Czym żywiły się w zimie tarpany? Koniki polskie są dokarmiane sianem, ale jak radzili sobie ich dzicy przodkowie?
Napisano 09.08.2014 - 20:11
Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na forum i od razu zamierzam zacząć od serii pytań, ale kiedy czytam odpowiedzi na te pytania, które już zostały zadane, nabieram głębokiego przekonania, że i mnie pomożecie z tak banalną sprawą, i po prostu nie mogę się powstrzymać ;)
1. Jak wygląda praca stewardessy/stewarda na długich lotach (np. transatlantyckich, powiedzmy z Paryża do L.A.)? Czy cały czas muszą być na nogach, czy mają jakąś szansę na wypoczynek?
2. Jak wygląda sprawa wolnego, np. na takich trasach? Czy przylatują jednego dnia, a wylatują zaraz następnego, czy też mają jakąś przerwę (również piloci), podczas której można sobie, powiedzmy, nie tylko odespać, ale i połazić po mieście?
3. Co ma w obowiązku zrobić stewardessa, jeśli pasażer źle się czuje: np. wymiotuje, ponieważ są turbulencje, a generalnie raczej boi się latać?
4. Jak wcześnie przed wylotem załoga musi stawić się na lotnisku, a kiedy wchodzi do samolotu? Co trzeba zrobić przed wylotem i po wylądowaniu (sprzątanie itp.) i ile to zazwyczaj zajmuje czasu?
5. Czy w swoje firmowe stroje przebierają się dopiero na lotnisku, czy też mają je w domu i już w nich dojeżdżają do pracy? Ostatnio widziałam w metrze dziewczynę ubraną podobnie jak stewardessy z Virgin Atlantic — mają bardzo charakterystyczne, czerwone uniformy, no ale głowy i tak sobie uciąć nie dam, bo czytałam kiedyś, gdzieś, że polityka którejś z linii lotniczych zabrania opuszczania lotniska w ich stroju.
6. Czy stewardessa, która obsługuje pasażerów w pierwszej klasie, zajmuje się tylko nimi (bo np. ma dłuższy staż i, w związku z tym, jest lepiej przeszkolona/ma większe doświadczenie), czy też zależy to od przydziału na dany lot?
Napisano 10.08.2014 - 11:18
Dokładnie tak.AVE...Pewnie robiły to samo, co wszystkie dzikie kopytne: grzebały pod śniegiem aż wykopały starą trawę i inne rośliny. Ponadto przed zimą raczej robiły zapasy tłuszczu. Osobniki silniejsze i zdrowsze przeżywały, słabsze ginęły...
Napisano 23.08.2014 - 19:50
Ja znalazłem np. takie ogłoszenie http://allegro.pl/ko...4440110723.html Wprawdzie aukcja zakończona ale zawsze można zadzwonić - bo ofert kupna, z tego, co widzę - nie było.
Napisano 23.08.2014 - 20:19
Strasznie tajemnicza jesteś
Dla zwierząt... 2,5 metra... Masz zamiar je montować podłoga - sufit?
O takie długie to pewnie będzie ciężko. Myślałaś żeby podjechać do jakiegoś tartaku albo innego nadleśnictwa i zapytać, czy by Ci nie przygotowali takich na zamówienie?
Albo po prostu do jakiegoś stolarza, który robi w drewnie...
Myślę, że byłaby większa szansa niż trafić ofertę sprzedaży.
Napisano 23.08.2014 - 21:05
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych