Co było by mi potrzebne, aby dostać się do Koreii Północnej?
Brak zdrowego rozsądku i instynktu samozachowawczego.
Zawsze mnie interesował ten kraj, wiem że smutny i w ogóle to komunistyczny lunapark, ale chciałbym zobaczyć go na własne oczy.
Obejrzysz jedynie "wystawowe" uliczki; nie pozwolą Ci poznać szarej, koreańskiej rzeczywistości. Jeśli jakimś cudem zobaczysz zwyczajne, biedne domy (bo na przykład przewodnik akurat się zagapi i nie zdąży odwrócić Twojej uwagi czymś innym) to za żadne skarby świata nie będziesz mógł tego sfotografować.
Przynajmniej tyle wynika z niezależnych reportaży, które gdzieś kiedyś widziałam. Mimo wszystko uważam, że warto podróżować po świecie (nawet w tak niegościnne rejony), więc jeśli już uda Ci się spełnić marzenia to nie zapomnij podzielić się wrażeniami.
Chyba widzieliśmy podobne filmiki z tego kraju na yt
Wiem jak wygląda tam propaganda, ale chciałbym doświadczyć jej na własnej skórze(wiem to trochę masochistyczne
)
Do tego interesuje mnie życie zwykłych ludzi, czym sie zajmują, obowiązki codzienne, ich rozrywki, wartości itp.
No ale właśnie tego pewnie bym nie doświadczył.
Nie ukrywam, że dla mnie jest to najbardziej "egzotyczny" kraj na Ziemi, tak jakby z zupełnie innego świata.
Jeśli kiedyś tam pojadę, napewno zdam tu relacje
Użytkownik eve1988 edytował ten post 18.07.2014 - 18:52