Napisano 05.06.2018 - 16:42
Napisano 06.06.2018 - 14:36
Pogrzebałem w internecie na temat tej tabliczki i jedno powiem,zdania są znacznie podzielone wielką rozpadliną,jest grono wierzących w jej działanie i jest grono tych co uważają że to tylko zwykła zabawka. Ja uważam że w rękach zwykłych ludzi jest nieszkodliwa, ale w rękach profesjonalnych i w odpowiednim miejscu kto wie.
Na tym forum znalazłem taki temat
http://www.paranorma...-tablica-ouija/
Tutaj inne podejście do tego tematu, bez udziału duchów czy demonów.
https://ciekawe.org/...zaja-nia-duchy/
Brałem udział w seansie w którym była użyta tablica ouija, nic nikomu się nie stało żyjemy, tylko po skończeniu seansu coś walnęło w okno kuchenne, nie był to duch ani demon tylko gołąb chciał wlecieć przez okno ale przydzwonił w blachę parapetu okiennego skracając się o głowę, nie było w tym nic paranormalnego.
Napisano 07.06.2018 - 13:55
bez użycia tablicy ouija były ale nie efekty a konkrety,napisałem o tym w poprzednim temacie ale po fali hejtu i jeszcze ubliżaniu przez TeToxic stwierdzam że nie warto o tym pisać bo to forum dawno spadło na dno dna a jeśli w gronie moderatorów są czyści sceptycy {TheToxic) to będą na wszelkie sposoby zganiali na zbiegi okoliczności albo oskarżać o bycie osobą mało inteligentną. a podszedłem do tematu spirytyzmu na poważnie z profesjonalizmem a zostałem zmieszany z błotem,potraktowany jak śmieć i to jeszcze przez moderatora.
seanse z użyciem tablicy ouija można śmiało obalić w 99% ten 1% to tylko ułamek przypadków gdzie coś się stało.ale nie zawsze paranormalne.
Użytkownik Anunnaki edytował ten post 07.06.2018 - 13:55
Napisano 08.06.2018 - 14:48
bez użycia tablicy ouija były ale nie efekty a konkrety,napisałem o tym w poprzednim temacie...
Daj linka, bo nie mogę sobie przypomnieć, o który temat chodzi. Tak, jestem leniwy i nie chce mi się przekopywać przez Twoje tematy.
... ten 1% to tylko ułamek przypadków gdzie coś się stało.ale nie zawsze paranormalne.
To nawet mniej, niż błąd statystyczny, co nie znaczy, że nie jest warty uwagi. Problem w tym, że nie wiemy ile się tego mieści w tym jednym procencie. Czy jest to jeden przypadek, czy dziesięć tysięcy i ile w tym jednym procencie jest tych paranormalnych lub tych nieparanormalnych.
Napisano 26.06.2018 - 17:57
a na OLX jedyne oferty są z Warszawy, a ja jestem z Krakowa :C
Przestrzegam Cię, nie kupuj tych z Warszawy! Wiem o których mowa, wiem jak wyglądają, owszem możesz je kupić mimo, że z Krakowa jesteś bo facet je wysyła, ALE jest w nich coś złego (bla bla, nie słuchaj żartownisiów) i ewidentnie patrząc na nie jestem w stanie wyczuć ich okropną i złą energie, jakby coś zlego w nich siedziało- juz pomijam fakt, że sa stare i nie wiadomo kto i co nimi wywoływał. Zamiast ouija polecam bezpieczniejsze wahadełka do kontaktu z duchami.
Napisano 26.06.2018 - 20:50
A co jeśli takim wahadełkiem nie wiadomo co kto wywoływał i dlatego też może mieć jakąś "złą energię"?
wahadełko masz swoje własne- nikt poza tobą nie może go dotykać bo inaczej znów będziesz musiał oczyszczać wahadełko z energii i znów je "ładować" a to bywa mozolne, bo czasami według różnych źródeł np takie oczyszczanie może trwać tydzień,
Napisano 27.06.2018 - 09:32
Wahadełko się ładuje? za pomocą czego?
Napisano 28.06.2018 - 13:40
Kiedyś bawiłem się wahadełkiem i szok działało Jak się później okazało to wszystko przed podświadome, mimowolne ruchy ręki. były one tak delikatne że nawet nie zwróciłem na nie uwagi.
Można bawić się w muzyka a można być muzykiem podobnie jak można zostać muzykologiem, można być dyrygentem lub wirtuozem, każda z tych osób jest blisko muzyki, ale muzykolog może nigdy nie mieć instrumentu w ręce, wirtuoz możne nie mieć pogłębionej wiedzy na temat historii muzyki itd.
O czym to świadczy? w pierwszym rozumieniu tego zjawiska o specjalizacji, braku czasu itd, a możne o braku umiejętności?
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych