Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

fructus.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może Nibiru i Elenin to to samo?

Ja mam tylko takie jedno pytanie. Czy gdyby Nibiru leciało za Elenin to ta ostatnia powinna zostać przyciągnięta przez grawitację tej pierwszej a nie odwrotnie ciągnąc ją do ziemi..

Niekoniecznie, bo co prawda mogą lecieć jedna za drugą, ale między nimi może być na tyle duża odległość, że nie oddziałują aż tak na siebie.

edytuje, bo nie che pisać nowego postu z offtopem:

@lukasz245 (do postu poniżej):

Myślę, że źle na to patrzysz.
Wydaje Ci się, że twoje racje są prawdą absolutną?
To, że ktoś ma inne zdanie na jakiś temat to nie znaczy, że nie myśli albo jest głupi.
Egzorcysta może być przekonany, że ktoś jest opętany, ale ty nie wierzysz w demony i twierdzisz, że to choroba psychiczna. W ten sposób nawzajem możecie wytykać sobie ślepotę. Rozumiesz o co mi chodzi? Mniej więcej tolerancji!

Użytkownik Penspinner edytował ten post 15.08.2011 - 21:11

• 0

lukasz245.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ja mam pytanie z innej beczki : ile musi być Nibiru , końców świata , sztucznych zamachów , śmierci niewinnych którzy niby są opętani aby ludzie zaczęli myśleć i analizować świat ??
Jak na razie widzę choćby po ludziach w moim otoczeniu że kwestia myślenia co i jak na świecie nie tak przepada w studnię bez dna , być może przebywam w złym otoczeniu ?
  • 0

real.
  • Tematów: 3
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

najgorsze jest to że mamy 21 wiek i nie wiemy nic, zyjemy bo sie rodzimy, czas przemija szlag może człowieka trafić na to wszystko stojąc i przatrzeć na to z boku - cyrk jednym słowem i nie chodzi tutaj o kosmos itd.... czas leci, a społeczeństwo krótko pisząc jest w czterech literach

Użytkownik real edytował ten post 15.08.2011 - 23:30

• 1

sebacyw.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wiem, że ot, ale sam temat jest na tyle ciekawy i istotny, że chcę go pociągnąć właśnie w tym miejscu.
Ludzie łapią to, co ktoś narzuca.
Niestety niewielu ma własne zdanie dzięki czemu idzie na łatwiznę i łapie pierwszą lepszą bajkę, która akurat danej osobie się podoba i pasuje- niestety jest to złe działanie, a o racjonalnym myśleniu to ja tutaj już nie wspomnę.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że tego typu bajki (bo dla mnie jest to bajka) jak Nibiru czy koniec świata w 2012 biorą się z niczego.
To tak jak ja bym zaczął wróżyć z fusów i wywróżyłby koniec świata za 5 lat.
Na tą chwilę jest to prawdopodobne? A jest!
Mało tego, wszystko jest prawdopodobne bo w życiu nie ma rzeczy niemożliwych tak samo jak siedząc teraz w ciepłym miejscu i pozornie bezpiecznym przed komputerem może nam do mieszkania wpaść kamień z kosmosu. Mógłby?- A pewnie że mógłby!
Taka kolej rzeczy.
Tak samo jak jest prawdopodobne, że może istnieć Nibiru, a w 2012 będzie koniec świata.
Ale trzeba dokonać selekcji i podchodzić do takich rzeczy z ogromnym dystansem.
Znam osoby, które panikują na myśl o roku 2012 i przepowiadanym na niego końcu świata- i to dosłownie!
Z dowodami natomiast jest to inna bajka.
Niby one są, ale przyjdzie pierwszy lepszy i powie, że są mało wiarygodne. I nie trudno się z nim zgodzić. Dla mnie nie istnieją niezbyte dowody.
Dowody mogą być albo mocne, albo słabe.
To na tyle w tym temacie ;)
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.abovetops...hread739819/pg1

Mnie zainteresowal ten film, po prostu trzeba zobaczyć

Użytkownik BrainCollector edytował ten post 18.08.2011 - 06:38

• 0

Master..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread739819/pg1

Mnie zainteresowal ten film, po prostu trzeba zobaczyć

Film w sumie nie wnosi nic nowego do tematu bo to co jest tam przedstawione było już przedstawiane na tym i na innych forach kilkakrotnie.
  • 0

skrimer.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam tylko takie jedno pytanie. Czy gdyby Nibiru leciało za Elenin to ta ostatnia powinna zostać przyciągnięta przez grawitację tej pierwszej a nie odwrotnie ciągnąc ją do ziemi..

chyba że są podobnej wielkości i lecą obie zbliżonym kursem to wtedy w trakcie loty następuje lekka korekcja co się właśnie w przypadku Elenin dzieje się bo brak jest jej dobrych zdjęć i są ciągłe korekcje parametrów jej lotu a nawet wielkości, na początku mówiono o 5 km jądrze a teraz o 2-3 km

Użytkownik skrimer edytował ten post 25.08.2011 - 11:40

• 0

#1373 Gość_DREJ

Gość_DREJ.

Napisano

Gideonie mozliwe ze taka moze być opcja ze karzeł [nibiru] leci za kometa elenin ,tylko ze napewno jest czarny i nie uchwytny przez teleskopy ,tylko w podczerwieni ,takie mogą być domysły

Dołączona grafika

Użytkownik DREJ edytował ten post 26.08.2011 - 01:41

• 0

media1234.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ekhm,jeśli na świecie widać 2 słońca,to czy nikt nie bierze pod uwagę że może to być Betelgeza w stadium umierania? ;/
  • -1

Niemir.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak tylko nieśmiało zauważę, że różnica pomiędzy kometą a brązowym karłem jest jak porównanie ziarenka maku do piłki i to by było na tyle jeżeli chodzi o to że Nibiru ma lecieć za kometą Elenin.
  • 0

#1376 Gość_DREJ

Gość_DREJ.

Napisano

Brązowe karły ,nie gwiazdy, nie planety

http://www.youtube.com/watch?v=QHcvWot7U1k

Użytkownik DREJ edytował ten post 01.09.2011 - 19:33

• 0

#1377 Gość_DREJ

Gość_DREJ.

Napisano

Gideonie mozliwe ze taka moze być opcja ze karzeł [nibiru] leci za kometa elenin ,tylko ze napewno jest czarny i nie uchwytny przez teleskopy ,tylko w podczerwieni ,takie mogą być domysły

Dołączona grafika

Ciekawostka .ten obiekt w podczerwieni w google sky,, zmienił pozycje jest z drugiej strony mercurego ,,foto dla porównania

Dołączona grafika
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawostka .ten obiekt w podczerwieni w google sky,, zmienił pozycje jest z drugiej strony mercurego ,,foto dla porównania

No tak... Idąc tym tropem należałoby stwierdzić, że pozostałe obiekty widoczne na obrazie w podczerwieni też zmieniły pozycję...
DREJ, naprawdę nie przyszło Ci do głowy, że to po prostu Merkury zmienił pozycję?
  • 1

xyz8472.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Już nie wspominając o tym, że zdjęcia są z 1983 roku, a "obiekt" to gwiazda węglowa CW Leonis
  • 4

seiw83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

aktualne zdjecie z SOHO, cos wielkiego jest bisko slonca, powino szybko sie przesuwa ku sloncu az do ok 26 wrzesnia kiedy nastapi koniunkcja.
http://sohowww.nasco...ealtime/c3/512/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych