Taka długa obserwacja i jak zwykle ANI JEDNEGO zdjęcia w XXI wieku?
Użytkownik wiktor_44 edytował ten post 16.06.2018 - 01:21
Napisano 14.04.2019 - 17:09
Ci, którzy mi zarzucają, automatyczne branie śladów po UFO odsyłam raz jeszcze do artykułu - proszę czytać ze zrozumieniem, druga sprawa autorem tekstu jest Damian Trela, ja jedynie w tej sprawie badałem próbki ziemi licznikiem Geigera i sprawdzałem jej dehydratację. W mojej ocenie ślady nie mają związku z obserwacją świateł ponieważ były zbyt stare.
Napisano 14.04.2019 - 20:45
No to szkoda że Trela nie umieścił pańskiej opinii o naturze tych śladów w artykule, bo w sumie nie dowiadujemy się z niego, że ktokolwiek z wymienionych miał wątpliwości do jego interpretacji. A stwierdzenie, że znalazł pan jakąś anomalię, można w tym kontekście opacznie interpretować.
Napisano 23.04.2019 - 01:44
Bardzo dobrze się stało że ten temat został odświerzony, przypomniało mi to o moich ostatnich spostrzeżeniach.
Ostatnimi czasy zaobserwowałem podczas spacerów po lasach w mojej okolicy bardzo podobne odbarwienia na trawie. Jako że można uznać że to ta sama okolica (niecałe 50 km od Głogówka) myślę że mogą one mieć związek z tematem a ich pochodzenie może być ściśle powiązane z pochodzeniem opisanych w tym dziale.
Niestety nie posiadam żadnej dokumentacji tych znalezisk, temat kompletnie wypadł mi z głowy i nie widziałem sensu w robieniu zdjęć. Jednak jak tylko następnym razem trafię na takie "anomalie" z pewnością udokumentuję je i postaram się dowiedzieć co jest przyczyną takiego zachowania roślin.
Z drugiej strony jest to region silnie górniczy, mamy tu wiele kopalni, huty, zbiornik osadowy, możliwe że to wina zanieczyszczonej gleby lub nadmiaru jakiegoś składnika odżywczego.
Postaram się w miarę szybko odnaleźć te miejsca i podzielić się na forum tak zdjęciami jak i wszelakimi nowymi spostrzeżeniami.
Napisano 23.04.2019 - 19:09
Położenie zbiorników osadów poflotacyjnych nie jest tajne. Okolice Lubina, Polkowic, Sieroszowic takie zbiorniki posiadają, lecz nie wiązałbym ich z opisanym miejscem. Głogów, to huta głównie.
Biorąc pod uwagę miejsce zdarzenia (czyli, teren pomiędzy Głogowem, a Sławą - dość rozległy) w bezpośredniej bliskości Głogówka nic takiego nie ma, a huta jest po drugiej stronie Odry.
Nie doszukiwałbym się tutaj czegoś innego, poza naturalnymi zjawiskami czy działaniem człowieka.
Napisano 24.04.2019 - 17:07
Masz rację, w bezpośredniej okolicy faktycznie nie ma kopalni ani zbiorników. Chodziło mi tutaj bardziej o wody gruntowe i o ich wpływ na to zjawisko.
Napisano 24.04.2019 - 18:55
Ten wpływ będzie raczej mizerny. Często w lasach ludzie pozostawiają śmieci wszelkiego rodzaju, o czym wspominałem w jednym z wcześniejszych wpisów. Dla mnie, te kręgi wyglądają na odciski opon (po rozmiarach sądząc - malucha). Inne nietypowe odbarwienia w ściółce, trawie czy roślinach to może być również całkiem przyziemna sprawa.
Napisano 25.04.2019 - 12:07
Wszystkie kręgi to żarty. ALE CZY KRĘGI NA LODZIE TO TEŻ ŻARTY ?
http://www.cropcircl...ircle2019a.html
30 km od najbliższego miasta , wieczorem doczytam reszte.
nie mam pojęcia jak wstawić link kodem http proszę moda o edycje
Użytkownik Zjednoczeni36 edytował ten post 25.04.2019 - 12:07
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych