Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Fakt że można to zjawisko zaobserwować raz na jakiś czas świadczy tylko że do jego zaobserwowania,czymkolwiek by nie było są konieczne pewne specyficzne warunki...chciałbym też wiedzieć jakie.

Weź sobie gówniany aparat o małej rozdzielczości i dużej kompresji obrazu i wyceluj w Słońce, a jeszcze najlepiej przez okno z podwójną szybą. Rób zdjęcia w czasie zachodu, będzie ładniejsze i bardziej wiarygodne. Masz swoje specyficzne warunki.

Użytkownik xyz8472 edytował ten post 04.03.2011 - 13:45

• -1

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wczoraj koleś w Manchesterze,przedwczoraj mieszkańcy Tajwanu,jakiś czas temu we Włoszech...

Ano właśnie - jakiś KOLEŚ. W tym momencie Słońce widzi połowa USA, 80 milionów Niemców, 200 milionów Brazylijczyków, ponad miliard mieszkańców Indii i miliardy innych ludzi. Ale Nibiru widzi zawsze "jakiś koleś" ? Przyznasz, że to mało poważne. Zjawisko optyczne, nic ponadto.
  • 0

bullik.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Te zdjecia to dupa nie ma o czym gadac.. ale faktu ze w tajlandi bylo widoczne golym okiem nie da sie tak latwo juz zignorowac.. nie mowie ze to nibiru czy inne g.. ale jakies ciekawe zjawisko mirazu..
  • 1

#1234 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Weź sobie gówniany aparat o małej rozdzielczości i dużej kompresji obrazu i wyceluj w Słońce, a jeszcze najlepiej przez okno z podwójną szybą. Rób zdjęcia w czasie zachodu, będzie ładniejsze i bardziej wiarygodne. Masz swoje specyficzne warunki.

Tylko, że powyższe nagranie nie było zza szyby.
  • 0

xyz8472.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

wiem, dawałem tylko wskazówki jak można osiągnąć jeszcze lepszy efekt ;]
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A nie dziwi was fakt, że takie zjawiska dzieją się dopiero teraz ? Chyba, że kiedyś też tak często bywało to cofam słowa.
  • 1

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I kolejne z moich irytujących pytań.

Co przesłania Słońce na poniższym...

Dołączona grafika

a co można na bieżąco obserwować na stronie obserwatorium solarnego?

http://sdo.gsfc.nasa.gov/data/

Zaćmień Słońca jakoś brak w kalendarzu na marzec 2011 :P

Użytkownik Mehitabel edytował ten post 04.03.2011 - 16:41

• 0

xyz8472.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

A nie dziwi was fakt, że takie zjawiska dzieją się dopiero teraz ? Chyba, że kiedyś też tak często bywało to cofam słowa.

Wyobraźnia działa na ludzi czytających coraz to kolejne brednie, im bliżej "daty zero" tym więcej śmieci i głupot będzie w internecie.

Przejść Nibiru przed Słońcem też.
  • 1

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyobraźnia działa na ludzi czytających coraz to kolejne brednie, im bliżej "daty zero" tym więcej śmieci i głupot będzie w internecie.

Przejść Nibiru przed Słońcem też.

A ja będę namolnie powtarzał że nie pytałem czym nie jest ten obiekt,ale czym jest.
I na to oczekuję odpowiedzi popartej solidnymi argumentami a nie popierdywania,jako że jeżeli nie masz argumentów na wyjaśnienie zjawiska to nie udawaj że masz jakieś przeciw,proste.

Poza tym masz jakiegoś fioła na punkcie Nibiru,ja cały czas podkreślam że jedynie pytam.

Użytkownik Mehitabel edytował ten post 04.03.2011 - 17:02

• 2

xyz8472.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

A ja będę namolnie powtarzał że nie pytałem czym nie jest ten obiekt,ale czym jest.
I na to oczekuję odpowiedzi popartej solidnymi argumentami a nie popierdywania.

W związku z tym, że SDO znajduje się na orbicie geostacjonarnej, może dochodzić do okazjonalnych przejść Ziemi i Księżyca na tle Słońca. Domyślam się, że to właśnie Księżyc przechodzi, bo jak zapewne wiesz, mamy nów i te dwa obiekty znajdują się blisko siebie na niebie. Coś jeszcze, kawy, herbaty?
  • 2

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Odpowiem pytaniem na pytanie: czy nie sądzisz, że jeżeli wszyscy żyjemy pod tym samym słońcem, to WSZYSCY powinniśmy widzieć ten sam obiekt znajdujący się tuż obok niego, a nie tylko jakiś koleś w Manchesterze? Hmmmmm?

To jest ta sama kategoria zjawiska, co obserwowana tylko z jednego miejsca na Ziemi (na Grenlandii) i to tylko jednego konkretnego dnia rzekoma zmiana nachylenia osi Ziemi.

To, że nie mamy tu do czynienia z żadną planetą, brązowym karłem, czy czymś podobnym, nie ulega żadnej wątpliwości. Gdybyśmy faktycznie mieli do czynienia z obiektem tego typu, obserwowano by go z całej półkuli. Mielibyśmy do czynienia z tysiącami, jeśli nie milionami podobnych zbieżnych czasowo doniesień z całego świata. Czegoś takiego trudno byłoby nie zauważyć. Chyba tylko niewidomi mieli by z tym problem. Tymczasem mamy tu tylko pojedyncze raczej mocno podejrzane, kiepskiej jakości filmiki z Tajwanu, czy późniejszy z Manchesteru.

a co można na bieżąco obserwować na stronie obserwatorium solarnego?
http://sdo.gsfc.nasa.gov/data/

W tym kalendarzu podane są daty zaćmień widocznych z powierzchni Ziemi, a z tego co się orientuję, SDO jest obserwatorium orbitalnym. Więc chyba szukasz informacji w złym miejscu. Nie lepiej zajrzeć tutaj?
  • 0

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I na to oczekuję odpowiedzi popartej solidnymi argumentami a nie popierdywania.

W związku z tym, że SDO znajduje się na orbicie geostacjonarnej, może dochodzić do okazjonalnych przejść Ziemi i Księżyca na tle Słońca. Domyślam się, że to właśnie Księżyc przechodzi, bo jak zapewne wiesz, mamy nów i te dwa obiekty znajdują się blisko siebie na niebie. Coś jeszcze, kawy, herbaty?

I takich odpowiedzi oczekuję,rzeczywiście jest to prawdopodobne.
Natomiast nie przyjmuję napojów od nieznajomych,wybacz xD

@Mariush,również dziękuję,wątpliwości rozwiane.

Użytkownik Mehitabel edytował ten post 04.03.2011 - 17:30

• 0

xyz8472.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Żeby nie było wątpliwości co do obiektu:

7 października roku pańskiego poprzedniego:
http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

zrzut ze Stellarium z tej samej daty:
http://zapodaj.net/e...4fac90.jpg.html

oraz obraz z SDO:
Dołączona grafika

Parę minut szukania, ale nie, łatwiej śmiecić na forum.

Tak, mam fioła na punkcie Nibiru, widzę go wszędzie tam, gdzie ktoś ma wątpliwości i widzi planety, karły (nie karłów), jezusy itd. w zaciekach wodnych, kręgach w zbożu, przypalonych patelniach, zdjęciach w (a jakże!) niskiej rozdzielczości robionych gównianymi aparatami ;] No i jeszcze uwielbiam artykuły siejące panikę, że NASA ukrywa wszystko :lol
  • -2

Ano.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aż nie mogę uwierzyć w to co czytam.

Wg waszego rozumowania Ziemia powinna mieć dwa identyczne księżyce obok siebie, bo ilekroć spoglądam przez swoje okno (z podwójną szybą) to widzę dwa a nie jeden ;] ale w sposób magiczny ono znika gdy otwieram okno !

Ma to związek z właściwościami fal - załamują się przechodząc przez różne ośrodki "rozszczepiając" obraz. Dlatego zawsze widać 2 obiekty blisko siebie.(a jestem pewny że dałoby się i więcej zobaczyć)
Nie dotyczy to tylko okien. Jak wiadomo atmosfera ziemska odbija część promieni świetlnych docierających ze słońca. Efekt załamania można też uzyskać, gdy atmosfera jest niejednorodna tj. gdy różne warstwy mają inną gęstość i temperature. Ot cała filozofia.

Zauważcie że na wielu zdjęciach "towarzysz" Słońca nie świeci. Jest jasny, ok, ale obiekty na ziemi nie są przez niego oświetlone w taki sam sposób jak to robi słońce. A rozmiar i jasność mają taką samą.

Użytkownik Ano edytował ten post 05.03.2011 - 09:30

• 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mamy kolejny film tym razem z Puerto Rico,na którym widać coś co może przypominać domniemanego towarzysza naszej gwiazdy.
Ten kto nagrywał ten film wpadł na świetny pomysł i użył do sfilmowania słońca i tego obiektu tafli wody w basenie.
Efekt? Moim zdaniem rewelacyjny.
Powierzchnia wody działa jak lustro więc wszystko co znajduje się nad wodą zostawia swoje odbicie.
Tylko teraz pozostaje pytanie czy to co zostało zarejestrowane to rzeczywisty obiekt czy tylko zwykły refleks świetlny?

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych