Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Czy nie należy tego traktować jako ichniej mitologii? Raczej ciężko uwierzyć, że tyle lat panowania, a dowodów na istnienie cywilizacji (bardziej rozwiniętej niż jaskiniowcy) sprzed tych 200 000 lat jakoś nie widać. No i jak przekazywano te informacje o panowaniach potomnym? Bo i zapisków na tablicach starszych niż parę tysięcy lat nie uświadczymy, ale co ja gupi wiem... Po prostu ciekaw jestem, kto i jak ustalił te panowanie.
  • 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gwiazda Śmierci (Death Star) w drodze ku Ziemi?

Jako nie znającemu się na astronomii, trudno ocenić mi czy poniższe nagranie przedstawia autentyczne ciało niebieskie, czy też jest dezinformacją. Autor twierdzi, że obserwuje obiekt od 3 miesięcy – zwiększył on rozmiar dwukrotnie – czyli zbliża się do Ziemi. Towarzyszy mu ponoć satelita, który może być słynnym Nibiru (). Niestety, nie znalazłem na ten temat innych informacji, dlatego zamieszczam link z rezerwą. Trudno jednak byłoby podejrzewać, że astronom – amator z mało popularnym kanałem YouTube miałby być źródłem dezinformacji. Obejrzyjcie sami to nagranie i oceńcie. Obiekt Może mieć rozmiar kilkakrotnie większy od Jowisza!

Komentarze pod nagraniami są raczej alarmujące. Nawiązują do zwiększonej aktywności sejsmicznej, szczególnie do ukrywanego przed opinią publiczną wczorajszego trzęsienia w Yellowstone o mocy 4,6 w skali Richtera. Oto opis jaki jcaterra zamieścił pod nagraniem:
/niestety, tylko po ang./

I’ve been monitoring this dark planetary object for over 2-3 months now, and I have discovered it is now much larger in size! This inbound planetary object can possibly explain the growing numbers of earthquakes over the past year. Just today, we’ve had 2 major Earthquakes in the upper 6 range in Chile, and on 2/10/11, we had a 6.7 and 6.8 EQ’s near Indonesia.
Please download the data for yourselves to confirm (Stereo HI1 Behind) telescope all in 1024×1024 resolution.
http://stereo.gsfc.n.../cgi-bin/images
If you want to see the closer zoomed in view of this dark object please see this addendum video…
URGENT!!! A Closer Look – Dark Planetary Object (you will see a smaller object orbiting it)

Dark Planetary Object Update – Jan 10, 2011

http://www.space.com...y-suggests.html
Nicknamed „Nemesis” or „The Death Star,” this undetected object could be a red or brown dwarf star, or an even darker presence several times the mass of Jupiter. An „invisible star” responsible for the extinction of dinosaurs may be circling the Sun and causing comets to bombard the Earth, scientists said.
http://astrobiology....-about-nemesis/
Is our Sun part of a binary star system? An unseen companion star, nicknamed „Nemesis,” may be sending comets towards Earth. Throughout history, such impacts could have had a profound effect on the evolution of the biosphere by causing regular mass extinctions. If Nemesis exists, NASA’s new WISE telescope should be able to spot it.
The brown dwarf — up to five times the size of Jupiter — could be to blame for mass extinctions that occur here every 26 million years.
The star — nicknamed Nemesis by NASA scientists — would be invisible as it only emits infrared light and is incredibly distant. Nemesis is believed to orbit our solar system at 25,000 times the distance of the Earth to the Sun. As it spins through the galaxy, its gravitational pull drags icy bodies out of the Oort Cloud — a vast sphere of rock and dust twice as far away as Nemesis. These „snowballs” are thrown towards Earth as comets, causing devastation similar to the asteroid that wiped out the dinosaurs 65 million years ago.

Link :

http://monitorpolski...rodze-ku-ziemi/
  • 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawe, później napiszę tłumaczenie bo tekst jest prosty do zrozumienia.
  • 0

#1114 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Również widziałem te nagrania. Tu nie mam mowy o jakimś błędzie, bo widać ten ciemny obiekt za każdym razem. Jest duży, nawet bardzo duży. Czyżby to miało wpływ na wariacje pola a za wariacją skutki globalnych katastrof? Myślę, że coś może być na rzeczy, aczkolwiek co do Nibiru i tym podobnych obserwacji zdania są podzielone. Może i słusznie, ale kto wie. W moim temacie pokazałem na jakich głębokościach są wstrząsy, nawet do 300km w głąb ziemi. Warto się nad tym zastanowić.
  • 1

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I’ve been monitoring this dark planetary object for over 2-3 months now, and I have discovered it is now much larger in size! This inbound planetary object can possibly explain the growing numbers of earthquakes over the past year. Just today, we’ve had 2 major Earthquakes in the upper 6 range in Chile, and on 2/10/11, we had a 6.7 and 6.8 EQ’s near Indonesia.
Please download the data for yourselves to confirm (Stereo HI1 Behind) telescope all in 1024×1024 resolution.
http://stereo.gsfc.n.../cgi-bin/images
If you want to see the closer zoomed in view of this dark object please see this addendum video…

Monitorowałem ten czarny obiekt przez 2-3 miesiące, odkryłem, że przez ten czas bardzo się powiększył ! Ten obiekt może tłumaczyć zwiększającą się ilość trzęsień ziemi w ostatnim roku. Tylko dzisiaj mieliśmy 2 duże trzęsienia ziemi większe niż 6 w skali richtera w Chile, oraz dnia 2/10/11 (chyba jest tutaj błąd i powinno być 10/2/11) mieliśmy wstrząsy o mocy 6.7 oraz 6.8 w Indonezji.
Proszę ściągnąć dane i ocenić samemu (Sonda Stereo HI1 Behind) w rozdzielczości 1024x1024.
(link)
Jesli chcesz zobaczyć przybliżony obiekt proszę obejrzeć film zamieszczony nizej.

The star — nicknamed Nemesis by NASA scientists — would be invisible as it only emits infrared light and is incredibly distant. Nemesis is believed to orbit our solar system at 25,000 times the distance of the Earth to the Sun. As it spins through the galaxy, its gravitational pull drags icy bodies out of the Oort Cloud — a vast sphere of rock and dust twice as far away as Nemesis. These „snowballs” are thrown towards Earth as comets, causing devastation similar to the asteroid that wiped out the dinosaurs 65 million years ago.

Gwiazda - nazwana przez NASA "Nemesis" - moze być niewidzialna ponieważ emituje jedynie światło podczerwone i jest niesamowicie daleko(obiekt). Nemesis jest na przypuszczalnej orbicie wielkości (odlegóści) mającej 25 tysięcy długości mierzonej od Ziemi do słońca (odległość Ziemi od słońca=1AU). Przemieszczając się przez galaktykę powoduje przyciąganie w swoją stronę ciała lodowe z "Chmury Oorta" - (tłumaczenie co to jest "oort cloud") rozległa sfera skał i pyłu o wielkości większej niż orbita Nemesis. Te "kulki śnieżne" są wystrzeliwane w stronę Ziemi jako komety, powodując podobne zniszczenia jakie wyrządziła asteroida która była przyczyną wyginięcia dinozaurów 65 mln lat temu.

Użytkownik shortez edytował ten post 14.02.2011 - 11:13

• 2

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Monitorowałem obiekt przez ostatnie 15 minut, co odkryłem?

http://stereo.gsfc.n...32901_s4h1B.jpg
http://stereo.gsfc.n...00901_s4h1B.jpg
http://stereo.gsfc.n...11801_s7h1B.jpg

skubane, szybkie jest te Nemezis, żeby po 40 minutach nagle się pojawić, a po kolejnym dniu już prawie zniknęło :/

Jaka wielka szkoda, że kolejny amator szuka planet i spisków w artefaktach.

Użytkownik xyz8472 edytował ten post 14.02.2011 - 12:01

• 1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sądzę,że informację, którą poniżej zamieszczam, przekona sceptyków,że Nibiru istnieje :

aukowcy odkryli nową planetę w układzie słonecznym.

Jak to możliwe, że dotąd nie zorientowano się, że w obrębie naszego Układu Słonecznego znajduje się planeta czterokrotnie większa od Jowisza? – o potencjalnym odkryciu kolejnej planety w naszym układzie donosi The Independent.

Spór dotyczący ilości planet w Układzie Słonecznym trwa już od kilku lat, jednak jego głównym bohaterem był maleńki Pluton – ostatnia, jak sądzono, planeta krążąca wokół Słońca. Część astronomów wykluczyła go z tego grona, uznając, że Pluton ma zbyt niewielkie rozmiary, by nosić miano „pełnoprawnej” planety i zdegradowano go do „planety karłowatej”.

Teraz czeka nas kolejne kosmiczne zamieszanie. Naukowcy twierdzą, że w naszym układzie planetarnym jest jeszcze jedna planeta, w dodatku czterokrotnie większa od Jowisza. Jak to możliwe, że dotąd nie zauważono takiego olbrzyma?

Profesorowie John Matese i Daniel Whitmire z University of Louisiana wiedzą o jego istnieniu od ponad pół roku. Pierwsze sygnały wskazujące na to, że wokół Słońca wędruje jeszcze jedno ciało, uzyskali w kwietniu 2010 roku za pośrednictwem teleskopu WISE, należącego do NASA. Opracowanie zgromadzonych danych zajmie im co najmniej dwa lata, wtedy to będą mogli z całą pewnością potwierdzić obecność dziewiątej planety Układu Słonecznego.

Znajduje się ona w obrębie tzw. Obłoku Oorta, 15 tys. razy dalej niż Ziemia od Słońca, 375 razy dalej niż Pluton. To właśnie jej przeogromna orbita sprawiła, że nie została wcześniej odkryta. Obłok Oorta jest bardzo trudny do badania, ponieważ jest zbiorem miliardów planetoid i różnej wielkości okruchów, lodu i gazów. Mimo to Matese i Whitmire sądzą, że udało im się odnaleźć w tej kosmicznej zbieraninie, niezwykły okaz – ogromną gazową planetę.

Mimo że nie uzyskano jeszcze konkretnych danych, profesor Matese spekuluje na podstawie warunków panujących w Obłoku Oorta, że planeta może składać się głównie z wodoru i helu, mieć temperaturę około -70 stopni Celsjusza, posiadać pierścienie podobne do Saturna, a może nawet własne księżyce.

Jedna z hipotez mówi, że planeta ta mogła powstać pierwotnie w obrębie innego układu planetarnego i zostać wciągnięta do naszego silnym oddziaływaniem Słońca. W pewnym stopniu potwierdza to istniejące przypuszczenia, że Układ Słoneczny tak naprawdę ma charakter binarny – w jego skład wchodzą dwie gwiazdy: Słońce i Nemesis, która znajduje się za Obłokiem Oorta, a więc poza naszym zasięgiem widzenia. Jest to jednak bardzo wątpliwa teoria.

Nowo odkryty obiekt nazwano wstępnie "Tyche" od imienia greckiej bogini patronki miast i opiekunki jego mieszkańców. Tyche, dbająca o pomyślność i szczęście obywateli, była siostrą złowrogiej Nemesis, zsyłającej zemstę.

Matese i Whitmire w swojej publikacji próbują dowieść, że istnienie Tyche może tłumaczyć niewyjaśnione dotąd anomalie w torze ruchu komet długookresowych. Najprawdopodobniej to właśnie ten gazowy olbrzym zakrzywiał ich trajektorię. Gdy ich przypuszczenia się potwierdzą, Międzynarodowa Unia Astronomiczna będzie musiała rozważyć włączenie do Układu Słonecznego kolejnej planety i nadać jej oficjalną nazwę. Jeśli w tym czasie uzyskamy jeszcze jakieś informacje dotyczące Nemesis, nasze pojęcie o najbliższym sąsiedztwie Ziemi może gruntownie się zmienić.

Źródło: www.odkrywcy.pl

Linki :

http://newworldorder...ie słonecznym.

http://www.sfora.pl/...onecznym-a29221
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie Armstrong założył nowy temat na forum.

Także uważam, że należy to łączyć z Nibyru... Naprawdę sam nie mogę w to uwierzyć
  • 0

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Także uważam, że należy to łączyć z Nibyru... Naprawdę sam nie mogę w to uwierzyć

Eeee nie bałdzzo ;-) Pan Wie Wszystko już to wytłumaczył ;-)

Wracając do tematu, coraz więcej informacji, coraz więcej faktów, coraz więcej rzeczowych dowodów ! Z sceptyka w tym temacie zamieniłem się na osobę hmm... "szukającą", tak na prawdę nie wiem co o tym wszystkim sądzić, gdzie jest równowaga miedzy tymi wszystkimi danymi. Z jednej strony filmowcy chcą przystosować ludzkość do końca świata, z drugiej strony takich końców było już wiele. Wiem ! Internet, ostatnia opoka wolnych informacji, ale skoro można wciskać całemu światu i to wszędzie głupoty. Można robić to również w internecie ! Jest jeden namacalny dowód który przemawia za wszystkimi teoriami spiskowymi... kasa... kasa... kasa... prawie wszyscy na ziemi jesteśmy jej niewolnikami, a to co dzieje się w ostatnich latach tylko to potwierdza. Dzisiaj prawie każdy związany jest z państwem przez bank, mieszkanie na kredyt, auto na kredyt, życie na kredyt, a Ty pracuj, nie pytaj, musisz zarobić na to wszystko !
W podsumowaniu, świetna technika żeby nie szukać odpowiedzi na nurtujące pytania, żeby przestać patrzyć w gwiazdy...

Użytkownik ultimate2000 edytował ten post 15.02.2011 - 21:29

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kiedyś hipotezą było, że Ziemia krąży wkoło słońca. Także... I w jednym i w drugim przypadku (sceptycyzm&optymiz) nie mówmy hop zanim nie skoczymy.
  • 0

#1121 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Jednak wiemy coś na pewno. Nie możemy wykluczyć ze stu procentową pewnością, że podobne planety nie istnieją w obrębie naszego układu planetarnego. Bardzo dobry artykuł moim zdaniem. Pomimo tego, że opiera się na hipotezach jest wart uwagi i dalszego śledzenia.
  • 0

ultimate.

Animam debeo !

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wracając do tematu, coraz więcej informacji, coraz więcej faktów, coraz więcej rzeczowych dowodów !

Faktów ?? rzeczowych dowodów ?? Dla mnie to ciągłe hipotezy założenia itp... przeczytaj temat założony przez Armstronga, pisze że to tylko na razie hipotezy. Nie ma potwierdzonych dowodów.

Koleżanko, czytaj ze zrozumieniem o czym piszę ! Nie odnosiłem się do tematu Amstronga.
  • 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Eeee nie bałdzzo ;-) Pan Wie Wszystko już to wytłumaczył ;-)

Wracając do tematu, coraz więcej informacji, coraz więcej faktów, coraz więcej rzeczowych dowodów ! Z sceptyka w tym temacie zamieniłem się na osobę hmm... "szukającą", tak na prawdę nie wiem co o tym wszystkim sądzić, gdzie jest równowaga miedzy tymi wszystkimi danymi. Z jednej strony filmowcy chcą przystosować ludzkość do końca świata, z drugiej strony takich końców było już wiele. Wiem ! Internet, ostatnia opoka wolnych informacji, ale skoro można wciskać całemu światu i to wszędzie głupoty. Można robić to również w internecie ! Jest jeden namacalny dowód który przemawia za wszystkimi teoriami spiskowymi... kasa... kasa... kasa... prawie wszyscy na ziemi jesteśmy jej niewolnikami, a to co dzieje się w ostatnich latach tylko to potwierdza. Dzisiaj prawie każdy związany jest z państwem przez bank, mieszkanie na kredyt, auto na kredyt, życie na kredyt, a Ty pracuj, nie pytaj, musisz zarobić na to wszystko !
W podsumowaniu, świetna technika żeby nie szukać odpowiedzi na nurtujące pytania, żeby przestać patrzyć w gwiazdy...

Kolego to ty nie zrozumiałeś po 1 cytowałeś tekst o temacie armstronga po drugie nie chodzi mi głównie o niego bo kilka postów wyżej jest napisane dokładnie to samo tylko o to że żadnych dowodów nie ma!! piszesz wracając do tematu temat jest o Nibiru itp. a podaj mi jakiś dowód na istnienie tego typu obiektu jak mówiłam hipotezy hipotezy i hipotezy. W takich wypadkach należy czekać na rozwój sprawy a nie wychylać się z tekstem że mamy niezbite dowody.

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 15.02.2011 - 22:17

• 0

ultimate.

Animam debeo !

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kiedyś hipotezą było, że Ziemia krąży wkoło słońca. Także... I w jednym i w drugim przypadku (sceptycyzm&optymiz) nie mówmy hop zanim nie skoczymy.

Może przeczytałem to na forum, może nie, nie pamiętam...

Dwóch naukowców z obcej planety patrzy przez teleskop na piękną trzecią od gwiazdy planetę... po zakończonej analizie chemicznej atmosfery stwierdzają...
zbyt duże stężenie tlenu aby mogło być tam życie...

shortez - to tylko na potwierdzenie o czym mówisz

Użytkownik ultimate2000 edytował ten post 16.02.2011 - 07:37

• 0

Maczu Pikczu.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy już było, ale daję linka:
http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

Coś ruszyło, już nawet media masowe przygotowują nas na Nibiru :)) Swoją drogą pamiętam jak około 10 lat temu mówiło się o odkryciu nowej planety, większej od Jowisza. Niedługo potem sprawa ucichła, dziwne...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych