Tak, ja z góry zakładam, że oficjalna wersja jest conajmniej niepełna, lecz najwyraźniej ty zakładasz, że jest kompletna i szczerą prawdę mówi.
TAK
Napisano 08.01.2007 - 22:27
Tak, ja z góry zakładam, że oficjalna wersja jest conajmniej niepełna, lecz najwyraźniej ty zakładasz, że jest kompletna i szczerą prawdę mówi.
Napisano 08.01.2007 - 22:30
Napisano 08.01.2007 - 22:34
Napisano 08.01.2007 - 22:41
Napisano 08.01.2007 - 22:44
Napisano 08.01.2007 - 22:51
Napisano 09.01.2007 - 00:42
Ktosiuf, czy Ty naprawdę jesteś taki naiwny, czy tylko udajesz?Siostra Łucja żyła kiedy ujawniano tajemnicę więc....czegoś tu nie rozumiem.
Napisano 09.01.2007 - 10:03
Napisano 09.01.2007 - 11:06
Możliwe, ze poprzednio nie zdawano sobie sprawy z tego, jaka to będzie wojna i ile strasznych rzeczy będzie się działo. Nauczeni doświadczeniem dostojnicy mogą nie chcieć popełnić tego samego błędu jeszcze raz, podając do publicznej wiadomości coś, co dopiero ma się wydarzyć,( a co może być globalnym kataklizmem ), żeby nie wzbudzać paniki. Tak naprawdę nikt z nas nie ma bladego pojęcia co to będzie, ale wersja przepowiedni ogłoszona przez Kościół, jest moim skromnym zdaniem baaaaardzo niewiarygodna. Zresztą, ktosiuf, jak już wspomniałam, Kościół ma fantazję tak bujną, że gdyby ujawnić wszystkie jego kłamstwa to mogło by się okazać, że wiara katolicka tak naprawdę nie posiada oprócz tradycji żadnych racjonalnych fundamentów (dotyczy to również objawień). Bardzo mi przykro, ale taka jest prawda.Po co było zatajać coś co się niespełniło, a jednocześnie nie zatajono pierwszych tajmnic mówiących np o II wojnie światowej.
Napisano 09.01.2007 - 11:36
Napisano 09.01.2007 - 17:00
Czytam ten Wasz spór i dochodzę do wniosku, że chyba przesadzacie. Podziwiam Cię ktosiuf za walkę w obronie swoich racji, nie wiem czy zerknąłeś do linka który dałem dwa dni temu (teraz coś nie działa) i zapoznałeś się z tym materiałem. Jeśli nie, to nie będę go poruszał, dodam tylko kilka swoich przemyśleń na ten temat:
1. Wg, przekazu "matki boskiej" tajemnice objawienia miały być przekazane ludziom już dawno, co nie zostało zrobione-pytanie dlaczego? tylko nie pisz, ze były zbyt przerażające...
2. Wg mnie całe to objawienie w takiej formie jak się przedstawia ludziom jest sprzeczne z naukami Jezusa i Ewangelią. Nie chce mi sie szukać odpowiednich fragmentów i ich cytować,
3. Całe objawienie jest ściśle powiązane z KK (rytuały, nazewnictwo, kult maryjny) a jakoś nie przypominam sobie aby Jezus tworzył coś takiego, tym bardziej nie wspominał nic o wynoszeniu na ołtarze swojej matki.
Na koniec dodam, ze w Fatimie na pewno działo się coś bardzo niezwykłego (świadkowie), były widoczne "cuda", ale co tam się działo naprawdę tego nie wiemy. Kolejna sprawa i pytanie, dlaczego Łucja miała nakaz milczenia w tej sprawie? Bo jakoś wizja śmierci papieża mnie nie przekonuje (codziennie umierają tysiące ludzi i jakoś nikt na to nie zwraca uwagi). Cały przekaz objawienia opiera się głównie na zasianiu strachu i dlatego jest w nim coś niepokojącego.
Widzisz ktosiuf, różnica pomiędzy nami polega na tym, że Ty za wyrocznię (może się mylę) uznajesz hierarchów Kościoła a ja Ewangelię, ( "... a nikogo na ziemi nie nazywajcie swoim ojcem..." "... i baczcie aby Was ktoś nie zwiódł..."; "... jak będą mówić tu jestem, lub tam - nie chodźcie tam..." ), więc do póki Kościół nie zacznie głosić prawdziwej nauki Jezusa (bezwarunkowa miłość do bliźniego - trudna sztuka), to nigdy nie będzie dobrze.
Pozdrawiam, " Królestwo Boże w Was jest"
Napisano 09.01.2007 - 17:03
Napisano 09.01.2007 - 18:22
Napisano 09.01.2007 - 20:28
Napisano 10.01.2007 - 07:58
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych