Wszystko,
Jeśli nie odróżniasz transu od autohipnozy to nie moja wina.
W przyszłości staraj się czytać uważnie i ze zrozumieniem odczytywanych słów.Zrobiłeś taką kaszanę, że szkoda słów. Pomieszałeś wszystko ze wszystkim.Tak w ogóle ta wasza reinkarnacja jest niezbyt sprawiedliwa. Człowiek dostaje zużytą duszę i musi z nią żyć, bo ktoś w zaświatach ustalił, że dany człowiek na ziemi dostanie jakąś duszę. Wszystko byłoby fajnie gdyby każdy dostawał duszę dobrego człowieka, ale tak nie jest, nie każdy ma tyle szczęścia trafić na dobry towar. Co z tymi ludźmi którzy dostają dusze ludzi którzy w swoim życiu sporo nagrzeszyli? Czym oni sobie zawinili, żeby dostać duszę np. jakiegoś mordercy albo zboczeńca? A jeszcze gorzej są traktowani przez los ludzie którzy otrzymali z zaświatów dwie dusze. Tacy muszą cierpieć z powodu rozdwojenia jaźni. Jak to się ma do wolnej woli, skoro ta wola jest ograniczane przez wcielenie w ciało określonej duszy? Według mnie jest to ograniczenie wolnej woli.
Żeby było sprawiedliwie, każdy powinien otrzymywać nową, nieużywaną duszę, bez żadnego bagażu doświadczeń.
Co bardziej poważni użytkownicy nie wypowiadają się w tematach o których nie mają zielonego pojęcia.
Jednak Ciebie to nie dotyczy.
Ręce opadają gdy, jak pisałem wcześniej, ktoś lata badań prawdziwych naukowców próbuje obalić własnymi majakami... Mało tego! Masz czelność wyśmiewać innych za "brak wiedzy ezoterycznej". W tym miejscu kończę dyskusję, bo jakość argumentów powaliła mnie na glebę i nie wiem czy kiedykolwiek dojdę do siebie. A myślałem że żyję w 2011 roku, a tu okazuje się, że za oknem średniowiecze. Kończę dyskusję, bo jeszcze zarzuci się mi, że nie mam uprawnień do jej prowadzenia, bo nie umiem latać na miotle. Tu dopiero ręce opadają.
PS
naprawdę nie radzę brać wszelkich majaków za prawdę. Odrobina samokrytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziła, więc radzę skonfrontować własne pseudo-wspomnienia z linkiem, który zamieściłem, zamiast dogryzać użytkownikom takim jak Wszystko.
@ Maniuś135
Oczywiście że nikt tak nie uważa (chyba że szaleńcy). Ja napisałem jaką to ma "wartość" kiedy zwrócisz uwagę że ludzie nie są pępkiem wszechświata, czy to się komuś podoba czy nie.
Stawiasz własne wydumane tezy, nie mające pokrycia w żadnej wiedzy ezoteryczne, a później piszesz, że to niesprawiedliwe.
Ręce opadają.
Użytkownik Anomaly edytował ten post 17.07.2011 - 21:37