Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

Kalahan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale właściwie jaki miałby być powod, aby złość i żądzę pieniądza nazywać planetą, a nie złością i żądzą pieniądza?

Nasza złość i żądza pieniądza są tak ogromne że porównano je do planety. A to że planeta zbliża się do ziemi może oznaczać że ta złość i żądza pieniądza narastają. Ot co.
  • 0

domingo.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

i ta żądza będzie powracać co 3600 lat ? skąd wiesz że rośnie żądza pieniędzy ?
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Merkury przez lata był uznawany za martwą planetę przez wszystkowiedzących naukowców i scepoli, a teraz okazuje się, że występują na nim spore zmiany, jak w całym układzie słonecznym.

Bardzi mnie ciekawi skąd to wiesz? Od Sitchina i jemu podobnych czy z naukowych źródeł?
Nie nadymaj się tak bo pękniesz z dumy. Gdyby nie rozwój nauki, to pewnie toczylibyśmy gorące dyskusje na temat "Czy księżyc jest z sera?".
  • 0

Kalahan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

i ta żądza będzie powracać co 3600 lat ? skąd wiesz że rośnie żądza pieniędzy ?

A skąd wiesz że co 3600? Może nigdy jeszcze u nas nie była (w takim stopniu).
I sprawa żądzy pieniądza: 8,5%, przyjacielu, 8,5%. Myślisz że to tak z dobroci serca? Dobra i żeby mi się tu któryś nie przyczepił że potępiam banki. To był tylko przykład.
  • 0

#425 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Bardzi mnie ciekawi skąd to wiesz? Od Sitchina i jemu podobnych czy z naukowych źródeł?
Nie nadymaj się tak bo pękniesz z dumy. Gdyby nie rozwój nauki, to pewnie toczylibyśmy gorące dyskusje na temat "Czy księżyc jest z sera?".

Mysiu Pysiu. Nie od Sitchina. Widzę, że mało oczytany chłopczyk i łyka propagandy.
Są to fakty i były już gdzieś na forum przedstawione. Każda planeta układu słonecznego zmienia się w jakiś sposób. Na marsie masz globalne ocieplenie, na innych planetach zachodzą zmiany. Dużo więcej informacji możesz sobie poszukac, bo to nie są żadne domysły, tylko fakty.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiem, że takie są fakty. Chodziło mi o to, że podają to tak znienawidzone przez ciebie naukowe źródła. :o
Od razu jedziesz po "sceptolach i naukowcach" bo potrafili przyznac, że zaobserwowali coś nieoczekiwanego.

Mysiu Pysiu. Nie od Sitchina. Widzę, że mało oczytany chłopczyk i łyka propagandy.

Daruj sobie...
  • 0

AndiDVB.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

siemka

wlasnie wyczytalem ze geaologowie sa zdania ze co jakies 3600 lat na Ziemi zachodza zmiany geaologiczne ktore moga miec zwiazek duzymyi ruchami tektonicznymi lub wielkimi powodziami na naszej planecie

ciekawy zbieg okolicznosci te 3600 lat
  • 0

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

siemka

wlasnie wyczytalem ze geaologowie sa zdania ze co jakies 3600 lat na Ziemi zachodza zmiany geaologiczne ktore moga miec zwiazek duzymyi ruchami tektonicznymi lub wielkimi powodziami na naszej planecie

ciekawy zbieg okolicznosci te 3600 lat

Bardziej nas interesuje GDZIE to przeczytałeś ;)

W wielu kwestiach podzielam zdanie Muhad'a. Faktem jest, że wiemy bardzo mało, a naukowcy kwitują nowe odkrycie przeczące ich dotychczasowym badaniom zwykłym zdziwieniem. Niby nic wg nich się nie stało. Ot po protu się pomylili :D .
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

(...)a naukowcy kwitują nowe odkrycie przeczące ich dotychczasowym badaniom zwykłym zdziwieniem.Niby nic wg nich się nie stało. Ot po protu się pomylili biggrin3.gif .

Chyba nie sądzisz, że ktoś założy włosiennicę i będzie pokutował leżąc krzyżem. Pojawiły się nowe fakty i trzeba je dopasowac do szerszej całości. To wszystko ;) .
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Każda planeta układu słonecznego zmienia się w jakiś sposób. Na marsie masz globalne ocieplenie, na innych planetach zachodzą zmiany.

Czyli ocieplenie powodowane jest pojawieniem się obiektu? W jaki sposób i czy ocieplenie jest tym dowodem? Jakiś czas temu natomiast ziemskie ocieplenie tłumaczyłeś z zapałem - jako objaw ludzkiej działalności...
  • 0

#431 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Wiem, że takie są fakty. Chodziło mi o to, że podają to tak znienawidzone przez ciebie naukowe źródła. :o
Od razu jedziesz po "sceptolach i naukowcach" bo potrafili przyznac, że zaobserwowali coś nieoczekiwanego.

Nigdy nie miałem nic do nauki. Zbyt daleko idące wnioski Twoje. Skoro wiesz, że to fakt, to po cholerę mi tu Sitchinujesz?? Chcesz się popisac?? To idź do Fabryki gwiazd a nie bzdury wypisujesz.

Daruj sobie...

I vice versa.

Każda planeta układu słonecznego zmienia się w jakiś sposób. Na marsie masz globalne ocieplenie, na innych planetach zachodzą zmiany.

Czyli ocieplenie powodowane jest pojawieniem się obiektu? W jaki sposób i czy ocieplenie jest tym dowodem? Jakiś czas temu natomiast ziemskie ocieplenie tłumaczyłeś z zapałem - jako objaw ludzkiej działalności...

To, że ludzie z własnej głupoty przyspieszają pewne procesy, to moje stanowisko się nie zmieniło, ale nie wykluczam takich nagłych zmian w całym układzie słonecznym inną przyczyną, a czy to jest Nibiru?? Skąd mam wiedziec? Przynajmniej nie pitolę żałośnie, że Nibiru to bajka, bo jej nie widziałem.

Idź lepiej porobic coś pożytecznego a nie tylko za słówka łapiesz.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ignorujesz wszystkie posty z: Muhad.

· Zobacz ten post
· Anuluj ignorowanie Muhad

26 lat a zachowuje się jak obrażone dziecko. Nie będę się wdawał w polemiki z pyskaczem.
  • 0

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Być może zmiany klimatyczne w układzie powoduje wzmożona aktywność słońca? Jak uważacie?
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Długoterminowa zmienność Słońca jest jedną z najważniejszych przyczyn, której klimatolodzy do niedawna praktycznie nie brali pod uwagę. Tymczasem coraz więcej wskazuje, iż może być to jeden z najistotniejszych czynnik wzrostu średniej temperatury na Ziemi. Działalność człowieka przy tym to praktycznie nic...
  • 0

#435 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

To jest przyczyna ocieplenia
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych