Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

silence.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy ktoś z Was może mi powiedzieć kiedy ta planeta Nibiru ostatni raz odwiedziła nasz układ słonczy(chodzi mi o zbliżenie się do ziemi), bo jak na razie to mam same sprzeczne informację... jeżeli 200 lat p.n.e to na próżno nam wypatrywać Nibiru w tych latach ;) . Im więcej czytam na ten temat tym mniej wiem... Może ktoś mnie oświeci :)
  • 0

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Narazie moim zdaniem nie ma co dyskutować, bo po pierwsze nie ma żadnego dowodu na to, że wogóle taka planeta w naszym systemie istnieje.

Poszukiwania planety X, prowadzone są nadal. Jednym z większych ośrodków badawczych zajmujących się planetą X, jest Uniwersytet w Kobe w Japonii. Dr. Patryk Sofia Lykawka i Prof. Mukai Tadashi, są naukowcami którzy zajmują się tym zagadnieniem. Według ich matematycznego modelu układu słonecznego, za orbitą Plutona istnieje jeszcze jedna planeta - prawdopodobnie szukana od dawna planeta X. Według tego modelu, planeta ta ma mieć średnicę ok 10000-16000 km i masę ok. 30% - 70% masy ziemi. Planeta ma krążyć w odległości przynajmniej 80 j. a. od Słońca, po orbicie nachylonej do ekliptyki pod kątem 20-40°. Te dane zostały wyliczone w modelu matematycznym na podstawie zakłóceń w orbitach Plutona i Neptuna. Szacowany przez nich okres obiegu Słońca przez tą hipotetyczną planetę wynosi od 1000 do 2300 lat. Naukowcy z tego uniwersytetu uważają, że jej odnalezienie to kwestia czasu.

Wikipedia.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy ktoś z Was może mi powiedzieć kiedy ta planeta Nibiru ostatni raz odwiedziła nasz układ słonczy(chodzi mi o zbliżenie się do ziemi), bo jak na razie to mam same sprzeczne informację... jeżeli 200 lat p.n.e to na próżno nam wypatrywać Nibiru w tych latach ;) . Im więcej czytam na ten temat tym mniej wiem... Może ktoś mnie oświeci :)

To zależy o którą wersję Nibiru Ci chodzi. "Koncepcji" jest tyle, że teoretycznie wszystko jest możliwe. ;)
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poniżej zamieszczam (ciekawy) film,którego autor twierdzi,że na tle zachodzącego słońca udało mu się nagrać Planetę X.
Uwagę należy skupić na obiekcie,który ukazuje się a później jest doskonale widoczny po prawej stronie naszej gwiazdy.
Przyznam szczerze,że zaintrygował mnie ten obiekt na filmie.
Jeżeli nie jest to księżyc (a nie jest),jeśli to nie jest żadne zjawisko typu halo ani żaden rozbłysk słoneczny,to czym u licha jest ten obiekt?

• 0

Romczyn.
  • Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

mi się wydaje, że coś zbyt równo te obiekty zachodziły za horyzont, najgorsze że autor uciął najważniejszy moment, czyli wtedy gdy ta druga kula znika.
  • 0

#621 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

Jeżeli na filmiku jest coś więcej niż ciekawe zjawisko atmosferyczne tj. ukazany jest na nim jakiś rzeczywisty obiekt w przestrzeni kosmicznej to z pewnością to nie jest normalny obiekt i jednocześnie jak wynika z filmiku jeśli to by była prawda to byłby to bardzo duży i doskonale widoczny obiekt. Więc dlaczego u licha jest tylko jeden filmik, a tysiące amatorskich astronomów milczy?

Przecież w przypadku tak widowiskowego i doskonale widocznego obiektu (jeśli byłby prawdziwy) już mielibyśmy od zarąbania teorii i ludzi podniecających się na forach całego świata, że nadciąga Nibiru. Byłyby też setki zdjęć i filmików ukazujące wygląd obiektu z różnych obszarów Ziemi.

21 kwietnia był spory kawałek czasu temu... So where the hell is Nibiru?

Choć samo zjawisko nie przeczę, że ciekawe :)
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Możliwe, że Nibiru to 'statek kosmiczny' i specjalnie podchodzą od strony słońca żeby być "schowanym" z jakiegoś powodu :roll:
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawe zjawisko, nie wygląda mi to na fake. A tak poza tym to bardzo piękny zachód słońca ;)
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poniżej ten sam film z dodatkowymi informacjami.
Z tego co wiem film został nagrany w mieście Shelkowskaya, południowa Rosja.
Podaję koordynaty do tego miejsca,gdyby ktoś chciał sprawdzić w Google Earth : 43 30'35.35"N 46 20'02.18"E
Nadal nie mogę pojąć co to za obiekt został sfilmowany najzwyklejszym telefonem komórkowym (Sony-Ericsson W580i ) z 2-megapixelowym aparatem i 4-krotnym zoomem cyfrowym.
Do tej pory zakładano (teoretycznie),iż hipotetyczna planeta Nibiru będzie widoczna jedynie z bieguna Południowego za pomocą potężnej instalacji zwanej SPT (The South Pole Telescope),która ma 25 metrów wysokości i 11 metrów szerokości, a całość waży około 280 ton.
Jakie byłyby miny naukowców gdyby zwykły telefon za "złotówkę" z marnymi parametrami pobił instalację wartą 19,2 miliona dolarów.
Życie cały czas lubi nas zaskakiwać.....

• 0

#625 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

Czyżbyś Jarecki sugerował, że to jednak jest Nibiru? I w jaki niby sposób telefon komórkowy miałby "pobić" zaawansowane technologicznie teleskopy?
  • 0

frosti.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Życie cały czas lubi nas zaskakiwać.....

A zwłaszcza "naukofcóf" :rotfl:

EDIT: zauważyliście, że pierwsze "fejki" z nagranym Nibiru 2006,2007,2008... były z taką pycią czerwoną kropeczką obok słońca a z każdym kolejnym rokiem ten "fejk" z tą kropeczką za słońcem jest coraz większy?
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyżbyś Jarecki sugerował, że to jednak jest Nibiru?

Dla mnie to bardzo mało prawdopodobne choć nie niemożliwe.
Użyłem celowo słowa "pobił" w odniesieniu tylko i wyłącznie do tego filmu.
Bo gdyby okazało się,że ów telefon rzeczywiście sfilmował a co za tym idzie odkrył i pokazał światu Nibiru to zostawiłby w pokonanym polu SPT,który notabene miał zrobić to jako pierwszy.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niesamowite, wreszcie ktoś odkrył istnienie Planety X:
O dziwo są też inne fotki tego zjawiska i nie wykonane z obszaru okołobiegunowego.

Dołączona grafika

Czyli Nibiru widać z całej planety. :roll:

A tak na marginesie, co to za zjawisko nazwane "słońcem pobocznym" ? (Sun dog)
  • 0

frosti.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

tatik to twoje zdjęcie nie może się równać z tym co jest na filmiku :roll:
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

tatik to twoje zdjęcie nie może się równać z tym co jest na filmiku :roll:

Dołączona grafika

Lepsze ? No bez jaj sprawdź co to jest słońce poboczne oraz halo słońca.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych