Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

Kubuś000000.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.

ostatni zaczęłem interesować planetą nibru inaczej nazywając planetą X.
Oglądając filmik na youtube.com było powiedziane że istoty żyjące ponad 10.000 lat temu wybudowały ochrone ziemi właśnie przed meteorami itp.a wszystkie piramidy były jakąś wielką energią i wszystkie duże piramidy łączyły się robiąc takie jagby pole ochronne.Aby uaktywnić to trzeba odnaleść budowniczego wielkiej piramidy chyba Cheopsa.Takie jedno wykopalisko kosztuje w Egipcie (bo to tam wszystko sie znajduje) równo 300.000$ dolarów.gdy zostały rozpoczęte wykopaliska odnaleziono grobowiec budowniczego wielkiej piramidy ale niego już tam nie było!!!Po jakimś czasie musieli przerwać wykopaliska niewiadomo z jakiej przyczyny poprostu ktoś zakazł wykopalisk!Teraz można sie bać bo mamy dokładnie 4 lata i 3 miesiące!!
To bardzo mało czasu trzeba jakoś załatwić tą sprawe pogłówkujmy trochę nad losem świata przecież każdy chce jescze żyć przynajmniej 40-50 lat!ale ktoś przy narodzinach chrystusa pomylił sie o 7 lat i 2012 był 2 lata temu(tak słyszałem)Jak myślicie planeta X to pic na wode?

A oto link o tym wydarzeniu:http://www.youtube.com/watch?v=oSdZYRRuDOA" target="_blank">

Tenx za podglądanie tematu i prosz o komenty! :)

PS.jeśli to ma sie naprawde stać to będe miał 14 lat jak umre
  • 0

Electric Ant.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Why so serious?" :rotfl: ;)
Niebieska czy czerwona? 3. czy X? 8) ;] ...

Poza tym to przecież Matrix jest... 8)
  • 0

Viranis.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ale ktoś przy narodzinach chrystusa pomylił sie o 7 lat i 2012 był 2 lata temu(tak słyszałem)Jak myślicie planeta X to pic na wode?

Błędy w czasie rozpoczęcia naszego kalendarza nie mają na to wpływu!

PS.jeśli to ma sie naprawde stać to będe miał 14 lat jak umre

To znaczy, że masz 10 lat. Dobra ortografia jak na twój wiek, ale brakuje ci "ę" na końcu wielu wyrazów. Sorry, że się czepiam, ale już tak mam ;)
  • 0

iskiero.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wierzycie w bajki ktore wam Sitchin opowiada? :D przeciez on jest strasznie zalosny. Jedynie co mu dobrze wyszlo to sprzedaz tych ksiazek? Niema drugiej osoby ktora potrafila by tlumaczyc TABLICE SUMERYSJKIE a jendak bo to moze jestem wlasnie Ja? Mam wam udowodnic? Niech Sitchin najpierw udowodni
  • 0

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale kto powiedział, że tylko on potrafi je przetłumaczyć? Ba! To byłby fenomen na skalę światową. Poza tym jeżeli jest tylko jedna osoba, która miałaby to tłumaczyć to nie byłoby drugiej, która byłaby w stanie potwierdzić poprawności tłumaczenia :)
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem, czy już było, ale:
Co do pana Sitchin'a, słynna sumeryjskie zapiski na jakie zwolennicy istnienia Nibiru i Sitchina się powołują z tłumaczeniem:
http://www.michaelsh...va_243 page.htm
http://tnij.org/bwcz
jak dla mnie to dość silnie podważa jego wiarygodność...
  • 0

freek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

link nie dziala
  • 0

avallach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi działa bez problemu, może masz jakiś problem z tą spacją... Spróbuję dać przez tnij.org:
http://tnij.org/bwcz
  • 0

iskiero.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale kto powiedział, że tylko on potrafi je przetłumaczyć?

Jak sie nie myle to ty ;)

Teoretycznie tylko ten gość przetłumaczył i zinterpretował to pod kątem obcych cywilizacji. Osobiście uważam, że to nadinterpretacja.

http://www.paranorma...amp;qpid=299947

Zaraz poczytam sobie o tej stronce
wielkie dzieki
  • 0

TOMCAT.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

NIBIRU NIE NADCIąGA ;)

Ciało niebieskie takiej wielkości, jak planeta w naszym układzie lub jego sąsiedztwie byłoby świetnie widoczne przez wszsytkich podglądaczy kosmosu. To kolejna ciekawa legenda, świetny scenariusz na film katastroficzny. No chyba że Nubiru jest nie planetą, lecz mobilna bazą międzygalaktyczną najeźdców. :D >>>> kto dopisze ciąg dalszy "przepowiedni" ?
  • 0

Kalahan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Doszukujecie się wielkiego ciała niebieskiego... a jeśli to całe Nibiru to taka metafora? Że tą planetą X jest tak na prawdę złość i żądza pieniądza narastająca w nas każdego dnia? Nie pomyśleliście o tym prawda?
  • 0

mamma.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

a jeśli to całe Nibiru to taka metafora? Że tą planetą X jest tak na prawdę złość i żądza pieniądza narastająca w nas każdego dnia? Nie pomyśleliście o tym prawda?

No nie pomyśleliśmy :) . Ale właściwie jaki miałby być powod, aby złość i żądzę pieniądza nazywać planetą, a nie złością i żądzą pieniądza? Zresztą cały ten 'nibiriański kołowrotek' rozpoczął się od "kosmogonii wg. Sitchina", w kórej Nibiru - właśnie jako planeta - odgrywa kluczową rolę.
  • 0

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale kto powiedział, że tylko on potrafi je przetłumaczyć?

Jak sie nie myle to ty ;)

Teoretycznie tylko ten gość przetłumaczył i zinterpretował to pod kątem obcych cywilizacji. Osobiście uważam, że to nadinterpretacja.

Ale Ale :D Przetłumaczył i zinterpretował. To znaczy, że tłumacząc szukał powiązań z obcymi cywilizacjami itd. To nie znaczy, że jako jedyny to przetłumaczył. Jedni tłumaczą pod kątem historii, a on pod kątem obcych i już :)
  • 0

#419 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Merkury przez lata był uznawany za martwą planetę przez wszystkowiedzących naukowców i scepoli, a teraz okazuje się, że występują na nim spore zmiany, jak w całym układzie słonecznym. I co się dzieje?? Ci wszechwiedzący i najmądrzejsi naukowcy oraz scepole nie wiedzą jaka jest prawdziwa przyczyna tego zjawiska. Jaki wniosek?? Ano taki, że jeszcze bardzo mało wiemy... kurde bele... dośc tej pychy i zatwardziałej arogancji. Jeśli się okaże, że istnieją obiekty, które nie są widoczne gołym okiem z powodu innej wymiarowości, a potem zdarzy się gaga, to będziecie sobie pluli w brodę z powodu słabości, jaką jest przemądrzalstwo w imię ogólnoświatowych dogmatów fanatycznych.

....

KONIEC
  • 0

stb.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak ja napiszę, że leci do nas wielka marchewka to będziesz sobie pluł w brodę, że nie wierzyłeś jeśli okaże się, że naprawdę leci?

Ja w tą całą planetę nie wierzę, bo nie widzę do tego żadnych podstaw i tyle. To, że ktoś pisze, że jest inaczej nic w tej kwestii nie zmienia. Okaże się, że rzeczywiście leci? Zapewne moja reakcja będzie dokładnie taka jak tych co w to wierzyli - chyba, że obawiali się czegoś złego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych