Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

michasie.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muhad - jesteś OK
Jarecki - jesteś OK
Aquila - jesteś OK
Mariush - jesteś OK

Panowie - wszyscy jesteście OK!!!
Czytam to forum od dłuższego czasu, przechodziłem w tym czasie różne etapy ewolucji swojego widzenia i rozumienia otaczającego świata. Czytałem Wasze wypowiedzi i naprawdę wydawały mi sie one sensowne chociaż były często tak różne od siebie. Przecież to właśnie chodzi o to aby poznawać różne, odmienne od siebie poglądy. Tylko wtedy następuje rozwój. Nie ma jednej prawdy ostatecznej/tak obecnie sądzę/. Prawdą ostateczną jest to że nie ma prawdy ostatecznej/a przynajmniej nie jest ona dla nas na tym etapie naszego rozwoju osiągalna/. Mamy natomiast prawo i obowiązek jej poszukiwać. Dzięki temu sie rozwijamy. Tak naprawdę u Icke, Jonesa i innych nie chodzi o spiski i jaszczury a przede wszystkim o to aby NIE WIERZYĆ W TO CO MÓWIĄ INNI. Aby wszystko to czego sie dowiadujemy SPRAWDZAĆ SAMEMU I SAMEMU BUDOWAĆ SWOJĄ OPINIĘ. Tylko że wówczas tak zbudowana opinia każdego z nas jest w równym stopniu wartościowa, godna szacunku i zaponania sie z nią. Nie obrzucajcie się więc złośliwościami za Icke czy Nibiru bo to są elementy wspomagajace nasz rozwój, niezależnie czy ktoś jest za czy przeciw. RÓŻNICE ZDAŃ NAS ROZWIJAJĄ.
Musiałem to napisać bo przykro mi się zrobiło że kilku naprawdę sensownych facetów wciska sobie złośliwe lub ironiczne szpile tylko za to że mają inne widzenie TEJ SAMEJ rzeczywistości.
Pozdrawiam bardzo ciepło.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

michasie - jesteś w błędzie ;)

Oczywiście, że jest prawda ostateczna - Nibru jest lub go nie ma. Innej alternatywy nie ma.
  • 0

shiny_toy_gun.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

michasie - jesteś w błędzie ;)

Oczywiście, że jest prawda ostateczna - Nibru jest lub go nie ma. Innej alternatywy nie ma.

koles ma racje. ilu ludzi tyle teorii.
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ilu ludzi tyle teorii.

Tak naprawdę te wszystkie teorie dzielą ludzi z tej planety na 3 grupy:

1. Ludzie, którzy zaczną wszystko od nowa. Od "małpy" stworzą cywilizację poto, żeby w końcu i tak jeszcze raz znaleźć się w momencie w jakim jesteśmy teraz. Ale już nie na tej planecie.

2. Ludzie, którzy dostaną na własność Nową Ziemię (te planetę) i będą żyli w harmonii z nią w temperaturze plus 25 stopni celsjusza wśród nieskończonej ilość drzew owocowych :D . ( wg. różnych źródeł w takich rajskich warunkach wykształcą umiejętność zwalczania wszelkich chorób, telekinezy, telepatii, a nawet latania [merkaba]...)

3. Ludzie, których "kontrakt na przebywanie w tym wymiarze" wygasł, którzy nie potrzebują już ani chwili przebywać w 'świecie jaki znamy' nie mają tutaj już nic do poznania ani niczego już nie pragną poza 'powrotem do domu'. Ci ludzie opuszczą ten 'wymiar' ( gęstość?).
  • 0

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. musze napisać na tym wątku "czy planeta nibiru nadcąga?" że od paru sesji projektu cheops można przeczytać że nibiru bedzie widoczna dopiero w 2010 roku ale na początku ino przez teleskopy. a miało być w czerwcu tego roku widoczna gołym okiem w Polsce. ale pożyjemy zobaczymy. pozdro
  • 0

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dalej będzie 2011, 12, 13......25.........68... coś mi sie zdaje, że "miłośnicy" tej teorii będą w nieskończoność oddalać datę pojawienia się rzekomej planety. To chyba jednak taka "ściema". INO.
  • 0

Ferdynand.
  • Tematów: 38
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie zaczynają mylić planete Wenus z tym całym nibiru. Czy to jest normalne?
  • 0

Abercrombie.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nic nie nadciągnie w 2012 roku..jak zwykle głupie gadanie jak o kilku innych datach...tym razem różni się to tylko tym, że na temat 2012 roku jest większy rozgłos. Największą katastrofą 2012 roku może być tylko Euro :P
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Abercrombie a masz na to jakieś dowody, że nic 'niecodziennego' w 2012 się nie wydarzy?
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Abercrombie a masz na to jakieś dowody, że nic 'niecodziennego' w 2012 się nie wydarzy?

Dowodów zapewne nie ma. Tylko co to zmienia?
Bo na pewno nie dowodzi, ze coś się jednak wydarzy. ;)
  • 0

#551 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.

Napisano

Dowodów zapewne nie ma. Tylko co to zmienia?
Bo na pewno nie dowodzi, ze coś się jednak wydarzy. ;)

z pewnoscią wydarzać będą się rózne rzeczy, bo świat jest i w nim dzieją się rzeczy.
Ale na szczęscie nie wszystkie rzeczy można zdefiniować i dlatego zajmuje się tym fizyka i astronomia.

Nie lubię fizyki i astronomi ponieważ wiekszość fizyków i astronomów jest całkowicie ślepa.

Tak jak wspomniałem, większość.

Jest też mniejszość, w tym mój autorytet:

Dołączona grafika

22 lipca 2009 roku będziemy mogli zaobserwować na Ziemi najdłuższe całkowite zaćmienie Słońca XXI wieku.
No to sobie pooglądamy to zacmienie.
Zacmienie jak zacmienie.

a może podczas tego zacmienia zauważamy Nibiru ?
a może mariush wyjasni, wszystkim, że to niemozliwe ?
- nie wiem.

kazdy ma swoją wersję :D
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie lubię fizyki i astronomi ponieważ wiekszość fizyków i astronomów jest całkowicie ślepa.

A to dlaczego? Bo mimo tego, iż na YouTubie są już chyba setki filmików z Nibiru w roli głównej, oni nadal nie potrafią jej dostrzec? ;)

Szkoda, że nie lubisz fizyki i astronomii. Tym bardziej, że w takiej sytuacji bardzo prawdopodobnym jest także to, że tych dziedzin także nie rozumiesz.

Tak jak wspomniałem, większość.
Jest też mniejszość, w tym mój autorytet:
Dołączona grafika

Myślę, że każdy astronom doszedłby do podobnego wniosku. Poza tym argument do niewiedzy to żaden argument. To, że nasza wiedza o kosmosie jest niepełna w żadnym stopniu nie uwiarygadnia istnienia Nibiru.

22 lipca 2009 roku będziemy mogli zaobserwować na Ziemi najdłuższe całkowite zaćmienie Słońca XXI wieku.
No to sobie pooglądamy to zacmienie.
Zacmienie jak zacmienie.
a może podczas tego zacmienia zauważamy Nibiru ?

A cóż takiego szczególnego z punktu widzenia warunków obserwacyjnych jest w zaćmieniu Słońca?

a może mariush wyjasni, wszystkim, że to niemozliwe ?

Jak mi powiesz, jakiego typu obiekt masz na myśli pisząc "Nibiru", to jestem w stanie coś na ten temat powiedzieć.

Zasugeruj jakieś jego rozmiary, aktualną odległość, albedo powierzchni to podyskutujemy. :)
  • 0

#553 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.

Napisano

Szkoda, że nie lubisz fizyki i astronomii. Tym bardziej, że w takiej sytuacji bardzo prawdopodobnym jest także to, że tych dziedzin także nie rozumiesz.

Tak, nie rozumiem - pełna zgoda z mariushem.

A to dlaczego? Bo mimo tego, iż na YouTubie są już chyba setki filmików z Nibiru w roli głównej, oni nadal nie potrafią jej dostrzec?

mariush ma rację, żal mi ludzi na YT i ich żałosnych prób dostrzeżenia nibiru,
ps
Jeszcze bardziej żałosne są ich filmiki które rozpowszechniają - a co gorsza jeszcze wieksi debile = oglądający - traktują je na poważnie, tutaj też zgadzam się z mariushem :)

a teraz przechodzimy do częsci trudniejszej, która będzie polegała na tym, że nie zgadzam się z mariushem :D

napisał takie coś:
Jak mi powiesz
Zasugeruj jakieś jego rozmiary
jakiego typu obiekt masz na myśli

Czuję sie trochę urażony.... co ja jestem jakimś sługą Twoim czy co ? :/
Przecież pisałem, że mam niższe IQ od Twojego i że nie rozumiem Astronomów i Fizyków - wiesz gdzie to pisałem ?
W poscie wyżej.
Nie trzeba szukać po całym forum.

W takim układzie, nowego kontekstu nabierają Twoje pytania, które zacytuje jeszcze raz:

Jak mi powiesz

Zasugeruj jakieś jego rozmiary

jakiego typu obiekt masz na myśli

prawda jest taka że
- nic Ci nie powiem,
- nie zasugeruje,
- ani nie podam jakiego typu obiekt miałem na mysli ;]
:mrgreen:

Myślę, że każdy astronom doszedłby do podobnego wniosku.

"doszedłby" ?

=otworzyłem google i wpisałem "doszedłby".

Słownik SJP.pl - osiągnąć cel, granicę, koniec.

osiągnąć cel, granicę, koniec. ≠ fizyka, astronomia. :mrgreen:
  • 0

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hej chcecie wiedzieć jaka jest oddległość nibiru od ziemi? i gdzie jest teraz no to idźcie na sesje prywatną ENKI a 29.03.br. jest sesja publiczna z Lucyną Łobos w wrocławiu szczeguły na stronie projektu cheops. bedziecie mieli okazje zadać ENKI pytanie związane z nibiru. zapytać np. kiedy planeta nibiru bedzie widoczna gołym okiem w Polsce. bo coś z tym jest nie tak więc lepiej zadać mu te pytanie. zobaczymy że data którą poda zgadza sie z tymi które już podał. pozdro
  • 0

#555 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.

Napisano

chcecie wiedzieć jaka jest oddległość nibiru od ziemi?

nie chcemy - bo w praktyce do niczego nam sie to nie przyda.

i gdzie jest teraz

pytania zadane w ten sposób - czyli:

chcecie wiedzieć jaka jest oddległość nibiru od ziemi?
i gdzie jest teraz
to to samo co to pierwsze, wiec jest bez sensu.

więc lepiej zadać mu te pytanie.
zobaczymy że data którą poda zgadza sie z tymi które już podał.

rozkręcasz się :D :D

a zróbmy tak:
Ja zabawie sie w "pytającego", wiec pytam:

po co:

zadać mu te pytanie.

skoro:

data którą poda zgadza sie z tymi które już podał.

całe 10 minut sie z tego śmiałem, ale nie dlatego, że psychiczny jestem - to takie ZWYKLE ataki śmiechu :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych