Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co poczekajmy do stycznia 2009 i jeśli ma ktoś teleskop to niech popatrzy na północne niebo obok pasa oriona czyli tych trzech gwiazd powinliśmy zobaczyć czerwoną kropke a dokładniej planete ale czy tak bedzie ?? poczekajmy podobno nibiru ma być widoczna z polski gołym okiem od połowy 2009 więc poczekajmy i bedziemy wiedzieć wtedy kto ma racje!
  • 0

#437 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

26 lat a zachowuje się jak obrażone dziecko. Nie będę się wdawał w polemiki z pyskaczem.

Koleżko, odróżnij fałsz od prawdy. Ja przynajmniej nie jestem wazeliniarzem na pokaz i piszę to co myślę. Zawsze byłem z tego znany. Marna próba wjazdu na ambicję :) hoho 26 lat.
"Nie będę się wdawał...bla bla bla..." foch?? A może prawda w oczy kole??

Ja jestem "dostadny" i szczery i już Ci z buta mówię, że nie lubię prowokacji.

Słowem się o Sitchinie nie odezwałem.

Sayonara.
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Nie będę się wdawał...bla bla bla..." foch?? A może prawda w oczy kole??

Prawda jest taka, że przypadkiem napotkałem na trolla z listy dyskusyjnej. Najlepszym sposobem na to, żebyś nie marnował mojego czasu jest opcja ignoruj.

Ja jestem "dostadny" i szczery i już Ci z buta mówię, że nie lubię prowokacji. (...)Zawsze byłem z tego znany.

Dlatego płodzisz prymitwne posty na tysiące, obserwuję to od ponad 2 lat. Zachowaj swój rynsztokowy język dla łysych koleżków z siłowni. Żegnam cię, potrolluj sobie z kimś innym.

Dołączona grafika - kłócić się możecie na PW. Za następne takie posty będą warny - do Muhad`a i holi
  • 0

#439 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

DO HOLI;

za próby prowokacji (jak ta na temat Sitchina) powinne byc baty :)
w tym przypadku był to wjazd personalny.

Do Admina; Pilnujcie porządku, to nie będzie kłótni.

Pozdr.
  • 0

Vaherem.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja powtórze swoje pytanie sprzed iluśtam postów - gdzie te zdjęcia ?

Do fanów Sitchina - obecnie studiuje historie, siedze w bliskim wschodzie i powiem wam, że z Sitchina wszyscy tu mają polewe.

Tak wiem, ci wszyscy to ignoranci, ślepcy itd...
  • 0

mamma.
  • Tematów: 1
Reputacja

Napisano

Ale żeby równowaga w przyrodzie była zachowana, to Sitchin oglądając swój rachunak bankowy ma niezłą polewę z tych wszystkich naiwniaków, którzy kupuja jego książki i do tego traktują je jak prawdę objawioną ;)
  • 0

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy Nibru (Nibiru) nadciąga:

a) nie nadciąga
b) nadciąga
c) nie mam zdania
d) nie wiem
e) nieważne, wykończymy się nawzajem przed 2012
f) makaron

Odpowiedzi nadsyłajcie na nr 72xx w formacie Nibru.X

Pozdrawiam i zachęcam do dalszej dyskusji.
  • 0

Moon101.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy Nibiru nadciąga?

Niektórzy ostrzegają, że podróżujące ciało niebieskie znane jako „Dwunasta Planeta” lub „Planeta X” zbliża się szybko w kierunku Ziemi – może to spowodować globalną destrukcję. Czy powinieneś się martwić?

W 1976 roku Zecharia Sitchin wzniecił burzę publikacją swojej książki „Dwunasta Planeta”. W tej oraz w swoich kolejnych publikacjach Sitchin przedstawił dosłowne tłumaczenia antycznych tekstów Sumeryjskich, które opowiadały niewiarygodną historię powstania ludzkości na planecie Ziemia – Opowieść strasznie różniącą się i o wiele bardziej fantastyczna od wersji, którą, poznajemy w szkole.

Antyczne teksty pisane klinem – jednym z najwcześniejszych sposobów zapisywania, datowane na około 6000 lat wstecz przedstawiają historię istot zwanych Anunnaki. Powołując się na Sumerów, Sitchin napisał, że Anunnaki przybyły na Ziemię z planety o nazwie Nibiru, której orbita znajduje się w naszym i poza naszym układem słonecznym. Ich obecności nie tylko znacząco wpłynęła na przeszłość ludzi, ale także na ich przyszłość.

Orbita Nibiru, po której wędruje dookoła słońca jest bardzo eliptyczna, bardzo prawdopodobne, że wychodząca poza nasz układ słoneczny, jednak, kiedy obecna w naszym układzie, dziesiąta planeta znajduje w takiej odległości od słońca jak orbita Ziemi. Jedno takie okrążenie zajmuje Nibiru 3600 lat. Ostatni raz Planeta X była w naszym sąsiedztwie około roku 1600 p.n.e. Jak można sobie łatwo wyobrazić, efekty zbliżenia się gigantycznej planety do wewnętrznego układu słonecznego, mogą przynieść spustoszenie na orbitach innych planet, rozerwać pasy asteroidów, a także oznacza to kłopoty dla naszej Ziemi.

Więc przygotujcie się na kolejną możliwą apokalipsę, ponieważ ostatnio mówi się, że Nibiru ponownie zmierza w naszą stronę i niedługo u nas zawita.

Trochę historii

Opowieść o Anunnakich jest obecna w wielu dziełach Sitchin, a także streszczana i omawiana w wielu miejscach w Internecie. Zasadniczo, historia brzmi tak: Około 450,000 lat temu, Alalu, władca Anunnakich z Nibiru uciekł z planety na statku kosmicznym i znalazł schronienie na Ziemi. Odkrył, że jest na planecie bogatej w złoto, które Nibiru potrzebuje, aby ochronić swoją atmosferę przed procesem zmniejszania. Zaczęto wydobywać ziemskie złoto, a także rozpoczęły się polityczne walki Anunnakich o władze. Potem około 300,000 lat temu zdecydowały stworzyć rasę robotników przez genetyczną manipulację naczelnych ssaków. Rezultatem tego, było powstanie homo sapiens – nas. Jakiś czas później władza na Ziemi została oddana ludziom, a Anunnaki opuściły naszą planetę, przynajmniej na jakiś czas. Sitchin wplata tę historię i nie tylko tą w opowieści o pierwszych bibliach i historie o antycznych kulturach, szczególnie Egipcjan.

Matko ludzie zastanówcie się nie można wierzyć we wszystko co się słyszy i co się czyta przecierz wilk z czerwonego kapturka nie zjadł mojej babci bo taką ktoś bajkę napisał i to wiele lat temu .....przecierz to sobie jako legendę ktoś mógł napisać a zaraz przecierz ci Anunnkanie nie wierzyli w Boga ani w Jezusa przecież jeśli oni w Niego nie wierzyli to w tej chwili powiniec być rok pewnie gdzieś 20120000 a nie 2012 może w ich cywilizacji tak się stało w ich roku a nie w tym i powiadam "nikt nie zna dnia ani godziny" dla muzułmanów jest rok 1428(chyba) a dla żydów 5769 rok dla nas jest rok 2008 ale teraz który to ten właściwy!!!!! Teraz dylemat koniec świata będzie za 3 lata?(naszego kalendarza) Za 584 lata(u Muzułamanów) czy był już 3757lat temu(u Żydów). Też nie moge powiedzieć końca świata nie będzie ale zawsze lepiej pomyśleć że koniec może być za 3lata 584 lata lub był 3757 lat temu a tak naprawde nikt nie zna dnia ani godziny
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

Znalazlem cos w internecie (nie wiem czy to juz bylo):
1)Nibiru takze posiada inne imie: Phaeton
2)Spojrzcie na piktogram
Dołączona grafika
Czy ktos moglby sprawdzic ustawienie planet w roku 12 lipca 1990 w jakims programie (ja chwilowo nie mam mozliwosci korzystania z tych programow), poniewaz wyglada to jakos dziwnie z tym ksiezycem.
Dołączona grafika
  • 0

darthomen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

i nie tylko z ksiezycem.podwojny Jowisz w tym samym dniu ??troche dziwne,albo poprostu ktos zle sobie podpisal fotke:P
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Phaeton to nazwa znanej planetoidy.

12 lipca 1990 Jowisz zbliżał się do koniunkcji ze Słońcem, Księżyc świecił w zupełnie innym rejonie nieba, a koniunkcja Jowisza z Wenus miała nastąpić w połowie sierpnia. Z kolei koniunkcja przedstawiona na drugim rysunku miała miejsce 15 czerwca 1991, a ustawienie planet i Księżyca było całkowicie inne.

Krótko mówiąc: bzdury.
  • 0

vast.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nibru to ściema, jak by miała w nas walnąć w 2012 już by można było ją wychwycić i określić trajektorię
  • 0

kleskus.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Od jakiegoś czasu zainteresowałem się tą sprawą - fajnie czyta się te historie i mity i Nibiru, naprawdę zaciekawiło mnie "stworzenie ludzi" wg Sumeryjczyków, ale... No i tutaj jest troszkę problemów. Nie trzyma się to kupy, troszkę to dziwne że planety jeszcze nie widać, skoro nawet małe asteroidy - kilka lat przed przelotem obok naszej planety można obserwować, a nawet można obliczyć ich trajektorię lotu.. Dziwne też jest to, że o nibiru wiemy tylko z zapisków Sumeryjczyków, skoro 3600 lat temu istniały też inne cywilizacje...

Troszkę wydaje mi się to nie na czasie... Coraz więcej ludzi przestaje wierzyć w to co jest spisane w biblii, ale za to coraz więcej osób - wymyśla sobie nowych bogów, Nibiru, ufo, itp. Ciemnogród - ktoś by mógł powiedzieć... Kiedyś był bóg, dziś jest ufo... Ludzie po prostu muszą w coś wierzyć - tak mi się wydaje... Żeby nie było, sam nie wierzę ani w jedno, ani w drugie, aczkolwiek historia ciekawa.
  • 0

domenicus.
  • Tematów: 13
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Znalazlem cos w internecie (nie wiem czy to juz bylo):
1)Nibiru takze posiada inne imie: Phaeton
2)Spojrzcie na piktogram

Ciekawa nadinterpretacja prostych rzeczy... :

Dołączona grafika

Z jednej strony mamy "tłumaczenie" że wszystkie lądowiska magnokraftów, nazywane błędnie kręgami w zbożu lub piktogramami to wymysł dzieciaków z gps i sznureczkiem + deska (ciekawe, jak te dzieciaki, które rzekomo mają wygniatać zboże, radziły sobie precyzyjnie przed około 2000 rokiem, kiedy GPS stały się osiągalne dla zwykłego śmiertelnika).

A z drugiej układanki nadinterpretuje się, dopatrując kosmicznych symboli, układów planet albo wreszcie tajemniczych informacji.

Ciekawe, czy gdyby w średniowieczu pod zamkiem przejechać hummerem i zrobić parę kółek i wydartych śladów - a potem podłuchać jak nadworny błazen próbuje królowi wytłumaczyć, skąd się te ślady wzięły - chyba byśmy ze śmiechu pękli...

Raz jeszcze link do zdjęcia
  • 0

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

po pierwsze zapominasz o innych piktogramach : ) ktore nie pasują formą do magnokraftów- no chyba ze ten niejasny rysunek jakos sensowanie opiszesz - bo te dwa "spodki", grunt i "kreskowe" odnosniki na "piktogram" przynajmniej mi nic nie mówią...

pzdr
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych