Napisano 28.07.2008 - 11:50
Napisano 28.07.2008 - 13:11
Napisano 28.07.2008 - 15:52
to jak nibiru w 1982 odkryto??
Napisano 28.07.2008 - 20:01
Napisano 28.07.2008 - 20:24
Natomiast łatwo tym, którzy winią ją za niemal wszystko, co im do głowy przyjdzie.Za ocieplenie klimatu trudno winić Nibiru.
To jak to jest, że teraz jej nie widać? Przecież jest bliżej, no nie? I tak, przy okazji: Nazwy ciał niebieskich piszemy z dużej litery - to nazwy własne.Kiedyś przeczytałem w jakimś oficjalnym artykule, że w kosmosie za pomocą teleskopu dostrzerzono obiekt [planete], która znajduje się niedaleko za orbitą plutona i cały czas się przybliża do naszego ukłądu, czy słońca - wiec możliwe, że znajduje się teraz gdzieś na odcinku pluton-saturn.
Napisano 28.07.2008 - 22:27
To jak to jest, że teraz jej nie widać? Przecież jest bliżej, no nie?
I tak, przy okazji: Nazwy ciał niebieskich piszemy z dużej litery - to nazwy własne.
Natomiast łatwo tym, którzy winią ją za niemal wszystko, co im do głowy przyjdzie.Za ocieplenie klimatu trudno winić Nibiru.
Napisano 30.07.2008 - 17:58
Napisano 30.07.2008 - 18:57
Napisano 30.07.2008 - 19:30
Napisano 31.07.2008 - 11:31
Napisano 01.08.2008 - 00:23
Jeszcze trudniej winić człowieka, bo ocieplenie dotyczy całego US.Za ocieplenie klimatu trudno winić Nibiru.
Napisano 02.08.2008 - 12:30
heh ciekawie napisane nawet aniec smierci w to wplatalesmiłej zabawy, to kiedy to nibiru przyleci ? tacy świetni astronomowie jak wy, którzy odkrywacie planety nie ruszywszy dupska sprzed klawiatury powinniście wiedzieć o niej już chyba wszystko ? tzn. wiecie wszystko ale nic co pomogłoby astronomom amatorom (np. mi) zobaczyć tą planetę, z chęcią spędzę całą noc na robieniu jej zdjęć, tylko powiedzcie jakie są jej współrzędne, błagam was, dajcie nam jakąś wskazówkę, jakąś ścieżkę którą mamy podążyć my ślepcy...
chyba że porusza się ona z taką prędkości że nie można, albo kręci ósemki między Jowiszem i Saturnem, od czasu do czasu przelatując koło ziemi, robiąc armagedón i z powrotem wracając do swojego złowieszczego dance macabre...
Napisano 03.08.2008 - 23:13
Napisano 03.08.2008 - 23:31
o tak, czy mógłby zobaczyć długoletnie wykresy średnich temperatur na planetach w układzie słonecznym ? z góry dziękuję bo chyba tego nie wymyśliłeś samJeszcze trudniej winić człowieka, bo ocieplenie dotyczy całego US.Za ocieplenie klimatu trudno winić Nibiru.
nauka nie, ale mamy przecież mindmaxa który w następnym poście wszystko ładnie nam wyłoży jak na tacyByć może jest to naturalny cykl, którego powodów nawet nauka nie jest jeszcze w stanie zrozumieć,
no jasne że nie jest zwykłym obiektem, skoro ma własne silniki rakietowe do chowania się przed wścibskimi ludźmi... szkoda że obiekt świecący własnym światłem jest tak widoczny jak niepożywiająca się czarna dziuraa Nibiru nie jest takim zwykłym - znanym obiektem kosmicznym skoro "świeci" własnym światłem.
Napisano 04.08.2008 - 00:49
Jeśli jesteś w stanie powiedzieć od czego zależą kilku / kilkunasto letnie kaprysy naszej gwiazdki, to skłonny jestem zapoznać się z tymi wykresami - tylko określ czy oglądając je mam brać pod uwagę czynniki społeczne, ekonomiczne czy też polityczne, bo to one już od dawna górują... nawet nad "naszą nauką".o tak, czy mógłby zobaczyć długoletnie wykresy średnich temperatur na planetach w układzie słonecznym ? z góry dziękuję bo chyba tego nie wymyśliłeś sam
Niestety, nawet i ja chciałbym żeby był taki ktoś, kto w miarę wiarygodnie i co ważniejsze obiektywnie - nie koniecznie zgodnie z dotychczasową wiedzą wyjaśnił naturę różnej aktywności słonecznej.nauka nie, ale mamy przecież mindmaxa który w następnym poście wszystko ładnie nam wyłoży jak na tacy
Jeśli masz na myśli annanuków (czy jak im tam), to wątpliwe jest, żeby do sterowania swą "planetą" używali silników rakietowych, a chować się nie muszą skoro mają być widoczni i to już za rok.no jasne że nie jest zwykłym obiektem, skoro ma własne silniki rakietowe do chowania się przed wścibskimi ludźmi... szkoda że obiekt świecący własnym światłem jest tak widoczny jak niepożywiająca się czarna dziura
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych