Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Please log in to reply
1591 replies to this topic

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Artefakt czy ciało niebieskie ?

NASA twierdzi, że to jest kawałeczek włókna z chusteczki, którą się przeciera obiektyw podczas montażu kamery.
Jakąś historyjkę musieli przecież wymyślić na poczekaniu a wyszła im piramidalna bzdura.
Osobiście uważam, że astronomowie mają rację i jakieś olbrzymie, nieodkryte ciało niebieskie krąży gdzieś za Neptunem.

To akurat rzeczywiście wygląda na jakiś artefakt. Pierwszy rażący fakt, który o tym świadczy, to oświetlenie tej rzekomej "planety", które widoczne jest po zaciemnionej stronie, a nie od strony słońca. Po za tym jest to strasznie statyczny fragment obrazu, jakby rzeczywiście coś leżało na ekranie, a nie było tam w przestrzeni.
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

• 0

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Te niby nieruchome też się porusza.
  • 0

kuroisora.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moi drodzy specjalnie wzięłam dzisiaj od teścia maskę spawalniczą aby ok. godz 8.00-8.20 spojrzeć w stronę słońca. szczerze nic nie zauważyłam. Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły przez jaki filtr można by było oglądać ew. w jakich godzinach . @ DaMiAn85osg zaciekawił mnie 1 filmik ale ciężko mi jest określić położenie słońca, gdybym wiedziała to chętnie bym się przyjrzała i wrzuciłabym (jak by mi sie udało) jakies fot. albo filmik. Pozdr
  • 0

Biedronka.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moi drodzy specjalnie wzięłam dzisiaj od teścia maskę spawalniczą aby ok. godz 8.00-8.20 spojrzeć w stronę słońca. szczerze nic nie zauważyłam. Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły przez jaki filtr można by było oglądać ew. w jakich godzinach .

Nie zobaczysz nic, co opisują panowie w powyższych postach i przedstawiają w załączonych linkach. Bo tego tam nie ma!
  • 4

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pierwszy filmik to jest efekt flary. Mimo to pewnie jeszcze milion razy zostaną wrzucone tutaj takie filmy podpisane ,,nibiru nadciąga"
Tutaj jest filmik pokazujący szerzej z jakim zjawiskiem mamy do czynienia

i drugi

• 2

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

no oczywiście, że nic nie ma koło słońca. gdy by coś było, to przy zachodzie, wschodzie słońca było by to widoczne za każdym razem - przynajmniej tak mi się wydaje.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejne rewelacje, w które za specjalnie nie chce mi się wierzyć ale z braku innych wartościowszych informacji warto o nich wspomnieć.
Otóż niejaki John Moore twierdzi, że planeta Nibiru wejdzie w nasz Układ Słoneczny już 17 sierpnia br. a najbliżej ziemi znajdzie się 26 września.
Owe doniesienia opiera na relacjach czterech, ponoć bardzo wiarygodnych i zaufanych informatorów.
Więcej o tym możecie przeczytać w linku Nibiru will make it's closest passage to Earth coming into our Solar System on August 17, 2012

I jeszcze jeden ciekawy materiał. Szczególnie interesujący jest fragment od 5 min 16 sekundy.
Ale naturalnie warto obejrzeć ten film od początku do końca.

This docco’ by the BBC first talks about Nibiru, but at 5 mins 16 seconds it interviews Arctic tribesmen who navigate by the sun and the stars and the snow drifts, who all say the pole has shifted and that the sun sets in a different place now, and that the stars have moved. SW

http://www.youtube.com/watch?v=2MOe7-U64TI

BBC Pole Shift Docco’
  • 2

Morningstar.

לוציפר

• Tematów: 25
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

4:53 Słońce wschodzi.. czyli jest na Lewo, a niby Nibiru na prawo i jest oświetlone tylko z Prawej strony.. ;>

Użytkownik Carmel edytował ten post 23.07.2012 - 16:16

• 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak to możliwe, że na północy widać zmiany w położeniu Słońca i gwiazd, których nie widać u nas?
  • 0

.

Equilibrium

• Tematów: 43
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Odpowiedź na pytanie w temacie: Nie :)
  • 1

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W sieci pojawił się film z analizą pewnego zdjęcia, na którym widać jakiś ogromny, jasny obiekt. Zdarzenie miało miejsce 13 sierpnia o godz. 4 rano na australijskim niebie.
Trwają dywagacje czy jest to statek obcych, Wenus, czy Jowisz a może długo wyczekiwana Nibiru .....

• 0

riseman.
  • Tematów: 27
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli owa obserwacja rzeczywiście miała miejsce i nie jest to fotomontaż jakiegoś zapaleńca, to myślę, że należy wykluczyć i Wenus i Jowisza, które takich rozmiarów na niebie by nie miały.
Wielkość kątowa tego 'czegoś' z pewnością przewyższa wielkości Jowisza (30-50 sekund kątowych) czy Wenus (10-64 sekundy) widzianych z powierzchni Ziemi. Dla porównania - Księżyc - 1800 sekund.
Wnioskuję tylko po filmiku, punkt odniesienia w postaci szczytu dachu w moim odczuciu nie oddaje skali widowiska zbyt wiernie.
W sumie można by odpalić Stellarium, ustawić współrzędne lokalizacji na jakieś miasto w Australii i sprawdzić czy 13 sierpnia o 4 rano na niebie była widoczna któraś z wymienionych planet. Proszę wybaczyć moje lenistwo, ale program mam na innym kompie ;)
A jeśli nie Wenus i Jowisz to co?
  • 0

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jestem bardzo ciekawy czy ktokolwiek próbował rozrysować sobie orbitę "Nibiru" tak by potwierdzić chociaż część obserwacji. Troszeczkę kombinowałem, ale nie poparłem tego żadną symulacją. Wg mnie jest możliwość istnienia olbrzymiej planety niewidocznej dla astronomów. Planeta musiałaby orbitować za naszym słońcem z prędkością proporcjonalnie mniejszą od prędkości orbitowania ziemii by cały czas być zakryta słońcem. Pamiętam moją zabawę programikiem napisanym w pascalu do symulowania ruchu ciał niebieskich. Parametry startowe programu były mniej więcej takie jak naszego układu słonecznego. Nawet niewielka modyfikacja tych zmiennych powodowała że cały "układ słoneczny" rozlatywał się na wszystkie strony. Taki duży obiekt jak widać na powyższych zdjęciach przeczy fizyce, no chyba, że jest pusty w środku.
Szkoda,że nie mam kodu tego programu, można by wykonać symulację i przekonać się jak taki duży obiekt w naszym układzie wpłynął by na inne.
  • 2

ramedlaw.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@pdjakow

jest roznica miedzy obserwacja nieba z pobliza bieguna a obserwacja z dala od bieguna.

Jesli jestes na biegunie polnocnym to w czasie nocy (polarnej) zawsze dokladnie nad soba widzisz gwiazde polarna.
Poniewaz gwiazdy z grubsza zachowuja pozycje wzgledem siebie, to wynika z tego, ze bedac na biegunie widzisz w nocy zawsze te same gwiazdy, kazda zawsze pod tym samym katem nad ziemia. Jedyne co sie zmienia to to, ze niebo kreci sie wokol gwiazdy polarnej.

Jesli nie jestes na biegunie to zmiany nieba sa bardziej skaplikowane. Np. w zaleznosci od pory roku widac inny zestaw gwiazd.

Nie zmienia to faktu, ze zmiany sa do wykrycia z kazdego miejsca.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych