Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

mamma.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No i jest jeszcze planeta Wenus, która zbliża sie do Ziemi, bo przecież ma 6 czerwca przejśc na tle tarczy słonecznej, powodując zaćmienie słońca.

Wenus spowoduje zaćmienie Słońca? Mógłbys to rozwinąć, bo to jest jakiś fenomen astronomiczny.
  • 0

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No i jest jeszcze planeta Wenus, która zbliża sie do Ziemi, bo przecież ma 6 czerwca przejśc na tle tarczy słonecznej, powodując zaćmienie słońca.

Wenus spowoduje zaćmienie Słońca? Mógłbys to rozwinąć, bo to jest jakiś fenomen astronomiczny.

Podaje link do strony, gdzie pisze o tym zjawisku astronomicznym.
http://pl.wikipedia....
  • 0

Quidam.
  • Tematów: 16
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A jeśli chodzi o technologie by ochronić planete to np. osłona wokół planety.
Przemyśl to i nie zadawaj takich pytań na przyszłość, ale lepiej ty pomyśl czy w razie gdyby istnienie Nibiru okazało się prawdą, czy pogodziłbyś się ze swoim losem w 2012 roku ?!.

Tu jest o osłonie...

Wystarczy poczytać żeby wiedzieć jakie prawa fizyki powalają takiemu obiektowi zmieniać kireunki lotu. (mowa o Nibru zmieniającej trajektorie lotu, tak, że widać ją to tu, to tam.)
Po drugie żaden naukowieć nie potwierdzi tego.
[...]
Ale skończcie piasać takie głupie posty, nazwa wątku to "Czy Nibiru nadciąga?" a nie o prawach fizyki.
Takim pisaniem waszym ten temat wygląda prowokacyjnie, a pisałem skąd mam te informacje.
A przy okazji ta planeta jest widoczna w ciągu dnia, bo leci od strony slońca.
Czy taka informacja wyjaśnia coś???

To jest część która mówi o twojej wiedzy...

Quidam, wystarczy przeczytać sesje by wiedzieć że na Nibiru nie ma życia, to martwa planeta.
A ja mam 20 lat i nie poszedłem dalej się uczyć, mam nie pełne zawodowe, czyli zrezygnowałem z zawodówki.
No idąc dalej na Ziemi jest wielki spisek, a jaki to przeczytaj sobie na innych tematach tego forum.
No aby reszte zrozumieć wystarczy pomyśleć, a prawda jest taka żeby się nauczyć praw fizyki wystarczy usiąść z książką albo poczytać w necie bez chodzenia do durnych uczelni, gdzie robią wode z muzgów uczniom.
Ale o tym też można poczytać, no na tym skończmy tą głupią rozmowe poczytaj wszystkie posty w tym temacie i sesje projektu Cheops.
Bedziesz więcej wiedzieć na ten temat.

Tu mamy twoje nastawienie do "mózgowodnorobiących uczelni".

Więc skończmy pisać o tej nauce, która sama sie chwieje i runie, a czemu poczytaj sobie.

Nie no, co z Ciebie za sceptyk? Ty jesteś negantem!

Piszesz o cyklicznym ruchu planet jak o czymś wielkim i niespodziewanym... Wenus i jej widmowa droga na sferze znane są od wieków, jak nie tysiac leci. Co to ma mieć wspólnego z Nibru która ma wpaść tu spoza układu słonecznego i zrobić gwiezdną zadymę?

PS Moje ulubione:

Wróce za pare miesięcy na te forum, sayonara !!

Miało być pare (liczba mnoga), a było półtora... Czuje niedosyt.
  • 0

hunter22.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Quidam naprawde daj se na luz i zrób se przerwe.
I nie pisalem o ruchu planet jak o czymś wielkim, musiało ci się to wydawać.
A co z tego że zamiast tych 2-3 miesięcy byłem i połtora miesiąca nie obecny na forum.
I teraz daj se spokuj z tym tematem i forum, napewno zrobi ci to dobrze, tak myśle.

A wracając do tematu nie wierze w Nibiru, tak jak się to poszczególnym zdaje.
A to czy Nibiru nadciąga zobaczymy do 2012 roku.
  • 0

olorin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Olorin a myśląc o ochronie planety to najlepiej jest podać osłone, ale jest jeszcze takie cos że może rząd U.S.A wystrzeli pare bomb nuklearnych.

Spoko, pewnie że "mysląc o ochronie planety najlepiej jest podać osłone", to takie fajne słowo wytrych, tyle że to tylko słowo, słowo bez istniejącego desygnatu, a więc na dobrą sprawe nie ma z tego pomysłu zadnych korzyści, sory.

No i jeszcze takie cos, osoby które wiedzą że zbliża sie koniec, napewno nie spanikują z tego powodu, prawda?!

prawda, ale niepełna prawda. Bedą takie osoby które spanikują, ale i znajdą się takie które nie spanikują; będą tacy co zaczną się modlić i lamentować, a będą tacy co to wykorzystają czas na np. przyjemności:D

Ale tak mówiac o Nibiru w 2012r. zapomnieliście o hiperaktywności słońca przypadająca na 2011/2012.

Ja tam nie zapomniałem, "hiperaktywność" "zdarza" się Słońcu co pare latek(no moze co kilkanaście latek), to nic niezwykłego:)

Z Tym zaćmieniem to troche przesadziłeś, choc oczywiście technicznie rzecz biorąc to i ta Wenus przesłoni jakąś część słońca, tyle że efekt ten bedzie gratką jedynie dla "ludziów" posiadających oko uzbrojone np. w teleskop, mniam:)

A potem bedzie świecić przez 3 dni jak drugie słońce, potwierdzone naukowo.

Co bedzie świecić jak drugie Słońce?????

A na to czy Nibiru jest, no cóż poczekamy i zobaczymy.

A czy Ty w ogole przyjmujesz że ktoś Cie w necie robi w balona pompując tymi "niusami" o Nibru??
  • 0

hunter22.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hiperaktywność słońca jest co 26 tysięcy lat, bo tyle słońce potrzebuje na okrążenie galaktyki drogi mlecznej.
Co 11 lat jest nadaktywność słońca, a co drugie 11 lat jest minimum i co nastepne 11 lat jest maximum.

A świecić jak drugie słońce bedzie Wenus, naukowcy powiedzieli, że gdy Wenus zasłoni słońce w 2012, to jej atmosfera bedzie płonąć.
Zjawisko bedzie trwalo około 3 dni, a z Ziemi bedzie to wyglądac jak drugie słońce.

A wracając do tematu, po północy wschodzi na wschodnio-południowym niebie gwiada, nie jest to Wenus, bo Wenus wschodzi na wschodnim niebie, przed wschodem słońca.
A ta gwiazda to nie Jowisz ani Saturn, ta gwiazde widze od paru miesięcy, a tak samo intensywnie świeci jak Wenus, czyli to planeta.
Nie mam aparatu cyfrowego by zdrobić zdjęcie, a aparat w moim telefonie jest za słaby.
Jeśli ktoś ma teleskop no i oczywiście bedzie pogodne niebo, to może sprawdzić tą gwiazde.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

hunter22, ja tez to widze. Ale cos mi sie wydaje, ze jest to Jowisz.

Jak masz mozliwosc - dzisiaj mniej wiecej o godz. 00:20 patrz w kierunku ESE (tj. przestrzen miedzy S a E z tym, ze bardziej blizej wschodu, czyli E). Powinien sie wylonic Jowisz. Godz ~ 5.10 Jowisz bedz wysoko dokladnie na poludniu.
Ja tez sie postaram to sprawdzic, jesli pogoda dopisze bo na jak na razie - duzo chmur.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

Sorki hunter22 - godz. 23:05 i 3:45 - dane dla wschodniej Polski. Poprzednie byly dla Francji.
  • 0

thewake.
  • Tematów: 10
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

nie trzeba wierzyc by wiedziec cos ;)
  • 0

mamma.
Reputacja

Napisano

Hunter, dzięki za odpowiedź, ale jak widzisz rzecz dotyczy przejścia Wenus przed Słońcem, a nie zaćmienia - są to zjawiska 'wizualnie' nieporównywalne.

A świecić jak drugie słońce bedzie Wenus, naukowcy powiedzieli, że gdy Wenus zasłoni słońce w 2012, to jej atmosfera bedzie płonąć.
Zjawisko bedzie trwalo około 3 dni, a z Ziemi bedzie to wyglądac jak drugie słońce.

Atmosfera Wenus będzie płonąć? To jakiś nonsens! Tym bardziej, że składa się głównie z dwutlenku węgla.
Wenus nie zasłoni Słońca, tylko przejdzie przed jego tarczą. Będzie to wyglądać mniej więcej tak:
link
Poprzednie przejście Wenus miało miejsce pięć lat temu i pewnie mało kto wiedział o wystąpięniu tego zjawiska, nie wspominając nawet o pojawianiu się w tym czasie jakichkolwiek niecodziennych zjawisk.

A ta gwiazda to nie Jowisz ani Saturn, ta gwiazde widze od paru miesięcy, a tak samo intensywnie świeci jak Wenus, czyli to planeta.

Tu nie ma żadnej tajemnicy - poza wszelką dyskusją jest to Jowisz.
link
  • 0

hunter22.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Naukowcy powiedzieli że atmosfera Wenus bedzie płonąć, ale jest taka mała wada, że nie widać na planecie żeby kiedy kolwiek płoneła, a powiedzieli też że płoneła w przeszłości.
Pisało o tym na twojapogoda.pl ale nie umie tego znaleśc, ale wiem ze ten artykuł był wklejany w tym temacie lub innym, ale na pewno na tym forum.

A że ta gwiazda to Jowisz, no okey, ale zgodnie z twojapogoda.pl pisze takie coś:

"Najłatwiejszą do zobaczenia planetą pozostaje Jowisz, który widoczny jest od północy do świtu wysoko na południowo-wschodnim i wschodnim niebie (gwiazdozbiór Koziorożca), tuż obok Neptuna. 13 i 14 czerwca w pobliżu Jowisza znajdzie się Księżyc. Saturn pozostaje jedyną planetą widoczną na niebie po zachodzie Słońca. Podziwiać go będzie można przez cały czerwiec wysoko na zachodnim niebie (gwiazdozbiór Lwa)."

Ale tą gwiazde widziałem juz pare miesiące temu, z początku myślałem że to Wenus, ale choruje na bezsenność, więc często siedze cały czas i zobaczyłem przed świtem, na wschodnim niebie gwiazde, czyli Wenus.
A ta gwiazda jest widoczna od początku tego roku, albo i nawet od grudnia zeszłego roku.
Tylko z biegiem miesiący zaczeła być jaśniejsza, ale jeżeli to Jowisz to okey.
A na Nibiru poczekamy do 2012, ale na sesji projektu cheops z 5 kwietnia chyba, mozna przeczytać ze bedzie widoczna dopiero w 2010 roku, ale na początku z teleskopów.
Śmieszne to troche bo niby duch taki jak ENki, może dokładnie obliczyc co, gdzie i kiedy, a ma problemy z datą kiedy Nibiru bedzie widoczna z Polski.

No ale jest takie powiedzenie, pożyjemy zobaczymy, ale to brzmi tak leniwie i opieszale, no cóż.
  • 0

olorin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hiperaktywność słońca jest co 26 tysięcy lat, bo tyle słońce potrzebuje na okrążenie galaktyki drogi mlecznej.

Kurcze, skąd Ty takie informacje bierzesz???:o) Cusik Ci się liczby pokręciły, bo Słońce potrzebuje "nieco" więcej czasu niż 26 tys. lat na okrążenie jądra galaktyki; to "nieco" wynosi 226 milionów lat(!)

Podaj namiary na jakieś prace owych naukowców proszę, bo jakoś nie moge sobie wyobrazic płonącej atmosfery planety której skład atmosferyczny wskazuje na przewazającą ilośc dwutlenku węgla (ponad 90%):o)

Fajnie!;)

A wracając do tematu, po północy wschodzi na wschodnio-południowym niebie gwiada, nie jest to Wenus, bo Wenus wschodzi na wschodnim niebie, przed wschodem słońca.
Nie mam aparatu cyfrowego by zdrobić zdjęcie, a aparat w moim telefonie jest za słaby.
Jeśli ktoś ma teleskop no i oczywiście bedzie pogodne niebo, to może sprawdzić tą gwiazde.

Jowisz, posiadam teleskop i zapewniam Cie że to Jowisz, obserwowałem w tym roku "drania":).
  • 0

Pomaranczka.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poprzednie przejście Wenus miało miejsce pięć lat temu i pewnie mało kto wiedział o wystąpięniu tego zjawiska, nie wspominając nawet o pojawianiu się w tym czasie jakichkolwiek niecodziennych zjawisk.

Ja wiedziałam i oglądałam :) co prawda mało było widać bo teleskopu nie mam :C ale oglądałam :D hmm no i jakoś przez następne 3 dni nie widziałam żadnego drugiego słońca :P
Chętni bym sobie pooglądała niebo przez teleskop ale nie stać mnie na niego i nie znam nikogo kto by mi pokazał niebo :(
Co do Nibru to też jakoś nie chce mi się wierzyć bo to trochę bajkowate. Z 1 strony chaiałabym aby to była prawda, zobaczyć taki widok to musi być coś niesamowitego, ale za to z drugiej strony wolałabym aby to nie była prawda bo jednak i ja i przede wszystkim moje dzieci za młode są aby żegnać świat bo jakieś tam Nibiru przyleci

PIKuS, jak sądzisz, ze wszyscy astronomowie na świecie podpisali pakt milczenia, toś zabił mi ćwieka. W takim wypadku nic Ci nie udowodnię... ani nie wyjaśnię.

Quitam po pierwsze to jak już "zabiła" jestem kobietą :) a po drugie ja nic nie pisałam o pakcie milczenia tylko, że nikt by się nie przyznał o budowie schronów "antyNibiru" i dlatego nazywają je schronami atomowymi czy innymi podobnymi...
  • 0

R3v4n.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

i właśnie w tym duchu wcześniej podałem przykłady schronów przeciwatomowych, a nie przeciwnibirowych ;]
  • 0

mamma.
Reputacja

Napisano

Hunter masz rację, Jowisz jest dobrze widoczny przynajmniej od jesieni, a 'świeci' coraz jaśniej, bo jest coraz bliżej Ziemi. Gdyby udało Ci sie skombinować jakąś nawet prostą lunetę albo przyzwoitą lornetkę, to mógłyś go obserwować wraz z kilkoma księżycami. A tę 'twojąpogodę' to rzuć w diabły ;) , ta strona, którą podałem poprzednio podaje wszystkie 'namiary' na ciekawe zjawiska, które można obserwować (często gołym okiem).

PIKuS - jeśli masz (albo możesz zdobyć) jakiś długoogniskowy obiektyw fotograficzny z gwintem M42, to czasem można kupić takie rosyjskie ustrojstwo, które dokręca się do obiektywu i powstaje prosty teleskop. (sorry, wiem, że to było poza tematem :( , ale info może się przydać)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych