że "starożytni" mieli kontakty z wyżej rozwiniętymi cywilizacjiami.
W Wedach są nawet ładnie sklasyfikowane...

O Słońcu wiemy już bardzo dużo; nie wiemy tylko wszystkiego. Mimo wszystko, to co wiemy, pozwala nam ze spokojem patrzyć na najbliższą przyszłość naszej dziennej gwiazdy.

Zdenerwowanie czy strach jest niezdrowy przy wchodzeniu do Nowego Świata, więc tutaj się zgadzamy.
Pozdrawiam
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sugeruję że tak. Nie tylko ja, jakieś 3 miliardy ludzi - może zrób ankietę??? Zacznij od Indii, sprawdź co Ci powiedzą w Afryce, zachacz o Amerykę Płd i Płn...
I bardziej pod ziemią niż na...
Zaprzeczanie nic nie zmieni, a jeśli chcesz żyć w świecie iluzji to Twój wybór.
Żeódła i dowody powiadasz?
Każdy kto zadał sobie trud i poczytał trochę starych textów wie że "starożytni" mieli kontakty z wyżej rozwiniętymi cywilizacjiami.
W Wedach są nawet ładnie sklasyfikowane...

Kwestię tej "prawie" ogólnoludzkiej świadomości istnienia obcych (czy jak wolisz - reptilian) już tutaj przerabialiśmy i nic konkretnego z tego nie wynikło. Twoje argumenty to zwykłe kręcenie się w kręgu bardzo swobodnych spekulacji. Opowieści ze starych ksiąg, czy znajomość kilku Tybetańczyków, którym podobają się podobne historie niczego nie udowadniają.
  • 0

#248 Gość_garfild

Gość_garfild.

Napisano

Według mnie coś jest na rzeczy, skoro:
-według majów tak jest
-nostradamusa
-jakichś tam wykopalisk
-gwiazd(chyba??)
-Ksiąg Starego Testamentu
-i jeszcze sporo tego....

PS. jestem :new: nowy :new: Siemka wszystkim ;)
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

CYTAT(22z @ 16.07.2008, 15:14) *
Gdyby nibiru była mniejsza powiedzmy od saturna, znajdowała się gdzieś niedaleko większej od siebie planety to prawdopodobieństwo jej zauważenia wynosi 30%, ponieważ jak wiecie po nieoświetlonej stronie planety panuje kompletny mrok i np. gdybyśmy staneli niedaleko takiej planety tak aby zasłaniała ona nasze słońce to byśmy nie mogli określić jej wielkości a co dopiero ją zobaczyć i jeszcze z daleka. Podobnie może być z Nibiru - może gdzieś się chowa za jakąś planetą. Co do jej rozmiarów i orbity mam wątpliwości, ale jeżeli jest to statek to warto pogrzebać w "glinianych tabliczkach".

Gdyby Nibiru była mniejsza tylko od Saturna, to niewiele byłoby planet, za którymi mogłaby się "schować" biggrin1.gif
Po drugie, jakim cudem planeta, która znajduje się dalej, i to dużo dalej od Słońca niż Ziemia, miałaby być zwrócona do nas nieoświetloną stroną, a już tym bardziej jak mogłaby "zasłonić nasze Słońce"??? slol2.gif

Chyba wiem dlaczego nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, napisałem "znajdowała się gdzieś niedaleko większej od siebie planety", a powinno być "znajdowała się za planetą większą od siebie w jej cieniu". Czyli wniosek z tego, że jeżeli w cieniu, to brak tam jakiegokolwiek światła (chyba, że z odległych gwiazd) a obiekt po prostu jest tam "niewidoczyny". Pisząc "po nieoświetlonej stronie planety" chodziło mi o planete za którą się chowa. Z tymi rozmiarami to podałem tylko takie porównanie, przecież mogłaby być mniejsza nawet od ziemi

mariush

Ok. Niech ci będzie. Ale powiedz mi, czy wychodząc rano z domu rozważasz możliwości:

-potrącenia Cię przez samochód
-pogryzienia Cię przez psa sąsiada
-pobicia Cię przez bandziora
-uderzenia Cię przez meteoryt
-itd.

Oczywiście, że nie, gdyż te powyższe ewentualności bardzo mało lub wręcz znikomo prawdopodobne, a rozważanie ich przy każdej okazji doprowadziłoby Cię prędzej czy później do szaleństwa.

Masz racje, ale są to rzeczy bardzo małe w porówaniu globalnymi np. pojawienie się Nibiru. A z tym meteorem to ciekawe, bo może jakbym kiedyś szedł po ulicy w odpowiednim miejscu i czasie przy odpowiednich warunkach to dostałbym takim kamykiem wielkości 1mm, któremu udało się dolecieć do powierzchni naszej planety :)

Generalnie przy okazji mogę wtrącić ze dwa zdania.
No bo Nibru jest niezwykle popularne, wiele ludzi z niecierpliwością go wypatruje, a wiele ludzi nie może się doczekać momentu kiedy powie tym fanatykom: "a nie mówiłem? coś takiego jak Planeta X nie istnieje!", pewnie więcej niż połowa ludzkości w zupełnym szoku powie "dlaczego nikt mnie nie uprzedził?" w przypadku pojawienia się Nibru... no albo w innym wypadku nie zauważy żadnego istotnego wydarzenia i dalej będzie gonić za kasą i karierą.
Nasze obecne gdybania możemy oprzeć na wierze i niewielkich przesłankach. Teoretycznie z góry można wszystko obalić i rzucić w kąt... ale jednak to urozmaicenie w życiu się pojawia - ta lekka nerwowość, wyczekiwanie na coś, mała nadzieja na jakieś wielkie zmiany które przewrócą światopogląd mas o 180 stopni. Sam chętnie bym doznał jakichś "cudów" związanych z 2012 - i to nie chodzi wcale o cud wygranej Polaków na Polskim Euro2012, ale o coś więcej. O coś co wstrząśnie całym światem. No, tylko na czym my się opieramy? Na starożytnych cywilizacjach? Może są w błędzie. Na nauce? Może to wszystko nadinterpretacje i przypadki.

Oczywiście, że popularne, ale trzeba wrócić do źródeł w miare możliwości bo siedzenie w internecie i poszukiwanie informacji na ten temat to nie to samo co odczytywanie starożytnych zapisków trzymając je w ręku, no chyba, że istnieją miejsca w sieci o których nie mamy pojęcia , że istnieją gdzie można obejrzeć zdjęcia takich przedmiotów (coś w rodzaju niedostępnych archiwum dla prostego człowieka). Sieć jest wielka, a informacji tam zawartych jest pewnie więcej niż samych gwiazd we wszechświecie, dlatego trzeba szukać sposobu na otrzymanie niedostępnej infoirmacji ;)
  • 0

camelio.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myślę, że tutaj troszkę można się dowiedzieć. Bez domysłów.

http://www.spitzer.c...ses/ssc2004-05/

pozdrawiam
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Założe się że takich planet jak Sedna, za plutonem jest jeszcze ze 20, ale przecież jest to niezgodne z prawami fizyki czy z czyms tam jeszcze, dlatego czekamy póki nie nastąpi jakiś przełom :)

Rigel, sam widzisz, jaką "wiedzą" astronomiczną popisują się tu niektórzy. A przydałoby się trochę na ten temat poczytać, bo są wakacje i wielu młodych nie wie, co z wolnym czasem zrobić.

Jeżeli o mnie chodzi to ja ostatnio zainteresowałem się fizyką (w szkole nigdy) i może kiedyś rozwiąże problem nieznanych zaburzeń ruchu neptuna i innych planet i może odkryje nową planetę - ale to tylko marzenia :) .
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

22z

Gratuluję pomysłu i życzę konsekwencji. :)
  • 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mariush

Ok. Niech ci będzie. Ale powiedz mi, czy wychodząc rano z domu rozważasz możliwości:

-potrącenia Cię przez samochód
-pogryzienia Cię przez psa sąsiada
-pobicia Cię przez bandziora
-uderzenia Cię przez meteoryt
-itd.

Oczywiście, że nie, gdyż te powyższe ewentualności bardzo mało lub wręcz znikomo prawdopodobne, a rozważanie ich przy każdej okazji doprowadziłoby Cię prędzej czy później do szaleństwa.

No ja bym z tymi meteorytami uważał, bo takie rzeczy się zdarzają...
http://www.dziennik....rticle20223.ece
Ale to trzeba mieć pecha... :D

Szaleństwo też ma swoje dobre strony :o
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No ja bym z tymi meteorytami uważał, bo takie rzeczy się zdarzają...

Ja mimo tego nie będę sobie tym głowy zajmował :D
Prędzej na łeb spadnie mi kilkukilometrowa planetoida niż taki kamyk. :)
  • 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli o mnie chodzi to ja ostatnio zainteresowałem się fizyką (w szkole nigdy) i może kiedyś rozwiąże problem nieznanych zaburzeń ruchu neptuna i innych planet

masz rację to są całkowicie nieznane zaburzenia ruchu Neptuna i innych planet
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych