Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1125 odpowiedzi w tym temacie

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jaki cięzar wytrzyma belka stropowa 10cmx15cmx6m ?

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zależy z jakiego materiału.

.

Equilibrium

• Tematów: 43
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

drewno jakieś (dom poniemiecki)

Zed Dahmer.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co dziś jadłeś na śniadanie?

Czy chciałbyś zawrzeć pakt z diabłem?

Jakie było twoje najbardziej chore, pożądane, okropne marzenie? <Morderstwo ze szczególnym okrucieństwem i tego typu sprawy!>

Jeżeli miałbyś wybrać między śmiercią swojej ukochanej/ukochanego a swoją co byś wybrał? (Nie jakieś zauroczenie czy coś, tylko prawdziwa miłość)

Czemu duch przechodzi przez jezdnię?

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jabłko.

Nigdy.

Jakie było twoje najbardziej chore, pożądane, okropne marzenie? <Morderstwo ze szczególnym okrucieństwem i tego typu sprawy!>

Szczerze... stworzenie autojektora, czyli ruskiego płucoserca.

Jeżeli miałbyś wybrać między śmiercią swojej ukochanej/ukochanego a swoją co byś wybrał? (Nie jakieś zauroczenie czy coś, tylko prawdziwa miłość)

Obeszłam system - nie mam kogoś takiego. ;)

Żeby znaleźć się po drugiej stronie.

MEfi..
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie jadłem dziś śniadania.

Diabeł nie istnieje. 

Jakie było twoje najbardziej chore, pożądane, okropne marzenie?

Władza nad światem buahahahahahaha  :szczerb:

Jeżeli miałbyś wybrać między śmiercią swojej ukochanej/ukochanego a swoją co byś wybrał?

Nie wiem.

Duchy nie istnieją.

Użytkownik MEfi. edytował ten post 08.06.2014 - 22:53

Zed Dahmer.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@2 UP Poprawne i proste rozumowanie z tym duchem, za pierwszym razem jak to usłyszałem to komplikowałem tylko sprawę xD

@UP Może precyzując ,,zakładając'' iż owe istoty, osoby istnieją ^.^, jaki byłby twój wybór moralny, czy poświęciłbyś swoje życie dla żony z którą spędziłeś połowę swojego życia (i którą wciąż kochasz! Chociaż takie sytuacje to chyba rzadkość obecnie :D), noo spróbuj użyć wyobraźni !

Lub też czy oddałbyś swoją duszę na wieczne potępienie w zamian za np nadzieję na ratunek dla swojej chorej córki/syna.

Przypuśćmy żyjesz w średniowieczu, jesteś chrześcijaninem, możesz uratować swoje dziecko sprzedając swoją duszę diabłu, jaki jest twój wybór? :diabel:

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1.kapsułki kreatyny
2.chciałbym, ale nie istnieje
3.żeby wszyscy umarli :D
4.głupie pytanie, którego nie lubie, a które nie ma sensu
5.gdyby istniał to by przeszedł na drugą strone jezdni

MEfi..
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

...zakładając że... to nie :)

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jaki cięzar wytrzyma belka stropowa 10cmx15cmx6m ?

Wciąż nam nie podałeś czy chodzi ci o to że chcesz z tej belki coś zbudować czy o to ile taka podłoga może wytrzymać._Nie_wiemy czy chodzi Ci  to czy toto możesz na takim stropie postawić np kilka regałów z książkami przy ścianach podpierających belki czy np zbudować kominek pośrodku podłogi (i belki.)Belka  moze w zalezności od kilku parametrów złamać sie pod własnym cięzarem albo wytrzymac pare ton.Inną (duzo wiekszą) wytrzymałość ma np belka dębowa niz np belka z nizinnego świerku. Inna jest wytrzymałość belki "skamieniałej:"  dębowej jest bardzo wysoka(wyższa niż nowej debowej) a np zmurszałej świerkowej ukrytej w polepie może być praktycznie zerowa. Wbijałęś może te belki jakieś gwoździe ???. W dobre drewno jest trudno wbić gwoździa bo drewno po 100 latach robi sie bardzo twarde A to skorodowane jest tak miękkie że wciśniesz palcami np szydło lub igłę.Nie napisałeś czy pośrodku tych 6 m jest np tzw sosręb czyli poprzeczna gruba belka.Nie wiem tez czy strop ma przenosic tylko ciężar podłogi i wyposażenia pomieszczeń czy np jeszcze ciężar ścianek działowych  itp.U mnie np belki 20 x20 x400 przenoszą ciężar mebli( w_tym olbrzymiego stalowego łoza z baldachimem , pieca kaflowego (jakieś 300-400kg) i jeszcze lekkich scian działowych oraz 100 letnie ocieplenie-izolacja stropu w postaci kilku ton miesznki popiołu z słomą : Bez problemu toto wytrzymują. W mojej stodole pojedyncza belka 20 x20x 1000 wytrzymuje od 100 lat kilkanscie ton więźby i dachówek -karpiówek(jedno z najcięższych pokryć dachowych), warstwy mokrego  sniegu, wytrzymała huragan Cyryl z (a mieszkam na wzgórzu i np urwało dach nowego garażu sasiadowi) .

Daj zdjęcia , pogadamy

Wilkołak.
  • Tematów: 26
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ja mam zwyczajne pytania

1. Poleci ktoś jakieś filmy podobne do Jestem Bogiem?

2. ile jest jeszcze wolnych miejsc na multipleksach tv cyfrowej??

3.w którym roku uznano tytoń oficjalnie za szkodliwy?? i który uczony jako pierwszy przedstawił na to dowody? czy wyniki jego badań są dostępne dla motłochu?? jak tak do gdzie można się z nimi zapoznać?

PA

Użytkownik Wilkołak edytował ten post 13.06.2014 - 16:36

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

3. Jeśli dobrze pamiętam związek między paleniem a nowotworami po raz pierwszy wykryli badacze niemieccy w 1943 roku, ale z dość oczywistych względów ich badania były ignorowane i nie cytowane. Dlatego dla ogółu przełomem stała się praca udowadniająca ten związek w połowie llat 50.

Blitz Wölf.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pytanie z gatunku "błagam, pomóżcie": jak pozbyć się wszy? ;_;

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z głowy? Kup sobie specjalny szampon i myj nim głowę co dwa dni przez jakieś dwa tygodnie. Wszy składają jajeczka z których powstają gnidy, a te przeobrażają się we wszę po czterech - pięciu dniach i dopiero wtedy stają się podatne na takie środki, dlatego kurację trzeba prowadzić jakiś czas.

Z środków naturalnych podobno dobry jest wrotycz, z którego robi się płukankę i myje nią włosy też przez kilka dni, tylko trzeba uważać żeby nie wpadła do ust bo jest strasznie gorzka.

Blitz Wölf.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

Z głowy, z pokoju, ze szczurów. Wszędzie łażą, okropnie się rozmnożyły.

Moja wersja biegu wydarzeń jest taka: brat przyniósł wszy z przedszkola -> zaraził moje szczury -> brat wyleczył się z wszy -> szczury rozniosły wszy po całym moim pokoju.

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych