Chce nawiązać do pewnego ''obrazu'' który znajduje się w Radzie Bezpieczeństwa ONZ, bo odnosi się on bardzo mocno do Biblii a zarazem znajduje się w nieprzypadkowym miejscu. Trudno tu dopatrywać się tylko zwykłego dzieła sztuki, bo trudno to nazwać sztuką. To jest zapowiedź czegoś w czym ONZ będzie miało bardzo duży udział. Wypełnienie proroctw o ostatnim królestwie, które ma pochłonąć całą Ziemie oraz o jednym królu, któremu zostanie dana władza nad światem na 42 miesiące. Bardzo dużo ludzi nie wierzy w treść Biblii i proroctwa tam zawarte. Ludzie nie wierzą w istnienie międzynarodowego spiski przeciwko ludzkości na tle rasowym w który są zaangażowane bardzo duże zasoby ludzkie, zwierzchności demoniczne oraz anielskie, których na czele stoi sam szatan zwodząc cały świata, aby ostatecznie powołać nad światem ostatniego króla w czasach ostatecznych i dać mu swoją moc, swój tron i wielką władze (analogiczny do tego co uczynił Bóg Ojciec Jezusowi Chrystusowi) Szatan nie działa w pojedynkę, nie jest jednorękim bandytą. W pojedynkę nie byłby w stanie wiele osiągnąć. Kto chce niech się zapozna najpierw z tym krótkim filmikiem o ONZ ''Prawdziwe Cele ONZ Duchowe Zjednoczenie Świata'':
Czym jest Rada bezpieczeństwa ONZ?
Rada Bezpieczeństwa Organizacji Narodów Zjednoczonych – jeden z sześciu głównych organów Organizacji Narodów Zjednoczonych, powołany na mocy Karty Narodów Zjednoczonych (jej istnieniu i kompetencjom poświęcono rozdziały: V, VI i VII KNZ).
Na Radzie Bezpieczeństwa ciąży główna odpowiedzialność za utrzymanie pokoju i bezpieczeństwa na świecie. Podobnie jak Zgromadzenie Ogólne, może ona nakładać sankcje na państwa członkowskie.
- https://pl.wikipedia.org/wiki/Rada_Bezpieczeństwa_Organizacji_Narodów_Zjednoczonych
A oto ten obraz który pokrótce chciałbym omówić.
Cały obraz jest w klimatach jakby po wybuchu wojny i zapanowaniu pokoju. Widzimy motyw z ogrodem Eden. Adamem i Ewą z inną postacią ludzką, która podaje jabłko Ewie, a jak łatwo się domyślić symbolizuje on węża który zwiódł Ewe. Istotne jest również, że podaje ten owoc Ewie, a nie Adamowi. Jest to zgodne z historią opisaną w Biblii. Mnie jednak osobiście troche dziwi, że w świecie gdzie promuje się ateizm lub dialog międzyreligijny któremu przoduje ONZ jest miejsce na umieszczanie takich rzeczy jak ta powyższa. Czy nie obraża to wyznawców innych wierzeń, którzy zasiadają w ONZ? Co jest takiego niezwykłego w tej historii, że akurat ona się tam znajduje? Czyżby była prawdą i to było powodem? Biorąc pod uwage jednak czym zajmuje się rada bezpieczeństwa ONZ, zdaje się to być jeszcze bardziej intrygujące.
Centrum tego obrazu, gdzie jest Adam i Ewa jest niczym innym jak symbolem kobiecej waginy (tak tak, zabawne) symbolizującej jak sądzę narodziny grzechu i mesjasza (antychrysta). Widać również swego rodzaju zawarcie przymierza, ślubu - osoby przestawione na tym obrazie trzymają się w dosyć niecodzienny sposób za ręce, a facet klęcząc wskazuje drugą ręką na dziecko, które trzyma białego gołębia? Dla sceptyków wyjaśniam, że motyw waginalny przejawia się jeszcze w wielu obrazach z "matką boską" których tutaj nie będę przytaczał. Przytocze jeden z wizerunkiem niby Jezusa Chrystusa, gdzie tak naprawdę przestawia on przyjście na świat antychrysta. Przykłady: https://i.imgur.com/VFiIGMa.jpg . W ''I, pet goat II'' też widać wyjście które jest zrobione na taki wzór z którego wychodzi antychryst (5:45 min.).
Przejdźmy do dalszej symboliki. Widzimy ptaka i jaki by to nie był ptak np. flaming to tak naprawdę symbolizuje on feniksa, w istocie Apolla. Anioła. ("Mają nad sobą króla - anioła Czeluści; imię jego po hebrajsku: Abaddon, a w greckim języku ma imię Apollyon." - Apokalipsa św. Jana 9:11). Widać że ten ptak powstał z martwych, bo pod nim leżą jego szczątki. Widać również, że pod spodem gdzie stoi ten ptak jest zabity potwór. Odnosi się to do mitologii o zabiciu przez Apolla Pytona i położeniu go pod kamień ( https://pl.wikipedia...yton_(mitologia) ). Motyw z ptakiem nie jest tutaj użyty najwidoczniej przypadkowo, bo w czasie ceremonii zamknięcia igrzysk olimpijskich w Londynie w 2012 r. również był obecny (https://i.imgur.com/b7oN9vw.png) i również w sposób dosyć ciekawy. Dlaczego ciekawy? Wystarczy spojrzeć i posłuchać piosenki (Take That - Rule the World) jaka temu wszystkiemu towarzyszy: https://youtu.be/ij3sgRG5sPY?t=2h58m9s Tekst piosenki niby o dziewczynie, a tak naprawdę o jasnej gwieździe (Lucyferze) i rządzeniu światem. Półokręgu symbolizuje Ziemie, a ogień chaos który pochłonie świat i z którego ma się wyłonić jeden światowy przywódca. Motyw z ptakiem został również użyty w teledysku do piosenki ''David Gilmour - Rattle That Lock'' (https://i.imgur.com/hgD1F8s.jpg)
David Gilmour - Rattle That Lock (Official Music Video):
I, pet goat II':
Obejrzyj pierwszy teledysk. Anioł spadający z nieba do wody (1:00) co symbolizuje uwięzienie w otchłani (woda równa się otchłań). Widać tam ludzi spętanych łańcuchami. Później ten sam anioł wydostaje się z otchłani w (1:15) przechodząc wcześniej przez swego rodzaju tunel. Ten sam motyw widzimy również w "I, pet goat II" co pokazuje, że użycie tych elementów w obu produkcjach nie jest dziełem przypadku.
Po czym w obu przypadkach po przejściu przez ten "tunel" widzimy coś takiego:
Motyw "wyjścia z otchłani bestii" jest też ukazany w piosence Kasi Stankiewicz - Lucy (Official Music Video):
Bestia była i znika (zanurzenie w wodzie) i znowu wychodzi, rozwiązując sznur który ją pęta. Nawet mówi "znowu". Na końcu biega z białym ubrankiem z piórami i wnosi się do góry. Tytuł "Lucy"(fer). Przekaz raczej jest jasny i odnoszący się do tego samego motywu co wyżej. Ktoś sobie może tutaj szydzić i mówić dlaczego ktoś by miał takie motywy umieszczać w materiałach. Myślę, że to oczywiste dlaczego. Skoro można to czemu nie. Wielu ludzi jednak nie wie, że konspiracja przeciwko ludzkości jest znacznie grubszego kalibru niż nam wydaje i nawet niepozorni artyści mogą być w nią uwikłani. Tak jak wyżej napisałem - szatan nie działa w pojedynkę. W księdze Izajasza w rozdziale 14:20 jest powiedziane, że Lucyfer posiada swój naród wybrany. Taka wzmianka przejawia się już nawet w ks Rodzaju.
Co mówi Biblia odnośnie czwartego królestwa i tego króla?
Apokalipsa św. Jana 17:8-14
8. Zwierzę, które widziałeś, było i już go nie ma, i znowu wyjdzie z otchłani, i pójdzie na zatracenie. I zdumieją się mieszkańcy ziemi, których imiona nie są zapisane w księdze żywota od założenia świata, gdy ujrzą, że zwierzę to było i że go nie ma, i że znowu będzie.
9. Tu trzeba zrozumienia, o mający mądrość! Siedem głów to jest siedem gór tam, gdzie siedzi na nich Niewiasta.
10. I siedmiu jest królów: pięciu upadło, jeden istnieje, inny jeszcze nie przyszedł, a kiedy przyjdzie, ma na krótko pozostać.
11. A Bestia, która była i nie ma jej, i ona jest ósmym, a jest spośród siedmiu i zdąża na zagładę.
12. A dziesięć rogów, które widziałeś, to dziesięciu jest królów, którzy władzy królewskiej jeszcze nie objęli, lecz wezmą władzę jakby królowie na jedną godzinę wraz z Bestią.
13. Ci mają jeden zamysł, a potęgę i władzę swą dają oni Bestii.
14. Ci będą walczyć z Barankiem, a Baranek ich zwycięży, bo Panem jest panów i Królem królów - a także ci, co z Nim są: powołani, wybrani i wierni.
Mają jeden zamysł, czyli działają w porozumieniu, w spisku (Psalm 2:1-6)
Na zakończenie rozwinięcie tego proroctw z księgi Daniela:
Ks Daniela 7:7-14
7. Następnie patrzałem i ujrzałem w nocnych widzeniach: a oto czwarta bestia, okropna i przerażająca, o nadzwyczajnej sile. Miała wielkie zęby z żelaza i miedziane pazury; pożerała i kruszyła, depcąc nogami to, co pozostawało. Różniła się od wszystkich poprzednich bestii i miała dziesięć rogów.
8. Gdy przypatrywałem się rogom, oto inny mały róg wyrósł między nimi i trzy spośród pierwszych rogów zostały przed nim wyrwane. Miał on oczy podobne do ludzkich oczu i usta, które mówiły wielkie rzeczy.
9. Patrzałem, aż postawiono trony, a Przedwieczny zajął miejsce. Szata Jego była biała jak śnieg, a włosy Jego głowy jakby z czystej wełny. Tron Jego był z ognistych płomieni, jego koła - płonący ogień.
10. Strumień ognia się rozlewał i wypływał od Niego. Tysiąc tysięcy służyło Mu, a dziesięć tysięcy po dziesięć tysięcy stało przed Nim. Sąd zasiadł i otwarto księgi.
11. Z powodu gwaru wielkich słów, jakie wypowiadał róg, patrzałem, aż zabito bestię; ciało jej uległo zniszczeniu i wydano je na spalenie.
12. Także innym bestiom odebrano władzę, ale ustalono okres trwania ich życia co do czasu i godziny.
13. Patrzałem w nocnych widzeniach: a oto na obłokach nieba przybywa jakby Syn Człowieczy. Podchodzi do Przedwiecznego i wprowadzają Go przed Niego.
14. Powierzono Mu panowanie, chwałę i władzę królewską, a służyły Mu wszystkie narody, ludy i języki. Panowanie Jego jest wiecznym panowaniem, które nie przeminie, a Jego królestwo nie ulegnie zagładzie.
Kontynuując:
Daniela 7:16-27
16. Zbliżyłem się do jednego ze stojących i zapytałem o właściwe znaczenie tego wszystkiego. On zaś odpowiedział i wyjaśnił znaczenie rzeczy.
17. Te wielkie bestie w liczbie czterech - to czterech królów, którzy powstaną z ziemi.
18. Królestwo jednak otrzymają święci Najwyższego, i będą posiadać królestwo na zawsze i na wieki wieków.
19. Potem chciałem się upewnić co do czwartej bestii, odmiennej od pozostałych i nader strasznej, która miała zęby z żelaza i miedziane pazury, a pożerała, kruszyła i deptała nogami resztę;
20. oraz co do dziesięciu rogów na jej głowie, i co do innego, przed którym, gdy wyrósł, upadły trzy tamte. Róg ten miał oczy i usta, wypowiadające wielkie rzeczy, i wydawał się większy od swoich towarzyszy.
21. Patrzałem i róg ten rozpoczął wojnę ze świętymi, i zwyciężał ich,
22. aż przybył Przedwieczny i sąd zasiadł, a władzę dano świętym Najwyższego, i aż nadszedł czas, by święci otrzymali królestwo.
23. Powiedział tak: Czwarta bestia - to czwarte królestwo, które będzie na ziemi, różne od wszystkich królestw; pochłonie ono całą ziemię, podepce ją i zetrze.
24. Dziesięć zaś rogów - z tego królestwa powstanie dziesięciu królów, po nich zaś inny powstanie, odmienny od poprzednich, i obali trzech królów.
25. Będzie wypowiadał słowa przeciw Najwyższemu i wytracał świętych Najwyższego, będzie zamierzał zmienić czasy i Prawo, a święci będą wydani w jego ręce aż do czasu, czasów i połowy czasu.
26. Wtedy odbędzie się sąd i odbiorą mu władzę, by go zniszczyć i zniweczyć doszczętnie.
27. A panowanie i władzę, i wielkość królestw pod całym niebem otrzyma lud święty Najwyższego. Królestwo Jego będzie wiecznym królestwem; będą Mu służyły wszystkie moce i będą Mu uległe.
Po tym wszystkim ma przyjść Królestwo Boże.
Użytkownik gryninG edytował ten post 23.01.2018 - 18:35