Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz tak:

Kolega hunter22 powie nam:
a) jakie prawa fizyki pozwalają ciału niebieskiemu zmieniać stale kierunek lot?
b) kto potwierdzi tą teorię?
c) ile ma lat i jakie wykształcenie, zebyśmy mogli sobie wyrobić opinie nie tylko o słowach, ale i o mówcy.

Kolega koconius powie:
a) czym te filmiki robił?
b) gdzie je robił?
c) która byłą godzina?

A reszcie radze sie zastanowić, czemu ta rzekoma planeta widywana jest tylko w ciągu dnia, tuż obok słońca?

Wystarczy poczytać żeby wiedzieć jakie prawa fizyki powalają takiemu obiektowi zmieniać kireunki lotu.
Po drugie żaden naukowieć nie potwierdzi tego.
A mojego wieku nie musicie znać, ale możliwe że jestem starszy od ciebie.
Ale skończcie piasać takie głupie posty, nazwa wątku to "Czy Nibiru nadciąga?" a nie o prawach fizyki.
Takim pisaniem waszym ten temat wygląda prowokacyjnie, a pisałem skąd mam te informacje.
A przy okazji ta planeta jest widoczna w ciągu dnia, bo leci od strony slońca.
Czy taka informacja wyjaśnia coś???
  • 0

koconius.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kolega koconius powie:
a) czym te filmiki robił?
b) gdzie je robił?
c) która byłą godzina?

a) Filmiki robiłem telefonem marki nokia, aparat 2 mp.
b) Mieszkam w Kotlinie Kłodzkiej. Mój dom znajduje się około 440 m nad poziomem morza.
c) Filmiki zostały nakręcone około godz 17-18.30. Nie pamiętam dokładnie, w każdym razie u mnie zaczynał się zachód słońca.
Pozdrawiam.
  • 0

Quidam.
  • Tematów: 16
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

hunter22, twoja wiara w to co piszesz musi być chwiejna, skoro nie pozwalasz na odrobinkę weryfikacji.

Wystarczy poczytać żeby wiedzieć jakie prawa fizyki powalają takiemu obiektowi zmieniać kireunki lotu.

Nie, prawa fizyki nie pozwalają ciału o takiej masie (właśnie kurna, jaka tam jest u nich grawitacja? 100 g? 200?) zmienić trajektorii lotu w w próżni, jeśli nie napotka na ciało o większej masie grawitacyjnej lub jeśli nie zderzy sie z innym dużym/rozpędzonym obiektem.

Po drugie żaden naukowieć nie potwierdzi tego.

Tłumaczenie "żaden naukowiec Ci tego nie potwierdzi" to krok od okrzyku "to wszystko spisek!". Zrozum, że tak nie jest.

A mojego wieku nie musicie znać, ale możliwe że jestem starszy od ciebie.

Wolałbym go jednak poznać, np ja mam 18 lat i jakąś tam wiedze o świecie. W tym roku skończyłem naukę w liceum i jestem w trakcie pisania matur, teraz ty.

Ale skończcie piasać takie głupie posty, nazwa wątku to "Czy Nibiru nadciąga?" a nie o prawach fizyki.

Posty nie są głupie, są jak najbardziej na temat.

Takim pisaniem waszym ten temat wygląda prowokacyjnie, a pisałem skąd mam te informacje.

Wiesz z projektu Cheops, ale jaka jest jego wartość naukowa?

A przy okazji ta planeta jest widoczna w ciągu dnia, bo leci od strony slońca.

Jak planeta tej masy, leci od strony słońca, to niebawem ostro przychrzani w nasza gwiazdę dzienną.

Czy taka informacja wyjaśnia coś???

Taka informacja nic nie wyjaśnia.
Nie używaj tylu pytajników.

koconius, pi razy oko, to był efekt halo słońca.
  • 0

koconius.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

koconius, pi razy oko, to był efekt halo słońca.

Quidam nie jestem specjalistą od halo słońca , ale znalazłem takie coś :Link

. Mój filmik tego nie przypomina, ale przypomina to, co komuś

udało się nakręcić przede mną: Link
Nie szukam w tym na siłę Nibiru, w każdym razie cokolwiek to jest robi wrażenie. Pozdrawiam
  • 0

hunter22.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Quidam, wystarczy przeczytać sesje by wiedzieć że na Nibiru nie ma życia, to martwa planeta.
A ja mam 20 lat i nie poszedłem dalej się uczyć, mam nie pełne zawodowe, czyli zrezygnowałem z zawodówki.
No idąc dalej na Ziemi jest wielki spisek, a jaki to przeczytaj sobie na innych tematach tego forum.
No aby reszte zrozumieć wystarczy pomyśleć, a prawda jest taka żeby się nauczyć praw fizyki wystarczy usiąść z książką albo poczytać w necie bez chodzenia do durnych uczelni, gdzie robią wode z muzgów uczniom.
Ale o tym też można poczytać, no na tym skończmy tą głupią rozmowe poczytaj wszystkie posty w tym temacie i sesje projektu Cheops.
Bedziesz więcej wiedzieć na ten temat.

Edit: Snajper88

• 0

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

to już przynajmniej wiemy, skąd się wzięła wiara w projekt cheops ( jak można wierzyć w takie bzdury ? ! )

filmiki z obiektem, refleksem świetlnym, widzianym w pobliżu słońca są cieawe, mam nadzieje, że ktoś zweryfikuje co to jest w racjonalny sposób.
  • 0

Seroslav.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przyjrzyjcie się dobrze na tych filmikach, czy przy ruchach kamery na boki mały punkcik nie oddala się od Słońca. Na moje oko minimalnie, ale się oddala, co wskazuje na refleks. Na wszystkich nich.
  • 0

Quidam.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Quidam, wystarczy przeczytać sesje by wiedzieć że na Nibiru nie ma życia, to martwa planeta.
A ja mam 20 lat i nie poszłem dalej się uczyć, mam nie pełne zawodowe, czyli zrezygnowałem z zawodówki.
No idąc dalej na Ziemi jest wielki spisek, a jaki to przeczytaj sobie na innych tematach tego forum.
No aby reszte zrozumieć wystarczy pomyśleć, a prawda jest taka żeby się nauczyć praw fizyki wystarczy siednąć z książką albo poczytać w necie bez chodzenia do durnych uczelni, gdzie robią wode z muzgów uczniom.
Ale o tym też można poczytać, no na tym skończmy tą głupią rozmowe poczytaj wszystkie posty w tym temacie i sesje projektu Cheops.

Dobra, wieku i wykształcenia się czepiał nie będę - to by było nie fair.
Jak już siadasz przed te ksiązki, żeby uczyć się praw fizyki i omijać wodomózgorobiące uczelnie, przysiądź też przed słownikiem. "Mózguw" to błąd kartygodny i wręcz bezczelny, jeśli się już prowadzi dyskusje na poziomie.
Jak piszesz o spisku, nie wysyłąj mnie do jakiś innych wątków - masz dowody to je przedstaw. Jak dla mnie to lanie wody i okrzyki podnoszone przez gawiedź z pochodniami, widłąmi i resztą rekwizytów.
Co do projektu Cheops,. tu też prosze mnie nie odsyłać - przedstaw jakies dowody. Te "sesje" o których mówisz, jakoś nie wyglądają mi zbyt naukowo, czy nawet wiarygodnie.
Co do wiedzy na temat Nibru, wybacz, mam wrażenie, że to ty masz małą wiedzę, np na tematy astrofizyki, deduksji naukowej czy w końcu samej nauki ogólnej...

PS Nie jestem w żadnym spisku. M.
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Podam tu jeden z moich ulubionych przykładów - "Ziemia jest płaska" (drugi to, że nie da się skonstruować latającej maszyny :lol ).

Wszyscy profesorowie i naukowcy czy tam uczeni zapierali się że ziemia jest płaska, mimo że mieli dowody przed nosem, że tak nie jest...

Teraz jest tak samo- odchylenie orbit Neptuna, Urana (naukowcy przyznali, że tak jest), zwiększona jasność planet...ba nawet przyznali, że jednak jest 'planeta'(czy coś tam ale jest!) poza układam słonecznym i nazwali ją sobie Eris...

System jednak działa świetnie po raz kolejny 99% nie widzi nic poza pracą i jedzeniem :roll: Myślę, że ci wszyscy ignoranci zasługują na zamknięcie w obozach 'FEMA'...
  • 0

#655 Gość_Kukhuri Sirupate

Gość_Kukhuri Sirupate.
  • Tematów: 0

Napisano

Temat ciekawy, tak samo jak filmy zamieszczone tutaj. Nie jestem sceptykiem jednak posiadam jakąś tam wiedzę i życiową i z zakresu astrofizyki. Mam poważne wątpliwości co do tego, że jest to jakieś ciało niebieskie, a tym bardziej planeta. Dlaczego???

Po pierwsze "słońce" zajmuje centralne położenie w naszym układzie. W związku z tym nie ma orbity, a obiekt podchodzący od strony słońca podchodzi jakby z jego jednej strony. Załóżmy, że jest oddalony od "słońca" o odległość większą niż orbita naszej "Ziemi". W związku z tym w zależności od kwartału położenia "Ziemi" na orbicie (pora roku) obiekt ten powinien znajdować się albo w pobliżu tarczy słońca jak ma to miejsce teraz albo po drugiej stronie przeciwnej do położenia tarczy słońca, jakby za naszymi plecami, po prawej bądź po lewej stronie (jeżeli zwróceni będziemy twarzą do "słońca"). To jest dokładnie ten sam schemat jak w przypadku walki samolotów myśliwskich, gdzie uciekający znajduje się "w słońcu" jeżeli samoloty lecą w kierunku słońca lub nie będą znajdować się "w słońcu" jeżeli lecą w stronę przeciwną. Oczywiście warunek ten będzie zachodził jeżeli przyjmiemy, że prezentowany "obiekt - planeta X" jest obiektem o ustalonej trajektorii, i nie zmienia jej pod wpływem działania sił fizycznych. Druga kwestia to wielkość astronomiczna tego obiektu. By jego wielkość i jasność była taka jak mozna wywnioskować z prezentowanych filmów to:
a) obiekt musi być naprawdę dużych rozmiarów (mowa tu była o skali wielkości odpowiadającej Jowiszowi) a co za tym idzie (przecież mimo że Jowisz jest ogromny nie można go tak sobie zobaczyć gołym okiem prawda :) ) a nawet jeśli byłby takich rozmiarów to musiałby znajdowac się już bardzo blisko "słońca" i samej naszej planety. Co za tym idzie jego prędkośc poruszania się po trajektorii musiała by być bardzo mała w skali prędkości obiektów kosmicznych. Poza tym obiekt ten podchodząc od strony słońca musiałby posiadać trajektorie znacznie bliską "słońcu" a jak wiemy nawet obiekt taki jak Jowisz przy skali wielkości naszej gwiazdy jest niewielki, więc grawitacja "słońca" bez dwóch zdań spowodowała by nie tylko zmianę trajektorii tego obiektu alo także znaczne przyspieszenie i odrzucenie w przestrzeń tego ciała. I najważniejsze to rozważenie rozmiarów obecnie już widocznych. To musiała by być naprawdę potężna planeta znacznie większa od Jowisza byśmy mogli dziś obserwoawać taką tarczę na niebie w poblizu słońca. Albo jej odległość do Ziemi musiała by być już niewielka, a co za tym idzie albo ma tak małą prędkość (słońce ją wyrzuci w przestrzeń) albo ma duża prędkośc i jej trajektoria ulegnie niewielkiej zmianie - więc zakładając uderzenie lub bliski przelot koło "Ziemi" stało by sie to znacznmie szybciej niż w zakładanym 2012 roku.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wszyscy profesorowie i naukowcy czy tam uczeni zapierali się że ziemia jest płaska, mimo że mieli dowody przed nosem, że tak nie jest...

Kiedy i gdzie się tak zapierali? I skąd wiesz, że WSZYSCY??
Kulistość Ziemi nigdy nie była powodem bardzo gorących debat (jak już to heliocentryzm).

ba nawet przyznali, że jednak jest 'planeta'(czy coś tam ale jest!) poza układam słonecznym i nazwali ją sobie Eris...

I pewnie jeszcze niejedną taką małą skorupkę na rubieżach Układu Słonecznego znajdą. Tylko co to ma wspólnego z nieistniejącą Nibiru?
  • 0

meth777yl.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na Waszych zdjęciach Nibiru wygląda olśniewająco. Jaśnieje jak mała gwiazda.

A spójrzcie w strone Słońca przez zadymione szkiełko albo maskę spawalniczą.
  • 0

#658 Gość_Kukhuri Sirupate

Gość_Kukhuri Sirupate.
  • Tematów: 0

Napisano

No właśnie patrze i patrzę przez wolumin dyskietki (najlepsze do obserwacji słońca) i jakoś nie mogę dostrzec żadnego obiektu poza samym słońcem :). A patrze od kilku godzin i nic upsss klopsik nie będzie Nibiru.

Ludzie, jak pisałem we wcześniejszym poście dwa piętra wyżej ni jak ma się to do realnego świat. Skłonny jestem zrzucić ten niby drugi obiekt na winę błędu optycznego. Możliwe, że powstało to na obiektywach, lub na szybach przez które jeden z filmików był kręcony. Sorry very :) ale nic tam nie ma i proszę nie siać zbędnej paniki. Jeżeli nawet jest to jest poza zasięgiem gołego oka, a na pewno już nie wygląda jak bliźniacze dużo mniejsze słońce. Raczej była by to planeta koloru czerwonawego jak sugerują informacje na jej temat a nie żółtego i do tego tak bardzo bliźniaczo podobne do słońca.

Proponuję każdemu by sam poobserwował słońce i wyciągnął wnioski.
  • 0

hunter22.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja mam 20 lat i nie poszłem dalej się uczyć, mam nie pełne zawodowe, czyli zrezygnowałem z zawodówki.
No aby reszte zrozumieć wystarczy pomyśleć, a prawda jest taka żeby się nauczyć praw fizyki wystarczy siednąć z książką albo poczytać w necie bez chodzenia do durnych uczelni, gdzie robią wode z muzgów uczniom.

Dobra, wieku i wykształcenia się czepiał nie będę - to by było nie fair.
Jak już siadasz przed te ksiązki, żeby uczyć się praw fizyki i omijać wodomózgorobiące uczelnie, przysiądź też przed słownikiem. "Mózguw" to błąd kartygodny i wręcz bezczelny, jeśli się już prowadzi dyskusje na poziomie.
Jak piszesz o spisku, nie wysyłąj mnie do jakiś innych wątków - masz dowody to je przedstaw. Jak dla mnie to lanie wody i okrzyki podnoszone przez gawiedź z pochodniami, widłąmi i resztą rekwizytów.
Co do projektu Cheops,. tu też prosze mnie nie odsyłać - przedstaw jakies dowody. Te "sesje" o których mówisz, jakoś nie wyglądają mi zbyt naukowo, czy nawet wiarygodnie.
Co do wiedzy na temat Nibru, wybacz, mam wrażenie, że to ty masz małą wiedzę, np na tematy astrofizyki, deduksji naukowej czy w końcu samej nauki ogólnej...

PS Nie jestem w żadnym spisku. M.

Nie bede tu wystawiał tematów innych wątków tego forum, masz rozum sam je znajdz.
A idąc dalej temat jest Czy Nibiru nadciąga? a nie o czym kolwiek innym.
Więc skończmy pisać o tej nauce, która sama sie chwieje i runie, a czemu poczytaj sobie.
Ile można pisać o czymś co wychodzi poza temat, ale ty nie wiesz czym to grozi.
  • 0

Quidam.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale ty nie napisałeś o tym nawet ułamka, kawalątka tekstu! No bez przesady, nie masz źródeł/nie umiesz ich odnaleźć to po prostu powiedz. -_-
Zagadnienie "nauka" ma tu wiele do rzeczy, i nie słyszałem aby "nauka" (to co ja przez nią rozumiem) się chwiała, czy nawet chybotała. Jak dla mnie, Nibru nie nadciąga, bo musiałaby przelecieć obok słońca (sam o tym pisałeś), a przy takiej grawitacji spadłaby na naszą gwiazdę dzienną.
Nie wierze też w twoje teorie (są jak na razie twoje, pokaż jakieś źródła to uwierzę, ze to nie tylko twój wymysł) o zmianie trajektorii lotu ciała bez jakichkolwiek oddziaływań z czyjejkolwiek strony. Patrząc z tej perspektywy wszystko traci sens (zaraz walniesz "nie umiesz tego zrozumieć" czy coś takiego?) i nawet ty powinieneś się unosić miękko nad ziemią...

PS Chyba wiem czym to grozi, ogólnie zaczynam odność wrażenie, że ogólnie wiem więcej niż ty, a przynajmniej umiem więcej swoich słów udowodnić... -_-
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych