Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Please log in to reply
1125 replies to this topic

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Ad. 1. PPM na ikonę głośności > urządzenia do odtwarzania > wybierz z listy to, co jest używane > konfiguruj i sprawdź czy masz ustawione poprawnie.
Ad. 2. Sprawdź czy głośność się zmienia, jak poruszasz kablami od głośników lub tymi idącymi do komputera. Sprawdź czy to samo się dzieje jak dotykasz gałki regulatora albo jeśli jest on na kablu, to jak ruszasz kablem. Możesz mieć gdzieś kable uszkodzone.
Ad. 3. Comodo Internet Security. Jest darmowy do domowego użytku. Malwarebytes Antimalware też jest ok.

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Connor@

Zacznę od końca ok?

Od lat używam CCleaner'a. Sprząta dobrze, czyści rejestr, można sobie ustawić opcję nadpisywania pustego miejsca (czyli to co zostało wywalone, po nadpisaniu jest nie do odzyskania) w np. 3 przebiegach. Co dalej, ustawienie autostartu, deinstalacja programów i jeszcze kilka innych możliwości, jak punkt przywracania systemu. Prosty w obsłudze i przyjazny.

Głośniczki i subwoofer. Jak możesz, daj fotkę panelu do podłączania źródła dźwięku, jak i wyjścia na głośniczki (tzw. satelity). To co posiadasz, to nagłośnienie do kina domowego (prawdopodobnie). Ściszanie się muzyki nie ma nic wspólnego z głośnikami (jako takimi). Podejrzewam, że któreś z podłączeń jest nieprawidłowe, bądź uszkodzona izolacja na kablach głośnikowych.

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Ad. 1. PPM na ikonę głośności > urządzenia do odtwarzania > wybierz z listy to, co jest używane > konfiguruj i sprawdź czy masz ustawione poprawnie.
Ad. 2. Sprawdź czy głośność się zmienia, jak poruszasz kablami od głośników lub tymi idącymi do komputera. Sprawdź czy to samo się dzieje jak dotykasz gałki regulatora albo jeśli jest on na kablu, to jak ruszasz kablem. Możesz mieć gdzieś kable uszkodzone.
Ad. 3. Comodo Internet Security. Jest darmowy do domowego użytku. Malwarebytes Antimalware też jest ok.

1. Sprawdziłem i jest okej bo w tych ustawieniach przestawiałem głośniki, żeby z PC działały na laptopie. Jest okej.

2. Poruszałem kablami i głośność się nie zmienia.

3. Oba programy mam. Chodziło mi bardziej o coś takiego jak CCleaner.

Dziękuję za chęć pomocy.

Connor@

Zacznę od końca ok?
Od lat używam CCleaner'a. Sprząta dobrze, czyści rejestr, można sobie ustawić opcję nadpisywania pustego miejsca (czyli to co zostało wywalone, po nadpisaniu jest nie do odzyskania) w np. 3 przebiegach. Co dalej, ustawienie autostartu, deinstalacja programów i jeszcze kilka innych możliwości, jak punkt przywracania systemu. Prosty w obsłudze i przyjazny.
Głośniczki i subwoofer. Jak możesz, daj fotkę panelu do podłączania źródła dźwięku, jak i wyjścia na głośniczki (tzw. satelity). To co posiadasz, to nagłośnienie do kina domowego (prawdopodobnie). Ściszanie się muzyki nie ma nic wspólnego z głośnikami (jako takimi). Podejrzewam, że któreś z podłączeń jest nieprawidłowe, bądź uszkodzona izolacja na kablach głośnikowych.

1. O CCleanerze właśnie myślałem i chyba go zainstaluje.

2. Nie bardzo rozumiem o jaki panel Ci chodzi. Mam Ci zrobić zdjęcie podłączenia w subwooferze? Podłączenia są raczej dobre, bo i tak dolne nie działają, więc nic innego nie wykombinuję. Próbowałem już różnych sposobów podłączania.

Myślę, że to raczej wina tego, że głośniki mają już sporo lat. Dzięki za pomoc :) Niemniej czekam na kolejne pomysły w sprawie głośników i programu ;)

Urgon.
  • Tematów: 9
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Może to być też problem samego potencjometru głośności. Zwłaszcza jak przez lata dużo gałą kręciłeś...

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Connor do czyszczenia syfu ściagnij Yac-a. Tylko ostrzegam, on jest dość agresywny. I lubi gryźc się z innymi antywirusami, bo niby on tez nim jest ale bardzie do usuwania zbednych rzeczy sie nadaje. Najlepiej go zainstalować, oczyścić i odinstalowac.

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 13.07.2014 - 20:52

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytanie czysto teoretyczne. (A może kiedyś nie bedzie tylko teoretyczne) :)
Co było by mi potrzebne, aby dostać się do Koreii Północnej?

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Brak zdrowego rozsądku i instynktu samozachowawczego. :szczerb:

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A mi się wydaje, że należałoby zacząć od wizy :)

Se poczytaj:

Obywatele RP zamierzający wjechać na terytorium Korei Północnej objęci są obowiązkiem wizowym (wiza jest płatna, wydawana przez Ambasadę KRL-D w Warszawie, przeciętny czas oczekiwania wynosi 2 tygodnie, zwykle około 4 tygodni). Nie ma możliwości uzyskania wizy na granicy. Wymagany okres ważności paszportu przy ubieganiu się o wizę: co najmniej 6 miesięcy od daty planowanego przekroczenia granicy. Należy również pamiętać o konieczności uzyskania wizy chińskiej, co najmniej dwukrotnej, w przypadku tranzytu przez Chiny. Przy wjeździe do KRL-D nie ma obowiązku okazania biletu powrotnego ani posiadania określonej kwoty pieniędzy na każdy dzień pobytu. Nie są wymagane ubezpieczenia, zaleca się jednak ich wykupienie.

źródło

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zawsze mnie interesował ten kraj, wiem że smutny i w ogóle to komunistyczny lunapark, ale chciałbym zobaczyć go na własne oczy.
Z tego co Pishor napisał to trochę zachodu by było.
Dziwne że nie potrzeba jakiś zaświadczeń że nie jestem szpiegiem zachodu :P

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Podejrzewam że kwestie ewentualnego szpiegostwa rozważają sobie oni i ma to wpływ na decyzję o przyznaniu wizy.

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zawsze mnie interesował ten kraj, wiem że smutny i w ogóle to komunistyczny lunapark, ale chciałbym zobaczyć go na własne oczy.

Obejrzysz jedynie "wystawowe" uliczki; nie pozwolą Ci poznać szarej, koreańskiej rzeczywistości. Jeśli jakimś cudem zobaczysz zwyczajne, biedne domy (bo na przykład przewodnik akurat się zagapi i nie zdąży odwrócić Twojej uwagi czymś innym) to za żadne skarby świata nie będziesz mógł tego sfotografować.

Przynajmniej tyle wynika z niezależnych reportaży, które gdzieś kiedyś widziałam. Mimo wszystko uważam, że warto podróżować po świecie (nawet w tak niegościnne rejony), więc jeśli już uda Ci się spełnić marzenia to nie zapomnij podzielić się wrażeniami. ;)

Zaciekawiony:

Podejrzewam że kwestie ewentualnego szpiegostwa rozważają sobie oni i ma to wpływ na decyzję o przyznaniu wizy.

Właśnie: o stosunkach Polski z USA wiedzą? Zwykli obywatele pewnie nie, ale Ci, co "powinni" wiedzieć pewnie zdają sobie sprawę z dyskusji na temat ewentualnej tarczy antyrakietowej, zniesienia wiz i tak dalej.

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może tak, może nie. A moźe przejrzą profil na facebooku szukając dziwnych kontaktów? Bywało że Stany nie dawały wiz ludziom, którzy na przykład kilka razy weszli na islamskie portale internetowe.

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fajnie...

Ja też chcę do Korei... Może by mi się poszczęściło i mógłbym zobaczyć mistrzowską drużynę w piłce nożnej która rozgromiła:

Japonię 7:0, USA 4:0 i Chiny 2:0. W 1/8 finału zagra z Portugalią...

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z tego co wiem to żart amerykańskich komików a nie wykwit propagandy.

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pamiętam pokazówki z poprzednich mistrzostw-wtedy przegrali z Brazylią 2:1 ale propaganda pokazała że wygrali 1:0 i na dowód serwowali tą jedną brameczkę. 

Co do mistrzostw to mam pytanie-ile płacono za wytypowanie poprawnego wyniku w meczu Niemcy-Brazylia? 1:200, 1:300?

Also tagged with one or more of these keywords: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych