Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

herbee.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawe są te nagrania z Indii, na pewno nie jest to blik w obiektywie co widać w tych fragmentach kiedy aparat trzęsie się w rękach. Jeśli tak, to czym jest obiekt widoczny na filmie bo samo nagranie wygląda bardzo realnie?
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak to wlasnie jest? Dwa dni temu patrzylem sie na slonce (bezposrednio) i nic nie widzialem obok niego. W dodatku wzielem klisze jako filtr i tez nic. Moze nie jestem wybranym :mrgreen:
  • 0

#678 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

Ja też dodam bardzo ciekawe nagranie: - tutaj momentami widać aż trzy planety Nibiru (a momentami żadnej). Istne magic :)

Ale ponieważ miały być różne filmiki to o to kilka różnych filmików nagranych w mniej więcej tym samym czasie i na podobnych szerokościach geograficznych (Indie, Rosja, Włochy, Norwegia). I co najmniej trzy z nich nagrane na krótko przed zachodem słońca.

http://www.youtube.c...feature=channel
http://www.youtube.c...feature=related

No i cholerka tak sobie patrzam na te filmiki i muszę przyznać, że to całe Nibiru jest coś bardzo ruchliwe. Z prawa, z lewa, z góry, pod ukosem... Szwenda się po niebie jakby miało jakiś silniczek wczepiony w... A jeśli to kosmici próbujący się swoim wypasionym statkiem ukryć przed ziemianami za tarczą Słoneczną to chyba sobie przed lotem zdrowo drunknęli i im coś to nie wychodzi bo co chwila zbaczają z toru ukazując się z różnych stron.
  • 0

shiny_toy_gun.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ja też dodam bardzo ciekawe nagranie: - tutaj momentami widać aż trzy planety Nibiru (a momentami żadnej). Istne magic :)

Ale ponieważ miały być różne filmiki to o to kilka różnych filmików nagranych w mniej więcej tym samym czasie i na podobnych szerokościach geograficznych (Indie, Rosja, Włochy, Norwegia). I co najmniej trzy z nich nagrane na krótko przed zachodem słońca.

http://www.youtube.c...feature=channel

No i cholerka tak sobie patrzam na te filmiki i muszę przyznać, że to całe Nibiru jest coś bardzo ruchliwe. Z prawa, z lewa, z góry, pod ukosem... Szwenda się po niebie jakby miało jakiś silniczek wczepiony w... A jeśli to kosmici próbujący się swoim wypasionym statkiem ukryć przed ziemianami za tarczą Słoneczną to chyba sobie przed lotem zdrowo drunknęli i im coś to nie wychodzi bo co chwila zbaczają z toru ukazując się z różnych stron.

pierszy film - 2 planety to refleksy a ta co nie odbija sie od soczewki to chmura

ponawiam pytanie jezeli widza to w rosji we wloszech dlaczego ja tego nie widze. te filmiki to lipa.
wszedlem na strone porojektu cheops i tam niejaki samuel /wymyslony w glowie jakiejs lucyny/ mowi ze nibru jest gdzies w okolicach saturna. wiec musialaby bys zajebistej wielkosci planeta zeby mozna ja bylo obserwowac z takiej odleglosci.

lipa
  • 0

thewake.
  • Tematów: 10
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

hmm projekt cheops :) i wszytsko jasne ;)
  • 0

wiarygodny.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Co do życia na tej planecie, to jest to możliwe. Weźmy np. księżyc saturna - Europa. Zamarznięta powierzchnia, ale woda może tam być, nie wspominając o planach które np. za 20-50 (a może później) lat będą realizowane, i będzie możliwe osiedlenie się na niej. Albo antarktyda, na której temp. schodzi do -80C. Nauka idzie naprzód i rzeczy niemożliwe tak jak to się wydaje 50 lat temu staje się dzisiaj realne. :)

Witam,
zadne nibiru nie nadciaga,to w 2012 jesli swiat do tego roku jako tako "dosciagnie" ,bedzie swiadkiem projektu Blue Beam.
Kalendarz majow konczy sie 20.12.2012 i 21.12.2012 zaczyna liczyc od nowa.
Panie i Panowie,wszystko to jedna wielka sciema i oglupianie ludzi.
W chwili obecnej technologia H.A.A.R.P. jest w stanie wywolac trzesienia ziemi w DOWOLNYM zakatku swiata o dowolnej sile...
Trzesienie ziemi we Wloszech na poczatku kwietnia zostalo wywolane wlasnie przez H.A.A.R.P.
pozostaje pytanie czy sygnal zostal wyslany z Alaski czy tez z poludniowej Szwecji-gdzie w chwili obecnej znajduje sie najwieksze na swiecie tego typu urzadzenie.
Mam ciekawe zdjecie satelitarne z 05.04.2009 - nie wiem jak je wstawic...jestem nowy tutaj :-(
  • 0

#682 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

Skąd mam wiedzieć, że inne informacje to ogłupianie ludzi, a to co piszesz jest prawdziwą informacją?

A zdjęcia możesz wrzucić na imageshack.us :)
  • 0

pazuzu.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak to wlasnie jest? Dwa dni temu patrzylem sie na slonce (bezposrednio) i nic nie widzialem obok niego.

bo tam nic nie ma :)
to co widac na nagraniu z indii to zwykly odblask w obiektywie
widac to dokladnie na 3 nagraniu

w 24 sekundzie wasze "nibiuru" zeszlo z niebosklonu i znalazlo sie na twarzy filmowanego czlowieka
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zwykle odblask w obiektywie również się porusza co dałoby się zauważyć zważając na to, że kamera się trzęsie (co jest oczywiste). A na filmie wyraźnie widać że "odblask" stoi w miejscu w stałej odległości od słońca. To co podałeś jako przykład, że Nibiru zeszło na twarz tego kolesia też nie jest zbyt trafione, później kiedy kamera wraca do słońca widać jak ten odblask przenosi się na słońce właśnie, a nie na obiekt na prawo od niego.
  • 0

Seroslav.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w 24 sekundzie wasze "nibiuru" zeszlo z niebosklonu i znalazlo sie na twarzy filmowanego czlowieka

Wg mnie tak samo. To co było w 24 sekundzie widocznie to był właśnie odblask, ale nie ma on nic wspólnego z tym czymś obok słońca. Po prostu powstał odblask i można zauważyć jak coś takiego się zachowuje przy ruchach telefonu/kamery. Na większości innych filmów do tej pory było widać, że ruchy kamery były odzwierciedlone w ruchach obiektu. Na tych filmach z Indii tego nie widziałem, tak samo na jednych z Rosji.

Edit:

Pytając o te obiekty na forum astronomicznym natrafiłem na dwie ciekawe hipotezy.

Hipoteza A) Jest to tak zwane słońce poboczne.

Mnie osobiście to nie przekonuje, bo widać tylko jedno poboczne, a nie dwa, jak to zwykle bywa przy efekcie halo.

Hipoteza B) "W telefonie jak jest matryca to jest ona bardzo blisko tej obiektywu(tego kawałka plexi). Jeśli słońce świeci mocno, to matryca odbija część światła, ono wraca ale część z tego powracającego jest znów odbijana przez tą plexe i pada na matryce!!! I tu jest pies pogrzebany, jeśli plexa jest bardzo blisko to nawet w przypadku dużych ruchów aparatem, ten efekt wtórny bedzie niewielki, a wrecz znikomy i dla tego na tych filmach ten reflex się nie porusza"

Użytkownik Seroslav edytował ten post 19.05.2009 - 23:40

• 0

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co do życia na tej planecie, to jest to możliwe. Weźmy np. księżyc saturna - Europa. Zamarznięta powierzchnia, ale woda może tam być, nie wspominając o planach które np. za 20-50 (a może później) lat będą realizowane, i będzie możliwe osiedlenie się na niej. Albo antarktyda, na której temp. schodzi do -80C. Nauka idzie naprzód i rzeczy niemożliwe tak jak to się wydaje 50 lat temu staje się dzisiaj realne. :)

Witam,
zadne nibiru nie nadciaga,to w 2012 jesli swiat do tego roku jako tako "dosciagnie" ,bedzie swiadkiem projektu Blue Beam.
Kalendarz majow konczy sie 20.12.2012 i 21.12.2012 zaczyna liczyc od nowa.
Panie i Panowie,wszystko to jedna wielka sciema i oglupianie ludzi.
W chwili obecnej technologia H.A.A.R.P. jest w stanie wywolac trzesienia ziemi w DOWOLNYM zakatku swiata o dowolnej sile...
Trzesienie ziemi we Wloszech na poczatku kwietnia zostalo wywolane wlasnie przez H.A.A.R.P.
pozostaje pytanie czy sygnal zostal wyslany z Alaski czy tez z poludniowej Szwecji-gdzie w chwili obecnej znajduje sie najwieksze na swiecie tego typu urzadzenie.

Mam ciekawe zdjecie satelitarne z 05.04.2009 - nie wiem jak je wstawic...jestem nowy tutaj :-(

nie ma to jak jedną głupotę zdeprecjonować drugą głupotą
  • 0

sharpMarv.
  • Tematów: 14
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Może ten filmik kogos zainteresuje. Myslicie ze on moze czegoś dowodzic?

• 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Myslicie ze on moze czegoś dowodzic?

Tak. Zupełny brak wyobraźni wśród ludzi widzący w tym coś więcej, niż odblask w obiektywie. I dokładnie - nie wybujałą wyobraźnię, a jej brak. Nie jest ciężko sobie wyobrazić poruszenie na całym świecie, wywołane takim zjawiskiem. No ale prościej powiedzieć, że wszystkie media są kontrolowane przez rząd i nawet takie zjawisko można ukryć :)

Apeluję o zaprzestanie wrzucania tutaj tych filmików z odblaskami i by zacząć używać mózgu.
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie no panowie (i panie) nie róbmy jaj. Jak by ta planeta nibiru już była w takiej fazie widoczności to by astroamatorzy już HUCZELI na całym świecie, póki co mamy kilka filmików z aparatów telefonicznych (sic!) plus jakieś z kamer CCD. Gdyby planeta była tak blisko jak na tych filmikach to domyślam się, że już byśmy odczuwali tego skutki - no chyba, że nie wpływa ona w żaden sposób na pola grawitacyjne wszechotaczających ją planet xD
  • 0

thewake.
  • Tematów: 10
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

akurat zeby nie rozpoczynac paniki siedza cicho.... bo kto patrzy w slonce? :) lub wogole w niebo? ludzie bujaja myslami w oblokach ale nie patrza na nie fizycznymi oczami ...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych