Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muhad bo co poniektórym sceptykom z Naszego forum Planeta X musiałaby spaść prosto na głowę,żeby w nią uwierzyli ;)

Jeśli ktoś uważa,że naukowcy z Harvardu ustalają jej położenie bo nudzi im się w pracy,to pozostaję taką osobę pozdrowić i życzyć dalszej wytrwałości do trwania w stanie niewiedzy.
  • 0

#1082 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Według mnie Nibiru to Wenus, która w przeszłości wtargnęła wgłąb US.
Tutaj można się zapoznać z analizą różnych mitów na ten temat.

Natomiast co do "rewelacji" Muchada i innych zwolenników Nibiru - rację przyznaję sceptykom.
Powód jest prosty - jestem świadom ilości astronomów-amatorów na całym świecie i ich udziału w odkrywaniu tajemnic nieba.

Na koniec takie pytanie do zwolenników Nibiru - nie znudziło się Wam wklejanie coraz to nowych filmików z zapowiedziami pojawienia się tej planety na naszym nieboskłonie, czekanie aż się nic nie wydarzy i wklejanie następnych podobnych rewelacji, często z tych samych kanałów filmowych?

pozdrawiam
  • 3

#1083 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Masz rację Radku, dlatego póki nie pojawią się jakieś konkretniejsze informację ja odpadam z tematu.
  • 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Prędko się pewnie nie pojawią, a jak już to w tym samym kontekście co do tej pory : Żarty w stylu wklejania zdjęć z balonami , halo słoneczne itp.

Ciekawi mnie obszerność tego tematu że aż stworzone jest pod niego podforum....

No ale z tego co widzę to są nawet takie osoby, które wierzą w to całe Nibiru i jarają się każdą kropką na niebie...
  • 0

#1085 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Żebyś się kiedyś nie zdziwiła. Nie lekceważyłbym możliwości istnienia jakiegoś karła tuż za plutonem a wokół niego planet. Puste miejsce w układzie naszym, w którym jest tylko pas asteroid może być tego wynikiem, że dwie planety się tam zderzyły. Nadmierny sceptycyzm wobec takich możliwości też jest zbędny, a jak wiemy w żadną skrajność nie powinno się popadać.

Użytkownik Muhad edytował ten post 01.02.2011 - 15:35

• 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

Żebyś się kiedyś nie zdziwiła. Nie lekceważyłbym możliwości istnienia jakiegoś karła tuż za plutonem a wokół niego planet.

tylko widzisz karzeł z planetami to już nie jedna duża planeta "skrzydlata" itp, nie wykluczam bytów innych, ale całe masy różniących się i przeczących sobie teorii na temat istnienia planety Nibiru...

co do skrajności tak jak mówiłam :

No ale z tego co widzę to są nawet takie osoby, które wierzą w to całe Nibiru i jarają się każdą kropką na niebie...

• 0

#1087 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Weź pod poprawkę to ile wiemy a czego nie wiemy w zależności od tego ile nam mówią i czy mówią o wszystkim. Jeśli nas informują rzetelnie tak jak w przypadku Zalewanej Indonezji, Filipin, Malezji i o prawdopodobnym zagrożeniu zalania wybrzeży Indii i dalszego w Australii, to ja za taką rzetelność podziękuję.
  • 2

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Luuudzie, a wy dalej ciągniecie ten temat?
Pamiętam jak dwa lata temu taka sama rozmowa tutaj się rozgrywała, tylko tam było że 'Nibiru to już tuż-tuż naszej Ziemi jest i destrukcję niesie'.

Hm...

Destrukcji nie ma, Nibiru też nigdzie nie widać (oprócz kilku śmiesznych fotek z odblaskami) więc naprawdę nie wiem o czym mowa. Niektórzy się dziwią sceptycyzmowi- no ale kurde, jak tu nie być sceptykiem, skoro wszystkie 'informacje' jakie pojawiają się na ten temat są g... ekhem.... niewiele warte i jak dotąd żadna nie została potwierdzona. Tylko entuzjaści tej teorii co jakiś czas podciągają różne rzeczywiste obiekty pod coś, co chcieliby żeby istniało.

Ja proponuję poczekać z kontynuacją tej dyskusji do momentu, kiedy cokolwiek na temat tego mitu zostanie potwierdzone w 100% (chyba że i przebrzydli naukowcy/politycy/wojskowi jak zwykle ukryją przed nami prawdę <ironia, jakby ktoś nie załapał>). Bo rozmowa tutaj jest w zasadzie o niczym. O iluzji. O bajce. Legendzie.

Użytkownik harap edytował ten post 01.02.2011 - 21:24

• 1

#1089 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Ja proponuję poczekać z kontynuacją tej dyskusji do momentu, kiedy cokolwiek na temat tego mitu zostanie potwierdzone w 100% (chyba że i przebrzydli naukowcy/politycy/wojskowi jak zwykle ukryją przed nami prawdę <ironia, jakby ktoś nie załapał>). Bo rozmowa tutaj jest w zasadzie o niczym. O iluzji. O bajce. Legendzie.

Harap, tak chętnie jak chcą pokazać tragedię Indonezji ?? Jeśli mają takie podejście do wszystkiego, to Ty nie dowiesz się o niczym, co oni będą już wiedzieli od 50 lat, chyba że Ci wcześniej coś na głowę spadnie albo coś zaświeci. Taką mamy rzeczywistość.
  • 0

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Muhad, nie musi spaść mi na głowę, wystarczy że panowie astronomowie powiedzą ' o f**k, to naprawdę istnieje i właśnie na nas leci!' :)

A tak całkiem serio, to jest taka sama sytuacja jak z rokiem 2012. Też fantaści dorobili tutaj całą teorię na temat końców świata/przemian/innych-tajemniczych-wydarzeń, a to po prostu kalendarz się skończył.

Z Nibiru jest tak samo- gdzieś tam w mitologii pojawił się jakiś krążek ze skrzydłami i już zrobiono z niego planetę i nawet umiejscowiono w naszym układzie słonecznym. Cóż z tego, ze nikt jej tam nie widział- pseudonaukowcy wydali książkę, na której zarobili, twórcy fejków się podjarali bo ich 'prace' znalazły się w centrum zainteresowania- i wszyscy są hepi. Takie jest moje zdanie.
  • 1

#1091 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Dostałem od kogoś link z tym filmem. Na filmie gość pokazuje jakieś obiekty, które są ogromne i bardzo dziwne.
Czy ktoś może to wyjaśnić racjonalnie? Żeby było jasne, nie twierdzę że to jest Nibiru, czy coś podobnego. Może to statki obcego pochodzenia?

• 1

bullik.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zdecydowanie nie jestem sceptykiem, ale to na filmie to jakies mglawice, pyl.. nic stalego
  • 0

#1093 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Jesteś pewny, że tak wyglądają mgławice lub pył?
  • 0

bullik.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie jestem ekspertem od interpretacji kosmosu, wrecz daleko mi do tego, ale tak to mi wlasnie wyglada.. przypomina chmury gazu i do tego przeswituje, czyli nie ma stalej konsystencji.

Ja nie wierze w UFO, ja WIEM za istnieje i odwiedza nasza planete, ale TO akurat to jakas farsa..

Użytkownik bullik edytował ten post 03.02.2011 - 13:17

• 0

#1095 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Ja nie widzę, by coś prześwitywało. Są różne kształty koła z dziurką i te dziwne podłużne ślimaki, ale żeby prześwitywały? Nie dostrzegam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych