Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@ up

No właśnie i to próbuje cały czas delikatnie powiedzieć ale hmm nawet widzę moje posty znikają nie wiadomo czemu ? :o , nie ważne. Trzeba spojrzeć trzeźwo na prawdę i ocenie wszystkie za i przeciw jeśli ma się choć trochę pojęcia o astronomii a zazwyczaj tego tematu podejmują się laicy, którzy biorą informację od następnych laików - udających uczonych.. To nie jest tak że na Odkrywcy.pl zrobią poruchawe że Nibiru istnieje... Tylko poszukać w wielu źródłach tak jak ja to robiłam i nic z tego. Jak powiedział Indoctrine

Fakty są takie, że BYĆ MOŻE znajduje się jakiś spory odkurzacz na peryferiach US, w odległości olbrzymiej, znacznie dalej niż Pluton.

No i tak jest a czy występuje Tyche , nibiru czy nemesis tego nie wiemy a na pewno nie my, którzy nie mamy możliwość wgłębienia się w tę sprawę. Bardzo bym chciała to zbadać ale czym lornetką?? Musimy mieć cierpliwość i czekać aż słowa potencjalne możliwe prawdopodobne - zamienią się w PEWNE .

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 18.02.2011 - 10:51

• 1

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeszcze raz podkreślę zatem fragment artykułu sprzed ponad 27 lat który już przytoczyłem:

A heavenly body possibly as large as the giant planet Jupiter and possibly so close to Earth
that it would be part of this solar system has been found in the direction of the constellation
Orion by an orbiting telescope aboard the U.S. infrared astronomical satellite.

Tu nie ma mowy o spekulacjach czy przypuszczeniach,tu źródła bezpośrednio w NASA stwierdzają odkrycie obiektu o wielkości Jowisza i na tyle bliskiego aby być częścią Układu Słonecznego;odkrycie przez teleskop operujący w podczerwieni(a zatem zdolny do wykrycia obiektów niewidocznych przez teleskop optyczny)umieszczony na orbicie okołoziemskiej.

Tu nie ma słów "gdyby" ani "być może".To proste stwierdzenia odkrycia naukowego.
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No i właśnie to była 27 lat temu wtedy była nieco słabsza technika a po drugie nie było to nagłośnione, mój wujek jest byłym podpułkownikiem i również interesuje i interesował się całe życie astronomią mieszka daleko i niestety nie mogę z nim często porozmawiać, ale pamiętam że poruszyłam kiedyś temat tego typu planet, facet ma 70 lat więc wie trochę o życiu, pamiętam w jego domu taką piękną sfere armiralną zawsze chciałam taką mieć :D. Ale do rzeczy : Być może było to coś w rodzaju Gliese.. jest a potem jej nie ma. Kiedyś też były teorie za, którymi murem stało wielu ludzi i pojawił się taki Kopernik i wszystko obalił.

A ja chcę informacje z teraz a nie 27 lat temu jakby były takie rzetelne to weszły by w życie codzienne, a jakoś mówi się cały czas o stałym komplecie planet... Dlaczego tak jest dlaczego poszło to w piach hmm?

Aha ten tekst jest ze strony : http://planet-x.150m.com/index.html
... hmm...

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 18.02.2011 - 11:58

• 1

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i właśnie to była 27 lat temu wtedy była nieco słabsza technika a po drugie nie było to nagłośnione, mój wujek jest byłym podpułkownikiem i również interesuje i interesował się całe życie astronomią mieszka daleko i niestety nie mogę z nim często porozmawiać, ale pamiętam że poruszyłam kiedyś temat tego typu planet, facet ma 70 lat więc wie trochę o życiu, pamiętam w jego domu taką piękną sfere armiralną zawsze chciałam taką mieć :D. Ale do rzeczy : Być może było to coś w rodzaju Gliese.. jest a potem jej nie ma. Kiedyś też były teorie za, którymi murem stało wielu ludzi i pojawił się taki Kopernik i wszystko obalił.

A ja chcę informacje z teraz a nie 27 lat temu jakby były takie rzetelne to weszły by w życie codzienne, a jakoś mówi się cały czas o stałym komplecie planet... Dlaczego tak jest dlaczego poszło to w piach hmm?

Aha ten tekst jest ze strony : http://planet-x.150m.com/index.html
... hmm...

Primo:27 lat temu mielismy w kraju głęboki komunizm ze stanem wojennym włącznie,myslisz że media radzieckiego satelity donosiłyby o odkryciu dokonanym przez agencję kosmiczną przeciwnika?

Secundo:Jeżeli 27 lat temu technika stała na niższym poziomie to dlaczego przebąkuje się teraz o istnieniu tej planety,co tylko potwierdza doniesienia prasowe sprzed ponad ćwierć wieku?

I tertio:Na podanej stronie znajduje się skan artykułu z The Washington Post,umieszczony tam jako dowód istnienia reportażu,z nazwiskami wypowiadających się ówcześnie pracowników NASA oraz dziennikarza który pisał notkę.Jeżeli chcesz bardziej oficjalne źródło to nic prostszego,napisz maila do gazety,na

[email protected]

poproś o potwierdzenie prawdziwości artykułu,i sama się przekonaj:)
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Znowu to primo i secondo... no niee :D

Mnie chodzi o to dlaczego teraz tego nie ma w życiu, rozumiesz nikt o tym nie mówi i dlaczego skoro kiedyś było potwierdzone teraz nie ma swojego miejsca w astronomicznej układance?

Chciałabym obudzić się i spojrzeć na notkę taką rzetelną z 2011 albo dalej : Tak mamy kolejną planetę : potwierdzone.
Na to czekam. Bo teraz nic nie jest pewne no.....
  • 1

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie chodzi o to dlaczego teraz tego nie ma w życiu, rozumiesz nikt o tym nie mówi i dlaczego skoro kiedyś było potwierdzone teraz nie ma swojego miejsca w astronomicznej układance?

A to jest akurat bardzo dobre pytanie.

Może postanowiono najpierw przyjrzeć się dokładnie temu obiektowi,może ma on jakieś parametry które nie powinny zostać upublicznione,może ktoś się z jego odkryciem poczuł niewygodnie,może wstyd było przyznać że współczesna wiedza astronomiczna dopiero raczkuje w porównaniu z częścią ludów starozytnych?
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

No wstyd to powiem Ci na pewno by się jako taki pojawił - odkryliśmy najodleglejszą galaktykę a nie potrafimy zweryfikować kolejnej planety w naszym układzie, tak pomyślałam co z Voyagerami I i II , I wydostał się za helisfere i zmierza ku helipauzie a tam mniej więcej gdzieś tranzytowały by te planety , tylko jest taki problem że nie jest już w pełni sprawny i hydrazynka też się kończy.... niewygodne może nie , ruszyło by coś w końcu mieli by podstawę do zaczerpnięcia budżetu... Agencja ma otrzymać 18,7 mld $ :x to sporo....
  • 1

#1148 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Powiecie mi co ten gościu zarejestrował? :)

• 0

Matthew.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja na tym filmiku nic nadzwyczajnego nie widzę, raptem Słońce i efekty przez nie wywołane.
  • 0

#1150 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Chodzi mi o czarną kropkę na środku słońca, co to jest?
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy to to ale teraz jest jakaś nowa plama słoneczna która cały czas się powiększa.
  • 0

#1152 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

O jakiej plamie mówisz??
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

może to helikopter z którego skakali ci kolesie.
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy to to ale teraz jest jakaś nowa plama słoneczna która cały czas się powiększa.

może to helikopter z którego skakali ci kolesie.

Nie, to pączek z dziurką, co teoria to lepsza, ale tak na serio sam nie wiem co to jest, Wenus?

Na youtube jest sporo tego typu komentarzy:
"...Wow, that's the most ludicrous explanation I've ever heard.
It's a fucking camera effect, you dolt."

P.S. Ile kosztuje taki skok orientuje się ktoś?

Użytkownik Ladd edytował ten post 18.02.2011 - 14:31

• 0

#1155 Gość_Horror

Gość_Horror.

Napisano

Sorry Shortez, ale zdrowo się skompromitowałeś. Twoja teoria jest niedorzeczna.
Nie twierdzę, że wiem co to jest, ale Wenus też w mojej ocenie odpada. Może coś z obiektywem, a może zwyczajowo samolot? (z helikoptera stosunkowo rzadko się skacze, o ile się skacze – skoki oddaje się np. z 3tyś metrów i służą do tego celu samoloty).
  • -2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych