Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1125 odpowiedzi w tym temacie

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://szczury.org/v...pic.php?t=11998

To znaczy również, że nie złapiesz wszy od swoich zwierzaków, a jeśli masz wszy nie zarazisz nimi zwierząt. 

.

http://pogromcymitow...e-od-zwierząt/

Masz inwazję dwu gatunków.

PS w moich czasach używało sie nafty lub oleju rycynowego.Kłopotliwe ale skuteczne.Pchły czy wszy jak inne bezkręgowce oddychają przez powierzchnię ciała. A oleje je "zaduszją".

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jaki cięzar wytrzyma belka stropowa 10cmx15cmx6m ?

To zależy  który z wymiarów jest wymiarem pionowym jak jest rozmieszczony ciężar,

z jakiego materiału jest belka, (belka stropowa to prawie na pewno sosna, świerk, lub daglezja,) jak stara jest i w jakim stanie. Bez określenia tych parametrów nie uzyskasz odpowiedzi :)

Użytkownik pan juzek edytował ten post 17.06.2014 - 21:00

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W jakim sklepie mogę kupić opaski silikonowe na rękę? I nie pytam o strony internetowe.

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W jakim sklepie mogę kupić opaski silikonowe na rękę? I nie pytam o strony internetowe.

Są sklepy z art ortopedycznymi ale i one ściągają z jakiejś hurtowni towar lub z zagranicy.   

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W dobrym sportowym powinny być.

Connor.

Kings Never Die

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dzięki. Jeszcze jedno:

96z61h.jpg

Po angielsku nazywa się to irish cap. Jak po polsku nazywa się ta czapka?

#292 Gość_polished

Gość_polished.
  • Tematów: 0

Napisano

Kaszkiet?

Connor.

Kings Never Die

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak jest, dzięki :)

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kolejny film, którego tytułu nie pamiętam.

Film był o robocie wyglądającym jak kilkuletni chłopczyk (taki trochę starszy), który mieszkał u rodziny mającej syna (również kilkuletniego). No i jak to dzieci, sprzeczali się (pamiętam, że wytykali sobie języki podczas obiadu - chłopiec jadł coś zielonego, chyba szpinak). Następnie matka zabrała robota do "wewnętrznego" czyszczenia, a mały androidek w trakcie powiedział coś w stylu "nie bój się mamo, to nie boli". Potem matka pojechała samochodem z robotem do lasu i tam go zostawiła. Robot musiał uciekać, bo "polowali" na niego ludzie, którzy odróżniali androidy przez to, że nie oddychały/nie wydzielały ciepła. Pamiętam scenę, w której wystrzelono jakiegoś robota z armaty i została z niego tylko kupa żelastwa i "twarz", która wyglądała jak maska.
Film z lektorem, był wyświetlany na antenie TVN-u, nie jest najnowszy (ma co najmniej parę lat), oryginalny język - prawdopodobnie angielski, produkcja zapewne amerykańska. Raczej z tych lepszych. Kojarzy ktoś?

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kojarze ale nazwy nie pamiętam ^^ Zaraz zobaczymy co da się zrobić.

Minutka w google: "A.I. Sztuczna inteligencja"

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 21.06.2014 - 23:42

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak, tak! To właśnie to! :serce: Dziękuję ślicznie.

Wszystko.
  • Tematów: 74
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To ja mam teraz pytanie do znawców większych niż ja.

Jak to jest że nawigacja wbudowana na androida żeby działać musi mieć połączenie z netem czy to przez wifi czy normalnie, natomiast taka nawigacja do samochodu już takiego połączenia z netem nie potrzebuje żeby wyznaczy lokalizację, trasę itp.? W swoim tel. mam w usługach lokalizacji włączoną funkcję ustalania położenia za pomocą GPS, więc czemu jak włączę nawigację to nie chce mi wyznaczyć trasy?

Mimo że znam się ogólnie na telefonach, to tego jakoś wykapować nie potrafię.

Kazuhaki.
  • Tematów: 176
  • Artykułów: 6
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To ja mam teraz pytanie do znawców większych niż ja.

Jak to jest że nawigacja wbudowana na androida żeby działać musi mieć połączenie z netem czy to przez wifi czy normalnie, natomiast taka nawigacja do samochodu już takiego połączenia z netem nie potrzebuje żeby wyznaczy lokalizację, trasę itp.? W swoim tel. mam w usługach lokalizacji włączoną funkcję ustalania położenia za pomocą GPS, więc czemu jak włączę nawigację to nie chce mi wyznaczyć trasy?

Mimo że znam się ogólnie na telefonach, to tego jakoś wykapować nie potrafię.

W opcjach powinieneś znaleźć coś w stylu "zezwól na udostępnianie położenia aplikacjom". 

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Wszystko Specem nie jestem ale myślę że to wina producenta sprzętu. Ja mam nokię z windowsem i u mnie nawigacja działa normalnie jak na tomtomie czy tam innych. Nie muszę mieć dostępu do neta aby gps działał ale znajomi na androidach łączą się przez neta. 

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nawigacja GPS działa przez łączenie się z satelitami i zazwyczaj jest wstanie połączyć się z 3 lub 4 satelitami na widocznym kawałku orbity. Ale te satelity przekazują tylko sygnał czasu, internet jest łapany innym kanałem, z nadajników naziemnych. GPS poda do telefonu tylko informację gdzie na ziemi się znajdujesz, żeby wyznaczyć trasę telefon musi pobrać mapkę okolicy z internetu. GPS samochodowy ma pewien zestaw map wczytany w pamięć. Dlatego może być tak że nie będzie zasięgu internetu a GPS będzie działał.

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych