Niniejszy temat przeznaczony jest do dyskusji związanych z konkursem mundialowym i samym mundialem.
Napisano 12.06.2018 - 19:50
Witam. Cieszę się że portal kontynuuje zabawę w typowanie
Szkoda że tak późno, bo mało czasu do rozpoczęcia i parę osób może nie zdążyć z pierwszymi meczami.
Widzę, że nikt jeszcze nie zaczął więc czuję się zobowiązany rozpocząć jako obrońca tytułu typera z przed 4 lat
Powodzenia wszystkim, zapraszam do zabawy.
Napisano 16.06.2018 - 19:57
Dziś emocji nie brakowało. Jestem w ogromnym szoku, że Islandia tak pięknie się broniła i zremisowała z Argentyną. Ich okrzyki Wikinga doprowadzały mnie za każdym razem o gęsią skórkę, ale że Messi karnego nie wbił to tu się chłopak nie popisał.
W kolejnym meczu szkoda mi Peru. Tyle lat czekali na mundial i jeszcze pierwszy mecz przegrali, no cóż szkoda.
Właśnie oglądam ostatni mecz w tej grupie, zobaczymy jak Chorwacja zagra, obstawiam że dojdzie wysoko ale na podium jej nie zobaczymy.
Napisano 17.06.2018 - 01:38
Dziś emocji nie brakowało. Jestem w ogromnym szoku, że Islandia tak pięknie się broniła i zremisowała z Argentyną.
A ja odwrotnie. Zresztą nawet postawiłem 1:1, na kuponie na żywo też miałem remis. Islandia jest mega niewygodnym rywalem, a Argentyna jest słabiutka.
ale że Messi karnego nie wbił to tu się chłopak nie popisał.
To też było pewne zdarzenie. Messi przeważnie nie trafia karnych w decydujących momentach(vide finał Copa America)
Taka ciekawostka: dziś był karny w każdym meczu, łącznie 5 karnych w 4 spotkaniach, można się było ładnie wzbogacić.
Napisano 17.06.2018 - 10:44
Gdzie sa sumowane punkty zawodnikow? Bo dzisiaj 4 dzien Mundialu, a ja szukam i szukam...
Podsumowanie wyników opublikuję po zakończeniu każdej kolejki fazy grupowej, a w fazie pucharowej po rozegraniu każdej rundy. W przeciwnym razie łatwo o chaos.
To i tak zresztą będzie nowość, bo w dotychczasowych edycjach wyniki podawane były dopiero na zakończenie całej imprezy.
Napisano 17.06.2018 - 13:04
No to blad, bo za tydzien nie bedziesz pamietala co kto obstawil i czy jakis smieszek nie edytowal posta po meczu. Jak ja prowadzilem, robilem aktualizacje kazdego dnia. A tak to musisz robic screeny codziennie, zeby wyeliminowac ewentualne proby oszustwa.
Bez obaw. Głosy spisuję praktycznie na bieżąco do arkusza excelowego, raz na dzień (z reguły rano) zamieniam typowane wyniki na punkty, a dodatkowo zapisuję całą pełną stronę wątku z typowaniem z osobna.
Edytowanie postów nie jest problemem, bo po pierwsze, każda taka operacja zostawia ślad w postaci adnotacji typu Użytkownik XXX edytował ten post 16.06.2018, a poza tym oryginalna treść zostaje zapisana w logach (wyłącznie na czas trwania konkursu i tylko dla tego konkretnego tematu). No i zawsze można cofnąć się do oryginalnej treści rozgrzebując kopię zapasową z danego dnia.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spodobała mi się propozycja jednego z użytkowników, jaką otrzymałam na PW, zatem konkurs mundialowy rozbudowany został o trzy dodatkowe możliwości - tym razem w samo typowanie została wpleciona odrobina hazardu. Szczegóły znajdziecie w odpowiednich tematach:
Mam nadzieję, że się Wam spodoba ta koncepcja
Napisano 17.06.2018 - 17:59
Napisano 17.06.2018 - 18:29
Napisano 25.06.2018 - 01:43
Jasnowidz z Człuchowa Krzysztof Jackowski o meczu Polska-Senegal i mundialu: Mamy szansę na jednobramkową wygraną
Mecz się zacznie od dużej dominacji jednej z drużyn – prognozuje jasnowidz. - Druga będzie kompletnie stłamszona. Nie jestem w stanie powiedzieć, która z drużyn będzie dominowała. Nie wykluczam, że będzie to dominacja Senegalu. Mogą w tym czasie paść jedna lub dwie bramki dla Senegalu a my możemy być rozczarowani. Drużyna, która będzie przegrywała już pod koniec pierwszej połowy się mobilizuje i może strzelić 2-3 bramki.
Myślę, że mamy szansę na jednobramkową wygraną. Ja typuję 2:1, lub 3:2 dla Polski, chociaż równie dobrze wynik może być odwrotny. Być może będzie tak, że kto pierwszy strzeli bramkę – ten przegra. Krzysztof Jackowski nie chce prognozować czy Polska wyjdzie z grupy. Nie zastanawiał się nad tym.
Naprawdę uzdolniony jasnowidz: nie jestem w stanie powiedzieć; nie wykluczam; mogą; równie dobrze może być odwrotny.
Krzysztof Jackowski nie chce prognozować czy Polska wyjdzie z grupy. Nie zastanawiał się nad tym.
To pan ma wizje czy się pan zastanawia? Bo mi się wydaje, że tak właśnie wyglądają pana poszukiwania zaginionych - zastanawianie się, analiza. Tylko że tam ma pan jakąś skuteczność, bo siedzi trochę w biznesie i ma więcej danych, a na piłce się po prostu nie zna, więc gada co ślina na język przyniesie.
Napisano 25.06.2018 - 20:19
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych