Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

teraz przechodzimy do częsci trudniejszej, która będzie polegała na tym, że nie zgadzam się z mariushem :D

napisał takie coś:
Jak mi powiesz
Zasugeruj jakieś jego rozmiary
jakiego typu obiekt masz na myśli

Czuję sie trochę urażony.... co ja jestem jakimś sługą Twoim czy co ? :/

Wręcz przeciwnie, to ja chciałem Ci usłużyć. Ciebie prosiłem tylko o podanie podstawowych parametrów dla obiektu. Gdybyś mi powiedział...:

- czy to ma być obiekt porównywalny z Ziemią, a może z Neptunem, lub z Jowiszem,
- czy ten obiekt ma znajdować się w okolicach Jowisza, w rejonie Neptuna, lub jeszcze dalej,
- czy ten obiekt ma mieć skrajnie ciemną węglistą powierzchnię, słabo odbijającą powierzchnię podobną do księżycowej lub być może dobrze odbijającą światło atmosferę, charakterystyczną dla gazowych olbrzymów
(wybór dowolny)

... mógłbym Ci powiedzieć, jakie byłyby warunki obserwacyjne. Dowiedziałbyś się, czy do obserwacji wystarczyłby Ci przeciętny amatorski sprzęt, czy potrzeba byłoby olbrzymiego, profesjonalnego teleskopu.

Przecież pisałem, że mam niższe IQ od Twojego i że nie rozumiem Astronomów i Fizyków - wiesz gdzie to pisałem ?

Do podania paru liczb nie potrzeba wielkiego IQ...

Myślę, że każdy astronom doszedłby do podobnego wniosku.

"doszedłby" ?
=otworzyłem google i wpisałem "doszedłby".
Słownik SJP.pl - osiągnąć cel, granicę, koniec.
osiągnąć cel, granicę, koniec. ? fizyka, astronomia. :mrgreen:

Rozumiem, że ten spam w założeniu miał być zabawny?
  • 0

#557 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.
  • Tematów: 0

Napisano

Post #557

Gdybyś mi powiedział...:

Dowiedziałbyś się

... mógłbym Ci powiedzieć,

to ja chciałem Ci usłużyć

jesteś geniusz(h)em ;], ale nie widzisz nic - bo nie patrzysz ;]
kończymy temat.
pozdrawiam mariush
  • 0

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ehhh.... dlaczego każdy zwolennik teorii o Nibiru twierdzi że ci którzy racjonalnie na to patrzą nie widzą albo nie chcą zobaczyć? Ja tam patrzę sobie w niebo i żadnego Nibiru nie widzę:P I jak znam życie to nie zobaczę. W ogóle to troszki śmieszne jest... Skoro wierzycie w Nibiru, to dlaczego np. nie wierzycie w grecką mitologię (lub jakąkolwiek mitologię)? Przecież i to bajka i to bajka napisana przez starożytnych bajarzy/kapłanów/łorewer. Ja mam swoją teorię, równie prawdopodobną co wy: otóż nadleci Nibiru, będzie chciało nas zastrzelić z lasera, ale szybko przybędzie do nas dzielny Son Goku i rozwali Nibiru z kamehameha! Serio!. I co, to jest mniej wiarygodne? Po raz kolejny proszę- podajcie chociaż jeden, jedyny, tyci-tyci maleńki namacalny argument który potwierdzi istnienie Nibiru, a nie tylko wygłaszane głosem jak z horroru "nie wiecie... nie widzicie...nie chcecie zobaczyć... ale się przekonacie...) bo to jest śmieszne/żałosne.
  • 0

#559 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.

Napisano

Ehhh.... dlaczego każdy zwolennik teorii o Nibiru twierdzi że ci którzy racjonalnie na to patrzą nie widzą albo nie chcą zobaczyć?

mamy tu do czynienia z kompletnym brakiem logicznego myslenia- które i tak jest zgubne w skutkach , ale to zostawmy.
Ja bym zadał je w ten sposób:
dlaczego niektórzy zwolennicy teorii o Nibiru...

ps.ja sie do nich nie zaliczam, bo lubie sie posmiac z Enkiego i jego dat. :mrgreen:

Skoro wierzycie w Nibiru, to dlaczego np. nie wierzycie w grecką mitologię

ja wierzyłem w to że sie nie ogole sie kaloryferem ale gdyby go pociąc na kawałki i poprosic jakiegoś
ślusarza to może dałoby rade zrobic kawałek ostrza i sie nim ogolic.
Tak wiec dowcip o tym, "że nie ogolisz sie kaloryferem" uważam za obalony.

śmieszne/żałosne

śmieszne i żałosne to jestto Co Ty tu kolego napisałeś, "Son Goku i rozwali Nibiru z kamehameha!", "chciało nas zastrzelić z lasera", itd.
Musisz pojąc to, że nie jest to wcale lepsze od dowcipu z kaloryferem.
Nic a nic, nawet jesli byś tego bardzo chciał :roll:
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Podziwiam wszystkich dyskutujacych o Nibiru, i innych...
Ja bym to napisal tak: jakies tam Nibiru nadciaga (czyt: np asteroida) i kiedys bedzie miala szanse trafic w planete Ziemia, ale proba okreslenia kiedy, bez dostrzezenia jej, jest mniej prawdopodobne niz typowanie w toto-lotka.
Ja proponuje nowa date 12 pazdziernika 2021roku a obiekt niech nazywa sie "Miecio" a co, i jak w nas przywali to.... no chyba ze ... wyzwola swoja moc to dzieki temu ...

Na wykropkowane miejsa oglaszam konkurs, Co nas ocali przed Mieciem :)
  • 0

michasie.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Za prawdę powiadam Wam:
KTO MIECIEM WALCZY TEN OD MIECIA GINIE
A tak wogóle to nie podchodźmy do tego wszystkiego tak dosłownie.
Pozdrawiam wszystkich.
  • 0

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

lepiej by było gdyby się nie wypowiadali się o nibiru osoby które nić nie wiedzą o tej planecie, a ino krytykują . jeśli nie chcecie wiedzieć nic o nibiru to po co piszecie na tym wątku. nibiru może istnieje zobaczymy to za 3 miesiące idąc dalej każdy który ma teleskop i ma możliwośći obserwacji nieba może poszukiwać nibiru i nie głupio mylić z wenus jak co to ustalcie lokalizcje wenus a dopiero nibiru. okey? a osby które nie chcą słyszeć o nibiru i nie chcą wiedzieć gdzie jest teraz to niech wogule nie piszą o nibiru jak i niech nie czytaja informacji o nibiru. lepiej poczekajcie te pare miesięcy. aż do tego czasu kiedy nibiru bedzie widoczna gołym okiem. pozdro
  • 0

Rigel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

lepiej by było gdyby się nie wypowiadali się o nibiru osoby które nić nie wiedzą o tej planecie, a ino krytykują . jeśli nie chcecie wiedzieć nic o nibiru to po co piszecie na tym wątku.

Ależ my CHCEMY wiedzieć wszystko o NIbiru. Chemy wiedzieć, czym jest, gdzie się znajduje, w którym kierunku się porusza. Chcemy to wiedzieć. Ale chcemy na to dowodów. Namacalnych, sprawdzalnych, nie do obalenia. Dopóki takich nie będzie, pozostaniemy sceptykami.

nibiru może istnieje zobaczymy to za 3 miesiące idąc dalej każdy który ma teleskop i ma możliwośći obserwacji nieba może poszukiwać nibiru i nie głupio mylić z wenus jak co to ustalcie lokalizcje wenus a dopiero nibiru. okey? a osby które nie chcą słyszeć o nibiru i nie chcą wiedzieć gdzie jest teraz to niech wogule nie piszą o nibiru jak i niech nie czytaja informacji o nibiru. lepiej poczekajcie te pare miesięcy. aż do tego czasu kiedy nibiru bedzie widoczna gołym okiem. pozdro

Jeśli Nibiru ma być widoczna gołym okiem już za 3 miesiące, to w tej chwili powinna być z łatwością dostrzegana nawet przez najprostsze przyrządy obserwacyjne. Nawet nie biorąc pod uwagę profesjonalistów z wyrafinowanym sprzętem, na świecie są tysiące, co ja mówię, zapewne setki tysięcy
astronomów amatorów, którzy w każdej chwili obserwują każdy skrawek nieba. I nikt jeszcze Nibiru nie dostrzegł? Nikt go nie sfotografował?
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

... nibiru może istnieje zobaczymy to za 3 miesiące idąc dalej każdy który ma teleskop i ma możliwośći obserwacji nieba może poszukiwać nibiru i nie głupio mylić z wenus jak co to ustalcie lokalizcje wenus a dopiero nibiru. okey? a osby które nie chcą słyszeć o nibiru i nie chcą wiedzieć gdzie jest teraz to niech wogule nie piszą o nibiru jak i niech nie czytaja informacji o nibiru. lepiej poczekajcie te pare miesięcy. aż do tego czasu kiedy nibiru bedzie widoczna gołym okiem. pozdro

Zanim doczekamy tych 3 miesiecy, to dowiemy sie ze "mieszkancy" Nibiru wymyslili nowy system maskowania i zobaczymy ja dopiero za 1rok, potem okaze sie ze...
  • 0

Ferdynand.
  • Tematów: 38
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najlepiej sobie poczytać fora astronomiczne. Amatorzy z solidnym doświadczeniem.
Bardzo mi się spodobał post Charon X:

Nibiru da sie zobaczyć przez Syntę, ale tylko przy pomocy odpowiedniego zestawu filtrów obserwacyjnych:

Dołączona grafika

:rotfl:

http://www.astromani...mp;hilit=nibiru
  • 0

IO.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@up
Mam identyczny teleskop, może spróbuje zastosować te filtry :mrgreen:.

Dla nibiru-entuzjastów mam takie pytanko: skoro Nibiru ma być widoczna tutaj za 3 miesiące, to czemu dowodów na jej obecność nie dostarczył nikt z południowej półkuli? No chyba, że powodem jej niewidoczności nie jest szerokość geograficzna, a to że Annunaki mają za 3 miesiące włączyć światła mijania.
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Niesamowite jest to jak wiele osób myśli, że Nibiru może "zniszczyć" Ziemię tylko jeśli w nią uderzy! Napisze z dużych liter. NIBIRU TYLKO RAZ UDERZYLO W ZIEMIE NA SAMYM POCZATKU I BYLO TO SPECJALNIE POTEM ZAWSZE PRZELATUJE "OBOK".

EDIT:
Druga sprawa. Summerowie mieli zapiski na których były opisane planety za Jowiszem (neptun, Uran, Pluton i Nibiru). Wszyscy astronomowie i "naukowcy" wątpili w ich istnienie a nawet je wyśmiewali. Kilkanaście lat potem okazało się, że Neptun, Uran a w końcu i Pluton istnieją... niesamowite jet to jak rządom udało się to przekazać ludowi nie wywołując paniki...

A teraz jest Nibiru- dom Annunakich... i gdyby rząd (światowy rząd) oficjalnie przyznał, że te "planeta" istnieje to upadły by wszystkie religie na planecie Ziemi, a wszyscy 'rządzący' pewnie by zawiśli na pierwszej lepszej latarni, a potem zapanowała by anarchia i chaos. Dlatego wszystko jest robione po cichutku żeby ocalić system jaki znamy (NWO, czipy...). Chodziasz 'naukowcy' przyznali istnienie tzw. Eris- ja stawiam, że to właśnie jest to Nibiru.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tylko widzisz, na razie nie ma ani jednej obserwacji potwierdzonej takiej planety... Dlatego nie dziw się, że odrzucamy tą teorię z powodu braku jakichkolwiek dowodów.
  • 0

harap.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ehhh.... dlaczego każdy zwolennik teorii o Nibiru twierdzi że ci którzy racjonalnie na to patrzą nie widzą albo nie chcą zobaczyć?

mamy tu do czynienia z kompletnym brakiem logicznego myslenia- które i tak jest zgubne w skutkach , ale to zostawmy.
Ja bym zadał je w ten sposób:
dlaczego niektórzy zwolennicy teorii o Nibiru...

ps.ja sie do nich nie zaliczam, bo lubie sie posmiac z Enkiego i jego dat. :mrgreen:

Skoro wierzycie w Nibiru, to dlaczego np. nie wierzycie w grecką mitologię

ja wierzyłem w to że sie nie ogole sie kaloryferem ale gdyby go pociąc na kawałki i poprosic jakiegoś
ślusarza to może dałoby rade zrobic kawałek ostrza i sie nim ogolic.
Tak wiec dowcip o tym, "że nie ogolisz sie kaloryferem" uważam za obalony.

śmieszne/żałosne

śmieszne i żałosne to jestto Co Ty tu kolego napisałeś, "Son Goku i rozwali Nibiru z kamehameha!", "chciało nas zastrzelić z lasera", itd.
Musisz pojąc to, że nie jest to wcale lepsze od dowcipu z kaloryferem.
Nic a nic, nawet jesli byś tego bardzo chciał :roll:

Heh, no niestety, do mnie Twój kaloryferek nie trafia. A wiesz dlaczego? Bo nadal nie masz żadnych dowodów na istnienie Nibiru. Ani jednego. I jak KAŻDY kto nie ma mądrych argumentów używa głupich, czyli między innymi próba ośmieszenia/obrażenia oponenta. Daruj sobie więc ten to, bo cytat o Goku i Kamehame jest tak samo potwierdzony jak i twoja wiara w Nibiru. Bo na dobrą sprawę jak potwierdzisz że jest tak jak ty mówisz, a nie tak jak ja?Ja nie mam dowodów, ale ty też ich nie masz. No, oprócz wierzeń Sumerów, które na zdrowy rozum nie są wcale bardziej realne niż wierzenia jakiegokolwiek innego ludu, i paru tekstów pseudonaukowców. Cokolwiek bym nie napisał, ty i tak czepisz się zapychaczy, którymi sobie żartuję z "wiernych Nibiru", ale na konkretną prośbę to już nie odpowiesz, bo nie masz jak. Więc zadam pytanie wszystkim zwolennikom tej teorii- dlaczego wierzycie w planetę, której istnienia nikt nie potwierdził w żaden racjonalny sposób? Bo Sumerowie planety znali? To faktycznie niepodważalny dowód. Ale pragnąłbym poznać jeszcze inne. A jeśli ich nie macie, to czemu głupio się upieracie? Oczekuję racjonalnej odpowiedzi.
  • 0

.:ICHIGO:..
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

NIBIRU leci od strony słońca dlatego go nie widać :] (moim zdaniem jest to najbardziej racjonalna teoria). Pojawi się nagle i niespodziewanie, pozostawiając nas bez szans na jakąkolwiek reakcję.

"CZUWAJCIE WIĘC, BO NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY"
(Łk 12, 35-40)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych