Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

taght.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bo ja rozumiem, można wierzć w mity, ale jakbym ja teraz wam powiedział że "strzeżcie się, nadciąga Ragnarok" to sądzę że zaraz byłyby komentarze typu "podaj argument, dlaczego tak uważasz". A i Nibiru, i Ragnarok są tak samo nieprawdopodobne.

Bzdura, bo ragnarok sam sobie wymyśliłeś a o Nibiru mówią zapiski z przed tysięcy lat. Nie mówię, że nie są wymysłami naćpanych szamanów, ale tym bardziej nie wykluczam takiej możliwości ponieważ "są na tym świecie rzeczy, które się fizjologom nie śniły" ;p .
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja tam nie wiem jak bedzie, bo z jednej strony mamy:
1)koniec kalendarzu majow w 2012
2)channelingi o 2012 (do tego podchodze z dystansem)

a z drugiej:
1)Wg Sitchina Nibru ma sie pojawic dopiero za 1000 lat

Wiec jak na razie mamy za malo tych pierwszych i drugich. Moze nam ten 2009 cos nowego wniesie :)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bzdura, bo ragnarok sam sobie wymyśliłeś a o Nibiru mówią zapiski z przed tysięcy lat.

O Nibiru mówi jedynie Sitchin w książce sprzed ponad 30 lat. Jego wyrywkowa interpretacja pojedynczego starobabilońskiego tekstu od samego początku była krytykowana za poważne błędy metodologiczne i brak zgodności z prawami fizyki. Większość recenzentów określała ją jako pseudonaukową fantazję. Oczywiście nic nie stało na przeszkodzie, by w tą fantazję uwierzyły rzesze wyznawców. I tak też się stało. Dziś mit o Nibiru krąży w wielu różnych wersjach, które z oryginalną koncepcją Sitchina łączy ten sam brak obiektywnych dowodów na jego prawdziwość. Jedynym przytaczanym "dowodem" mają być starobabilońskie teksty, ale koniecznie w interpretacji Sitchina. Błedne koło :-)

Moze nam ten 2009 cos nowego wniesie

Wniesie na pewno. Przede wszystkim okaże się, że wszystkie channelingi przepowiadające pojawienie się Nibiru w tym właśnie roku są wyssanymi z palca bzdurami :-)
  • 0

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja

Napisano

Bo ja rozumiem, można wierzć w mity, ale jakbym ja teraz wam powiedział że "strzeżcie się, nadciąga Ragnarok" to sądzę że zaraz byłyby komentarze typu "podaj argument, dlaczego tak uważasz". A i Nibiru, i Ragnarok są tak samo nieprawdopodobne.

Bzdura, bo ragnarok sam sobie wymyśliłeś a o Nibiru mówią zapiski z przed tysięcy lat. Nie mówię, że nie są wymysłami naćpanych szamanów, ale tym bardziej nie wykluczam takiej możliwości ponieważ "są na tym świecie rzeczy, które się fizjologom nie śniły" ;p .

Oj, bracie, jak według Ciebie to ja wymyśliłem Ragnarok to gratuluję ci wiedzy :P a tak serio to czemu uważasz że wierzenia Sumerów były bardziej prawdopodobne niż Wikingów? Bo pisali o jakiejś turboplanecie? Kiedyś też w to wierzyłem, ale życie nauczyło mnie zasady "jak zobaczę to uwierzę". Nie neguję istnienia obcych, tylko tę Nibiru, która to rzekomo nadlatuje a jej nie widać.
  • 0

shiny_toy_gun.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

a z drugiej:
1)Wg Sitchina Nibru ma sie pojawic dopiero za 1000 lat

Czyli wreszcie kiedy? W 2009 ma byc widoczna, do nas ma doleciec w 2012, czy za 1000 lat.
Zdecydujcie sie.
  • 0

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a mnie ciekawi czy zamiast krytykować wziął ktoś teleskop lub lunete a otwarty teren gdzie widoczny jest gwiazdozbiór oriona i nie poszukał w jego pobliżu planety x / nibiru na początku na południowej części kraju. bo nibiru ma przybywać od południa, i sprawdzić czy nibiru istnieje, wtedy dopiero możecie pisać czy to bzdura ok?
bo filmy na youtube są przekonywujące.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

bo filmy na you tube są przekonywujące.

Cóż, nawet największa bzdura może byc dla kogoś przekonująca. Temu też swego czasu wielu wierzyło.
  • 0

harap.
Reputacja

Napisano

a mnie ciekawi czy zamiast krytykować wzioł ktoś teleskop lub lunete a otwarty teren gdzie widoczny jest gwiazdozbiór oriona i nie poszukał w jego pobliżu planety x / nibiru na początku na południowej części kraju. bo nibiru ma przybywać od południa, i sprawdzić czy nibiru istnieje, wtedy dopiero możecie pisać czy to bzdura ok?
bo filmy na you tube są przekonywujące.

Widzisz, kolego, rzecz w tym, że to wy, zwolennicy tej teorii powinniście nam to w jakiś sposób udowodnić, a nie my na siłę powinniśmy szukać powodów by uwierzyć. Bo to bez sensu wierzyć w coś, czego nikt nie widział... A co do dowodów z jutuba... stary, weź telefon, twój kumpel niech weźmie lampę ogrodową, wdrapie się na garaż, i zacznie nią machać, a ty zacznij to kręcić telefonem i głośno sapać "o boże, to ufo, to ufo, widzicie?!" i w wrzuć ów filmik na wyżej wspomniany serwis. Wtedy sam zobaczysz, jak łatwo nabrać zwolenników wszelkich teorii spiskowych na tego typu filmiki/zdjęcia, ok? Bo filmy z jutuba są dla mnie nic nie warte i w żadnym wypadku nie przekonywujące.
  • 0

#489 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

to samo można powiedziec o mediach...albo i więcej ;)
  • 0

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A wiecie co? Ja nie do końca wierze w tą planetę x ale jest to bardzo ciekawe jak dla mnie, ponieważ widziałem Oriona przez teleskop w grudniu. Było widać nowe gwaizdy przy mocniejszym powiększeniu ale nie mogłem mocniej powiększyć, bo było zawsze jakieś zachmurzenie a teraz Orion jest na innej stronie nieba i nisko nad horyzontem. Jak ktoś inny może to niech sprawdzi ale i tak Nibiru ma być widoczna gołym okiem w czerwcu na północnym niebie, tak więc wtedy się przyjrzymy czy nibiru nadciąga. No ale możemy dalej patrzeć na północne niebo przez teleskop i szukać czerwonej gwiazdy. Bo naprawde byłby to wspaniały widok mieć drugie słońce. pozdro

Dołączona grafika - a dokładniej interpunkcja. Zdanie na 5 linijek bez żadnego przecinka, kropki itp.
  • 0

Biedronka.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z sesji Projektu Cheops wyczytałam, że Nibiru pojawi się w zasięgu wzroku w drugiej połowie 2009r. Konstelacja Oriona jest widoczna na Polskim niebie w zimie. Mamy jeszcze trochę czasu, chociaż pewnie i tak nic nie zobaczymy.

Bo na prawdę byłby to wspaniały widok mieć drugie słońce.

To wreszcie ma być planeta czy gwiazda????
  • 0

harap.
Reputacja

Napisano

to samo można powiedziec o mediach...albo i więcej ;)

Hmmm... na takiej zasadzie moglibyśmy nawet podważyć istnienie forumowiczów. Bo jedynym potwierdzeniem ich istnienia są posty które piszą. Poza tym nie twierdzę że wierzę mediom, bo tak nie jest. Osobiście zetknąłem się z ich kłamliwością (nie dało się użyć w tym przypadku nienacechowanego emocjonalnie słowa...). Ale wracając do mojego sceptycyzmu względem Nibiru... Chodzi mi o to, że ludzie czepili się jednej mitologii (no dobra, dwóch:p) bo jej treść podoba się wszelkiego rodzaju krzykaczom/napaleńcom którzy tylko czekają na jakąś sensację. Mogę się założyć, że za pół roku, kiedy ta planeta ma być rzekomo widoczna, zwolennicy tej teorii stwierdzą "to dlatego, że data została źle odczytana, na pewno chodziło o rok XXXX, a nie o 2009."
  • 0

#493 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Ja nie wnikam już czy będzie czy nie. Byc może tak, byc może nie. Z tego co wiem, to ta planeta/asteroida czy jak ją nazywają nie musi byc wcale widoczna, ponieważ to sztuczny twór, który jest dostosowany do obcowania w różnych wymiarach.
...jestem zwolennikiem pola energii, w który wszedł nasz układ słoneczny i moim zdaniem zmiany w całym układzie słonecznym jest właśnie z powodu tego pola... a może to nibiru? :) kto wie?

a media? Media uczą co masz myślec, a nie w jaki sposób masz myślec...dlatego nie oglądam wiadomości.
  • 0

Śledziu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nie wnikam już czy będzie czy nie. Byc może tak, byc może nie. Z tego co wiem, to ta planeta/asteroida czy jak ją nazywają nie musi byc wcale widoczna, ponieważ to sztuczny twór, który jest dostosowany do obcowania w różnych wymiarach.
...jestem zwolennikiem pola energii, w który wszedł nasz układ słoneczny i moim zdaniem zmiany w całym układzie słonecznym jest właśnie z powodu tego pola... a może to nibiru? :) kto wie?

a media? Media uczą co masz myślec, a nie w jaki sposób masz myślec...dlatego nie oglądam wiadomości.

Dokładnie Muhad

Media i bajkopisarze karzą nam myśleć jak mamy żyć jak się obierać to czemu mamy im ufać? Jesteśmy niczym bilbordy uliczne. Do wszystkiego co przeczytam polecam nutkę sceptycyzmu ;) to ze ufo istnieje to chyba mało już kto wątpi bo była masa konferencji i dowodów.Na Nibiru ich tez jest sporo ale nie które są zupełnie chybione i graja na naszej wyobraźni, ale czy to znowu tak źle? Wole wierzyć w Nibiru i teorie Annunakich którzy to stworzyli człowieka niż w ta cala teorie Darwina która nie trzyma się nawet Kantu biurka.

Jednym i nie podważalnym dla mnie aspektem Nibiru i 2012r. jest sprawa naszego słońca a dokładniej 11 letniego cyklu plam słonecznych które się rozpala w okolicach 2012 do maksimum jak i sprawa kalendarza Majów,bo nikt mi nie wmówi ze przestali go pisać bo skończyły się "wkłady do długopisów", dla przypomnienia powiem ze Majowie pomylili się co do ostatniego zaćmienia słońca o minute ;) i tyle w tej sprawie ;) .
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dla przypomnienia powiem ze Majowie pomylili się co do ostatniego zaćmienia słońca o minute ;) i tyle w tej sprawie ;) .

Podaj podstawowe efemerydy tego zaćmienia, wówczas okaże się, o co tak na prawdę chodzi?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych