Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Please log in to reply
1125 replies to this topic

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ooo... dzięki bardzo :beer2:

Dokładnie o coś takiego mi chodziło - wiedziałem, że trzeba do tego kobiety :szczerb:

Jak dla mnie to:

1. kakaowy

2. jagodowy

3. atramentowy

...brzmią bardzo smakowicie

Tak naprawdę na obrazku masz ze trzy kolory

To wynika z tego, że są to fragmenty zdjęć, a konkretnie ścian na tych zdjęciach, fotografowanych przy sztucznym oświetleniu - stąd cienie na nich.

Co wygrałam? :szczerb:

W sumie, to nie był konkurs ale w tej sytuacji... Proś o co chcesz, a będzie Ci dane :papapa:

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja pojade po bandzie i zabrzmi to dziwnie, ale dotyczy to każdej osoby :P Dlaczego padło akurat na mnie, że oglądam świat właśnie ja moimi oczami? :) W kontekście całej ludności ziemi tzn. dlaczego akurat ja, w tym czasie, w tym kraju itp? :) Ciężko mi nawet skonstruować to pytanie ale myśle że zrozumiecie o co chodzi. Kilka razy miałem rozkminkę nad tym :)

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Coś podobnego głoszono od dawna-bodajże Platon czy Kant zapoczątkowali coś w podobnego. Jak dobrze pamiętam chodziło o jakąś koncepcję głoszącą iż żyję i odczuwam tylko Ja a pozostali są jedynie wytworem mojej sennej świadomości. Wszystko co mnie otacza to iluzja która jest bardzo realna i wypełniona symulacjami innych ludzi-coś takiego

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Można to wyjaśnić pewną odmianą zasady antropicznej - jeśli warunki pozwooliły na twoje zaistnienie, to zaistniałeś i dlatego znalazłeś się tu, na tym świecie. Gdybyś urodził się w afryce to zastanawiałbyś się czemu akurat w afryce, a gdybyś był na Grenlandii to zatanawiałbyś się czemu w Grelandii.

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prośba o podpowiedź - pytanie.

Jak nazywa się film / serial dokumentalny sprzed paru lat (chyba NGeo) przedstawiający świat po wyginięciu ludzi? Chodzi mi KONKRETNIE o film, w którym pokazane jest jak niszczeją wszelkie struktury będące efektem ludzkiej pracy (niszczejące dlatego, że nie ma kto o nie dbać) typu : budynki, drogi - cała infrastruktura, "pomniki" ludzkości (np. wieża Eiffla).

Parę lat temu widziałem zajawkę tego filmu na internecie ( w postaci fotosów) i do dzisiaj nie mogę go odnaleźć.

Nie wiem czy to był jeden film, czy serial - pamiętam tylko fajne wizualizacje miast niszczejących - coś jak początkowe sceny z "I am legend" - o które nikt już nie dba.

Wczoraj na TV6 leciał "Świat bez ludzi". Włączyłem od połowy ale tam raczej skupiono się chyba bardziej na tym jak rozwinie się "świat zwierząt' bez "opieki" ludzi.

Mi chodzi raczej o "martwą strukturę".

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może ''Świat po zagładzie ludzi'' (''Life after people'')?

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To chyba to właśnie (przynajmniej sadząc po Google Graphic). Ale wygląda też na to, że to jest to samo, co wczoraj puścili na TV6 - kojarzę ten fragment z wilkami (szkoda, że trafiłem dopiero na drugą połowę filmu - może będzie powtórka?)

Dzięki.

Jakby ktoś miał jeszcze inny pomysł to proszę się nie krępować :szczerb:

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dostępna jest też nazwa "Świat bez ludzi" ale "Życie po zagładzie ludzi" jest powszechniejsze, na YT jest sporo odcinków. Było ich więcej ale wykasowano-na innych portalach też można spotkać ten serial. 

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up - dzięki. Poszukam w wolnej chwili.

Mam teraz pytanie z innej beczki.

Kupiłem sobie myszkę bezprzewodową - taką prostą ,tyle, że w innych kolorach - ale zakładam, że to nie ma znaczenia (chociaż różnica w cenie to całe 5 zet :o )

Jak ją rozpakowałem, to okazało się, że nie ma ona wyłącznika napięcia(?) baterii(?) - jak zwał, tak zwał. Tego wyłącznika, który powoduje, że bateria przestaje pracować.

Mogę ją wymienić na inną - z wyłącznikiem ale zastanawiam się czy to ma sens.

Na mój wątły rozum, ten brak wyłącznika nie powinien chyba powodować sytuacji, że po zamknięciu komputera, bateria w myszy będzie "pracowała" nadal (i zużywała się). Rozumiem, że mysz przejdzie w "stan uśpienia" i dopiero kliknięcie jakimś jej przyciskiem spowoduje, że bateria znowu zacznie być w użyciu.

Dobrze myślę, czy nie?

Bo opcja, że za każdym razem mam wyjmować tą baterię z myszy, nie bardzo mi się uśmiecha.

.

Equilibrium

• Tematów: 43
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dobrze myślisz.

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dzięki - wolałem się upewnić :szczerb:

Kazuhaki.
  • Tematów: 176
  • Artykułów: 6
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1. Jaką tanią sokowirówkę polecacie ?

2. Jaki tani ekspres do kawy polecacie, ale taki łatwy w czyszczeniu i najlepiej z kapsułkami?

Użytkownik Kazuhaki edytował ten post 25.04.2014 - 00:03

NexaT.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Załóżmy, że naukowcy wymyślili skafander, który jest kompletny. Nie ma możliwości, aby w jakikolwiek sposób został uszkodzony, narażając nas na śmierć.

Czy w takiej sytuacji, gdybyśmy np. jakiegoś człowieka wyrzucili z pokładu rakiety, to on latałby w nieskończoność?

Użytkownik NexaT edytował ten post 27.04.2014 - 19:22

Blitz Wölf.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy w takiej sytuacji, gdybyśmy np. jakiegoś człowieka wyrzucili z pokładu rakiety, to on spadałby w nieskończoność?

Mogłyby skończyć się mu zapasy tlenu, wody i pożywienia (zakładam, że miałby to wbudowane w kombinezon), to raz. Dwa - w końcu umarłby ze starości.

Bardzo ciekawe pytanie. :)

NexaT.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jeszcze się tak zastanawiałem, co by było w tej samej sytuacji, gdyby człowiek był nieśmiertelny.

Wszechogarniająca pustka, brak kogokolwiek, znużenie - to byłoby straszne.

Also tagged with one or more of these keywords: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych