Napisano 07.08.2012 - 18:41
Napisano 07.08.2012 - 19:13
Napisano 07.08.2012 - 19:52
Napisano 07.08.2012 - 19:58
Tego lądowania nie było. Na moje to wszystko to CGI
Użytkownik Karringoth edytował ten post 07.08.2012 - 20:25
Napisano 07.08.2012 - 20:46
Napisano 07.08.2012 - 20:49
Lądowanie było, ale na Ziemi. Oto dowód:Tego lądowania nie było. Na moje to wszystko to CGI
Poczytaj sobie.W jaki sprzęt wyposażone są sondy ?
Napisano 07.08.2012 - 21:34
Dużą zabawkę tym razem zbudowali
Jeżeli chodzi o piramidy na Marsie to jeżeli by nawet istniały to i tak Nasa by tych zdjęć nie udostępniła
Mam pytanie do znawców tematu.
W jaki sprzęt wyposażone są sondy ?
Napisano 07.08.2012 - 21:51
Dużą zabawkę tym razem zbudowali
Jeżeli chodzi o piramidy na Marsie to jeżeli by nawet istniały to i tak Nasa by tych zdjęć nie udostępniła
Mam pytanie do znawców tematu.
W jaki sprzęt wyposażone są sondy ?
Ty jestes znawca kosmitów i jeszcze wyskakujesz z takimi pytaniami?
MastCam – kamera do wielospektralnej stereofotografii oraz filmowania
ChemCam – urządzenie do zdalnej detekcji składu chemicznego i mikrofotografii powierzchni próbek
Mars Hand Lens Imager (MAHLI) – kamera mikroskopowa
Alpha Particle X-Ray Spectrometer (APXS) – spektrometr do badania składu chemicznego skał i gruntu
CheMin – instrument do analiz mineralogicznych metodą dyfrakcji i fluorescencji rentgenowskiej
Radiation Assessment Detector (RAD) – detektor szerokiego zakresu radiacji na powierzchni planety (do ustalenia zagrożeń przyszłej wyprawy załogowej)
Mars Descent Imager (MARDI) – kamera do fotografowania i filmowania z wysoką rozdzielczością w fazie opadania i lądowania
Sample Analysis at Mars (SAM) – zintegrowany zespół przyrządów zawierający chromatograf gazowy, spektrometria masowy i laserowy do analiz minerałów i atmosfery
Dynamic of Albedo Neutrons (DAN) – pulsujące źródło neutronów i detektor wody lub lodu na powierzchni Marsa
Rover Environmental Monitoring Station (REMS) – stacja meteorologiczna
Misja była tak skomplikowana, że aż dla mnie niemożliwa, a fakt że się udało wywołał we mnie pozytywną mega euforię, sam system lądowania przewyższa wszystkie filmy rodem s-f, brak mi słów, teraz pozostaje czekać na robote, zniose jajko ze szczęścia jak odkryją węgiel, a wszyscy wtajemniczeni wiedzą co to oznacza, właściwie to będę podziwiał wszystko co nieodganione, a daje do myślenia, pozdrawiam.
Po drugie to nie są sondy tylko główną role gra łazik, a po trzecie spiskowcu, uwierz mi że gdyby NASA coś odkryła na pewnoi byśmy o tym wiedzieli, w tym tkwi cała misja.
Użytkownik XGOŚĆ edytował ten post 07.08.2012 - 21:56
Napisano 07.08.2012 - 22:09
Interesuje mnie aparatura sondy około marsjańskiej ?
Napisano 07.08.2012 - 22:43
Napisano 07.08.2012 - 23:47
Po co zadajesz takie naukowo porostackie pytania, a w innych tematach uświadamaisz ludzi że kosmici są obok nas, i wiesz, jak to wszystko na prawdę wygląda, jak możesz tak pisać skoro nie wiesz co się dzieje na świecie, jesteś poprostu zabłądzonym dzieciakiem który naoglądał się filmów, namieszali Ci w głowie, wydaję Ci się że znasz prawdę, Ty tak na prawdę nic nie wiesz, ale niezaszkodzi się podszkolić, nauka ci postawi 100 x więcej pytań na jakże ciekawy wszechświat, niż Twoj jeden wyimaginowany kosmita, któy chodzi Ci po głowie od czasu obejrzenia filmy 'czwarty stopień', a tak na marginesie, nadal twierdzisz że to film dokumentalny i że ich kosmici porwali? Ciekawy jestem ;')
Interesuje mnie aparatura sondy około marsjańskiej ?
jakiej sondy?? poważnie dziecko weż trochę poczytaj, wiesz gdzie w ogole zyjesz? jak co to my 'ziemianie'
Człowieku, na marsie wylądował precyzyjnie największy robot w historii!! A ty się mnie pytasz o aparture ostatgniej sondy która wystrzeolona została 8 lat temu?
Napisano 08.08.2012 - 04:00
Napisano 08.08.2012 - 04:42
Tego lądowania nie było. Na moje to wszystko to CGI
O, a kto według Ciebie tym razem próbuje nas oszukać? Źli Amerykańce, może źli Żydzi, czy przypadkiem źli masoni, a może wszyscy na raz?
Ciekaw jestem jakie dowody musiałoby Wam dostarczyć NASA abyście uwierzyli w to co robią, pewnie musieliby Was wysłać razem z tym łazikiem...
Co do Curiosity, mam nadzieję, że odkryje coś ciekawego. A nawet jeśli nie... To i tak jakiś krok w przód, nie?
Użytkownik Simson edytował ten post 08.08.2012 - 04:43
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych