Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak oni to rozróżniają? Nie kumam - zapewne dlatego ja nie zostałem "naukowcem" :))
bo jest np takie zdjęcie na którym ja kompletnie nic nie widzę tylko jakiś piksel w dali a oni tam odkryli nową kometę, 1500ną zresztą. Skąd oni wiedzą że to nie taki mały paproszek albo większy paproch w oddali?

Sprawa jest stosunkowo prosta.
Wpierw analizuje się zmianę położenia obiektu na zdjęciach. Następnie w oparciu o to wyznacza się parametry jego orbity, a co za tym idzie jego odległość. Odległość w połączeniu z obserwowaną jasnością owego obiektu umożliwia oszacowanie jego rozmiarów.
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na chwilę obecną na google sky nie ma tego obiektu, zniknął? x]
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sprawa jest stosunkowo prosta.
Wpierw analizuje się zmianę położenia obiektu na zdjęciach.

Na początek sprawa jest bardziej niż prosta....robi się tzw. zdjęcia poklatkowe (około trzech) następnie uwzględnia się powolny ruch gwiazd i wyłaniają się "Nibiru" lecące w kierunku Ziemi. Na pozór sprawa jest oczywista kilka fotek i nastraszymy mieszkańców Ziemi. Oczywiście każdy z forumowiczów może w każdej chwili samodzielnie obliczyć orbitę Nibiru ( no bez przesady Egipcjanie potrafili przewidzieć zaćmienie Słońca a wybitny forumowicz po gimnazjum nie potrafi ?? to skandal)
Podaję link do najprostrzego wzoru na obliczenie dowolnego obiektu wielkości planety w naszym układzie słonecznym.
Obliczanie orbit planet.
Oczywiście czekam na wyniki.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Doczekaliśmy się kolejnego ciekawego filmu przedstawiającego "Second Sun" czy jak kto woli planetę Nibiru,dla sceptyków "słońce poboczne" (Sun Dog),choć ta ostatnia opcja nie wydaję mi się akurat tym razem trafna i zasadna.Zresztą każdy zinterpretuje sobie ten film wg własnych odczuć.
Film nagrany 24 sierpnia we Włoszech w okolicach Padwy.

[url="http://www.youtube.com/watch?v=97vfBoJLaB8"]http://www.youtube.c...h?v=97vfBoJLaB8[/url]

http://www.nibiru201...gosto-2009.html
  • 0

thewake.
  • Tematów: 10
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

nibiru jest 4g moze dlatego jej nie widzimy ludzkimi oczami, a sprzety nie ktore co prawda maja dobrej jakosci kamery wiec kto wie ;) dowiemy sie w 2012
  • 1

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No filmik fajny, ja dodam tyle że już jest widoczny gwiazdozbiór oriona, jest na wschodnio-południowym niebie, ja go widze tak po 3.00 w nocy.
  • 0

ImpacT.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

dla sceptyków "słońce poboczne"

Trudno sadzic inaczej. Przeciez na filmiku ten obiekt jest ogromny. Naprawde mozna sadzic, ze nie da sie go inaczej zobaczyc?(oprocz takich filmikow). Chowa sie sie inteligentnie za sloncem caly czas?...
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

kto wyjasni co widac na tym filmiku?
  • 0

Daikin.
  • Tematów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jakoś nie mogę pojąć, że takie wielkie coś widać tylko w określonych warunkach i tylko w okolicach Padwy. Według mnie to nie jest Nibiru. Prędzej coś, co widzimy poprzez "soczewkę" atmosfery.
  • 0

hm0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kto wyjasni co widac na tym filmiku?

Widać zjawisko internetowe zwane "fake", tworzone przez znudzonych małolatów. Kogo Nibiru naciąga? ;)
  • 2

EpicFail.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

nibiru jest 4g moze dlatego jej nie widzimy ludzkimi oczami, a sprzety nie ktore co prawda maja dobrej jakosci kamery wiec kto wie ;) dowiemy sie w 2012

nie orientuję się za bardzo o co chodzi z tymi gęstościami... ale wydaje mi się, że jeśli jest 4g to nie może oddziaływać z ziemią, będącą w 3g?

witam, mój pierwszy post ;]
  • 1

Hippo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niech robią więcej zdjęć i filmów w stronę słońca, to się zdziwią później że matryce uszkodzone mają...
Gdyby nibiru było w 4 gęstości, to nie byłoby całego zachodu i paniki (według mnie ;p)
  • 0

thewake.
  • Tematów: 10
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

otoz historia wspomina o nibiru dlatego ze byla juz tu nie raz :) 3g nie moze widziec 4g zas 4g moze widziec i oddzialywac na 3g gdyz jest na wyzsszyum stopniu rozwoju to tak jak z reptalianami :) oddzialywuja na ludzi bo sie nimi zywia.
  • 0

hm0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A propo jaszczurek: http://www.dziennik....y_atakuja.html. Już niedługo wejdą od naszego kraju, więc większość tutaj zostanie zaspokojona (tylko nie wykradać babciom ostatnich drobnych na walkę z najeźdźcami!).

A na "poważnie": kiedy pojawiła się pierwsza informacja o 4G (nie mylić z branżą telekomunikacyjną) i kto ją opublikował?
  • 0

EpicFail.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@up uprzedziłeś mnie ;] chciałbym, żeby thewake napisał coś szerzej o powiązaniach nibiru z 4g i poparł to jakimiś (najlepiej sensownymi) dowodami(nie chcę tu zostać wyzwany od 'leniwych sceptyków'. po prostu nic o gęstościach nie wiem i mam wrażenie, że thewake lepiej się orientuje).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych