Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

Śledziu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie bądźmy ignorantami. Wszystkie te cywilizacje jak : Majowie, Egipcjanie, Inkowie, Sumerowie itd. powstały z niczego właściwie, śledząc losy Egipcjan to nie zauważymy tam stadium początkowego rozwoju tylko od razu dobrze rozwinięta cywilizacje i stad rodzą się pytania, skąd do diabli?

Z du*y. Serio. Ale spójrz na jeszcze inną wersję:
na terytorium Egiptu żyły sobie ludy neolityczne(mamy masę źródeł w postaci ceramiki etc). Potem pojawia się państwowość, rozwija się technika(całkiem normalnie zjawisko też obecnie), i co? I mamy osiągnięcia w medycynie, astronomii, i PISMO. Pojawia się pismo i dzięki temu Śledziu sądzi, że wcześniej nic nie było bo o tym nie napisali.... A, że nie wynaleźli pisma jeszcze... Who cares!

We wszystkich starożytnych cywilizacjach widzimy wręcz nie możliwy rozwój od podstaw, dopiero lata później temu to się stopuje i zatrzymuje na jednym i tym samym do upadku poziomie, dlaczego?

No super, ale my obecnie przewyższamy te cywilizacje dość znacznie. Czy to znaczy, że Nasi naukowcy są lepsi od nauczycieli z Atlantydy?

Tak wiec jeśli Starożytne Cywilizacje potwierdzają w wielu miejscach istnienie Nibiru to czemu by im nie wierzyć, mieli ogromna wiedzę i nie byli jak wielu to sugeruje zacofanymi ludźmi

I mieli samochody, komputery.... Nie? Nie doszli do tego etapu? Byli na wcześniejszym? Ano właśnie. Demokryt uważał, że nie ma nic mniejszego niż atom, że jest on niepodzielny. Starożytni mieli gromną wiedzę, a jednak się mylili. Dziwne, co?

Przepraszam bardzo, ale chyba nie za bardzo się rozumiemy ;). Musisz zrozumieć ze ludzie którzy by przeżyli katastrofę czy to przez Nibiru czy jakieś inne obiekty kosmiczne i jakimś cudem na dodatek by się uratowali to nie wzięli by ze sobą komputerów, samochodów itd. Ci ludzie ocaleli i próbowali zachować zdobyta wiedzę przekazując ja ludom pierwotnym by jej nie utracić bezpowrotnie. Wyobraź sobie nas, lud XXI wieku, następuje katastrofa i pewna część ludzi by ocalała. Co byśmy zrobili? Próbowali przekazać wiedzę którą już posiadaliśmy ale poprzez brak odpowiedniej technologii w pewien sposób utraconej bezpowrotnie to wszystko by utknęło na pewnym przeciętnym poziomie. Grupka ocalałych ludzi być może naukowców i zwykłych normalnych Kowalskich nie zrobi komputera, rentgena, samochodów ot tak z kupki piasku z Egiptu, aby odbudować taka cywilizacje jak nasza potrzeba by kilkunastu pokoleń. Nie dość ze ludzie którzy by przeżyli katastrofę najprawdopodobniej w jakieś 20-40 lat by zginęli. Wiedza mędrców by zaginęła, zapewne liczyli ze ich kontynuatorzy poprowadzą to wszystko dalej ale tylko domyślając się możemy dojść do wniosku ze Ich następcy mieli już chyba niestety zupełnie inny poziom świadomości.To właśnie ta świadomość moim zdaniem odegrała bardzo dużą role, po nagłym skoku mamy zastój i stopniowy rozwój świadomości aż do jej znacznego obniżenia jak to mamy w dzisiejszych czasach.

Istnieje kilka ksiąg Tybetańskich gdzie opisany jest min. najprawdopodobniej napęd anty-grawitacyjny bądź jakiś inny równie zmyślny system podróżowania. Jak to wyjaśnić? Dlaczego Niemcy tak bardzo interesowali się tamta częścią świata? Do dzisiaj Lamowie strzega tajemnic pewnych jaskiń, po co? Lata później powstał pierwszy Spodek Vrill-1 a następnie Haunebu I,II i III w 2-3 egzemplarzach, tłumaczenia ksiąg można znaleźć w prasie naukowej tamtych czasów. Kto o tym nie słyszał niech tylko wie ze H3 mógł poruszać się grubo ponad 10000 km/h, pojazdy te na dodatek były uzbrojone i podróżować nimi mogło nawet do 20-30 osób. Zapewne jest wielu niedowiarków ale odsyłam do min. internetu jak i książki Ignacego Witkowskiego ,,Super Tajne Bronie". Istnieje tez troszkę materiałów archiwalnych, parę wyciekło do internetu.

Zauważam ze na ziemiach Egipskich czy Pld. Ameryki istniały cywilizacje pierwotne lecz nagle gdzieś skądś nastąpił skok technologiczny i rozwoju ogólnego. To tak samo jak z Homo Sapiens, gdzieś musiała być ingerencja kogoś wyżej ustawionego. Nie staram się pisać bajek, wszystko jest udokumentowane i nie tylko u tych manipulantów jak Sitchin czy Danniken. Ziemia ma tyle lat i tych tzw. Astroblemow ze najprawdopodobniej już nie jedni się przez nasza planetę przetoczyli.

Silent piszesz ze Demokryt się mylił..tak masz racje ale zauważ kiedy on żył? To już było któreś tam pokolenie do przodu od upadku Atlantydy i na dodatek cytujesz słowa tylko jednej osoby, istniało wielu innych mędrców którzy mieli inne spostrzeżenia co do naszego świata. To tak jak teraz u Nas, mamy teorie Darwina ale za nic się ona nie trzyma całości, mamy kwanty itd. i nadal wszystko jest nie przewidywalne.
W przypadku Starożytnych Cywilizacji odkryjesz nie tylko takie prawidłowości jak nagły szybki rozwój ale tez te same religie wierzące w te same osoby. Znajdziemy także spisane dzieje i kulty opisujące podobne wydarzenia. Naukowcy nie dawno odkryli ze Ludy Ameryki Środkowej min. Inkowie znali w zalążkach teorie kwantów. Dla mnie najciekawszym ewenementem jest znajomość astronomii w tamtych czasach, skąd u ludzi pierwotnych wypalających ceramikę nastąpił taki przewrót i skok cywilizacyjny. Ich wiedza została potwierdzona wieki później przez naszych astronomów. Takie czy inne dowody dowodzą w mniejszym czy większym stopniu ze wiedza ówczesnych starożytnych Cywilizacji miała jeden zalążek, być może z Atlantydy.

Nie staram się nikogo manipulować czy wmawiać ze tak jest i koniec ale jest to bardzo prawdopodobne. Zresztą nasze dzieje tez są prawdopodobne nie wiemy czy to co nam się mówi jest prawda. Szkoda ze do dzisiaj wszyscy bierzemy autorytet za prawdę niż prawdę za autorytet.

Gdzieś kiedyś przeczytałem ze sam Tesla obmyślając wczesne plany właśnie HAARP'a miał dane pochodzące z Atlantydy, nie mam pojęcia ile w tym prawdy czy to tylko bajka ale jeśli ktoś ma info prosiłbym o PW

Pozdrawiam
  • 0

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przepraszam bardzo, .............Wiedza mędrców by zaginęła, zapewne liczyli ze ich kontynuatorzy poprowadzą to wszystko dalej ale tylko domyślając się możemy dojść do wniosku ze Ich następcy mieli już chyba niestety zupełnie inny poziom świadomości.To właśnie ta świadomość moim zdaniem odegrała bardzo dużą role, po nagłym skoku mamy zastój i stopniowy rozwój świadomości aż do jej znacznego obniżenia jak to mamy w dzisiejszych czasach.

a skąd nagle taki przeskok in minus w tejże świadomości ?

Istnieje kilka ksiąg Tybetańskich gdzie opisany jest min. najprawdopodobniej napęd anty-grawitacyjny bądź jakiś inny równie zmyślny system podróżowania. Jak to wyjaśnić? .

daj przykład, źródło, cokolwiek ...

Dlaczego Niemcy tak bardzo interesowali się tamta częścią świata? Do dzisiaj Lamowie strzega tajemnic pewnych jaskiń, po co? Lata później powstał pierwszy Spodek Vrill-1 a następnie Haunebu I,II i III w 2-3 egzemplarzach, tłumaczenia ksiąg można znaleźć w prasie naukowej tamtych czasów. Kto o tym nie słyszał niech tylko wie ze H3 mógł poruszać się grubo ponad 10000 km/h, pojazdy te na dodatek były uzbrojone i podróżować nimi mogło nawet do 20-30 osób. Zapewne jest wielu niedowiarków ale odsyłam do min. internetu jak i książki Ignacego Witkowskiego ,,Super Tajne Bronie". Istnieje tez troszkę materiałów archiwalnych, parę wyciekło do internetu.

daj przykład, źródło, cokolwiek ... - z wszystkim powyżej już się spotkałem ale jedynie w wersji internetowych teorii spiskowych...

Zauważam ze na ziemiach Egipskich czy Pld. Ameryki istniały cywilizacje pierwotne lecz nagle gdzieś skądś nastąpił skok technologiczny i rozwoju ogólnego. To tak samo jak z Homo Sapiens, gdzieś musiała być ingerencja kogoś wyżej ustawionego. Nie staram się pisać bajek, wszystko jest udokumentowane i nie tylko u tych manipulantów jak Sitchin czy Danniken. Ziemia ma tyle lat i tych tzw. Astroblemow ze najprawdopodobniej już nie jedni się przez nasza planetę przetoczyli..

znów wygląda na gołosłowie

Silent piszesz ze Demokryt się mylił..tak masz racje ale zauważ kiedy on żył? To już było któreś tam pokolenie do przodu od upadku Atlantydy i na dodatek cytujesz słowa tylko jednej osoby, istniało wielu innych mędrców którzy mieli inne spostrzeżenia co do naszego świata. To tak jak teraz u Nas, mamy teorie Darwina ale za nic się ona nie trzyma całości, mamy kwanty itd. i nadal wszystko jest nie przewidywalne...

skąd przypuszczenie żeby jedną teorią zastępować inne ?

W przypadku Starożytnych Cywilizacji odkryjesz nie tylko takie prawidłowości jak nagły szybki rozwój ale tez te same religie wierzące w te same osoby. Znajdziemy także spisane dzieje i kulty opisujące podobne wydarzenia. Naukowcy nie dawno odkryli ze Ludy Ameryki Środkowej min. Inkowie znali w zalążkach teorie kwantów. Dla mnie najciekawszym ewenementem jest znajomość astronomii w tamtych czasach, skąd u ludzi pierwotnych wypalających ceramikę nastąpił taki przewrót i skok cywilizacyjny. Ich wiedza została potwierdzona wieki później przez naszych astronomów. Takie czy inne dowody dowodzą w mniejszym czy większym stopniu ze wiedza ówczesnych starożytnych Cywilizacji miała jeden zalążek, być może z Atlantydy..

proponowałbym jakoś to rozwinąć? - to że Starożytne Ludy w jakimś tam stopniu znały astronomię to nie żadna filozofia (pytanie w jakim - i jak wiele im dodajemy - patrz przykład końca świata wg kalendarza Majów (?), który w rzeczywistości jest cykliczny)
  • 0

Biedronka.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pamiętaj, że nie wszystko co piszą musi być prawdą. Gdybym ja Ci napisał teraz, że Nibiru jest po prostu niewidoczna i dlatego nikt jej nie zobaczył to uwierzyłbyś?

No wiesz, nie uwierzyłbym Ci. Nibiru nie można dostrzeć, bo leci w cieniu planet i innych obiektów. To też przeczytałem z sesji projektu cheops. No ale skończmy takie pisanie. Zobczymy czy Nibiru istnieje, poczekajmy do czerwca tego roku. Bo Nibiru ma być wioczna gołym okiem właśnie wtedy. pozdro

Kolega przestawia znakomity przykład osoby należącej do sekty. Harap, zadałeś pytanie, hunter odpowiedział w dość przewidywalny sposób - oczywiście, że by nie uwierzył, ponieważ, to Ty napisałeś, że Nibiru jest niewidoczna. Uwierzyłby jeśli napisałbyś, że wyczytałeś to na stronie projektu cheops, albo, że byłeś na sesji prywatnej u Lucyny Łoboś.
Do Huntera. Na stronę projektu cheops zaglądam co kilka miesięcy. A Tobie radzę czytać ze zrozumieniem. Wg tego, co tam jest napisane, to w Polsce w czerwcu będzie można zobaczyć Nibiru przy pomocy teleskopów (dużych czy małych - nie określono), w grudniu gołym okiem. To spora różnica, nie uważasz?
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przepraszam bardzo, ale chyba nie za bardzo się rozumiemy ;). Musisz zrozumieć ze ludzie którzy by przeżyli katastrofę czy to przez Nibiru czy jakieś inne obiekty kosmiczne i jakimś cudem na dodatek by się uratowali to nie wzięli by ze sobą komputerów, samochodów itd. Ci ludzie ocaleli i próbowali zachować zdobyta wiedzę przekazując ja ludom pierwotnym by jej nie utracić bezpowrotnie.

Tak. Pojawia się jednak cholernie ważne pytanie: dlaczego ci bezinteresowni goście nie stworzyli wielu ogromnych tablic: "UWAŻAJCIE NA NIBIRU", hę?

Ostatnio jeden mój wykładowca stwierdził całkiem słusznie, że sprzeda się wszystko co ma w nazwie "Wehrmacht", ale to:

książki Ignacego Witkowskiego ,,Super Tajne Bronie".

to już porażka :D

Dla mnie najciekawszym ewenementem jest znajomość astronomii w tamtych czasach, skąd u ludzi pierwotnych wypalających ceramikę nastąpił taki przewrót i skok cywilizacyjny.

Taki skok cywilizacyjny, że w 1536r, 190 Hiszpanów oparło się 200tyś (!!!) armii Inków. Zginął jeden Hiszpan, bo nie miał hełmu. Dostał kamieniem rzuconym przez tę rozwiniętą cywilizację.
Chwila, chwila - czyżby tamte ludy "dotarły" tylko do epoki kamienia? Czyżby niewiele z tamtych ludów przeszło do brązu? A niech mnie...
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyobraź sobie nas, lud XXI wieku, następuje katastrofa i pewna część ludzi by ocalała. Co byśmy zrobili? Próbowali przekazać wiedzę którą już posiadaliśmy ale poprzez brak odpowiedniej technologii w pewien sposób utraconej bezpowrotnie to wszystko by utknęło na pewnym przeciętnym poziomie. Grupka ocalałych ludzi być może naukowców i zwykłych normalnych Kowalskich nie zrobi komputera, rentgena, samochodów ot tak z kupki piasku z Egiptu, aby odbudować taka cywilizacje jak nasza potrzeba by kilkunastu pokoleń.

Oprócz nas i naszej wiedzy pozostałyby resztki wieżowców, komputerów, samochodów, samolotów, elektrowni atomowych, okrętów, zabawek, świątyń, i plastikowych butelek ;) Innymi słowy zostałaby po nas cała masa śmieci, które ewentualnym kosmitom za kilkanaście tysięcy lat powiedziałaby dość dużo. Nawet gdyby istniała jakaś Atlantyda i pływała po świecie ze swoją nadrzędną technologią, to coś by na tym świecie po niej zostało.

Lata później powstał pierwszy Spodek Vrill-1 a następnie Haunebu I,II i III w 2-3 egzemplarzach, tłumaczenia ksiąg można znaleźć w prasie naukowej tamtych czasów. Kto o tym nie słyszał niech tylko wie ze H3 mógł poruszać się grubo ponad 10000 km/h, pojazdy te na dodatek były uzbrojone i podróżować nimi mogło nawet do 20-30 osób.

Przytoczę tutaj jeden z napisów, jakie AK wypisywała na murach Warszawy podczas ostatnich lat okupacji tego miasta przez Niemców:

"O, du dumme, braune Affe, wo ist deine neue Waffe?"
("Głupia, brązowa małpo, gdzie ta twoja nowa broń?")

Zauważam ze na ziemiach Egipskich czy Pld. Ameryki istniały cywilizacje pierwotne lecz nagle gdzieś skądś nastąpił skok technologiczny i rozwoju ogólnego.

Te "nagle" trwało zazwyczaj setki lat. Wszelka "nagłość" jest mitem - wykopaliska archeologiczne udokumentowały już przebieg powstawania tych cywilizacji - mamy cały przekrój w znaleziskach - od narzędzi kamiennych, przez powstanie ceramiki po dalszystopniowy rozwój. Nic niezwykłego, żadnych sensacji typu "w warstwie A mamy jedynie kamienne narzędzia, a w warstwie B młodszej o 50 lat mamy już zaawansowaną ceramikę, noże z żelaza i tabliczki z pismem."

Silent - tak, książki Witkowskiego to porażka, ale aż mi się głupio zrobiło jak przeczytałem Twoją reakcję, bo sam mam zbiorek jego trzech książek które jeszcze 7 lat temu czytałem z zapartym tchem ;)
  • 1

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pamiętaj, że nie wszystko co piszą musi być prawdą. Gdybym ja Ci napisał teraz, że Nibiru jest po prostu niewidoczna i dlatego nikt jej nie zobaczył to uwierzyłbyś?

No wiesz, nie uwierzyłbym Ci. Nibiru nie można dostrzeć, bo leci w cieniu planet i innych obiektów. To też przeczytałem z sesji projektu cheops. No ale skończmy takie pisanie. Zobczymy czy Nibiru istnieje, poczekajmy do czerwca tego roku. Bo Nibiru ma być wioczna gołym okiem właśnie wtedy. pozdro

Kolega przestawia znakomity przykład osoby należącej do sekty. Harap, zadałeś pytanie, hunter odpowiedział w dość przewidywalny sposób - oczywiście, że by nie uwierzył, ponieważ, to Ty napisałeś, że Nibiru jest niewidoczna. Uwierzyłby jeśli napisałbyś, że wyczytałeś to na stronie projektu cheops, albo, że byłeś na sesji prywatnej u Lucyny Łoboś.
Do Huntera. Na stronę projektu cheops zaglądam co kilka miesięcy. A Tobie radzę czytać ze zrozumieniem. Wg tego, co tam jest napisane, to w Polsce w czerwcu będzie można zobaczyć Nibiru przy pomocy teleskopów (dużych czy małych - nie określono), w grudniu gołym okiem. To spora różnica, nie uważasz?

Hej. Jest taka sprawa że czytam ze zrozumieniem sesje, ale co pare sesji jest różnica w czasie możesz to też stwierdzić. pozdro
  • 0

Biedronka.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hej. Jest taka sprawa że czytam ze zrozumieniem sesje, ale co pare sesji jest różnica w czasie możesz to też stwierdzić. pozdro

Nie było rok temu jak weszłam pierwszy raz na forum projektu i nie ma teraz. Za to userzy forum piszą bzdury, właśnie jak Ty wyżej. Napisane jest, że gołym okiem będzie widoczne w drugiej połowie 2009, Ty napisałeś, że w czerwcu.

Jeśli o mnie chodzi... to projekt cheops jest dla mnie zagadką. Może być prawdą, a może być oszustwem. Poczekamy, zobaczymy...
  • 0

hunter22.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie było rok temu jak weszłam pierwszy raz na forum projektu i nie ma teraz. Za to userzy forum piszą bzdury, właśnie jak Ty wyżej. Napisane jest, że gołym okiem będzie widoczne w drugiej połowie 2009, Ty napisałeś, że w czerwcu.

Jeśli o mnie chodzi... to projekt cheops jest dla mnie zagadką. Może być prawdą, a może być oszustwem. Poczekamy, zobaczymy...

Hej. Pisze na stronie misji faraon że bedzie widoczna gołym okiem w połowie 2009r. czyli w czerwcu bo czerwiec jest szóstym miesiącem, bo rok składa się z dwunastu miesięcy.
  • 0

Ferdynand.
  • Tematów: 38
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jeżeli nie pojawi się w czerwcu, to czy dalej będziecie wierzyć w jej istnienie?
  • 0

hunter22.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jeżeli nie pojawi się w czerwcu, to czy dalej będziecie wierzyć w jej istnienie?

Jeśli nie będzie widoczna gołym okiem w czerwcu lub w lipcy lub najpóźniej w śierpniu to może bedzie widoczna ino przez teleskopy.
A widoczna gołym okiem może być w 2010 roku. pozdro
  • 0

#596 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.
  • Tematów: 0

Napisano

Ani zwolennicy ani przeciwnicy nie wiedzą, bo wiedziec nie mogą, ale za to argumentów mają setki :D
zastanawiam sie do której grupu dołączyć ?

Najlepiej do żadnej :D
  • 0

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Cóż, poniekąd masz rację, ale... zwolennicy nie mają argumentu na to że jest, a przeciwnicy jak na razie mają na to że jej nie ma- otóż nikt jej jeszcze nie widział :mrgreen: Cóż, pożyjemy- zobaczymy... Ale nawet jeśli się nie pojawi to zwolennicy wymyślą jakiś powód dla którego Nibiru się nie zjawiła (czyli: błąd kalendarza, lot od złej strony, ukrywanie się za planetami, spisek USA, pochłanianie światła przez Nibiru, chęć Anunakich pozostania niezauważonymi ... hmmm, no mi nic więcej nie przychodzi do głowy, ale oni na pewno coś wymyślą :P ). O co mi chodzi- ano o to, że nawet jeśli wszystkie "dowody" na istnienie Nibiru okażą się bujdą, to i tak zostanie wierna część zwolenników, którzy mimo wszystko będą na nią czekać.
  • 0

#598 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.
  • Tematów: 0

Napisano

Cóż, poniekąd masz rację, ale...

nie poniekąd i nie ma żadnego "ale".
Mam całkowitą rację i bez żadnego ale :mrgreen:

ino przez teleskopy

fajny, nie ? :mrgreen:
  • 0

Nath.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może popatrzmy na to z tej strony: nikt nie wierzy w istnienie planety mającej zniszczyć rasę ludzką, jednak jak to zwykle bywa, powstaje do tego opozycja i pojawiają się ludzie, którzy zaczynają w to wierzyć. Dlaczego? Chęć usłyszenia argumentów, chęć poparcia swoich prawdziwych wyobrażeń i poglądów na ten temat, dowodami innych. Ludzie często nie mogący znaleźć się w jednej z teorii która krąży w ich otoczeniu, tworzą kontrteorię mającą na celu odnalezienie się w panującej sytuacji. Dwie, nigdy nie pogodzone ze sobą strony zawsze znajdą jakieś "ale" we wszystkich kwestiach, tak samo, jak gdyby teraz okazało się, że naukowiec opowiadający się za nieistnieniem Nibiru, zdradzał swoją żonę. Mogło by to podważyć tak jego autorytet, jak i teorię, popartą nawet najmocniejszymi dowodami.
  • 0

Jacek_Gliwice.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem sam :(
bez kobiety
bez pracy
bez dzieci

Wali mnie to niech sobie nadciąga.
Sami sobie brońcie naszej cywilizacji !