Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

domenicus.
  • Tematów: 13
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

po pierwsze zapominasz o innych piktogramach : ) ktore nie pasują formą do magnokraftów- no chyba ze ten niejasny rysunek jakos sensowanie opiszesz - bo te dwa "spodki", grunt i "kreskowe" odnosniki na "piktogram" przynajmniej mi nic nie mówią...

pzdr

Witam,

Nie mówią, bo trzeba by przeczytać co nieco. A od momentu pojawienia się youtube i rozprzestrzenienia się forów dyskusyjnych jakość badaczy drastycznie się obniżyła. A tu trzebaby się ew. zapoznać z teorią magnokraftu. Cóż, to jednak kilkaset stron - a to wymaga wysiłku. Za to negowanie i podważanie przychodzi łatwo.

1. Zaloguj.
2. Opluj.
3. Wyloguj.

Gotowe. Oczywiście ja tutaj nie mówię o Panu, r3vo - ponieważ nie znam Pana działalności - mówię o ogólnie przyjętym "standardzie" - czy to tutaj na paranormalnych.pl czy gdziekolwiek [szczyty hipokryzji osiąga paranauki.pl - tam po jakiekolwiek informacje rzetelne zapuszczają się szaleńcy].

Zdjęcie to jest opisane w tomie monografii 8_5 "Zaawansowane Napędy Magnetyczne" Bodajże tom 2: Teoria Magnokraftu.

Proszę pokazać zdjęcie, które nie odpowiada Teorii Magnokraftu - oprócz zdjęć lądowisk w zbożu, które zostały celowo zrobione przez crop-makers.

Wiele z takich zdjęć wyjaśnionych jest też w traktacie 4B "Zdjęcia Ufo w świetle Teorii Magnokraftu". Bardzo wiele można się z tych interpretacji nauczyć.

Pozdrawiam

P.S. Rysunek jest prosty jak konstrukcja nun-chaku, nie rozumiem niezrozumienia. Natomiast dziwi mnie podważanie przez niektórych Teorii Magnokraftu i komory oscylacyjnej (polecam obejrzeć prototyp) - kiedy się z nią po prostu nie zapoznano.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

domenicus:

Proszę pokazać zdjęcie, które nie odpowiada Teorii Magnokraftu - oprócz zdjęć lądowisk w zbożu, które zostały celowo zrobione przez crop-makers.

Nie rozumiem tutaj znaczenia "celowo zrobione przez crop-makers". Czy moglbys to wyjasnic?

Dziekuje Lynx za sprawdzenie. Phaeton nie koniecznie musi oznaczac tylko planetoide. Jak wiemy Grecy posiadali "wielka" wiedze (lub prawie) pochadzaca z wielu zrodel. Mozliwe, ze w ktoryms z nich byla wzmianka o Nibiru i oni nadali jej nazwe Phaethon.
  • 0

Dedek.
  • Tematów: 2
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem tutaj znaczenia "celowo zrobione przez crop-makers". Czy moglbys to wyjasnic?

Czyli przez osoby, ktore zajmuja sie tworzeniem piktogramow. Zadne paranormalne sily ani poza ziemska cywilizacja, a zwykli ludzie.
  • 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli przez osoby, ktore zajmuja sie tworzeniem piktogramow. Zadne paranormalne sily ani poza ziemska cywilizacja, a zwykli ludzie.

UFOnauci doskonale wiedzieli, co robią, kiedy w latach 90-tych otrzymali rozkazy od swoich szefów, aby pobawić się głupimi ludźmi.

Rozkaz był jasny: w ściśle kontrolowanych warunkach tworzyć tyle kręgów w zbożu ile się da - aby zacząć "pompować" w społeczeństwo zainteresowanie. Podekscytowani "guru" od ufo zaczęli wymyślać dziesiątki teorii na temat ufo - oczywiście ich kontrargumentem było to, że "naukowcy" próbowali wmówić że to dowcipnisie z deską i sznurkiem wygniatają zboże.

Aż do 2003-4 roku fala kręgów w zbożu osiągnęła falę kulminacyjną.

Wtedy UFOnauci doskonale wiedząc, że ludzie wynajdą GPS i stanie się on bardzo popularny wszystkim przeciwnikom ufo/lądowisk magnokraftów po prostu dali narzędzie do tworzenia kręgów.

I już - nadymany balon pękł, grupa circlemakers (tworzyciele kręgów) stworzyła kilkadziesiąt bardzo precyzyjnych kręgów w zbożu - ośmieszając badaczy lądowisk ufo (które w Polsce przyjęły dość absurdalną nazwę agrosymboli...).

I w ten sposób do społeczeństwa dotarła informacja - badacze ufo skompromitowani. Oczywiście nikt nie wyjaśni, jak to możliwe że przed wynalezieniem gps też powstawały bardzo precyzyjne kręgi.

To już nie ważne. Ważne, że metoda się udała. Sprytne, prawda?

To samo, moim zdaniem jest robione z Rokiem 2012 i wszelkimi jego objawami.

"Badacze" i społeczeństwo bombarduje się nawzajem i podnieca co to będzie w tym 2012 i przy okazji niektórzy zarabiają na tym niezły szmal.

A w roku 2012 nic szczególnego się nie stanie i będzie pośmiewisko na cały świat. Wszyscy badacze nieznanego zostaną ośmieszeni i do reszty niewiarygodni.

Pewnie dlatego Fundacja Nautilus, (którzy znają moje artykuły) też od pewnego czasu zaczęła się odżegnywać od katastrofy w 2012. Z tym, że to jest fundacja komercyjna, która ma zarobić szmal, więc oni nie tak kategorycznie jak ja, bo do 2012 już nie tak daleko - a zbłaźnić się nie mogą, więc ustawili się nieco okrakiem, aby mieć ewentualną furtkę wyjścia - zresztą tak postępują wszyscy autorzy, fundacje, organizacje zajmujące się ufo dla kasy - zawsze tak dobierają opinie, aby potem można było znaleźć furtkę dla dalszego trzepania kasy.

Wszyscy, z wyjątkiem mnie. Może się mylę - ale twardo twierdzę (chociaż wolałbym, aby Bóg nieco trzepnął ludzkością dla otrzeźwienia), że katastrofy w roku 2012 nie będzie.

Pozdrawiam, dominik

p.s. Nie chciałbym, aby ktoś rozwijał temat off-topic o roku 2012, chodziło o pokazanie pewnego modelu, który świetnie się sprawdził i w kręgach w zbożu i w tym temacie.

I co z tego, że do dzisiaj faktycznie pojawiają się prawdziwe lądowiska w zbożu? To już jest niewiarygodne. Bo wszystko to robią ludzie z gps... i tak jeszcze długo zostanie.
  • 0

Ilidian.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jesteś Głupi
Dołączona grafika + reg. pkt. 3.2, 3.10, 3.11, 3,13 - a napisałeś/aś tylko dwa słowa... Przyznano ostrzeżenie.
  • 0

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kolego domenicus - możesz przybliżyć postaci Ufonautów - nie piszę ironicznie - chciałbym się dowiedzieć coś więcej aniżeli to co zdążyłem przeczytać na Pana (domowe?) stronie - tamte argumenty do mnie nie przemawiając - są jakieś inne źródła ? jakieś dowody na poparcie Pana słów ?
  • 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kolego domenicus - możesz przybliżyć postaci Ufonautów - nie piszę ironicznie - chciałbym się dowiedzieć coś więcej aniżeli to co zdążyłem przeczytać na Pana (domowe?) stronie - tamte argumenty do mnie nie przemawiając - są jakieś inne źródła ? jakieś dowody na poparcie Pana słów ?

Oczywiście, ja też nie odczytałem tego ironicznie, oto źródła:

1. Tom 12: Ślady nieustającej obecności UFO na ziemi
2. Tom 13: Formalny dowód na istnienie UFO i okupację Ziemi przez UFO
3. Tom 15: Uprowadzenia ludzi do UFO
4. Tom 16: Ufonauci, czyli moralnie upadli krewniacy ludzkości
5. Tom 17: Poznajmy metody szatańskich pasożytów z UFO
6. Tom 18: Nasza walka o wyzwolenie spod okupacji UFO

oraz moje 2 publikacje książkowe - co prawda one niejako w skompresowany sposób starają się oddać powyższe tomy monografii "Zaawansowane Napędy Magnetyczne" - jednak powyższe źródła bardziej szeroko i precyzyjnie oddają Pana pytanie, kolego r3vo

Pozdrawiam, dominik
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

Wszyscy, z wyjątkiem mnie. Może się mylę - ale twardo twierdzę (chociaż wolałbym, aby Bóg nieco trzepnął ludzkością dla otrzeźwienia), że katastrofy w roku 2012 nie będzie.

Nie tylko ty. Ja tez uwazam ze nic wielkiego nie bedzie (jak sie naslucham tego wszystkiego o 2012, o wielkich zmianach mentalnosci ludzkiej, upadku religii, itp. to rzygac mi sie chce), chociaz chcialbym zeby jakas asteroida walnela w Ziemi i mala czesc ludzi przezyla. Moze wtedy nie byloby walk i wojen a ludzie byliby sobie zyczliwi i pomagali sobie wzajemnie.

Wracajac do tematu, jak zapewne wiecie "prawdziwe" piktogramy maja powyginane "kolanka" w taki sposob jak gdyby wystepowala wysoka temperatura. Z wiedzy jaka posiadam dodam, ze te wysokie temperatury mozna wytworzyc przez fale elektromagnetyczne okreslonej dlugosci i wydaje mi sie ze te specjalne UFO maja jakis rozklad przewodnikow przez ktore przeplywa wysokie natezenie ktore jest warunkiem aby powstalo pole magnetyczne. Szkoda tylko ze na crop-circle nie podaja informacji o napromieniowaniu.
  • 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mając na myśli "wszyscy z wyjątkiem mnie" - mówię tutaj o zaangażowanych, powiedzmy, badaczach (co prawda nie nazwałbym się tak osobiście, bo nie mam ani bogatej fundacji, ani sztabu ludzi, ani kasy na badania, ale nie mam odpowiedniego słowa tutaj) - chodzi o fundacje, grupy badawcze - jak Pan sobie przejrzy ich opinie, to np. Fundacja Nautilus parę miesięcy temu wydała artykuł, który już bardziej stonowany opowiadał o roku 2012.

Może im być łyso w tym całym 2012 - więc już teraz zaczęli budować wrażenie dwoistości - a więc ustawienia się okrakiem do sprawy - bo gdyby zaangażowali się emocjonalnie, jako cała fundacja - a 2012 okazałby się klapą, staliby się bardzo niewiarygodni - a już żadna telewizja nie zapłaciłaby im ogromnego szmalcu za 5 minut wywiadu z "badaczami" - więc wszystkie te organizacje zastosowały i będą musiały zastosować taktykę "okrakiem" - czyli takiego przedstawiania sprawy, aby potem wyjść z czystymi rękami:

Jak pieprznie w 2012 to powiedzą: "no, ale myśmy ostrzegali" (chyba że tak walnie, że nie zdążą...)
Jak nic nie będzie to powiedzą: "tak, myśmy już od dawna o tym mówili, że te teorie są naciągane"

Co do lądowisk magnokraftów:

Wracajac do tematu, jak zapewne wiecie "prawdziwe" piktogramy maja powyginane "kolanka" w taki sposob jak gdyby wystepowala wysoka temperatura. Z wiedzy jaka posiadam dodam, ze te wysokie temperatury mozna wytworzyc przez fale elektromagnetyczne okreslonej dlugosci i wydaje mi sie ze te specjalne UFO maja jakis rozklad przewodnikow przez ktore przeplywa wysokie natezenie ktore jest warunkiem aby powstalo pole magnetyczne. Szkoda tylko ze na crop-circle nie podaja informacji o napromieniowaniu.

Nie tylko kolanka. A temperatura występuje dlatego, że pole magnetyczne działa jak mikrofalówka - przy dłuższym czasie "naświetlania" tym polem po prostu rośliny stawiają mu opór, co wywołuje w nich taką samą reakcję, jak hamburger w mikrofali.

Kręgi w zbożu powstają wtedy, kiedy ufo/magnokraft działa w trybie wiru magnetycznego - taki wir może wtapiać się w skały jak w masło! Może zawisać w środku lawy będąc nietkniętym.

Dlaczego więc nie spali całego zboża, tylko zmienia zaledwie jego strukturę?

Po prostu załoga przestawia pędniki na bardzo mały wydatek, a dodatkowo kłosy zboża są wystawione na to szkodliwe promieniowanie przez ułamki sekund. Jeden z najlepszych filmów, jakie nakręcono, kiedy magnokrafty/ufo stworzyły lądowiska w zbożu to film z Oliver's Castle. To jedyny film na świecie, który mi jest znany, prezentujący w tak czysty i bezdyskusyjny sposób.

Co ciekawe, czego wcześniej nie wiedziałem - na tym filmie wehikuły tworzące kręgi są...niewidzialne - a dopiero w dalszej fazie wyłaniają się i śmigają po zbożu.

Pozdrawiam
  • 0

#460 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Mi się obiło o uszy, że ten film - to fake. Co Pan na to?

P.S: rok 2012 nie musi nam dawac natychmiast po uszach. Wedle niektórych źródeł przemiany będą zachodzic przez ok 1000 lat, a człowiek zamknięty na otwartośc duchową i na przemianę będzie tkwił w rzeczywistości obecnej w dalszym ciągu. (nie mam na myśli NIBIRU) , tylko zmiany związane z pasmem energii, w które wchodzic ma ziemia, który został odkryty przez naukowców.A jeśli to on ma odpowiadac, za przyspieszenie rozwoju człowieka pod kątem duchowym, mentalnym itd. ?
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"2012" oczywiście zakładając że ktoś dobrze obliczył narodziny Chrystusa ( czyt. początek naszej ery ) które ostatnio szacuje się na 7/6 r. p.n.e. nie wiem jak to rozumieć ...DZIĘKI ZA ODP.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

2012 to 2012 -> http://www.paranorma...showtopic=14750

(przynajmniej w tym się przydałem na forum, że ten temacik można traktować jako "odznakę", gdy ktos powie o tych narodzinach Jezusa :P )
  • 0

iskiero.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wedle niektórych źródeł przemiany będą zachodzic przez ok 1000 lat, a człowiek zamknięty na otwartośc duchową i na przemianę będzie tkwił w rzeczywistości obecnej w dalszym ciągu. (nie mam na myśli NIBIRU) , tylko zmiany związane z pasmem energii, w które wchodzic ma ziemia, który został odkryty przez naukowców

Sorrki Muhad,

Kto ci opowiedzial o takich rzeczach? Jakie pasmo energii? A wrecz jaka to energia? Sloneczna?
dzieki i pozdrawiam
  • 0

-Alucard-.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja do nadejścia Nibiru podchodzę dość sceptycznie.Po tych ostatnich "przepowiedniach" o np. pojawieniu się na niebie wielkiego statku kosmicznego straciłem trochę wiarę do tych wszystkich innych przepowiedni typu Nibiru, Końcu Świata itp.
  • 0

#465 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Sorrki Muhad,

Kto ci opowiedzial o takich rzeczach? Jakie pasmo energii? A wrecz jaka to energia? Sloneczna?
dzieki i pozdrawiam

czytałem temat tu na forum o tym.

P.S: to nie jest energia słoneczna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych