Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

olorin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

z tego co udało mi sie przeczytac (m.in. tutaj) to zdaje sie, ze nikt nie wie co to takiego to "Nibru". Jest w ogole definicja tego czegos, czy tak jak pisze np. mariush pojecie czym jest ten obiekt jest cholernie rozmyte i kazdy sobie pod nie wstawia co mu sie tylko podoba??

Poczytaj sesje na Projekcie Cheops, a będziesz miał szersze pojęcie i wtedy ocenisz czy bzdura czy też nie.
Mariush tu neguje absolutnie wszystko i parokrotnie przy tym oszukiwał, więc jego wiarygodnośc jest umowna ;)

Poczytałem o projekcie Cheops i miałem Ci nawet to i owo odpisac, ale patrząc na forme dyskusji jaką prezentujesz, czyli zwykłe pieniactwo, tego nie zrobie. Jak dojrzejesz do powaznych dyskusji to do tematu wróce, a na razie...."sayonara"!
  • 0

#527 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Ja nie zawsze byłem taki. Wy pewnych relacji tutaj nie rozumiecie i nie jesteście w stanie.
Ja nie piszę wobec wszystkich w takim tonie. Tylko do Mariusha zazwyczaj, często do Aquli. Mariusha nie lubię, bo to cwaniak i sprytnie kręci. Aquila to inny przypadek.

Mam w sobie więcej pokory niż się Wam wydaje, ale kto mnie zna, to wie że jestem uparty i bardzo dosadny w tym co mówię.
Ja nie jestem typem wazeliniarza, który będzie głaskał po główce. Zawsze piszę to co myślę i uważam to za cnotę. Nie będę się bawił w udawane uprzejmości "mózgowców", którzy są wiecznie na nie... Szczególnie Aquili, który pluje na książki, których nie trzymał w ręku. Sorki chłopaki, ale nie uważam , jako że jego posty są rzeczowe i super argumentowane, chocby z tego względu, że hipokryzji nie znoszę... szczególnie bezczelnej z tupetem. Aquila nadal nie wyciągnął wniosków i pluje teraz na Davida Icke, którego wykładu też nie oglądnął. Jemu wystarczy cytac z racjonalisty i jest szczęśliwy. To nie jest ok, to nie jest fair wobec autora i wobec rozmówców. Niektórzy z Was są jak te owieczki wypasane fluorem, jak to mówi David Icke :)

Możecie mówic na mnie troll, mnie to nie rusza. To Wy macie z tym problem. Nie ja. Macie do tego prawo. Mój ton nie musi się nikomu podobac, ale mam do niego prawo. Nie używam wulgaryzmów, nie zniżam się do prymitywizmu takiego, co nie znaczy że nie powiem Wam dosadnie co myślę. Ja zawsze jestem szczery i przeważnie trafiam tam, gdzie Was najbardziej zaboli. Nie doceniacie mnie. Wolicie się zebrac, jak hieny i porobic sobie ze mnie jajca. Niejednokrotnie tak już było...jakieś dwa latka temu. Było tak, nawet kiedy starałem się byc uprzejmy. Było to samo...taki sam stopień cynizmu i ironii wobec mnie. Jeśli dobrocią nie można się dogadac, to po co się wysilac? Lepiej Wam powiem prawdę, co o niektórych myślę. Szczerośc jest lepsza, niż wazelina. Pamiętajcie.

Niektórzy pewnie teraz mają satysfakcję...wooow..Muhad Troll. Brawo :)
Lynx pewnie z Mariushem doznają w swoich pokojach oświecenia mentalnej ekstazy, bo Muhadowi dopiekli....
Wiecie co? Jesteście śmieszni. Wierzycie mediom, wydumanym raportom, które są tworzone przez takich samych Jak Wy, więc czemu tu się dziwic?

P.S: Jak Was tak boli nadana mi ranga zasłużonego, to mi ją odbierzcie i się nią wypchajcie.
Jakby mi na niej zależało... Zazdrośnicy i tyle.

Pewnie dostałem ją dlatego, że byłem przez całe istnienie VRP najbardziej aktywny, dostarczyłem sporo tematów i potrafiłem rozgrzac każdą dyskusję... a to ,że mam jaja powiedziec Wam prawdę, która w oczy kole, to już z tym się niektórzy pogodzic nie potrafią.

Niektórzy zapomnieli o jednym: Kto z ironią i sarkazmem wyskakuje, ten sarkazm i ironię często dostaje w zamian.

P.S: Całkiem niedawno wydałem tom poezji własnej, w której zamieszczone są zawarte sonety, tercyny,biel...także nie jestem idiotą lub trolem, jak niektórzy sądzą. Nie znacie mnie, więc nie oceniajcie. To tylko internet... więc nie dramatyzujcie i poluzujcie gatki...

Pozdrawiam.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila nadal nie wyciągnął wniosków i pluje teraz na Davida Icke, którego wykładu też nie oglądnął. Jemu wystarczy cytac z racjonalisty i jest szczęśliwy.

Widzisz, skoro człowiek ten wierzy, że Bush albo królowa Anglii jest komitką lub też pod władzą kosmitów z planety w gwiazdozbiorze Smoka, to człowiek ten jest dla mnie zwykłym czubkiem. I nie interesują mnie te jego "mądrości" jakie chce nam przekazać w swoim wywiadzie. Zapewne ludzie będący w zamkniętych zakładach psychiatrycznych (gdzie wg mnie jest miejsce pana Icke) też mają dla nas niesłychanie ważne przesłania, ale to nie znaczy, że mam marnować cenne minuty swego życia na ich wysłuchanie. Aha, a Racjonalisty też nie cytuję, w istocie rzadko tam zaglądam a zniechęciłem się podczas debaty o historyczności Jezusa, bo w ogóle nie zgadzam się tym, co tam jest na ten temat napisane.

Tak samo by było, gdybym w oficjalnym raporcie NIST przeczytał taki oto fragment:

"Wtedy to kolumny WTC 7 znalazły się pod wielkim naciskiem a na dodatek zostały osłabione przez szalejące pożary. Lecz wszystko jakoś stało dopóki Miś Koala podtrzymujący to wszystko na swoich barkach nie zdecydował, że zapali fajkę. Gdy tylko się poruszył, budynek zaczął się zawalać."

To nie interesowałoby mnie co więcej tam jest napisane, bo widać byłoby, że jest to dzieło szaleńca.

Ja zawsze jestem szczery i przeważnie trafiam tam, gdzie Was najbardziej zaboli. Nie doceniacie mnie. Wolicie się zebrac, jak hieny i porobic sobie ze mnie jajca.

Zaboli? Nie przeceniasz trochę swojego wpływu na nas? A czemu jak to mówisz "zbieramy sięjak hieny i robimy sobie jajca"? To proste.

Cyklicznie wypisujesz pewne spiskowe stwierdzenia, które są obalane przy pomocy logiki i rzeczowych argumentów. Bardzo wiele osób to zauważa, lecz Ty dalej trwasz przy swoim wyrzucając kolejne argumenty w ogóle nie przejmując siętym, że poprzednie było dość kiepskie i łatwo wykazano ich fałszywość. Gdy kolejne Twoje stwierdzenia zostaną obalone (co nie jest trudne, bo są jedynie powielaniem spiskowych bredni), wyciągasz z rękawa kolejne sypiąc przy okazji niskimi tekstami o piaskownicy itp. Oczywiście wbrew logicznym wyjaśnienion wciąż brniesz w zaparte (jak przy okazji przechwyceń samolotu - masz dowód, że nie dzieje się to w kilka minut, ale miało miejsce w 81 minut). Oczywiście za kilka miesięcy powtórzysz te same wyjaśnione i obalone już kwestie tonem takim, jakbyś objawiał nam, maluczkim, wielką tajemnicę i wielką prawdę.

I jeszcze próbujesz wytłumaczyć swój pogardliwy ton "taki już jestem, tak już mam". Sorry, takie wytłumaczenia nie przejdą.
  • 1

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja nie zawsze byłem taki. Wy pewnych relacji tutaj nie rozumiecie i nie jesteście w stanie.
Ja nie piszę wobec wszystkich w takim tonie. Tylko do Mariusha zazwyczaj, często do Aquli. Mariusha nie lubię, bo to cwaniak i sprytnie kręci. Aquila to inny przypadek.

Mam w sobie więcej pokory niż się Wam wydaje, ale kto mnie zna, to wie że jestem uparty i bardzo dosadny w tym co mówię.
Ja nie jestem typem wazeliniarza, który będzie głaskał po główce. Zawsze piszę to co myślę i uważam to za cnotę. Nie będę się bawił w udawane uprzejmości "mózgowców", którzy są wiecznie na nie... Szczególnie Aquili, który pluje na książki, których nie trzymał w ręku. Sorki chłopaki, ale nie uważam , jako że jego posty są rzeczowe i super argumentowane, chocby z tego względu, że hipokryzji nie znoszę... szczególnie bezczelnej z tupetem. Aquila nadal nie wyciągnął wniosków i pluje teraz na Davida Icke, którego wykładu też nie oglądnął. Jemu wystarczy cytac z racjonalisty i jest szczęśliwy. To nie jest ok, to nie jest fair wobec autora i wobec rozmówców. Niektórzy z Was są jak te owieczki wypasane fluorem, jak to mówi David Icke :)

Możecie mówic na mnie troll, mnie to nie rusza. To Wy macie z tym problem. Nie ja. Macie do tego prawo. Mój ton nie musi się nikomu podobac, ale mam do niego prawo. Nie używam wulgaryzmów, nie zniżam się do prymitywizmu takiego, co nie znaczy że nie powiem Wam dosadnie co myślę. Ja zawsze jestem szczery i przeważnie trafiam tam, gdzie Was najbardziej zaboli. Nie doceniacie mnie. Wolicie się zebrac, jak hieny i porobic sobie ze mnie jajca. Niejednokrotnie tak już było...jakieś dwa latka temu. Było tak, nawet kiedy starałem się byc uprzejmy. Było to samo...taki sam stopień cynizmu i ironii wobec mnie. Jeśli dobrocią nie można się dogadac, to po co się wysilac? Lepiej Wam powiem prawdę, co o niektórych myślę. Szczerośc jest lepsza, niż wazelina. Pamiętajcie.

Niektórzy pewnie teraz mają satysfakcję...wooow..Muhad Troll. Brawo :)
Lynx pewnie z Mariushem doznają w swoich pokojach oświecenia mentalnej ekstazy, bo Muhadowi dopiekli....
Wiecie co? Jesteście śmieszni. Wierzycie mediom, wydumanym raportom, które są tworzone przez takich samych Jak Wy, więc czemu tu się dziwic?

P.S: Jak Was tak boli nadana mi ranga zasłużonego, to mi ją odbierzcie i się nią wypchajcie.
Jakby mi na niej zależało... Zazdrośnicy i tyle.

Pewnie dostałem ją dlatego, że byłem przez całe istnienie VRP najbardziej aktywny, dostarczyłem sporo tematów i potrafiłem rozgrzac każdą dyskusję... a to ,że mam jaja powiedziec Wam prawdę, która w oczy kole, to już z tym się niektórzy pogodzic nie potrafią.

Niektórzy zapomnieli o jednym: Kto z ironią i sarkazmem wyskakuje, ten sarkazm i ironię często dostaje w zamian.

P.S: Całkiem niedawno wydałem tom poezji własnej, w której zamieszczone są zawarte sonety, tercyny,biel...także nie jestem idiotą lub trolem, jak niektórzy sądzą. Nie znacie mnie, więc nie oceniajcie. To tylko internet... więc nie dramatyzujcie i poluzujcie gatki...

Pozdrawiam.

Łaskawco, wytłumacz nam więc, a przynajmniej mi, młodemu i nie znającemu życia chłopkowi, jakież relacje panują na tym zacnym forum? Czy też chodziło Ci o relacje zachodzące między światem realnym a UFO i innymi tego typu zjawiskami? A nie zastanawiałeś się kiedyś nad tym, że to Ty jesteś taka zagubioną owieczką pasioną na niepotwierdzonych teoriach? Łapiesz się czegokolwiek, żeby tylko wmówić sobie że to co widzisz jest inne niż jest. Sorry za offtop, ale kurde, już nie mogę tego znieść. Ja naprawdę wiele mogę zrozumieć i przyjąć, ale czytając niektóre Twoje posty po prostu wymiękam i nie wytrzymuję. Wygląda to tak, jakbyś żył w przekonaniu że my wszyscy jesteśmy głupi i ślepi, nie widzimy okrutnej manipulacji i poddajemy się mediom/polityko/łorewer. A Ty jesteś tym, który poznał prawdę. Przeczytasz coś o mitycznej planecie i już wierzysz w jej istnienie. Zobaczysz zdjęcie kamienia poddanego erozji i już widzisz w nim czaszkę na Marsie. Jeśli znasz tę tajemną prawdę o świecie, tak głęboko ukrywaną przez rządy, nasy i inne organizacje to proszę, wyjaw nam ją. Być może bedzie ona naprawdę sensowna i wtedy przyklęknę i powiem "myliłem się, wybacz...". Ale na razie w żadnym wypadku nie przekonujesz mnie do "swoich" (a tak naprawdę nadanych przez Stichinów, Icków i innych >naukowców<) poglądów.
  • 0

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hej hej to wątek "Czy Nibiru nadciąga?" a nie dyskusie na temat użytkowników każdy ma prawo do swojego zdania ale piszmy na tym wątku o nibiru czy istnieje lub nie. ok? :roll:
  • 0

#531 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Nic wam nie będę tłumaczył.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

Natrafilem na ciekawy filmik:
http://www.youtube.c...player_embedded

Podaje to nie dlatego ze wierze ze jest to nibiru, ale dlatego ze chcem abyscie przekonali mnie ze jest to fake.

Aha, wlasnie ten filmik prezentuje to co widzialem naprawde:

a to dlatego, ze przy bardzo zlej pogodzie obiekt ten swiecil sie jako jedyny (podobnie napisano w tym filmie)
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Podaje to nie dlatego ze wierze ze jest to nibiru, ale dlatego ze chcem abyscie przekonali mnie ze jest to fake.

A słyszałeś kiedyś o refleksach świetlnych tworzących się na soczewkach układu optycznego aparatu lub kamery?
  • 0

22z.
Reputacja

Napisano

A słyszałeś kiedyś o refleksach świetlnych tworzących się na soczewkach układu optycznego aparatu lub kamery?

Tak. I wlasnie dlatego pytam, bo ten refleks powinien chyba sie poruszac (nawet troche). A z tego co widze to autor duzo ruszal ta kamera tak ze mogl odchylic o jakis kat i refleks mogl znalezc sie troche w innym miejscu, ale on znajduje sie w tym samym.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli kamery nie obrócił względem Słońca, to refleks także się nie przemieści. Zresztą jest jeszcze jedna o wiele bardziej banalniejsza możliwość, ku której nawet bardziej zaczynam się skłaniać. Ten refleks może wcale nie pochodzić z układu optycznego, lecz po prostu być wynikiem odbicia od zwykłej okiennej, podwójnej szyby, przez którą filmowano Słońce (za tą ewentualnością przemawiałby fakt identyczności rozmiarów: tarczy Słońca i refleksu).
  • 0

22z.
Reputacja

Napisano

Ta szyba bardziej mnie przekonuje, niz poruszanie kamera w sposob nie naturalny, tzn. taki ze plaszczyzna aparatu byla zawsze taka sama w stosunku do filmowanego horyzontu i nie wystapilo zadne odchylenie.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Temat Planety X zyskuje ostatnio dużą popularność w pewnych kręgach naukowych.The Institute of Human Continuity (IHC) jest organizacją zrzeszającą naukowców, badaczy i byłych rządowych urzędników, którzy poprzez swoje badania potwierdzili z 94% pewnością,że rok 2012 i związane z nim kataklizmy będą miały katastrofalny wpływ na naszą planetę jak również na jej mieszkańców.
W tym linku http://www.instituteforhumancontinuity.org/#/home zawartych jest więcej informacji a także przewidywany scenariusz wraz ze skutkami (wizualizacja) przelotu Planety X przez nasz Układ Słoneczny w roku 2012.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jarecki, nie mów, że w to uwierzyłeś.... :D
Cały ten instytut to fikcja. Ów IHC jest tylko elementem kampanii reklamowej mającego premierę w tym roku filmu R. Emmericha "2012". Poczytaj sobie co nieco o tzw. wirusowym marketingu.
  • 0

Harvey.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak widać uwierzył ;) Ciekawe jak by mieli wyliczyć te 94%.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak zobaczę...... to uwierzę.Tak najkrócej mogę skwitować całe to zamieszanie wokół tej frapującej historii.
Choć żeby się o tym przekonać nie trzeba będzie długo czekać.
Weryfikacja już za 2-3 miesiące.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych