Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na to pytanie odpowiedź znają tylko najstarsi majowie, którzy z werwą i mozołem ryli na kolejnych kamiennych tablicach przypowieść o Nibiru, która to w roku 2012 (który na nasze najprawdopodobniej był rokiem 2007mym bo mamy kopnięty kalendarz o pare lat w stosunku do majowego) spowoduje armageddon, na który z niecierpliwością wszyscy czekają bo w kinach na filmach tak fajnie to wygląda to na żywo pewnie by było jeszcze ciekawiej + adrenalina. Podejrzewam, że jeśli historia z kopniętym kalendarzem się sprawdziła, to Nibiru stała się planetą tak przebiegłą i sprytną, że nadleciała - zaatakowała nas z nienacka i niczym szpieg z krainy deszczowców zniknęła w otchłani kosmosu - a my się nawet nie zorientowaliśmy...
  • 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ahaa, to dlatego nie można jej zaobserwować, mindmax dostał właśnie do reki potężny argument, Nibiru po prostu już odleciała, schowała się za Jowiszem i znowu będzie na nas czyhać 3600 lat hahaha dobre to jest :P
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No więc poszukałem coś na temat obserwatorium astronomicznych i okazuje się, że jest ich 2000. Na podstawie niektórych filmów z pokazanym czasem stwierdzam, że można określić, że obiekt się porusza nawet w ciągu 4 godzin a może mniej. Co do czasu obserwacji i określenia orbity jesat różnie, ponieważ zależy to od prędkości danego ciała.

Ciekawy jest ruch planety Uran po swojej orbicie. Jej nachylenie płaszczyzny równika do płaszczyzna orbity wynosi 90 stopni - dość nietypowe, ale jednak takie rzeczy się zdarzają. Możliwe jest, ża Nibiru także może mieć nietypową orbity, tak jak to już było w tym temacie wspomniane - nachylenie orbity 90 stopni (pluton jest typowym przykładem małego nachylenia).

Nie wiem czy zwróciliście uwage że na piktogramie który podał uerrill występuje pluton. Jak wiemy ta planeta została uznana za karłowatą i częściowo usunięta z różnych materiałów dotyczących naszego US (czyli mamy 8 planet). Ciekawe dlaczego ta karłowata planeta została przedstawiona? A może to jest jakaś dodatkowa wskazówka oprócz 2012? Może pluton ma związek z czymś ważnym? A może to "ważne" znajduje się za plutonem? Odpowiedź na to pytanie nie znam i pozostawie to wam, przy okazji postaram się poszukać czegoś jeszcze.
  • 0

darokrol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a co ma wspólnego z tematem oś obrotu Urana ? bardziej nietypową oś obrotu ma Wenus bo nachyloną o 177,4° czyli kręci się "do góry nogami", no i to niema związku z orbitą planet, czy Ty aby na pewno wiesz co to jest orbita ? :/
Pluton-Charon nie został usunięty z układu słonecznego, po prostu nie jest już planetą
  • 0

mindmax.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Alpha lyr

A jak zachowuje się Nibiru, oprócz tego że gra z nami w podchody i jest niewidzialna ? Do tej pory myślałam że wszystkie fizyczne obiekty obowiązują prawa fizyki, być może w Twoim kosmosie jest inaczej.

Faktycznie jest nieco inaczej w "moim kosmosie", bo w nim nie ma miejsca na takie oczywiste dla obecnej asronomii założenia, które eliminują z niego wszystko to, co jest nie zgodne z dotychczas poznanymi "prawami fizyki".
Po prostu uważam że jeszcze nie wszystkie fizyczne prawa rządzące kosmosem są już poznane na tyle dobrze, żeby z całą stanowczością stwierdzić, iż to co nie podlega tym już znanym nie ma prawa istnieć.

apo5

Na to pytanie odpowiedź znają tylko najstarsi majowie, którzy z werwą i mozołem ryli na kolejnych kamiennych tablicach przypowieść o Nibiru,

Może i ryli z mozołem, jednak czy była to jedynie przypowieść to wobec bezsilności nauki tylko czas może pokazać, jednak mało prawdopodobne jest to, że ryli tylko dla siebie, chyba że wówczas panowała już komuna i przekonani byli o jej wiecznej trwałości.

darokrol

ahaa, to dlatego nie można jej zaobserwować, mindmax dostał właśnie do reki potężny argument, Nibiru po prostu już odleciała, schowała się za Jowiszem i znowu będzie na nas czyhać 3600 lat hahaha dobre to jest

Gdyby już odleciała to z pewnością świat cały dowiedział by się o tym niewątpliwym sukcesie naszej astronomii.

a co ma wspólnego z tematem oś obrotu Urana ? bardziej nietypową oś obrotu ma Wenus bo nachyloną o 177,4° czyli kręci się "do góry nogami", no i to niema związku z orbitą planet, czy Ty aby na pewno wiesz co to jest orbita ?
Pluton-Charon nie został usunięty z układu słonecznego, po prostu nie jest już planetą

Moim zdaniem ma, bo pokazuje ogrom wiedzy naszej nauki, której nic -oczywiście poza "wyjątkami"- nie potrafi już zadziwić a Pluton, no cóż, był planetą i już nią nie jest, bo pewnie miejsca dla "planetki" nie starczyło już w śród planet - widocznie tak chciała... natura.
  • 0

apo5.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jesteśmy w stanie obserwować planety z bardzo odległych układów, oddalonych o miliony miliony lat świetlnych. Ile trzeba mieć lat żeby wierzyć w to, że za 4 lata uderzy w nas planeta (przypominam - 4 ziemskie lata), której do dzisiaj nikt nie znalazł. Objawi nam się jak już wejdzie w atmosferę Ziemską? Z jaką prędkością musiała by się poruszać ta planeta aby teraz być niewykrywalną dla teleskopów, a która w ciągu czterech lat miała by się z nami zderzyć. Przecież to nonsen.
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

Jesteśmy w stanie obserwować planety z bardzo odległych układów, oddalonych o miliony miliony lat świetlnych.

..prawda, ale tylko dlatego je [naukowo]rejestrujemy, że po pierwsze obserwujemy "kosmos, w "wielkim' skupieniu, a nie cały i tylko tam gdzie nam się chce obserwować i znajdować planety" a po drugie widzimy [je dlatego, że mamy tło na którym je mozemy zauwazyć, czyli widzimy] je na tle [ich] gwiazdy, którą to one adorują kręcąc się wokół [ich] gwiazdy,
..bez tego szcvzególnego skupienia [obserwacji] oraz bez [tła] kręcącej tymi planetami gwiazdy, niewiele byśmy mogli zauważyć,… i radzę te powyższe uwzględnić w formułowaniu swoich bezwzględnych wniosków,..choćby tylko po to by nie wychodzić za niewyjątkowego ludzkiego ignoranta i aroganta

Ile trzeba mieć lat żeby wierzyć w to,

..prawda, ile lat trzeba się ogłupiać w ludzkich szkołach by uczynić z siebie takiego niewyjątkowego [ludzkiego] aroganta i ignoranta

że za 4 lata uderzy w nas planeta (przypominam - 4 ziemskie lata), której do dzisiaj nikt nie znalazł.

… właśnie w tym będzie wycena tej zbyt dumnej cywilizacji i jej [s/za]kisłej ignoranckiej a bardzo aroganckiej nauki, że wbrew powszechnym naukowym arogantom i ignorantom pojawi się ona w us i ponownie zbierze ona swoje żniwo z ziemskich

Objawi nam się jak już wejdzie w atmosferę Ziemską? Z jaką prędkością musiała by się poruszać ta planeta aby teraz być niewykrywalną dla teleskopów, a która w ciągu czterech lat miała by się z nami zderzyć.

..pohamuj siebie….bo, ani nie wejdzie ona w ziemską atmosferę ani tez nie zderzy się ona z ziemią

Przecież to nonsen.

..prawda to nie sen...prędzej [będzie] to [prze/o]obudzenie się z [arogancjkiego i ignoranckiego naukowego] snu tych, którzy nie dadzą sie jej od razu ukatrupić

ps. co do sygnatury,..czemu ten niby BARRRRRRDZO wnikliwy "forumowy pies ogrodnika" CZYTAJ MODERATOR nie zauważył, Że holi OD MIESIECY w SWEJ sygnaturze naruszał regulanmin,..SKĄD TA nieuczciwa WYBIÓRCZOŚC U TEGO CO MA BYĆ tylko UCZCIWY i ma tylko STRZEC TUTAJ UCZCIWOŚCI, nazywanej dla niepoznaki bezczuciowcom REGULAMINEM,..swoja droga chciałbym wiedzieć co w tej synaturce naruszyło $5 [kogoś już dobrze musiało zaślepić z nieuczciwości] i jakie to konkretne moje sygnaturowe słowa naruszyłuy któryś z podpunktów $6 i który to z tego szóstego paragrafu

..taka informacja byłaby nie tylko uczciwą, ale równiez byłaby dobrym kagańcem na [wyjatkową]nieuczciwość [forumowych] "psów ogrodnika"

Dołączona grafika
  • 0

darokrol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

..prawda, ale tylko dlatego je [naukowo]rejestrujemy, że po pierwsze obserwujemy "kosmos, w "wielkim' skupieniu, a nie cały i tylko tam gdzie nam się chce obserwować i znajdować planety" a po drugie widzimy [je dlatego, że mamy tło na którym je mozemy zauwazyć, czyli widzimy] je na tle [ich] gwiazdy, którą to one adorują kręcąc się wokół [ich] gwiazdy,
..bez tego szcvzególnego skupienia [obserwacji] oraz bez [tła] kręcącej tymi planetami gwiazdy, niewiele byśmy mogli zauważyć,… i radzę te powyższe uwzględnić w formułowaniu swoich bezwzględnych wniosków,..choćby tylko po to by nie wychodzić za niewyjątkowego ludzkiego ignoranta i aroganta

..no ale [czy na pewno]mamy [co?]to wszystko co [jest potrzebne]potrzeba do odkrycia [jakiej]takiej [gwiazdy, komety]planety "adorującej" naszą [matkę]gwiazdę... bo jak słusznie [Ty]zauważyłeś ..odkrywamy.. [bliskie]odległe planety [na razie]tylko dlatego że ich [matki]gwiazdy ruszają się na boki, [więc]nasza gwiazda robi tak samo[podobnie] pod wpływem [nawet]malutkiej Ziemi, a co dopiero pod wpływem[bardzo dużym] ogromnego Nibiru, [dziesiątki]razy bardziej masywnego od Ziemi, którego[której] orbita nie leży[jest położona] w pobliżu płaszczyzny ekliptyki, więc ruchów[poruszeń] Słońca.. wywołanych Nibiru nie da się pomylić z niczym innym..
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

..no ale [czy na pewno]mamy [co?]to wszystko co [jest potrzebne]potrzeba do odkrycia [jakiej]takiej [gwiazdy, komety]planety "adorującej" naszą [matkę]gwiazdę...

.. drwisz, ...ale cóz ogłupieni przez [niby]NAUKĘ nie są zdolnii by rozróżnić co jest prawdą a co NAUKOWĄ PROPAGANDĄ ,..cóz nikt ich nie uczył myśleć, ..piątkami czy [teraz] szóstkami wytresowano ich by [nigdy] nie myśleli, a jedynie [polegali] i [by jedynie] [po/od]wtarzali to co w nich wdrożono,..(holi tutaj, to najpierwszy przyjkład tego typu naukowej tresury,..ale tak już jest z tymi co naukowe stopnie, co naukowe laury czy tylko " co [naukowe] dyplomy ukończenia" wypłakują u wykładowców czy wypłakują tylko u prowadzących ćwiczenia, czytaj u ćwiczycieli nauki czy u czwiczycieli naukowego wyznania)..szkoda,że dla tego rodzajku wypłakujacych łaskę "płaczków" jest powszechne w tej cywilizacji przyzwolenie, że w tej cywiolizacji tego rodzaju "płaczkowie" wytpłakujący " litość i łaskę" ciesza się tą wypłakaną i wyżebrana "litościa i łaską"...im więcej takich "płaczących" żebraków tym szybszy i bardziej drastyczny koniec takiej litościwie załamanej i zakłamnanie łaskawej cywilizacji,.. bvo z takich [małomyślnych] płaczków biorą się najbardziej skuteczne psy [ogrodnika] oraz WAŻNE BIOPRĄ SIE RÓWNIEŻ najbardziej skuteczni łapacze psów...CZYTAJ HYCLE , ...[NAUKOWI HYCLE]

...bo jak słusznie [Ty]zauważyłeś ..odkrywamy.. [bliskie]odległe planety [na razie]tylko dlatego że ich [matki]gwiazdy ruszają się na boki, [więc]nasza gwiazda robi tak samo[podobnie] pod wpływem [nawet]malutkiej Ziemi, a co dopiero pod wpływem[bardzo dużym] ogromnego Nibiru, [dziesiątki]razy bardziej masywnego od Ziemi, którego[której] orbita nie leży[jest położona] w pobliżu płaszczyzny ekliptyki, więc ruchów[poruszeń] Słońca.. wywołanych Nibiru nie da się pomylić z niczym innym..

..nauczyłeśś sie widzieć/obserwabloblować planety poprzez kołysanie gwiazd ,..a brakuje ci zauważać zblizanie się zbilżanie sie planety układu [własnej gwiazdy] do centreum [układu [własnej] gwaiazdy] popprzez choćby wzrost temperatury [całego] układu [gwiady]...czy by to pojąc musisz się narodzić ponownie i dopiero wówczas lub dopiero w tej cywilizacji którta te obserwobanble bezie wyznawała za naukowa luyb za teologiczną

..przestań sam z siebie robić arogata i ignorata tylko dla dobrego samopoczyucia twoijego wyznania choćby sie mnienił naukowym ,..[bo] ważnieszy[m] jesteś ty niż twoje WYZNANIE, chopćby mniniło się w oczach WSZYSTKICH [nim ogłupiałych] przeBARDZO'NAUKOWYM, przeBARDZO'modnym WYZNAWANIA [tu i teraz},..czy tylko przeBARDZO'modnym WYZNANIA [tu i teraz] ... a tak ode mnie życzę tobie troche więcej pokory [nie tylko do siebie i do swoiej [zakjupionej] wiedzy] oraz życzę spojrzenia [nie tylko na siebie] z trochę większej perspektywy

Warn za ogólną nieczytelnośc postu i...
Dołączona grafika
Dodatkowy warn za zedytowanie mojego wpisu + blokada pisania na 7 dni.
Ivellios

• 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

<?php offtop_mode = "on"; ?>
vkali, na litość boską! Pisz po polsku! Twoje posty są tak czytelne jak bełkot Kaczyńskiego...
<?php offtop_mode = "off"; ?>
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

<?php offtop_mode = "on"; ?>
vkali, na litość boską! Pisz po polsku! Twoje posty są tak czytelne jak bełkot Kaczyńskiego...
<?php offtop_mode = "off"; ?>

ivellios, czytaj AVE LIOS, ...MOJE POSTY SĄ CZYTELNE TYM, KTÓRZY CHCĄ ORAZ UMIEJĄ CZYTAĆ, czy własciwiej umieją cit'ać...CHOĆ ZGODZE SIĘ z TOBĄ ,ŻE DLA CIEBIE [czy tylko twojego AVE, po niemiecku HEIL,..a po angielsku zmilczę] BYŁOBY LEPIEJ GDYBY ICH NIE BYŁO, A JEŻELI JUŻ SĄ,..BY BYŁY TOTALNIE NIECZYTELNE i NIEODCZUWALNE,.. nie tylko dla tych czujących i cit'ających
  • 0

22z.
Reputacja

Napisano

.. drwisz, ...ale cóz ogłupieni przez [niby]NAUKĘ nie sa zdolnii by rozróznic co jes prawda a co NAUKOWĄ PROPAGANDą ,..cóz nikt ich nie uczył myśleć,..piątkami czy szóstkami wytresowano ich by nie myśleli a jedynie p[owtarzali to co wn ich wdrazano,..(holi to najpiertwszy przyjkład tego typu naukowej tresury,..ale tak już jest z tymi co naukowe stopnie, naukowe laury czy tylko "dyplomy ukończenia" wypłakują u wykładowców czy prowadzących ćwiczenia, czytaj ćwiczycieli nauki czy czwiczycieli naukowego wyznania]

Bardzo dobrze to ująłeś na temat nauki. Kiedy ja chodziłem do szkoły z fizy miałem 1 i 2, rzadko 3, podczas gdy niektórzy dostawali 5. Ja tą fizyką zainteresowałem się pod koniec uczenia, bo zastanawiało mnie pare rzeczy na tym świecie i zdałem sobie sprawe, że ja chcem się uczyć tej fizyki z przyjemnością a nie wkuwać na pamięć regułki od klasówki do klasówki. I wiecie co, gdy zapytałem swoich rówieśników z klasy którzy mieli te 5 na półrocze o czymś związanym z fizyką, odpowiedź: "niewiem, daj spokój, przecież ja tego nie pamiętam". Oto jest właśnie typowy przykład naukowej tresury. Ja wiem jedno, że moją wiedze fizyczną którą sam się ucze i mam z tego przyjemność i korzyści, nigdy nie zapomne.

Wracając do tematu, uran miał posłużyć jako przykład nietypowego zachowania w kosmosie - efekt "toczenia się". Miał on posłużyć jako dowód na to, że wszystkie planety nie koniecznie muszą się poruszać tak samo.

czy Ty aby na pewno wiesz co to jest orbita

Jasne, że tak. Jest to tor po którym porusza się planeta [Księżyc] obiegająca swoją gwiazdę [planete]. Jeśli chcesz mogę ci jeszcze podać prawa Keplera dotyczące orbit planet. :)
  • 0

Alpha lyr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zblizanie się zbilżanie sie planety układu [własnej gwiazdy] do centreum [układu [własnej] gwaiazdy] popprzez choćby wzrost temperatury [całego] układu [gwiady]...

Twoja arogancka i ignorancka nienauka powinna więc wiedzieć że zbliżanie się tej ogromnej masy do zewnętrznych planet US nie tylko powinno podwyższyć temperaturę planet jak i całego układu, ale i zmianę atmosfery i warunków panujących na takiej planecie o 90 stopni.. Czy twoja nienauka mówi o tym co powinno się w tej chwili dziać na Neptunie ?
  • 0

darokrol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jasne, że tak. Jest to tor po którym porusza się planeta [Księżyc] obiegająca swoją gwiazdę [planete]. Jeśli chcesz mogę ci jeszcze podać prawa Keplera dotyczące orbit planet. smile2.gif

pewnie nauczyłeś się praw Keplera na tej samej fizyce z której miałeś ocenę niedostateczną ? :P

Miał on posłużyć jako dowód na to, że wszystkie planety nie koniecznie muszą się poruszać tak samo.

spoko, kto Ci powiedział że muszą poruszać się tak samo ?
  • 0

22z.
Reputacja

Napisano

pewnie nauczyłeś się praw Keplera na tej samej fizyce z której miałeś ocenę niedostateczną ? tongue1.gif

Nie :) . Jak mówiłem wcześniej, sam się uczyłem i nadal się uczę tej fizyki, tak z ciekawości itd. Oceny nigdy nie miały wpływu na moje uczenie się - jak dostałem 1 z czegoś i wiedziałem, że siedziałem nad tym wystarczająco długo, żeby było 2 lub 3, to dałem sobie spokój i wiedziałem, że jeżeli nie rozumiem czegoś to się tego nie naucze. Dobra rada dla wszystkich "Najlepiej się uczyć, gdy się tego chce, a nie musi". Myślę, że z przymusu lub pod presją 1 na semestr jest trudniej się uczyć, niż dla samego siebie z ciekawości i przyjemności :)

spoko, kto Ci powiedział że muszą poruszać się tak samo ?

Mówię ogólnie, bo czasami mam wrażenie, że niektórzy zapominają o tym.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych