Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

EpicFail.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie wiem co to ma na celu, ale nad bielsko-białą regularnie lataja od paru dni helikoptery noca i rozpylaja cos chyba w atmosferze ... takie paski jak za samolotami sa ... o co chodzi? Jakies przygotowania do... ?

...do wielkiego przedstawienia - http://www.paranorma...showtopic=18115
  • 0

thewake.
  • Tematów: 10
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Wiadomo ze krytyka sie znajdzie - kazdy ma swoje zdanie i swoja teorie, doswiadczenie, wytlumaczenie :) Z wiedza jest jak ze sprawdzianem - sciagajac duzo sie nie nauczysz ;)

Co do obamy - to jest tak jak by wiedziec skad jest 4 przy wartosci 2 + 2 ;)

odpowiedz:

bo tak ustalili Ci ktorzy maja kase czyli bankowcy (nie mylic z bankierami i z bogdanem z tej reklamy o lokatach) ;)
  • 0

EpicFail.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

(...)to jest tak jak by wiedziec skad jest 4 przy wartosci 2 + 2 ;)

odpowiedź: bo dwuelementowy zbiór wartości dodać dwuelementowy zbiór wartości daje nam czteroelementowy zbiór wartości (chyba tak to nauczyciel mówił...) ;]

przepraszam za offtop :]
  • 0

thewake.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

skad zakladasz ze Obama nie jest marionetka? czy uwazam sie za przebudzonego ;) ja tego nie powiedzialem, btw Ty ciagle to sugerujesz uwazajac ze ja sie uwazam skoro nie mowilem nic ze sie uwazam - wiec czemu zakaldasz z gory ze tak uwazam skoro jest calkiem inaczej? zreszta uwazaj sobie jak tam chcesz ;) Milosc za to sie uwazam :)
  • 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jezeli ciagle jestesciescpetykami jak chcecie zobaczyc cos wiecej korzystajac z klamstwsystemu jakim sa mainstremowe media oraz portale ogolnikowe typu onetbadz wp oraz wikipedia?

Wiadomo że media kłamią ale nie w takim stopniu, nie przesadzajmy.

Większość portali, gazet, stacji radiowych i telewizyjnych itp. przekazuje informacje skądś tam otrzymane, które albo są publikowane w pierwotnej treści (lub tłumaczone) albo ktoś tam pisze artykuł (czy coś).
Z mediami jest trochę jak z zabawą w "głuchy telefon". Pierwsza osoba rzuca "newsa", a gdy dotrze to on do ostatniej, to istnieje całkiem spora szansa, że "news" brzmi inaczej. I najlepsze jest to, że nikt tu nie kłamie*, a jedynie źle słyszy i interpretuje na swój sposób ;)
Ot, cała magia zakłamanych mediów...

* - chyba, że "news" jest od początku fałszywy.

Prawdziwa wiedza pochodzi z wewnatrz nas samych (juz nie raz tomowilem) ale malo kto chce zagladac do swojego wnetrza. Najpierwpozwiedzajcie siebie zamiast explorowac otoczenie - Swiat jest naprawdedziwnie skonstruowany - starjcie sie go rozgrysc a zobaczycie sami public/style_emoticons/default/smile2.gif Pierwsze slowo jakie ja otrzymalem dla swojej swiadomosci to Przebudzenie.

Coś mi mówi, że Ty też nie za często tam zaglądasz... Jakbyś zaglądał, to byś wiedział jak niebezpieczna bywa iluzja posiadania wiedzy. W zasadzie można to wiedzieć nigdzie nie zaglądając.
  • 1

Daikin.
  • Tematów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Oprócz głuchego telefonu dochodzi jeszcze sposób przekazania newsa. Jedną wiadomość można przekazać na setki sposobów zależnie od celu jaki ma osiągnąć dany news. Tak to sobie ludziska skomplikowali, że prawda może stać się kłamstwem i odwrotnie. W gąszczu wieści o Nibiru można wiele wygrzebać ciekawostek, ale niestety próżno szukać solidnych i wiarygodnych źródeł tych newsów.
To jak w starym kawale...
- Słyszałeś? Sasza dostał samochód jak był w Moskwie!
- Pokręciłeś. Nie Sasza, tylko Grisza. Nie w Moskwie a w Petersburgu. I nie samochód a rower. A w ogóle to nie dostał, tylko mu ukradli.
  • 0

thewake.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

"Coś mi mówi, że Ty też nie za często tam zaglądasz... Jakbyś zaglądał, to byś wiedział jak niebezpieczna bywa iluzja posiadania wiedzy. W zasadzie można to wiedzieć nigdzie nie zaglądając."

;) i tak mozna sobie gadac :) widzisz musialbys byc mna by zobaczyc czy faktycznie jest tak jak wam opisuje ;) po czesci jestesmy tacy sami - wiec jezeli ja wiem to kazdy moze ale czy tego ktos z was chce? Pewnie wielu chce sie dowiedziec Prawdy - to powiem wam tak ze nie wazne jest nibiru,ufo,9/11, i mase innych wiadomosci... Liczy sie Milosc bo Milosc to PRAWDA w najczystszej esencji. Co do informacji - wszytsko co nas otacza i to z czego jestesmy zbudowani to informacje - w sensie komputerow bylby to kod binarny w postaci zer i jedynek, w matrixowskim swiecie sa ta impulsy elektryczne odpowiednio spolaryzowane ale co najlepsze - kazda czastka posiada pelna kopie calego systemu ;)

Zaraz beda jazdy ze offtop ale to takze tyczy sie nibiru... Mamy specow od oobe wiec czemu nie zajrza na astral i nie zobacza czy nibiru sie zbliza? Jezeli uda mi sie wyjsc po za cialo opisze wam co zobacze. Mamy napewno pare osob ktore mialy sny-wizje sny-prorocze, wizje przypadkowe...

Użytkownik thewake edytował ten post 14.10.2009 - 21:58

• 0

Ill.

Nawigator

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mamy specow od oobe wiec czemu nie zajrza na astral i nie zobacza czy nibiru sie zbliza?

Bo oobe to podróż w świat wykreowany przez umysł i jeśli dany podróżnik chce ujrzeć Nibiru to zobaczy Nibiru, ale nie będzie to żadnym dowodem. Co najwyżej dowiedzie się tego, że można zobaczyć to co się chce.

Jezeli uda mi sie wyjsc po za cialo opisze wam co zobacze.

Takie pytanie... dlaczego uważasz, że jesteś ograniczony przez ciało? Zastanów się dobrze i zrozumiesz dlaczego jest to absurdalne.
Jedynym ograniczeniem jest sposób postrzegania, jeśłi uważasz, że ciało Cię ogranicza, to będzie Cię ograniczać.

i tak mozna sobie gadac widzisz musialbys byc mna by zobaczyc czy faktycznie jest tak jak wam opisuje

Gdybym postrzegał w taki sam sposób jak Ty, dostrzegłbym to samo i też sądził, że to realne. Tyle, że każdy człowiek inaczej interpretuje rzeczywistość i dlatego, to co jest realne dla Ciebie, nie musi być takie dla kogoś innego.
To nie jest kwestia wiary w to co mówisz, ale kwestia różnicy postrzegania.

po czesci jestesmy tacy sami - wiec jezeli ja wiem to kazdy moze ale czy tego ktos z was chce? Pewnie wielu chce sie dowiedziec Prawdy

Każdy ma dostęp do Wiedzy i każdy z niej korzysta. Jednocześnie niemalże nikt nie rozumie jednej rzeczy, dostęp do Wiedzy nie oznacza, że ją posiadasz. Co więcej, owej Wiedzy nie jesteś w stanie pojąć, musi zostać przetworzona do takiej postaci, którą możesz pojąć, ale w tym momencie nie jest już Wiedzą, a jedynie jej interpretacją. Dlatego mówiłem o iluzji posiadania wiedzy, nie posiadamy żadnej wiedzy, jedynie interpretacje.

Użytkownik Illurico edytował ten post 15.10.2009 - 12:15

• 2

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pewnie wielu chce sie dowiedziec Prawdy - to powiem wam tak ze nie wazne jest nibiru,ufo,9/11, i mase innych wiadomosci

Dlaczego znowu ktoś pisze „Prawda” z dużej litery, nazywając tak swoją subiektywną analizę.

Liczy sie Milosc bo Milosc to PRAWDA w najczystszej esencji.

Wielu tak mówiło, ale nie wielu potrafi to zrozumieć, rozwiń myśl jak możesz.

Mamy specow od oobe wiec czemu nie zajrza na astral i nie zobacza czy nibiru sie zbliza?

Ja nie jestem może tyle specem, ale doświadczyłem wielu już wyjść, i mogę już tobie powiedzieć, że się mylisz, bo to nie tak działa.
  • 0

Nath.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

thewake, piszesz że miłość jest prawdą? A może tylko reakcją organizmu na odpowiednie działanie środków czuciowych i reakcje chemiczne/biologiczne zachodzące w naszym organiźmie? Może po prostu podświadoma chęć przedłużenia gatunku? A może chodzi Ci o miłość do wyższego Bytu - Boga? Może jednak to zwykła chęć trafienia gdzieś dalej po śmierci? Złudne wyobrażenie o życiu po życiu danym przez coś potężniejszego od nas samych?

Widzisz... Tak też sobie można gadać ;).

Co do czerpania wiedzy z nas samych - nawet najbardziej wykształcony człowiek nigdy nie rozgryzie sam, czy prawdą jest spisek którego częścią był atak na WTC, czy planeta Nibiru która niestrudzenie przybliża nas do końca naszego życia doczesnego, bo do tego potrzebne są dowody, które muszą być odpowiednio zinterpretowane. Po części na tym polega nauka - na odrzuceniu niektórych domysłów, na rzecz zbadanych zjawisk potwierdzających, lub obalających naszą teorię.
  • 0

thewake.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

No to widzę, że nie ma sensu prowadzenia żadnego forum. Skoro każdy ma swoje teorie, to będą sprzeczności - co jedni widzą, drudzy nie widząc, wyśmiewają tych co widza :) Forum jest niczym biblioteka po przemyśleniach i teoriach ludzi. Nie da się dać dowodów czegoś, co widzisz indywidualnie, bo każdy Ci powie "a pewnie ściemniasz bo ja tego nie widzę" ;) heh nc

edit AlienGrey
3.15 Na forum wymagamy używania poprawnej Polszczyzny. Jeśli masz problemy z ortografią korzystaj ze słownika lub przeglądarki, która podkreśla błędnie napisane wyrazy. Na forum nie ma jednak obowiązku stosowania polskich znaków.

Dołączona grafika
  • 0

Ill.

Nawigator

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up
Nie stawiaj się ponad innymi twierdząc, że Ty widzisz, a inni nie. Nie rozumiesz tego jeszcze.

Forum jest niczym biblioteka po przemysleniach i teoriach ludzi, nie dasie dac dowodow czegos co widzisz indywidualnie bo kazdy Ci powie - apewnie sciemniasz bo ja tego nie widze

Nie widzisz indywidualnie, nie myślisz indywidualnie, nie interpretujesz indywidualnie. Przynajmniej nie w całości.
Żaden człowiek nie istnieje osobno. Mimo, iż każdy generuje własną wersję rzeczywistości, to nie są one odizolowane, ale ściśle połączone.
Świat materialny postrzegasz (najprawdopodobniej) tak samo lub bardzo podobnie jak wszyscy inni ludzie, bo korzystamy z tak samo skonstruowanych zmysłów (ale nie zawsze działają idealnie) i w świecie materialnym jesteś w stanie udowodnić (np. pokazać) co tam chcesz (jeśli możesz).
Z przemyśleniami i teoriami jest podobnie jeśli dotyczą świata materialnego.

Jeśli natomiast mówisz o "Miłości jako Prawdzie w najwyższej esencji", to sprawa wygląda inaczej. Nie mówisz wtedy o tworze materialnym, trójwymiarowym, ale o czymś bardziej skomplikowanym i abstrakcyjnym. O ile mówiąc o swoim kocie, możesz go szczegółowo opisać, pokazać zdjęcia albo i samego kota na żywo, to w przypadku pojęć niematerialnych i bardziej abstrakcyjnych nie możesz tak zrobić.

Jednym, chyba najważniejszym powodem dla którego ludzie nie łapą o co może chodzić np. z Absolutną Miłością jest język. Nawet jeśli doświadczysz takiego stanu ogarnięcia Absolutną Miłością i będziesz chciał komuś o tym powiedzieć, to musisz zinterpretować to wielowymiarowe uczucie używając tylko trójwymiarowego języka. Twój opis uczucia staje się wtedy interpretacją, która zawiera wiele zniekształceń i uproszczeń, które są nieodwracalne.
A co robisz potem? Chcesz, aby ludzie uwierzyli Ci i dajesz swój dowód (opis), chcesz do tego, aby odczuli to samo. Nie da się tak, z Twojej interpretacji ludzie nie wyobrażą sobie tego co poczułeś, po pomimo iż opisałeś uczucie wielowymiarowe, ludzie odbierają je jako trójwymiarowe, bo takim je uczyniłeś.
Nie miej zatem pretensji do ludzi, że Ci nie wierzą.
Swoją drogą, język ludzki jest chyba najgorszą droga opisu takich doświadczeń...

Lepszym sposobem opisu takich bardziej wymiarowych i abstrakcyjnych rzeczy jest np. sztuka. To nadal interpretacja trójwymiarowa (lub dwuwymiarowa), ale nie zniekształca tak bardzo i pozwala wyrazić o wiele więcej rzeczy, których słowami się po prostu nie da.
Oczywiście, tu tez nie możesz wymagać od kogoś, by zobaczył coś czego nie dostrzega i nie rozumie...

A tak w ogóle... dlaczego chcesz by ludzie wierzyli w to co Ty im mówisz? Nie wierzysz własnym oczom, intuicji, uczuciom, że potrzebujesz potwierdzenia?

Użytkownik Illurico edytował ten post 15.10.2009 - 14:59

• 1

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A może właśnie po to jest forum, aby spotykać ludzi o zgoła odmiennych zdaniach i mimo, iż nie jest możliwe przekonanie ich do swoich racji (i na odwrót) to jednak "wymiana ciosów" trwa. Czy ktoś z użytkowników zarejestrowałby się na forum klonów czy luster na których wszyscy się nawzajem poklepują po plecach i przyznają sobie rację ? Kto napędzi maszynerie szarych komórek do szukania argumentów, kontrargumentów, ripost etc. jak nie wnikliwy, czasem złośliwy ale na ogół "kumaty" adwersarz ? ;)
  • 0

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

[quote name='thewake' date='13.10.2009 - 15:42' timestamp='1255437746' post='361487']
fajnie ze macie poczucie humoru :) Nikt tez was nie zmusza byscie wierzyli w to co pisze ja badz paru innych uzytkownikow tego forum... Moze powinnismy podzielic forum? na tych ktorzy wiedza, na tych ktorzy proboja osmieszyc tych ktorzy wiedza oraz na tych co chca pozostac obojetni ( sa tylko obserwatorami) i co nic nie wiedza a chca sie dowiedziec ;)[/quote]
Nie widzę sensu w takim podziale forum - chociażby ze względu na to, że już narzucałby pewne poglądy (bo zakłada, że osoba wierząca w zjawiska paranormalne = "wiedząca", a wiedza i wiara to dwie różne rzeczy). Do tego nie rozumiem, dlaczego ktokolwiek miałby rozdzielać sceptyków i "wierzących" - co, czyżby nie podobała ci się krytyka i wytykanie ci tego, że nie masz jakichkolwiek podstaw, aby sądzić, że Nibiru/inne cuda na kiju istnieją?
[quote name='thewake' date='13.10.2009 - 15:42' timestamp='1255437746' post='361487']
nie bedzie wtedy nasmiewania sie i bardzie troche powazniej ....[/quote]
Poważniej? Od kiedy to "kółka wzajemnej adoracji" są poważniejsze niż zwykłe forum?
Btw. Jezeli ciagle jestescie scpetykami jak chcecie zobaczyc cos wiecej korzystajac z klamstw systemu jakim sa mainstremowe media oraz portale ogolnikowe typu onet badz wp oraz wikipedia?[/quote]
Udowodnij, że Wikipedia regularnie podaje fałszywe informacje. W przeciwnym wypadku wychodzę z założenia, że to nie Wikipedia, a ty kłamiesz.
Prawdziwa wiedza pochodzi z wewnatrz nas samych (juz nie raz to mowilem) ale malo kto chce zagladac do swojego wnetrza.[/quote]
Ok, skoro tak, to sugeruję zbudować bombę atomową bazując tylko z "wiedzy w nas samych", czyli bez korzystania nawet z najbardziej podstawowych podręczników fizyki, nie wspominając nawet o planach etc. Powodzenia.
Najpierw pozwiedzajcie siebie zamiast explorowac otoczenie - Swiat jest naprawde dziwnie skonstruowany - starjcie sie go rozgrysc a zobaczycie sami :)[/quote]
Ty natomiast powinieneś zająć się "exploracją" (WTF? Angpolish?) słowników interpunkcji.
Pierwsze slowo jakie ja otrzymalem dla swojej swiadomosci to Przebudzenie. Macie neta, ksiazki szukajcie a znajdziecie.[/quote]
Masz Internet, książki, szukaj a znajdziesz - dowody na to, że Nibiru to hoax.
Mnie ciekawi informacja bodajze 27 pazdziernika Obama ma mowic cos o obcych .. to juz za 2 tyg, nie napalajcie sie gdyz marionetka jezeli mowi o obcych to bedzie to naprawde ogromna operacja skierowana przeciwko Ludzkosci. Pozdrawiam i dziekuje
[/quote]
Masz jakieś dowody, że Obama ma 27 października mówić coś o Obcych? Bo w tym momencie nie mam zielonego pojęcia o tym, czy znalazłeś to w jakichś informacjach prasowych, czy "wyczułeś" (chaos w poście).

[quote name='thewake' date='14.10.2009 - 10:19' timestamp='1255504758' post='361562']
skad zakladasz ze Obama nie jest marionetka? czy uwazam sie za przebudzonego ;) ja tego nie powiedzialem, btw Ty ciagle to sugerujesz uwazajac ze ja sie uwazam skoro nie mowilem nic ze sie uwazam - wiec czemu zakaldasz z gory ze tak uwazam skoro jest calkiem inaczej? zreszta uwazaj sobie jak tam chcesz ;) Milosc za to sie uwazam :)
[/quote]
Pomijając niski poziom posta pod względem gramatyki czy samej treści - cóż, termin "oświecony" w "forumowym" znaczeniu oznacza osobnika, który twierdzi, że poznał jedyną super-mega-hiper-ultra prawdę, przez co/ponieważ jest "bardziej świadomy" niż reszta i tak dalej. Mówiąc prościej, "oświecony" oznacza arogancką jednostkę, która wierzy w większość paranormalnej papki, jaką jej się zaserwuje i, chociaż nie ma dowodów, uważa, że jej poglądy to "absolutna prawda". Taką postawę można zobaczyć po zachowaniu, zaś biorąc pod uwagę treść twoich postów można cię do grona takich "oświeconych" zakwalifikować, podobnie jak radoslawa, muhada, Przema czy ludzi, którzy uważają się za kolejną inkarnację Krystka.

A co do "skąd zakładasz, że Obama nie jest marionetką" - cóż, czyżby stąd, że nie istnieją dowody sugerujące inaczej? Jeśli ktoś by stwierdził, na przykład, że "wokół Ziemi krąży drugi księżyc wielkości Saturna", to wypadałoby, aby podał dowody, a nie na odwrót, czyli "udowodnijcie, że tego księżyca nie ma".

Przy okazji - uważasz się za "miłość"... Cóż, przydałaby ci się miłość do słowników interpunkcji i podręczników gramatyki (albo po prostu do elementarza). xP

[quote name='thewake' date='14.10.2009 - 23:51' timestamp='1255553466' post='361608']
(...);) i tak mozna sobie gadac :)[/quote]
Bardzo dobrze powiedziane jeśli chodzi o twoje posty - tak to możesz sobie gadać. I tylko gadać, bo bez dowodów raczej nikt ci nie uwierzy.
[quote name='thewake' date='14.10.2009 - 23:51' timestamp='1255553466' post='361608']
widzisz musialbys byc mna by zobaczyc czy faktycznie jest tak jak wam opisuje ;)[/quote[
A dlaczego tobą? Jeśli nie masz dowodów na istnienie danych rzeczy, to "bycie tobą" (domyślam się, że chodzi o patrzenie z twojego punktu widzenia, a nie łykanie wszystkich paranormalnych historyjek jak leci) niczego by nie zmieniło - bo dowodów nie masz.
po czesci jestesmy tacy sami - wiec jezeli ja wiem to kazdy moze ale czy tego ktos z was chce? Pewnie wielu chce sie dowiedziec Prawdy[/quote]
Ja już znam Prawdę (bo rozumiem, że dla ciebie "Prawda" to twoje poglądy) : NWO to tylko twór wyobraźni, WTC było "zwykłym" atakiem terrorystycznym, Nibiru nie leci w kierunku Ziemi, bo po prostu nie istnieje, zaś praktycznie wszystkie paranormalne historyjki to hoaxy.

Przy okazji przypominam o czymś takim, jak język polski - nie da się "dowiedzieć prawdy", można ją "poznać".
- to powiem wam tak ze nie wazne jest nibiru,ufo,9/11, i mase innych wiadomosci...[/quote]
Nieważne pisze się razem. I skoro jest takie nieważne, to po co w ogóle zawracasz sobie głowę tymi rzeczami i tak zajadle (co nie znaczy skutecznie) bronisz tego typu tez?
Liczy sie Milosc bo Milosc to PRAWDA w najczystszej esencji.[/quote]
Do tej pory wydawało mi się to niemożliwe, jednak ty zmieniłeś mój sposób postrzegania forów: po raz pierwszy w historii zobaczyłem zdanie, które ma ujemny poziom treści. Prawa pisarskiej fizyki zostały złamane, gratulacje.

A ja ci na to: Liczy się Czajniczek, bo Czajniczek to Prawda w najczystszej esencji. <-- czyli: zdanie równie sensowne, co twoje
Co do informacji - wszytsko co nas otacza i to z czego jestesmy zbudowani to informacje - w sensie komputerow bylby to kod binarny w postaci zer i jedynek, w matrixowskim swiecie sa ta impulsy elektryczne odpowiednio spolaryzowane ale co najlepsze - kazda czastka posiada pelna kopie calego systemu ;)[/quote]
Nie za bardzo rozumiem co to ma wspólnego z... Czymkolwiek. Aha, i skoro każda cząstka posiada pełną kopię całego systemu, to sugeruję poszukać planów konstrukcyjnych Boeinga 747 na kamieniu znalezionym na plaży. Albo na ciastku. xP

Zaraz beda jazdy ze offtop ale to takze tyczy sie nibiru... Mamy specow od oobe wiec czemu nie zajrza na astral i nie zobacza czy nibiru sie zbliza?[/quote]
Cóż, głównie ze względu na to, że nie potrzeba speców od OOBE. Gdyby Nibiru znajdowało się w Układzie Słonecznym, to najprawdopodobniej już dawno byłoby widoczne za pomocą amatorskich teleskopów... A jednak nie ma tysięcy doniesień o odkryciu "nowej planety".

Poza tym - a nawet, gdyby spece od OOBE powiedzieli, że to widzieli - to co z tego? Jeśli nie byliby tego w stanie udowodnić, to nie istniałyby racjonalne podstawy, aby w to wierzyć, bo mogą kłamać, mogli mieć halucynacje, mogli to sobie po prostu wyobrazić etc.
Jezeli uda mi sie wyjsc po za cialo opisze wam co zobacze.[/quote]
Ok, a będziesz w stanie udowodnić, że to, co widziałeś, to prawda (czytaj: że nie kłamiesz) albo że nie były to niezwykle realistyczne halucynacje/wyobrażenia?
Mamy napewno pare osob ktore mialy sny-wizje sny-prorocze, wizje przypadkowe...
[/quote]
Jacy "my"? I jakie wizje? I co mają wizje wspólnego z Nibiru, oprócz ludzi, którzy twierdzą, że widzieli je w "wizjach" (i których stwierdzenia można równie dobrze wyrzucić do śmietnika, bo nie mają dowodów je popierających)?

[quote name='thewake' date='15.10.2009 - 15:36' timestamp='1255610163' post='361649']
no to widze ze nie ma sensu prowadzenia zadnego forum[/quote]
To w takim razie co tu jeszcze robisz?
[quote name='thewake' date='15.10.2009 - 15:36' timestamp='1255610163' post='361649']
skoro kazdy ma swoje teorie to beda sprzecznosci - co jedni widza drudzy nie widzac wysmiewaja tych co widza :)[/quote]
Śmiem twierdzić, że po stronie "sceptyków" znajduje się najpotężniejsza broń, jaka do tej pory powstała - dowody, a raczej ich brak/metodologia naukowa. Śmiem zatem twierdzić, że "teorie" sceptyków i teorie osób wierzących w rzeczy paranormalne nie są równorzędne - bo jeśli na coś nie ma dowodów, to równie dobrze może to być zwykłe kłamstwo (i tak bardzo często jest).
Forum jest niczym biblioteka po przemysleniach i teoriach ludzi, nie da sie dac dowodow czegos co widzisz indywidualnie bo kazdy Ci powie - a pewnie sciemniasz bo ja tego nie widze ;) heh nc
[/quote]
Jeśli nie jesteś w stanie czegoś udowodnić, to nie masz racjonalnych podstaw, aby sądzić, że to coś istnieje. Jeśli nie masz racjonalnych podstaw, to jest to wiara. Jeśli istnieją dowody obalające to, w co "wierzysz" (czyli na przykład nie uderzenie Nibiru w 2003 roku, tak jak to miało być według osoby, która wymyśliła tą planetę), to jest to nie wiara, a najzwyklejsza w świecie... Łatwowierność? Fanatyzm? Nienachalna inteligencja? Coś w ten deseń.
  • 1

Nath.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powoli zaczynam czuć się jak na kazaniu w kościele:
Jam jest Jedyny, Widzący a wy marni ludzie wątłej wiary zginiecie jak o Ziemię uderzy Nibiru! Jam jest Prawdziwy i okaże wam Miłość jako jedyną Prawdę. Wierzcie w to co Ja, a Zbawienia dostąpicie!
Proszę, poczytaj co piszesz.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych