Wenus spowoduje zaćmienie Słońca? Mógłbys to rozwinąć, bo to jest jakiś fenomen astronomiczny.No i jest jeszcze planeta Wenus, która zbliża sie do Ziemi, bo przecież ma 6 czerwca przejśc na tle tarczy słonecznej, powodując zaćmienie słońca.
Napisano 29.06.2009 - 22:30
Wenus spowoduje zaćmienie Słońca? Mógłbys to rozwinąć, bo to jest jakiś fenomen astronomiczny.No i jest jeszcze planeta Wenus, która zbliża sie do Ziemi, bo przecież ma 6 czerwca przejśc na tle tarczy słonecznej, powodując zaćmienie słońca.
Napisano 29.06.2009 - 22:33
Napisano 29.06.2009 - 22:41
Tu jest o osłonie...A jeśli chodzi o technologie by ochronić planete to np. osłona wokół planety.
Przemyśl to i nie zadawaj takich pytań na przyszłość, ale lepiej ty pomyśl czy w razie gdyby istnienie Nibiru okazało się prawdą, czy pogodziłbyś się ze swoim losem w 2012 roku ?!.
To jest część która mówi o twojej wiedzy...Wystarczy poczytać żeby wiedzieć jakie prawa fizyki powalają takiemu obiektowi zmieniać kireunki lotu. (mowa o Nibru zmieniającej trajektorie lotu, tak, że widać ją to tu, to tam.)
Po drugie żaden naukowieć nie potwierdzi tego.
[...]
Ale skończcie piasać takie głupie posty, nazwa wątku to "Czy Nibiru nadciąga?" a nie o prawach fizyki.
Takim pisaniem waszym ten temat wygląda prowokacyjnie, a pisałem skąd mam te informacje.
A przy okazji ta planeta jest widoczna w ciągu dnia, bo leci od strony slońca.
Czy taka informacja wyjaśnia coś???
Tu mamy twoje nastawienie do "mózgowodnorobiących uczelni".Quidam, wystarczy przeczytać sesje by wiedzieć że na Nibiru nie ma życia, to martwa planeta.
A ja mam 20 lat i nie poszedłem dalej się uczyć, mam nie pełne zawodowe, czyli zrezygnowałem z zawodówki.
No idąc dalej na Ziemi jest wielki spisek, a jaki to przeczytaj sobie na innych tematach tego forum.
No aby reszte zrozumieć wystarczy pomyśleć, a prawda jest taka żeby się nauczyć praw fizyki wystarczy usiąść z książką albo poczytać w necie bez chodzenia do durnych uczelni, gdzie robią wode z muzgów uczniom.
Ale o tym też można poczytać, no na tym skończmy tą głupią rozmowe poczytaj wszystkie posty w tym temacie i sesje projektu Cheops.
Bedziesz więcej wiedzieć na ten temat.
Nie no, co z Ciebie za sceptyk? Ty jesteś negantem!Więc skończmy pisać o tej nauce, która sama sie chwieje i runie, a czemu poczytaj sobie.
Miało być pare (liczba mnoga), a było półtora... Czuje niedosyt.Wróce za pare miesięcy na te forum, sayonara !!
Napisano 29.06.2009 - 22:58
Napisano 30.06.2009 - 06:47
Spoko, pewnie że "mysląc o ochronie planety najlepiej jest podać osłone", to takie fajne słowo wytrych, tyle że to tylko słowo, słowo bez istniejącego desygnatu, a więc na dobrą sprawe nie ma z tego pomysłu zadnych korzyści, sory.Olorin a myśląc o ochronie planety to najlepiej jest podać osłone, ale jest jeszcze takie cos że może rząd U.S.A wystrzeli pare bomb nuklearnych.
prawda, ale niepełna prawda. Bedą takie osoby które spanikują, ale i znajdą się takie które nie spanikują; będą tacy co zaczną się modlić i lamentować, a będą tacy co to wykorzystają czas na np. przyjemności:DNo i jeszcze takie cos, osoby które wiedzą że zbliża sie koniec, napewno nie spanikują z tego powodu, prawda?!
Ja tam nie zapomniałem, "hiperaktywność" "zdarza" się Słońcu co pare latek(no moze co kilkanaście latek), to nic niezwykłego:)Ale tak mówiac o Nibiru w 2012r. zapomnieliście o hiperaktywności słońca przypadająca na 2011/2012.
Z Tym zaćmieniem to troche przesadziłeś, choc oczywiście technicznie rzecz biorąc to i ta Wenus przesłoni jakąś część słońca, tyle że efekt ten bedzie gratką jedynie dla "ludziów" posiadających oko uzbrojone np. w teleskop, mniam:)No i jest jeszcze planeta Wenus, która zbliża sie do Ziemi, bo przecież ma 6 czerwca przejśc na tle tarczy słonecznej, powodując zaćmienie słońca.
Co bedzie świecić jak drugie Słońce?????A potem bedzie świecić przez 3 dni jak drugie słońce, potwierdzone naukowo.
A czy Ty w ogole przyjmujesz że ktoś Cie w necie robi w balona pompując tymi "niusami" o Nibru??A na to czy Nibiru jest, no cóż poczekamy i zobaczymy.
Napisano 30.06.2009 - 13:23
Napisano 30.06.2009 - 13:40
Napisano 30.06.2009 - 15:47
Napisano 30.06.2009 - 18:14
Napisano 30.06.2009 - 18:33
Atmosfera Wenus będzie płonąć? To jakiś nonsens! Tym bardziej, że składa się głównie z dwutlenku węgla.A świecić jak drugie słońce bedzie Wenus, naukowcy powiedzieli, że gdy Wenus zasłoni słońce w 2012, to jej atmosfera bedzie płonąć.
Zjawisko bedzie trwalo około 3 dni, a z Ziemi bedzie to wyglądac jak drugie słońce.
Tu nie ma żadnej tajemnicy - poza wszelką dyskusją jest to Jowisz.A ta gwiazda to nie Jowisz ani Saturn, ta gwiazde widze od paru miesięcy, a tak samo intensywnie świeci jak Wenus, czyli to planeta.
Napisano 30.06.2009 - 19:11
Napisano 30.06.2009 - 19:14
Kurcze, skąd Ty takie informacje bierzesz???Hiperaktywność słońca jest co 26 tysięcy lat, bo tyle słońce potrzebuje na okrążenie galaktyki drogi mlecznej.
Podaj namiary na jakieś prace owych naukowców proszę, bo jakoś nie moge sobie wyobrazic płonącej atmosfery planety której skład atmosferyczny wskazuje na przewazającą ilośc dwutlenku węgla (ponad 90%)A świecić jak drugie słońce bedzie Wenus, naukowcy powiedzieli, że gdy Wenus zasłoni słońce w 2012, to jej atmosfera bedzie płonąć.
Fajnie!Zjawisko bedzie trwalo około 3 dni, a z Ziemi bedzie to wyglądac jak drugie słońce.
Jowisz, posiadam teleskop i zapewniam Cie że to Jowisz, obserwowałem w tym roku "drania"A wracając do tematu, po północy wschodzi na wschodnio-południowym niebie gwiada, nie jest to Wenus, bo Wenus wschodzi na wschodnim niebie, przed wschodem słońca.
A ta gwiazda to nie Jowisz ani Saturn, ta gwiazde widze od paru miesięcy, a tak samo intensywnie świeci jak Wenus, czyli to planeta.
Nie mam aparatu cyfrowego by zdrobić zdjęcie, a aparat w moim telefonie jest za słaby.
Jeśli ktoś ma teleskop no i oczywiście bedzie pogodne niebo, to może sprawdzić tą gwiazde.
Napisano 30.06.2009 - 19:41
Poprzednie przejście Wenus miało miejsce pięć lat temu i pewnie mało kto wiedział o wystąpięniu tego zjawiska, nie wspominając nawet o pojawianiu się w tym czasie jakichkolwiek niecodziennych zjawisk.
PIKuS, jak sądzisz, ze wszyscy astronomowie na świecie podpisali pakt milczenia, toś zabił mi ćwieka. W takim wypadku nic Ci nie udowodnię... ani nie wyjaśnię.
Napisano 30.06.2009 - 20:47
Napisano 30.06.2009 - 23:47
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych