No i właśnie to była 27 lat temu wtedy była nieco słabsza technika a po drugie nie było to nagłośnione, mój wujek jest byłym podpułkownikiem i również interesuje i interesował się całe życie astronomią mieszka daleko i niestety nie mogę z nim często porozmawiać, ale pamiętam że poruszyłam kiedyś temat tego typu planet, facet ma 70 lat więc wie trochę o życiu, pamiętam w jego domu taką piękną sfere armiralną zawsze chciałam taką mieć
. Ale do rzeczy : Być może było to coś w rodzaju Gliese.. jest a potem jej nie ma. Kiedyś też były teorie za, którymi murem stało wielu ludzi i pojawił się taki Kopernik i wszystko obalił.
A ja chcę informacje z teraz a nie 27 lat temu jakby były takie rzetelne to weszły by w życie codzienne, a jakoś mówi się cały czas o stałym komplecie planet... Dlaczego tak jest dlaczego poszło to w piach hmm?
Aha ten tekst jest ze strony : http://planet-x.150m.com/index.html
... hmm...
Primo:27 lat temu mielismy w kraju głęboki komunizm ze stanem wojennym włącznie,myslisz że media radzieckiego satelity donosiłyby o odkryciu dokonanym przez agencję kosmiczną przeciwnika?
Secundo:Jeżeli 27 lat temu technika stała na niższym poziomie to dlaczego przebąkuje się teraz o istnieniu tej planety,co tylko potwierdza doniesienia prasowe sprzed ponad ćwierć wieku?
I tertio:Na podanej stronie znajduje się skan artykułu z The Washington Post,umieszczony tam jako dowód istnienia reportażu,z nazwiskami wypowiadających się ówcześnie pracowników NASA oraz dziennikarza który pisał notkę.Jeżeli chcesz bardziej oficjalne źródło to nic prostszego,napisz maila do gazety,na
[email protected]poproś o potwierdzenie prawdziwości artykułu,i sama się przekonaj:)