Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

#256 Gość_Miłosz

Gość_Miłosz.
  • Tematów: 0

Napisano

Mam swoją teorię, jak wiemy Słońce i wraz z nim wszystkie ciała nie "stoją" a przemieszczają się w galaktyce z jakąś tam prędkością.
A droga mleczna to istna dżungla gwiazd podobnych i różnych od słońca.
Zatem wydaje mi się za bardzo prawdopodobnie, że nasze słoneczko przechwyciło po drodze jakąś mniejszą, mało masywną i ciemną gwiazdkę.
Daje do myślenia i wyjaśnia fakt, że nie jesteśmy w stanie znaleźć wspólnego środka masy.
Bo po prostu go niema, gwiazdka wpadła w pole grawitacyjne znacznie masywniejszego Słońca, jej szybkość była zbyt mała by mu uciec i trafiła na eliptyczną orbitę z znacznym czasem obiegu, z szczęściem dla nas.

Wydaje mi się, że jeśli szukać obecności towarzysza to tylko w chybotaniu naszej gwiazdy.
Wyjaśnię obrazowo dla mniej zorientowanych, widzieliście kiedyś miotacza w konkurencji rzut młotem?
Facet ten, jak rozpędza swój młot nigdy nie stoi w miejscu zawsze się chwieje pod wpływem jego ciężaru, podobnie gwiazda pod wpływem siły grawitacji planet, im większa masa planet tym silniejsza grawitacja i mocniejsze chwianie.
To chwianie gwiazdy jest stałe, zawsze na jakieś wartości się kończy i zaczyna, tak w kółko ..powstaje krzywa sinusoidalna, jeśli taka chybocząca się gwiazda zostanie znaleziona to bardzo prawdopodobne, że posiada planety.
Dokładniej prędkość tego chwiania można mierzyć, wyczytałem, że naukowcy potrafią tą metodą znajdywać planety rozmiarach pokroju naszego Jowisza i Saturna w obcych systemach.

Jeśli potrafią znajdywać takie planety to i powinni również odnaleźć naszego rzekomego ciemnego towarzysza gdyż powinien być masywniejszy od Jowisza i powodować znacznie większe chwianie i co za tym idzie, być wykrywalny.
  • 0

mindmax.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Yawgmoth

W którym tam momencie jest o 2012 ? Mógłbyś mi podać jakieś źródło, bo chyba coś przeoczyłem [bez ironii, póki co].

Jeśli mówiąc "tam" masz na myśli wersję ujawnioną światu, to ciężko będzie odszukać ten właściwy "moment".

mariush

Ja to nawet dwóch nie widzę. Sugerujesz, że na Ziemi oprócz cywilizacji ludzkiej zamieszkuje ktoś jeszcze? Pokazałbyś mi ich? Tylko bez mydlenia ckliwymi gdybaniami. Prosiłbym o konkrety.

Nie ograniczałem "naszego świata" jedynie do Ziemi.

To co odczuwamy, to nie tylko materia, ale i oddziaływania.
Zresztą, co wspólnego z tematem mają tu rozważania nad kwestią struktury atomów?
Ach, zapomniałbym... Przecież to Twoja ulubiona forma wypowiedzi - pisanie o wszystkim i zarazem o niczym.

Przyznasz chyba że niematerialne oddziaływania mieszczą się jak na razie w zakresie naukowej fantazji z... naciskiem na to drugie.
"Rozaważania" nad strukturą atomów miały jedynie uświadomić nikłość naukowych dokonań w stosunku do ogromu naszego świata - kto wie ile jeszcze zagadek przed nami ?

O Słońcu wiemy już bardzo dużo; nie wiemy tylko wszystkiego. Mimo wszystko, to co wiemy, pozwala nam ze spokojem patrzyć na najbliższą przyszłość naszej dziennej gwiazdy.

"Bardzo dużo" na dzień dzisiejszy, bo wiedza ta jak na razie nie psuje całości naukowej układanki - wszystkiego nie wiemy o nas samych i naszej planecie...
Czy uważasz że nie wiedząc nic o naszej gwieżdzie byli byśmy niespokojni ?

Rigel

A nie uważasz, że to paradoks? Halucynacja wywoływana przez samą siebie? Anomalia wywołana zbiorową halucynacją, która wywołuje tę halucynację?

Chodziło mi raczej o to, że nawet gdyby Nibiru pojawiła się na naszym niebie, to wykluczająca taką możliwość większość uważała by te zjawisko za halucynację.
W ten właśnie sposób tłumaczy się fakt obserwowania czegoś, czego (w/g większości) zobaczyć nie można, bo to w/g nich nie ma prawa istnieć.

Poza tym gdzie indziej udowadniacie, jakoby Nibiru była widoczna gdzieś w gwiazdozbiorze Oriona. Jako dowód wklejacie zaczerniony fragment z Google Earth. Tylko tak pechowo się składa, że Orion jest gwiazdozbiorem położonym w obszarze równikowym sfery niebieskiej, a jako taki jest widoczny na obszarze prawie całej Ziemi.

Nikt nie mówił, że Nibiru porusza się od Oriona ku Ziemi po linii prostej.

Alpha lyr

Ja myślę ze jest to po prostu kawałek który nie został wyświetlony a będzie najprawdopodobniej w natępnych wersjach programu zgodnie z najnowszymi aktualizacjami nieba. Zresztą w Orionie znalazłam kilkanaście podobnych kwiatków - kilka Nibiru ?

Jeśli w najnowszych aktualizacjach pojawi się on również, to prawdopodobnie jest to... czarna dziura wykonana ludzkimi rękoma - przecież nie jest to równoramienny wielokąt rodem z Saturna.
A te kolejne "podobne kwiatki" znalazłeś przed, w trakcie czy po tym, jak zaobserwowałeś tę "ludzką"... czarną dziurę, bo nieznajomość tego faktu przekreśla Twój dowód.
Czy jest "kilka Nibiru" nie wiem, wiadomo skądinąd że nie leci ona sama.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Yawgmoth

W którym tam momencie jest o 2012 ? Mógłbyś mi podać jakieś źródło, bo chyba coś przeoczyłem [bez ironii, póki co].

Jeśli mówiąc "tam" masz na myśli wersję ujawnioną światu, to ciężko będzie odszukać ten właściwy "moment".

Eee, myślałem, że nie wiem jakiejś ogólno dostępnej wiedzy na ten temat. No a znasz nieujawnione fragmenty ?
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

masz rację to są całkowicie nieznane zaburzenia ruchu Neptuna i innych planet

no może nie całkowicie a w jakiejś części. Kiedyś czytałem na temat tych zaburzeń i miała je wywoływać masywniejsza planeta X a, że odkryto tylko Pluton (który miał bardzo mały udział w tym), a potem Sedne którą jeszcze trzeba troche poobserwować to poszukiwanie tej planety X jeszcze się nie skończyło (chyba już było gdzieś to na forum :) )
  • 0

Seroslav.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może to te dwie siostrzane asteroidy? Może to o nie chodzi?

http://npn.nazwa.pl/...o...8&Itemid=65
  • 0

Cashpoint.

egoism

• Tematów: 126
  • Artykułów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

http://www.paranorma...showtopic=17367

Widać, że kompletnie się nie orientujesz w tych sprawach więc po co się udzielać? Przecież wystarczy przeczytać to powierzchownie aby stwierdzić, że to jest kompletnie co innego... eh.
  • 0

b0mber0.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ja trochę off.. zawsze zastanawiało mnie czemu złoto jest tak cenne dla ludzi - jest i było zawsze najcenniejsze dla wszystkich ludzi w każdej kulturze.. hmm.. może "komuś ważnemu" było potrzebne i cenne dla niego (nich) a ludzie to później naśladowali, myśląc że posiadanie złota zbliży ludzi do "tych ważnych". tak sobie gdybam nie czepiać się :)
ale coś w tym jest..
  • 0

IO.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kiedyś czytałem na temat tych zaburzeń i miała je wywoływać masywniejsza planeta X

Masz rację KIEDYŚ. Ktoś już tu mówił, że argumenty za planetą X są sprzed pół wieku. Przeczytaj choćby to >>klik<<. Chętnie zobaczę jakieś nowe obserwacje potwierdzające te zaburzenia.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

odświerzyłem sobie wiadomości... :)

Więc jesteśmy zdezorientowani. Szukamy nie tam gdzie trzeba i co trzeba.
A propo w Google jest ciężko coś znaleźć na temat dalekiej przeszłości (nie licze tutaj forum i innych nie potwierdzonych informacji), dlatego spróbuje poszukać inaczej. Jak coś znajde dam znać.
  • 0

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli w najnowszych aktualizacjach pojawi się on również, to prawdopodobnie jest to... czarna dziura wykonana ludzkimi rękoma - przecież nie jest to równoramienny wielokąt rodem z Saturna.
A te kolejne "podobne kwiatki" znalazłeś przed, w trakcie czy po tym, jak zaobserwowałeś tę "ludzką"... czarną dziurę, bo nieznajomość tego faktu przekreśla Twój dowód.
Czy jest "kilka Nibiru" nie wiem, wiadomo skądinąd że nie leci ona sama.

Nie wiem co to ma do rzeczy, chyba nie twierdzisz że celowo zrobiono całą masę dziwnych zniekształceń tekstur tylko po to, aby nikt nie powiedział, że tylko w tym jednym miejscu grzebano.
  • 0

Rigel.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba wiem dlaczego nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, napisałem "znajdowała się gdzieś niedaleko większej od siebie planety", a powinno być "znajdowała się za planetą większą od siebie w jej cieniu". Czyli wniosek z tego, że jeżeli w cieniu, to brak tam jakiegokolwiek światła (chyba, że z odległych gwiazd) a obiekt po prostu jest tam "niewidoczyny". Pisząc "po nieoświetlonej stronie planety" chodziło mi o planete za którą się chowa. Z tymi rozmiarami to podałem tylko takie porównanie, przecież mogłaby być mniejsza nawet od ziemi

To raczej Ty nie masz pojęcia o czym mówisz. Stożek cienia Ziemi ma długość około 1,3 mln km. Stożek cienia najwiekszej planety Układu Słonecznego, Jowisza ma długość nieco ponad 82 mln km. Ale aby planeta wielkości Ziemi mogła się w nim ukryć, musiałaby znajdować się nie dalej niż 74 mln km. Ale nawet wówczas mogłaby się ukryć tylko na chwilę. W kosmosie nie jest możliwe, aby jakiś obiekt znajdował się cały czas w stożku cienia planety.

mindmax

Chodziło mi raczej o to, że nawet gdyby Nibiru pojawiła się na naszym niebie, to wykluczająca taką możliwość większość uważała by te zjawisko za halucynację.
W ten właśnie sposób tłumaczy się fakt obserwowania czegoś, czego (w/g większości) zobaczyć nie można, bo to w/g nich nie ma prawa istnieć.

No to zdecyduj się, Nibiru jest obiektem materialnym, który zostanie uznany za halucynację, czy halucynacją, która bedzie oddziaływać na obiekty materialne?

Nikt nie mówił, że Nibiru porusza się od Oriona ku Ziemi po linii prostej.

To w takim razie co, już nie jest w tym zaczernionym fragmencie Oriona z Google Earth? A wiec gdzie? I dlaczego nikt jej jeszcze nie dostrzegł? A moze porusza się skokami, jak w zabawie w podchody? Najpierw w Orionie, potem, gdy nikt nie patrzył, hyc za Saturna, potem znowu skok w cień Jowisza, a wreszcie znalazła sobie takie miejsce, że widoczna jest tylko z bieguna południowego? :mrgreen:
  • 0

mindmax.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eee, myślałem, że nie wiem jakiejś ogólno dostępnej wiedzy na ten temat. No a znasz nieujawnione fragmenty ?
[/quote]
W prrzeciwnym przypadku nie powoływał bym się na nie - transowe wizje stygmatyka Bongiowaniego, który w czasie pobytu w naszym kraju znalazł się w "letargu" brocząc krwią z ran stygmatycznych(co przydarza mu się często) odpowiedział na kilka pytań, m.in o wydarzeniach 21.12.2012r
  • 0

mindmax.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem co to ma do rzeczy, chyba nie twierdzisz że celowo zrobiono całą masę dziwnych zniekształceń tekstur tylko po to, aby nikt nie powiedział, że tylko w tym jednym miejscu grzebano.

W takich sytuacjach nigdy nic nie jest robione celowo - zawsze jest to dziełem "przypadku".
Cofnij się kilkanaście pstów a zobaczysz treść podpisu pod tym czarnym prostokątem, który brzmiał mniejwięcej tak... "obraz jest dostępny ale zakryty..." czyli inaczej... "prostokąta nie ma ale obraz wygląda tak, jak by był nim zakryty".
  • 0

mindmax.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rigel

W kosmosie nie jest możliwe, aby jakiś obiekt znajdował się cały czas w stożku cienia planety.

Zapomniałeś dodać, że w znanym nam obecnie kosmosie...
Czy i Ty uważasz że wszystko co było do odkrycia zostało już odkryte i nauka może udać się na emeryturę ?

No to zdecyduj się, Nibiru jest obiektem materialnym, który zostanie uznany za halucynację, czy halucynacją, która bedzie oddziaływać na obiekty materialne?

Nie chcąc powtarzać się proponuję przeczytać jeszcze raz to samo, lecz z większym a może wreszcie z jedynie właściwym i możliwym zrozumieniem.
Dla leniwych powiem nieco inaczej - realnie występujące zjawisko będzie dla większości niedowiarków halucynacją lub omamem wedle uznania i te materialne zjawisko /dla większości halucynacja/ będzie oddziaływać na materię bo samo jest materialne... ale tylko dla mniejszości.

To w takim razie co, już nie jest w tym zaczernionym fragmencie Oriona z Google Earth? A wiec gdzie? I dlaczego nikt jej jeszcze nie dostrzegł? A moze porusza się skokami, jak w zabawie w podchody? Najpierw w Orionie, potem, gdy nikt nie patrzył, hyc za Saturna, potem znowu skok w cień Jowisza, a wreszcie znalazła sobie takie miejsce, że widoczna jest tylko z bieguna południowego?

Najprawdopodobniej jest właśnie "w tym zaczernionym fragmencie Oriona" bo nie zachowuje się tak, jak znane astronomii planety i... dlatego jej nie widać.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najprawdopodobniej jest właśnie "w tym zaczernionym fragmencie Oriona" bo nie zachowuje się tak, jak znane astronomii planety i... dlatego jej nie widać.

Skroro jej nie widać, to czarny prostokącik jest zbędny, czyż nie? Przecież ukrywanie niewidocznego obiektu nie ma sensu. Coś się gubisz w swoich fantazjach, mindmax ;->
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych