Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

mindmax.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Możecie do tematu ?
Weźcie chłopaki sobie na prv powyjaśniajcie ;)

Czyżby Ci się nudziło ?
Cały czas rozmowa mieści się w temacie, bo tak samo jak nie do końca wiadomo czym jest Nibiru tak i nasze słońce jest jeszcze wielkim zbiorem niewiadomych, więc wątki te nie wykluczają się wzajemnie a lepsze poznanie znanego nam dotychczas US zwiększa prawdopodobieństwo wlaściwej oceny tego, co znajduje się po za nim.
  • 0

krzlew.
  • Tematów: 8
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://pl.youtube.co...h?v=TSMI4Wrch0o

Straszne...
  • 0

shiny_toy_gun.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Możecie do tematu ?
Weźcie chłopaki sobie na prv powyjaśniajcie ;)

Czyżby Ci się nudziło ?
Cały czas rozmowa mieści się w temacie, bo tak samo jak nie do końca wiadomo czym jest Nibiru tak i nasze słońce jest jeszcze wielkim zbiorem niewiadomych, więc wątki te nie wykluczają się wzajemnie a lepsze poznanie znanego nam dotychczas US zwiększa prawdopodobieństwo wlaściwej oceny tego, co znajduje się po za nim.

Niestety mindmax od kilkudziesieciu postow widze pseudofilozoficzny belkot miedzy Toba a sceptykami, ktory moge strescic w dwoch wersach

[S]ceptycy mowia o prawach fizyki, ze tak nie moze byc itp
[Z]wolennicy - ze oficialna nauka jest be, nie wiemy wszystkiego itp.

I tak w kolko. Zadnych rzeczowych informacji [takie byly na poczatku] tylko niestety, za przeptoszeniem nic nieznaczace pie%%%lenie, ktore do niczego nie prowadzi, a co gorsze staje sie nudne.

Wiec zgodze sie z kolega zeby tego typu poglady omawiac sobie na pw.
Bo narazie to offtop. Taki jak moj.
Z calym szacunkiem dla [S] i [Z].

Ps. Ostatni ciekawy post dal Illurico.
  • 0

kasiapawelek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

... chcialem tylko prosic kolege mindmax'a, aby nie wypowiadal sie o czyms o czym nie ma zielonego pojecia. Jasne jest, ze mozna wyrazic swoje zdanie/poglad na dany temat od tego jest forum. Ale prosze cie nie kloc sie z ludzmi, ktorzy maja niepodwazalnie wieksza wiedze i znajomosc tematu niz ty (jak np. kolega mariush czy tez paru innych). Jak narazie wsrod setek twoich wypowiedzi, nie tylko w tym watku, widze jedynie jak to juz ktos ladnie okreslil "pseudofilozoficzny" belkot. Zebys mnie zle nie zrozumial, nie przeszkadza mi twoj styl wypowiedzi, a jedynie brak wiedzy na dany temat. Jesli juz musisz sie wypowiadac to zaczerpnij troszke informacji z ksiazek/internetu itp. i upewnij sie ze sa wiarygodne.

Szanuje twoj poglad odnosnie planety Nibiru... jedni w nia wierza inni zaprzeczaja i niech tak pozostanie (wiadomo, ze zawsze beda ludzie wierzacy i niewierzacy jak we wszystkim) tylko na boga nie tworz do tego przeroznych teorii bez pokrycia.

pisze 1 posta od momentu zarejestrowania sie, a bylo to dosc dawno temu (zazwyczaj tylko czytam interesujace mnie artykuly) , ale juz po prostu nie wytrzymuje nerwowo jak widze takie p#$#@e! ..

ps. sorry za offtop i brak polskich liter.

A co do tematu to osobiscie chcialbym, aby ta planeta rzeczywiscie istniala.. niestety jak na razie ani widu ani slychu... no coz dajmy jej szanse do 2009 wtedy wg. zwollenikow powinna byc widoczna ;)
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Omg zarejestrowała się ponad 1,5 roku temu. Hehe mindmax rzeczywiście musiał ją ostro rozsierdzić, żeby przerwała milczenie. Ale zgadzam się - nie byłeś w stanie stawić oporu natłokowi argumentów mariusha, więc zamilknij.

3.2 Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.

Dołączona grafika
  • 0

shiny_toy_gun.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

... chcialem tylko prosic kolege mindmax'a, aby nie wypowiadal sie o czyms o czym nie ma zielonego pojecia. Jasne jest, ze mozna wyrazic swoje zdanie/poglad na dany temat od tego jest forum. Ale prosze cie nie kloc sie z ludzmi, ktorzy maja niepodwazalnie wieksza wiedze i znajomosc tematu niz ty (jak np. kolega mariush czy tez paru innych). Jak narazie wsrod setek twoich wypowiedzi, nie tylko w tym watku, widze jedynie jak to juz ktos ladnie okreslil "pseudofilozoficzny" belkot. Zebys mnie zle nie zrozumial, nie przeszkadza mi twoj styl wypowiedzi, a jedynie brak wiedzy na dany temat. Jesli juz musisz sie wypowiadac to zaczerpnij troszke informacji z ksiazek/internetu itp. i upewnij sie ze sa wiarygodne.

Szanuje twoj poglad odnosnie planety Nibiru... jedni w nia wierza inni zaprzeczaja i niech tak pozostanie (wiadomo, ze zawsze beda ludzie wierzacy i niewierzacy jak we wszystkim) tylko na boga nie tworz do tego przeroznych teorii bez pokrycia.

pisze 1 posta od momentu zarejestrowania sie, a bylo to dosc dawno temu (zazwyczaj tylko czytam interesujace mnie artykuly) , ale juz po prostu nie wytrzymuje nerwowo jak widze takie p#$#@e! ..

ps. sorry za offtop i brak polskich liter.

A co do tematu to osobiscie chcialbym, aby ta planeta rzeczywiscie istniala.. niestety jak na razie ani widu ani slychu... no coz dajmy jej szanse do 2009 wtedy wg. zwollenikow powinna byc widoczna ;)

Dlaczego atakujesz mindmaxa, moze zle mnie zrozumial -es [as] [tu nie jestem pewny bo masz nick kasia a piszesz chcialem]
Moj koment odnosil sie do ogolu wypowiedzi. Po czesci zgadzam sie z mindmaxem po czesci ze sceptykami.
Chodzi mi o to ze od kilkudziesieciu postow nie ma nic ciekawego [chocby fantastycznych opowiesci radoslawa] tylko przekrzykiwanie jeden - drugiego.
Dlatego w poprzednich postach pisalem zeby temat zamknac, poniewaz podobna dyskusja toczy sie w temacie zdjecia nibru. Przekrzykiwanie do niczego nie prowadzi.

[to co napisalem to taki sam offtop jak dyskusja ktora zaczela sie kilkadziesiat postow]
  • 0

#367 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

O przepraszam, tutaj podałem trochę newsów...
A czy fantastyka rozstrzygniemy już niedługo, pozdrawiam
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

radosławie mój mentorze, a gdy już nadleci to całe Nibiru i wszystko zacznie przechodzic na wyższe gęstości, to czy wszelkie psiaki i kociaki nagle zaczną myślec? A kamole i wszelka materia nieożywiona również zmieni stan swojej świadomości (przejdzie na wyższą gęstośc)?
  • 0

jaszczur z Oriona.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja liczę na to że mój "kundel bury" również przejdzie do czwartej gęstosci, a w czwórce już czekają na was jaszczury i szaraki, może być "gęsto" >/
  • 0

Bloody Star.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W tej chwili to się chyba oddala.
  • 0

Breg.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich :)

Zauważyłem, że nie wszyscy tutaj podchodzą poważnie do tematu.
Polecam inne fora, można się wyszaleć do woli ;) , a nie obrażać ludzi,
którzy maja coś do powiedzenia.

Dołączona grafika
  • 0

freek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zbieg okoliczności czy reakcja na zagrożenie?

W 2009/2010 roku zostanie wystrzelony na orbitę okołoziemską sztuczny satelita KEO. Zabierze ze sobą diament zawierający kroplę ludzkiej krwi, próbki powietrza, morskiej wody i ziemi oraz wygrawerowany na nim DNA. Zabierze też "astronomiczny zegar" opierający się na aktywności kilku pulsarów, fotografie ludzi wszystkich kultur i encyklopedię na płytach DVD zawierającą całą dzisiejszą wiedzę ludzkości.

Jej orbita zostanie tak dobrana, iż sama spadnie na Ziemie za 50 tys lat.

I zabierze, ze sobą każda wiadomość jaką napiszecie:
http://www.keo.org/u...ges/message.php

P>S> Że też nie mogą jej wysyłać po 2012... ;)
  • 0

pswierq.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.
Zagladam tu ad jakiegos czasu, postanowilem sie w koncu zarejestrowac.
Zaliczyl bym sie do grupy osob, ktore wszystko uznaja za mozliwe, co nie znaczy, ze jestem natchnionym oredownikiem teorii Nibiru.
Chcialem sie podzielic dwoma spostrzezeniami:
Jesli Nibiru jest prawda, to gdzie sa Ci ludzie, ktorzy w nia szczerze wierza? Dlaczego jeszcze nie glosza na ulicach wszystkich miast prawdy o nadchodzacej zagladzie tudziez potrzebie "nawrocenia" ludzkosci? Czy chca zbawienie zostawic tylko dla siebie, czy jednak boja sie osmieszenia w przypadku, gdy po 2012 nastapi 2013?
Jednak z drugiej strony...
Niedawno przez media przemknela informacja,l ze Watykan buduje opd watykanska biblioteka olbrzymi bunkier. Ma byc skonczony do 2011 roku. Rzekomo w razie wojny - maja do niego byc przeniesione wszystkie wazniejsze woluminy...
Dziwne, prawda?
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy to widzieliście, jak nie to zobaczcie: http://video.aol.com...ing-/2316543589

Postaram się poszukać jakichś dowodów potwierdzających te dane (jak dla mnie bardzo realistycznie to wygląda i jeszcze te niskie albedo - albo może to być dobry fake :)) )
  • 0

avallach.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co można z tego wywnioskować odległość 14 j.a. promień 24000km ok pomijam bo nie wiem względem czego odleglość podano ani promień nic interesujacego nie wnosi

Położenie między Wielorybem a Erydanem, czyli obiekt powinien być doskonale widoczny z RPA, a autor twierdzi że tą rzekomo istniejącą planetę można obserwować tylko z bieguna południowego hmmm
Niskie albedo ? WTF ! Było tam 0.9 czy mi się przewidziało ?
To najbardziej żałosny fake jaki widziałem na tym forum... Nagranie z jakiegoś programu astronomicznego... :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych