Kupowanie tablicy ouija ma taki sens jak kupno miotły od baby-jagi żeby na niej latać. Dostałeś linka do olxa więc nie wiem czego jeszcze szukasz. Na Google wystarczy parę sekund szukania i masz tablice za 370 zeta jak chcesz takie super.
Napisano 02.06.2018 - 12:04
autor tematu chce wszystko na talerzu a wystarczy trochę cierpliwości by taką tablicę wykonać i można samemu. nie potrzebujemy w cale super artystycznych mocy,wystarczy duża cienka deska do krojenia o rozmiarach 40cm na 30cm flamaster albo lakier do paznokci ewentualnie zapalniczka żarowa (aby "wypalić litery/cyfry na desce) wskaźnik można zrobić choćby z mniejszej deseczki (qyciąć trójkąt z podkładki pod kufel piwa,są zrobione przeważnie z drewna korkowego które można wyciąć nawet nożem)
zakup gotowej tablicy jest problemem bo najczęściej trafić można na kiepskiej jakości wyroby,autor chce coś ładniejszego a o to trudniej, niestety autor tematu ma tylko trzy opcje 1.kupić tablicę w olx i czekać na dostawę z warszawy 2. kupić na ebayu 3. zrobić własną.
sam posiadam tablicę samoróbkę nieco poszerzoną o dodatkowe litery i znaki,czas produkcji tablicy zajął mi cztery godziny,najwięcej zajęło robienie liter i cyfr bo robiłem je za pomocą małej lutownicy gazowej "pencil torch" . jak komuś zależy na tym aby szybko zrobić to wystarczy flamaster.ale tak na prawdę,zrobienie tablicy samemu nie boli a czasem może wyjść ładniejsza niż te dostępne w allegro/ebay
Użytkownik Anunnaki edytował ten post 02.06.2018 - 12:19
Napisano 02.06.2018 - 12:22
Jest jeszcze opcja prawie profesjonalna. Zamawiasz kalkomanię i samemu naklejasz na deskę, szkło itp.
Napisano 02.06.2018 - 12:38
Autorze tematu w czym jeszcze możemy Ci pomóc?
Napisano 02.06.2018 - 15:06
Nie znaczy to, że musimy wierzyć w jej działanie. Forum jest paranormalne.pl , ale nie jest to paranormalne forum.
Z tym hejtem to sobie już nie dodawaj, małe śmichy i chichy były tylko. Generalnie, taki temat powinien pójść od razu do śmieci z adnotacją "sam se szukaj", to po primo. Po wtóre, w hydeparku jest na to miejsce w tzw. "trudnych pytaniach".
Tutaj mógłbyś się zapytać jedynie o instrukcję obsługi i "jak to działa", ale to też jest proste dla wujka google.
Napisano 02.06.2018 - 16:12
Napisano 02.06.2018 - 22:17
Użytkownik PomiotSzatana edytował ten post 02.06.2018 - 22:25
Napisano 03.06.2018 - 07:40
Proponuję Harrego Pottera i Nimbus-a 2001 przynajmniej sprawdzonaKupowanie tablicy ouija ma taki sens jak kupno miotły od baby-jagi żeby na niej latać.
Powaga zabija powoli.Śmichy i chichy. Ja się poczułem lekko urażony po tych tekstach z miotłami.
Tablica Uyija to jest głupi kawałek drewna/kartonu/plastiku. To zwykła zabawka wymyślona w 1860 roku jako gra imprezowa. Gadanie z duchami wymyślono w czasie pierwszej wojny światowej*, a reszta to dobry marketing i idiotyczne reakcje co bardziej fanatycznych chrześcijan. To tylko zabawka, więc zluzuj pośladki, bo nadciśnienia się nabawisz...Ludzie - plansza ouija to tylko głupi kawałek drewna/plastiku/kartonu z alfabetem używany nie tyle co do seansów, ale też do głupich zabaw w celu nastraszenia przyjaciół.
Kozy na alledrogo są po sto złotych, ale chyba takie małe, więc będziesz musiał najpierw odchować...A podśmiechujecie się jakbym conajmniej szukał kozła do złożenia z niego ofiary...
Użytkownik Urgon edytował ten post 03.06.2018 - 12:42
Napisano 03.06.2018 - 09:59
Gadanie z duchami wymyślono w czasie pierwszej wojny światowej, a reszta to dobry marketing i idiotyczne reakcje co bardziej fanatycznych chrześcijan
Gadanie z duchami jest znane od starożytności. W czasach nam najbliższych moda na kontakty z duchami powróciła w połowie XIX w. Wiele źródeł błędnie podaje, że prekursorami spirytualizmu były siostry fox. Mało kto wie, że zanim te dziewczyny zaczęły organizować seanse, to już Charles Foster około rok wcześniej organizował seanse spirytystyczne.
Napisano 04.06.2018 - 10:35
czy prekursorem wywoływania duchów było posługiwanie się tablicą ouija?
jak wyglądała sprawa wywoływania duchów w średniowieczu i w czasach starożytności? przecież tedy tablicy ouija jeszcze nie było.
jestem ciekaw czy autor tematu już kupił tablicę ouija.
Użytkownik Anunnaki edytował ten post 04.06.2018 - 10:39
Napisano 04.06.2018 - 16:38
Z początku z duchami rozmawiano przez stuknięcia. Czyli np. jedno stuknięcie oznaczało nie, a dwa-tak. Siostry fox strzelały palcami u stóp. Inni stukali palcami o stół. A w starożytności duchy wywoływano różnie w zależności od kultury.
Potem troche więcej napiszę.
W dawnych czasach było kilka rodzajów kontaktów z duchami. Samodzielne wzywanie duchów przodków, jakieś zbiorowe rytuały i modlitwy albo też modlenie się do jakichś figurek symbolizujących przodków albo bożków. Byli też ludzie w rodzaju szamanów i wyroczni co zajmowani się wszystkim od leczenia ziołami po modły, kontakty z duchami i wszystkim innym. W starym testamencie jest opis jak jeden król udaje się do jakiejś jasnowidzki żeby się skoantaktować z duchem.
Napisano 04.06.2018 - 19:29
jestem ciekaw czy autor tematu już kupił tablicę ouija
Użytkownik PomiotSzatana edytował ten post 04.06.2018 - 19:34
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych